Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Reaktioner

Hej allihopa, kväll igen och jag får en stund här vid bloggen.

Jag får en hel del likadana frågor, massor om hur våra familjer och vänner har reagerat på att vi är gravida igen, nu med bebis nummer 10.

Jag berättade för mina föräldrar dagen innan min pappa fyllde år, jag gav honom ultraljudsbilden och sa att han får en ny sidekick snart, han blev så rörd, min mamma likaså- hon sa att hon har väntat på en liten tia, så det kom inte som någon överraskning.

Andres berättade för sin bror och föräldrar några dagar innan det.

Resten av min familj fick reda på det när vi var på min systerdotter Felicias 18-årsfest. Jag hade inte tänkt säga något där (helt ärligt visste jag inte hur eller när jag skulle ha gått ut med det överhuvudtaget), men en barndomsvän (han har vart bästa vän med mina bröder sen dom föddes) frågade mig typ när nästa kommer och jag blev så ställd så jag dröjde väl med mitt svar🙈😅 Och att hitta på något annat än sanningen var inte ens en tanke på, så japp. Då kom det ut.

Jag vet inte vad alla tänkte just då, dom är nog inte förvånade eller så längre, kanske mer “jahop, en till igen då” Men dem var glada och grattade!

Jag tyckte att det var värst när jag var gravid med Olivia #5 och även #6 Kevin, (fast gränsen till 5 var nån magisk gräns då folk började höja ögonbrynen) jag tog åt mig jättemycket och jag mådde så dåligt efter bemötandet jag fick att jag jag började ta avstånd, några omedvetet andra medvetet. Efter det har jag tänkt annorlunda om folk i min närhet och genom det tvingats bli så mycket starkare i mig själv att jag inte brytt mig vad andra tycker och tänker om mig och mina val.

Nu struntar fullkomligt i negativa trångsynta människor som inte tänker mer än näsan räcker och som bara ser efter sin egen förmåga och ork. Jag bryr mig inte längre om någon har negativa tankar om att jag/ vi valt att ha många barn. Och det är så förbaskat skönt och befriande!

Får också ofta frågan VARFÖR. Varför vill jag ha så många barn?

Jag har inget klockrent svar på det.

För att jag vill? Hela jag känns som ämnad till att vara mamma till många. För att hjärtat säger att så länge jag tar hand om mina barn och så länge jag har tid, ork och kärlek för varenda en så får folk tycka precis vad dom vill. Jag är stolt över mina barn och skulle inte vilja ha mitt liv på något annat sätt. Dom är meningen med mitt liv. Dom ÄR mitt liv. Så jag undrar istället- varför inte??

Jag kan lika gärna vända på frågan och fråga- Varför har du 1-3 barn? Förmodligen för att du känner att det är “lagom”? Vad som är lagom för dig är kanske inte detsamma för mig?

För att du känner att du räcker till 3 och du vill ge dem ALLT? Jag känner likadant med mina 10.

Förstår ni vad jag vill komma till? Vem bestämmer gränsen? Vem bestämmer vad lagom ska vara för mig? Vi är alla olika med olika förutsättningar och ork. Jag tycker att alla familjer får bestämma själv hur deras familjer ska se ut efter sina egna förursättningar. Vill du ha 10 barn? Go for it! Vill du inte ha barn alls? Kör!

Något som vi alla måste inse och faktiskt respektera är att ALLA människor är olika- med egna förutsättningar och begränsningar, med egna drömmar, viljor och mål i livet. Folk ska jämt ha åsikter om vad som känns främmande för dem- men vi behöver inte alla följa strömmen och vandra längst samma väg. Bara för att jag har valt en annan väg än vad kanske du skulle välja betyder det inte att jag har valt fel väg, eller att jag gått vilse.

Lev ditt liv och var lycklig. Livet är för kort för något annat.

