My Baby Dolls

Rensar ut allt det negativa inför år 2019

Söndag idag och nu har vi rusat in i sista veckan på hela året.
Bara en sista dag kvar av år 2018.

Det jag också har tänkt på är på vilket vis jag vill ändra mitt år 2019.
Vad vill jag ha annorlunda? Och vad vill jag ha mer/mindre av? Vad mår jag bra av?
Vad ska jag ha för mål och vad ska jag själv göra för att komma dit?

Jag har lite kvar att fundera på men en sak vet jag säkert. Jag vill få ut allt negativt från mitt liv. Bara omringa mig med positiv energi och med folk som får mig att må bra och inga energitjuvar.
Jag kommer att rensa bland mina kontakter i mobilen, facebook vänner och följa bara konton som jag mår bra av att se i mitt flöde på instagram. Blocka dom som skriver dumt.
Så det blir en ordentlig rensning.

Mycket har hänt under detta år och jag har förstått saker som jag inte orkat inse.
Det kan låta hårt och dumt, men jag ska sluta vara för snäll och blåögd. Jag har varit det i hela mitt liv och det blir tyvärr så att då tror folk att det är ok att bete sig hur man vill.
För jag kommer ju ändå att förstå, förlåta och tillåta det. Fast jag inte borde. Jag har alltid bortförklarat vissa människors beteende att dem inte vet bättre, att vissa människor säger och gör saker som är dumt för att ”dom är arga”, ”för att dom inte mår bra” och det kanske inte var menat så, eller dom kanske inte tänkte sig för, eller för det ena och det andra. Jag har ändå tänkt att dom har nog en anledning till att bete sig som assholes- men det har ingen. Faktiskt.
Alla bär ansvar för vad dom säger och hur dom beter sig. Alla har ansvar att visa varandra respekt- och har man inget trevligt att säga så säger man inget alls. PUNKT.
Du kan vara arg, ledsen, sur- whatever. But dont be an asshole.

Jag har alltid varit en people pleaser och alltid försökt förstå och förlåtit. Men jag har satt ner min fot nu, jag har ingen plikt att förlåta.

Jag vet inte vad som fått mig att känna såhär just nu. Många småsaker som växt på sig antar jag och till slut rinner det bara över och jag är tvungen att sätta ner foten. Jag orkar inte mer. Kanske en bra sak? ? Äntligen?

Jag är trött att tas förgivet och trött på att bli behandlad som att jag inte spelar nån roll.

Jag är tacksam för detta år har fått mig att öppna mina ögon, att äntligen ha modet att sätta ner min fot. Att sluta vara rädd att såra andra för att jag vill göra annorlunda.

Många nya vänner och kontakter har jag skapat i år och för dem är jag tacksam.
Jag håller mina gamla vänner kärt om hjärtat och ska bli bättre på att ta mig tid till att träffas.

Jag vill att alla i min närhet ska vara glada och må bra över sig själva. Jag vill sprida positiv energi och stötta, hjälpa, peppa och heja- i både upp och nedgångar. Jag vill finnas där för att jag själv vill och tycker om det, och för att visa att jag verkligen bryr mig och tror på dom. ❤️

Jag ska lära mig av mina egna önskningar till barnen.
Att kämpa till sista droppen när det är värt det och inse när det är dags att sluta. Inte för att jag vill, utan för att jag behöver det. Jag ska gå min egen väg, även fast det betyder att jag får gå själv.
Jag ska inte be om hjälp med nånting. Ingen ska få mig att känna som att jag är jobbig eller en börda.

Remember this.

Jag återkommer till detta imorgon tänkte jag.

Anyways. Jag hade tänkt att dela med mig av a l l a bilder på min bloggmapp innan årsskiftet och starta på en helt ny kula med tomt mapp med det nya året. Vi får se hur det blir med det, haha. Antar att det måste bli några rejäla bildbomber och ändå rensa bort hälften för att ha i min privata fotobank. ♡

Hur är det med er själva? Har ni några mål/önskningar till det nya året?

Kram!
Ta hand om dig själv och dina nära och kära. Ge dem en extra kram och berätta hur mycket de betyder för dig. Livet är för kort för något annat. ♡
Tack för att ni finns där. Tack för att jag/vi får vara en del av din vardag och att ni tar er tid att kika in och lämna avtryck efter er. Uppskattar er mer än ni tror. Varenda en av er.

XOXO/ Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Jag är 35, och senaste året eller åren så har jag förändrats mycket. För mig har det nog med att göra att jag mognat på ett helt annat sätt än tidigare. Jag har massa vänner men jag tycker faktiskt att många av dem betet/beter sig illa mot mig. Jag har omvärderat mitt sett att se på dessa vänner. Och med det förlorat min bästis, så sörjer mycket att inte ha en bästis och skäms nästan för att inte ha ? Men är mycket starkare i mig själv att ta upp vad jag blir sårad över för jag vill inte gå runt och känna mig trampad på. Vill stå upp för mig själv. Vill ha varm och genuin vänskap. Vill ha vänner som bryr sig om mig och även mina barn. Inte sådana som bara hör av sig när dem har problem. Vill dela både sorg och glädje med vänner. Tar ju så mkt energi med folk som bara ringer när dem har problem. Speciellt när man själv är en person som bryr sig och lägger ned sin energi i deras problem men aldrig får tillbaka. Tycker ändå det är häftigt ovh befriande att förändras och komma till insikt med saker. Att känna att man vet vad man vill. Att man står lite stadigare på jorden oavsett va andra tycker om en. Stor kram till dig. Du verkar vara en super fin människa med stort hjärta. Och en fin mamma till dina fina barn. Varm och härlig!