Nu vet dem flesta i våra familjer att jag är gravid, på ett eller annat sätt. Vissa som ändå är ganska “nära” låtsas om att inte veta och struntar i att gratta helt, tuvärr samma personer som inte ens brytt sig om att gratta när Melanie föddes, eller ens brytt sig om att ses och hälsa på henne fast vi hängt på samma ställe… Men, men. 🤷🏼‍♀️ Det är deras förlust tänker jag? Men tråkigt att de äldre barnen märker det och det känns lite jobbigare för jag vet verkligen inte hur jag ska förklara sånt beteende?

Mina vänner har varit helt fantastiska❤️ Jag vill verkligen tacka dom för allt stöd och peppande ord, för dom var det så himla självklart att det kommer en tia, inte någon negativ ton bakom grattis, utan bara hjärtligt glada för dom vet vad det här betyder för mig. 😭❤️

Ett barn är lika värd, lika älskad och efterlängtad- vare sig det var nummer 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10 eller 13 i ordningen. Jag vet att det finns ärthjärnor där ute som tänker “då var det dags igen då” … 🙄 Men för mig, för oss är det lika speciellt och häftigt- varenda gång.

Jag är stolt över mig själv och över min familj. Jag är glad att jag lyckats få 9 så fina, underbara barn, men jag är också ödmjuk och jag vet att jag har mycket att lära mig, jag lär mig hela tiden nytt om hur det är att vara mamma, jag ställs inför nya utmaningar precis hela tiden och jag har mycket kvar att lära mig, allteftersom barnen blir större.
Jag kan inte allt, jag har inte alltid rätt. Och jag är verkligen ingen supermamma.
Jag försöker mitt bästa, vissa dagar testas mitt tålamod till det yttersta och ofta kommer det berömda dåliga samvetet smygandes. Men varje dag försöker jag vara en bättre mamma än vad jag var igår.

Jag tror att de allra flesta utav oss gör det allra bästa för våra barn och att vi alla är supermammor på vårat eget vis.❤️

Nu har jag babblat på ganska mycket igen. 🙈

Vill bara avsluta med att säga tack för att ni finns, ni är bäst❤️

Me & My Babydolls.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Joelle

  Hello from America! I stumbled upon your Instagram and love reading about your heart for children and having a large family. There always seems to be negative feedback on family sizes – I’m not sure why everyone thinks we have the right to influence what other parents do. But I appreciate your honesty in sharing the great joy of having children. They truly are a gift from the Lord and it’s such a privilege to steward them and their hearts. God bless your family and this new little one you will be meeting very soon!

 2. Cecilia

  I wish I was a lucky as you to have so many children. I understand having space in your heart for so many. Unfortunately my husband set the limit at 3, but I also respect him for that. I also felt friends frown when we mentioned baby number 3 – as if they were thinking “REALLY, more children”. But now we are blessed with two boys and lucky number 3 was our precious princess.

 3. Priscila

  Chegando agora por aqui e já digo que precisa atualizar a sua descrição, afinal parou no baby #8 e já esta no baby #10…rsrsrs

  Sua família é linda e quem decide quantos filhos vão ter são vocês… Eu moro no Brasil e tenho 3 filhos, já olham espantados pra mim quando digo que tenho 3 filhos, acredita ? Afinal o “normal: é ter 1 ou 2 no máximo… Não sei porque se dão ao trabalho, porque o trabalho é todo nosso. Que Deus abençoe sua família linda e que o baby #10 venha trazer muito mais alegrias♡

 4. Johanna

  Jag är gift med en man som har tre killar sen innan plus våra två gemensamma. Fem totalt alltså (kan inte göra skillnad på biologiska och bonusar utan säger att jag har fem när folk frågar) tyvärr reagerar folk runt en med “wow, familjen annorlunda” och liknande. Gör ont varenda gång. Som om vår familj är konstigare än andras bara för att vi är “många”… Att det finns folk som tycker sig ha rätt att kommentera ens… 🙄

 5. Anna

  Alltså jag blir så imponerad av dig och din ork ❤️
  När mina egna barn (3 stycken) är som monster vissa dagar, då brukar jag gå in på din sida och får genast betydligt mycket mer energi igen! 🌸 Tack för att du visar upp ditt fantastiska liv med dina fina barn 🌟
  Kram till dig

 6. Malin

  Så bra inlägg! Kan inte förstå de som inte grattar eller inte hör av sig överhuvudtaget… Blir så ledsen. Jag har tre barn (4, 3 och 1) och hade gärna skaffat ett till men bara jag nämner det för vänner och familj så höjer de på ögonbrynen och säger “neeeeej!” Förstår verkligen inte…

 7. Regina

  Hej, jag är gravid i ungefär samma vecka som dig och behöver verkligen fler längre sköna tröjor. Ser att du har en del av samma modell, sån du har i din senaste instagrambild, var köper du dessa snygga??

  Hur känns det att bo i radhus/kedjehus jämfört med friliggande hus, är det något du saknar?

  Tror du att det blir fler barn efter tian?

 8. Joan

  Congratulations!!!! I am the Mother of 11 my oldest turned 36 last week and my youngest will be 12 tomorrow. I have seven grandchildren ages 14 to 1 month old. You are a beautiful woman and have many more years of fertility, keep on going and I am so happy to know there is someone else out there open to life. I have 11 children in heaven as well, as I suffered the pain of 11 miscarriages. So I understand that as well. I tell people God knew I needed an army on earth pushing me and army in heaven pulling me to get there!!!!

 9. Anna

  Grattis du e så jääääkla grym!!!!! Är såå avundsjuk på dig hehe, är själv helt slut efter bara 3 å hade gärna velat ha 2 till men är för egoistisk för att skaffa fler för ja behöver egen tiiiid!! Men du e verkligen så jäkla grym!! Grattis igen

 10. Fyrabarnsmamma

  Så bra skrivet! Folk lägger sig alltid i det de inte har med att göra. Många gånger är det ren avundsjuka.
  De kan väl leva sina egna liv och låta bli att försöka bestämma över andra. Jag tycker att det är underbart att ni har många barn!
  Barn är livet! Jag och min man har fyra barn, som är vuxna idag.
  Håll avstånd till alla negativa människor. och fortsätt leva det liv som ni vill!

 11. denne

  Bra skrivet och grattis till nr 10!
  Blir så fundersam på vilka som inte gratulerat er, misstänker att det är nån/några av Andres äldre barn. Hur som helst är det trist med ett sånt uppförande.

 12. Anastasia

  Hej fina Satu! Tack för en underbar blogg! Jag älskar att följa dig & din fina familj på alla äventyr genom livet:) Jag undrar om du skulle kunna berätta vad det var som hände för ett par år sedan då ni fick flytta hemifrån & hela ert liv vändes upp & ner pga en händelse. Jag förstår absolut om det är för privat och du inte vill dela med dig av det men tänkte ändå fråga eftersom du nämnde en gång att du skulle berätta när allt hade lugnat sig.
  Ha det fint! Många kramar en trogen läsare!

 13. Anonym

  Vissa beter sig som idioter fast man inte har många barn. Min pappas reaktion när jag berättade att vi väntade barn nummer 2 var “Å, fy fan”.. Minns hur otroligt ledsen jag blev.
  Och nej inte så att vi på något sätt utnyttjar mina föräldrar som barnvakter stup i kvarten. Kan räkna gångerna de passat barnen på en hand och då är ändå äldsta 9 år..

 14. Angelica

  Kan börja med att säga att du verkar vara en väldigt bra mamma. ❤ Jag skulle vilja fråga vad Andrés vuxna barn tycker? Är de glada eller neutrala?

  Jag undrar därför att jag själv har ganska många yngre halvsyskon. När jag var drygt 20 tyckte jag mest att det var pinsamt/jobbigt att min pappa fick nya barn vid den åldern och jag märkte också att barnens mamma hade förväntningar om att jag skulle vara supertaggad, fast jag redan flyttat hemifrån och hade mitt eget liv. Nu för tiden tycker jag inte längre att det är pinsamt med alla barn som kommer med jämna mellanrum, men helt ärligt intresserar de mig inte så mycket och jag kommer sällan ihåg deras födelsedagar och liknande. Vi har ju aldrig bott ihop eller haft ett syskonband och jag har helt enkelt mitt eget liv med egna barn och tänker sällan på min pappas nya barn. När jag väl tänker på det känns det mest lite absurt, så då väljer jag snabbt att tänka på något annat. Det betyder inte att jag har något emot mina halvsyskon som personer, utan det är hela grejen som känns märklig.