 2. Annika

  Känner igen mig så mycket. Alltid för snäll, förlåtande, förstående. Alltid den som tas dör givet och den man kan trampa på utan att be om ursäkt. Men med åren har jag blivit bättre på att rensa bort sådana människor. Och vad mycket bättre man mår. God fortsättning till dig och din fina familj!!!

 3. Helena H

  Åh herrejösses! Detta inlägg kunde varit skrivet av mig ju! Har tänkt, tänkt och åter tänkt under ett par månader nu hur jag egentligen vill ha det i livet, och insett att jag måste börja tänka annorlunda i vissa fall för att må bra. Mitt nyårslöfte är att göra allt för att jag själv ska må så himla bra det bara går. Kommer att bli jobbigt bitvis i början men det kommer vara värt det sedan.
  Det enda jag tycker du ’tänkte fel’ är att du säger att du inte ska be om hjälp….Antar att du menar att du ska klara dig själv i alla situationer? Isof är det ju bra tänkt. Men med vissa saker i hemmet o med barnen tycker jag personligen att du borde ha mer hjälp. Du behöver det så du orkar hålla dig pigg och stark i resten av barnes uppväxt. Hoppas du förstår hur jag menar.
  Stor kram från Söderhamn, och ett riktigt Gott Nytt År till hela din familj!

 4. Alex

  Precis som förra året är största målet att vara lycklig trots omständigheter och de runtomkring mig. Vill gärna hinna ut och resa också minst två gånger, new york och någon annanstans (och nej jag är inte rik men sparat pengar och jobbat och får ungdomsbiljettpriser så det lyckas). Jag vill ta tag i alla de läkar och speciellt tandläkarbesök jag skjutit upp de senaste åren. Jag har som mål att kunna springa 10 km i slutet av året pà en nästan daglig bas. Jag ska också börja en nygammal hobby för att som du kanske märker är temat för mitt nya år att må bra. Jag vill ta bättre hand om mig själv och se efter mig själv och min lycka. Hoppas på att få studieplats nästa höst så året kommer präglas mycket av det. Vill också få mina böcker färdigskrivna som jag påbörjat/fortsatt på det här åt. Ska även sätta telefonfòrbud åt mig själv för tillbringar alltför mycket tid på den. Stora projketet är att underlätta för min farmor så hon hàlls i liv ett år till (94 år gammal envis krutgumma) och underlätta fòr min mamma innan hon går in i väggen.

  Tycker det låter jätte klokt att göra en totalrensning och börja det nya året fräscht! Försök få in lite tid fòr dig själv också om det så bara är ett bad om kvällenoch ta hand om dig själv! Önskar dig och familjen allt det goda inför det nya àret och hoppas 2019 blir bäst hittills!

 5. Anna

  Hej Satu!
  Att läsa din reflektion av 2018 och vad du vill göra annorlunda 2019, kändes som jag själv skrivit det.
  Vi(du) är värd mer och bättre, ingen ska ha oss(dig) som slit och släng när det passar dem!!
  You go girl!!
  Önskar dig ett fantastiskt 2019 ?
  Älskar att läsa din blogg om alla dina fina barn, läser alltid din blogg först ?
  Kram Anna

 6. mummu

  Satu, du och alla andra våra 3 barn, är det bästa som har hänt oss. Ni alla har gjord Puua och mig SÅ stålta över er, va ni har gjort med era liv.Fordsätt med det ni gör! Vi älskar er SÅ mycket!
  Ps. Satu , tack för det fina som du skrev, gissa om det vattnade i mina ögon igen!! I love u❤️

 7. Michaela

  Så fint skrivet, så klokt! Blev en smula rörd och tårögd! Mycket jag själv kan relatera till. Tack! Jag hoppas att 2019 blir ett fantastiskt år!

 8. Sara

  Jag har exakt samma problem med att låta folk trampa på en utan att säga något alls, hur sårad man än blir. Så hittar du styrkan till att stå på dig själv och inte påverkas – I salute you ? sen får du gärna dela med dig av hemligheten om hur man gör, haha. Tack för att du delar med dig!!

 9. Jessica

  Jag ska försöka att prioritera mig själv mer.
  Arbetande sexbarns mamma.
  Det känns som att man lämnar barn. Jobbar. Hämtar barn. Lagar mat. Kvällsbestyr. Sova. Sen om och om igen.. veckorna rullar på, månaderna oxo. Sen står man där ett år senare.

stats