  Därför hade det varit intressant att veta hur andra i samma situation förhåller sig.

 15. Angelica

  Hej!
  Kan börja med att säga att du verkar vara en väldigt bra mamma. ❤ Jag skulle vilja fråga vad Andrés vuxna barn tycker? Är de glada eller neutrala?

  Jag undrar därför att jag själv har ganska många yngre halvsyskon. När jag var drygt 20 tyckte jag mest att det var pinsamt/jobbigt att min pappa fick nya barn vid den åldern och jag märkte också att barnens mamma hade förväntningar om att jag skulle vara supertaggad, fast jag redan flyttat hemifrån och hade mitt eget liv. Nu för tiden tycker jag inte längre att det är pinsamt med alla barn som kommer med jämna mellanrum, men helt ärligt intresserar de mig inte så mycket och jag kommer sällan ihåg deras födelsedagar och liknande. Vi har ju aldrig bott ihop eller haft ett syskonband och jag har helt enkelt mitt eget liv med egna barn och tänker sällan på min pappas nya barn. När jag väl tänker på det känns det mest lite absurt, så då väljer jag snabbt att tänka på något annat. Det betyder inte att jag har något emot mina halvsyskon som personer, utan det är hela grejen som känns märklig.

  Därför hade det varit intressant att veta hur andra i samma situation förhåller sig.

 16. anne

  Ja.alla är supermammor på sitt eget vis…å vi får alla respektera varandras olikheter…..en del vill ha många barn….en del inte alls….en del föder normalt” en del…med kejsarsnitt…å då kan man inte göra för många snitt…..
  Grattis till din fina fam…önskar all lycka

 17. Tessie - trebarnsmamma ♡

  Helt rätt av dig att tänka så! Det är ju ert liv, ingen annans. Jättetråkigt att några i er närhet beter sig på det där sättet, jag kan inte förstå varför. Hur kan man inte var glad för någon annans skull, säga grattis och ge lyckoönskningar, speciellt om man står varandra “nära”.

  Jag fick mitt tredje barn i början på året och det var ju precis lika magiskt och speciellt som med de två första. Varje graviditet och varje barn är ju en fantastisk gåva ♡ Tyvärr var det inte alla som tyckte det var lika spännande med nummer tre och sa heller aldrig grattis. En sa “jahapp, då kör vi igen då” som första kommentar efter att den fick veta att vi väntade barn, inget “grattis” eller “vad roligt”. En annan sa “happ, jobbigt att vara gravid i värmen eller?” som första kommentar… Jaja, jag la ändå fokus på de som var glada för vår skull på riktigt 🙂

  Stort grattis igen till er tia ♡

 18. Li

  Vilket bra inlägg. Håller med till fullo, alla måste få göra som de vill och känner utan att behöva bli dömd. Däremot tycker jag det också måste vara okej att fråga hur man har tänkt när man valde att skaffa tio barn eller när man valde bort barn helt eller hur man tänkte när man valde att skaffa två barn. Så länge det är av genuin nyfikenhet och inget dömande då såklart. Älskar att höra folks resonemang avseende sånt 🙂 kanske blir man inspirerad själv av någon annans tankar. Kram! Ps har följt dig sen du ”bara” hade fyra 😍enda bloggen jag läser nu 🙂

 19. Mammamia

  Håller helt med! Varje barn är lika speciellt som första barnet! Jag har 7 barn och har börjat svara att jag vill ha så många barn så jag kan få mer barnbidrag 😎 får dom nåt att tänka på 😂 dumma frågor får dumma svar… vi skulle vilja ha 1-2 till men folk och främst svärföräldrarna är på och vill att nån av oss ska sterilisera oss… 😣 jobbigt för min man att vika undan den kommentaren jämt för han vill mer än jag försöka få en till…

 20. Mamma till fyra

  Usch så ledsamt att läsa…

  Jag har precis fått mitt fjärde barn och jag är inte säker på att detta är vårt sista. När bebis är några år så får vi känna efter om vi vill ha fler eller inte, men jag vågar inte riktigt säga det till någon. Alla pratar redan om att vi har många barn. Jag är muslim och bär slöja, det känns som fördomarna är ännu större då. Att De tänker att jag ”bara” föder barn ”hela tiden”. (Trots att jag har universitets utbildning och att det borde vara mitt och min mans val hur många barn vi vill ha).

 21. Sandra

  Jag tycker att du är fantastisk! Undrar en sak, hur gör ni vid nattningar? Jag tycker att nattning av 2 barn är en utmaning flera gånger i veckan 😅 då är mina barn ändå 5 och 8 år men när jag är ensam och ska lägga dom blir det ofta stökigt, dom varvar upp och varvar upp varandra, har svårt att komma till ro etc. Har du några tips? Hur gör ni? Jag tycker inte att jag räcker till till dom två! Det skulle vara jätteintressant att höra om era rutiner.

 22. Sandy

  Grattis! 🎉
  Jag vill minnas att jag läst någon gång att din man egentligen inte velat ha så många barn. Rätta mig om jag har fel… men har hans uppfattning ändrats? När hände det isåfall?

 23. Didi

  Jag tycker absolut som du säger, man får göra som man vill
  dock kan jag svara på frågan “varför inte” och det har nog mer med världen att göra än något annat.
  jag tycker vi lever i en sån läskig värld numera att jag inte skulle våga ha så många barn i livet för att jag blir orolig nog, med bara mina två. Så det svaret har inget med dig som person att göra, jag tycker att det du gör och din ork, är din ensak och är ashäftigt. Jag förstår ditt “varför inte” om man orkar så varför inte liksom. Men jag skulle aldrig våga. Ibland ångrar jag att jag har två, absolut inte för att jag inte älskar de, för självklart gör jag det, de är ju mina barn, älskar de mer än mitt egna liv men oron jag redan nu kan känna, över hur de har det i skolan, har de vänner, hur skyddar jag de från alla vapen, droger, våldtäkter där ute? Usch vilken värld vi lever i. För mig är “fler barn, mer oro” men jag tycker att man ska känna som du gör: “fler barn mer kärlek” !! Så fint!! Precis som du säger alla är olika och du är helt fantastiskt, powerkvinna rakt igenom. 💚

  1. Sanna

   Kan faktiskt hålla mig dig. Även om jag tycker att det absolut inte ska behöva va så!! Men öron att nåt ska hända är hemsk. Jag är ingen orolig person av mig så. Men det är bara o se till fakta vad som händer i världen. Jag tycker det är sjukt att man inte ska kunna ha så många barn man vill o ev hindras utan oron att nåt ska hända. För hur som, ju fler barn, ju större risk. Det behöver såklart inte hända NÅT! O det är vad man ska tro o tänka. Men i vilket fall, oron finns där. Bävar inför när barnen blir tonåringar. Kommer man ens våga ha de ute när det blir mörkt. Vi bor ändå i ett lugnt område, men de kommer ju inte hänga endast här precis. Har sååå mkt jag skulle kunna skriva om detta, om hur samhället är idag för barn o ungdomar. Men är inte rätt läge här känner jag. Vill bara att våra barn o ungdomar så få va, o få känna sig trygga 🙏🏼
   När det gäller o gratta barn även om man har många. Skulle aldrig falla mig in o INTE gratta. Det är en gåva varje gång 💕 O är inte givet för alla. Så självklart: GRATTIS!!!🙏🏼🌸💕

 24. Alex

  Om du någonsin hinner borde du kolla på Crazy Middles på youtube; 21 barn varav 19 är adopterade. En väldigt fin och kärleksfylld familj!

 25. Alex

  Först av allt: grattis! Blev faktiskt himla glad när jag läste att du är gravid igen för jag vet hur mycket du velat ha en liten tia ❤
  Det finns alltid dom som kommer kritisera och hej, vad man än gör i livet finns det dom som tycker att man gör fel. Det är så man tyvärr får skinn på näsan. Jag har fått kritik för t.ex. vilken studiestig jag valde o att jag blir lärare istället för biolog, men valet känns rätt för mig så då tycker jag att det ändå är mitt liv. Dom som skiter i att gratta dig, skit i dem! När dom äldre barnen frågar säg som det är att alla inte alltid tyycker om vägen man valt men att man ändå får gå den väg man väljer: hur ledsamt det än är så är det en bra livsläxa.
  Vet inte om jag någonsin sagt det men på din blogg har jag gått från att ha velat ha 2 barn till 5 o nu i tankarna på 6-7 (vill adoptera och gärna ha tvillingar så behövs ju lite fler än två då 😉) och jo folk har höjt på ögonbrynen när jag har sagt det men jag har lärt mig av dig att man kan ha tid och kärlek för precis så många som man känner för 😘 så tack för en ändrad livssyn!

 26. Kicki

  Stooor kram till dig! Även om avslöjandet/nyheten på Felicias fest inte riktigt var meningen så kan jag inte sluta skratta när jag tänker på att min kära sambo stod för bedriften att ställa frågan och du inte hade “pokerface” där… Hi hi! Vi blev superglada för er skull, bara kärlek i massor till hela familjen. Hoppas vi ses snart vännen!

 27. Eva

  Att de alltid ska finnas människor som vill trycka ner en bara för att man väljer annorlunda än dom själva😳. Jag tycker om eran härliga familj-så mycket kärlek och glädje. Barnen verkar så otroligt fina med varandra och dom har de bästa föräldrar dom kan ha ❤️. Vilken spännande “resa” ni har framför er – blir så skoj att få följa ännu en liten bebis❤️. Va rädd om dig Satu❤️❤️❤️

 28. Elin Axelsson

  Hej. Har inte något med exakt detta inlägg att göra men en fråga om pengar. Eftersom du är hemma och jobbar med att ta hand om barnen får du ingen tjänstepension från ett annat arbete. Sätter ni undan extra pengar till dig för att du ska kunna ha en okej pension i framtiden?

 29. Hanna

  Bry dej inte vad andra säger, kör på bara💗👍 jag har följt dej jätte länge o blev så glad när du berättade att du var gravid med 10.grattis.

 30. Ellinor

  Hej!
  Tycker ni är helt fantastiska och har följt er länge <3
  Stort Grattis till nr 10!
  Jag är lite nyfiken på vad Andres äldre barn från hans tidigare förhållande tycker om att få så många småsyskon, och om han har bra kontakt med de? Stor kram!

 31. Tanja

  Underbart! Bry dig inte om negativa människor. Barn är det bästa som finns och man får ha precis så många man vill🥰

 32. E

  Du är en så otroligt klok och sund människa så när du får negativa kommentarer från folk ska du bara tänka att just DU är perfekt för att ha många barn. Jag tänker på föräldrar som aldrig borde ha blivit föräldrar – så många människor som helt enkelt inte är skapta för den rollen – de höjer vi inte på ögonbrynen åt. Men människor som viger sina liv åt sina barn, de som uppfostrar fantastiska barn och som ger de alla förutsättningar för att ta sig långt i livet – de höjer vi på ögonbrynen åt för de har ju 10 barn ”och det måste ju vara något fel på dem”. Nej, Satu, blir jag hälften av den mamma du är till mitt första kommande så kan jag känna mig nöjd.

 33. Isabelle

  Tycker du gör helt rätt. Sverige är ett ganska konstigt land där man inte får gå utanför normen. I övrigt upplever jag Sverige som ett väldigt barnfientligt land. Tyvärr.
  Själv har jag 5 och bemötandet med nr 4 var inte alls trevligt från vissa håll.
  Kram och grattis till nr 10 ❤️

 34. Camilla Jonsson

  Min kommentar på VARFÖR? är självklart: för att varje nytt litet liv är en helt ny individ. Något fantastiskt som 2 människor skapat 🥰 Mvh en fyrabarnsmamma som gärna haft 10, men sambon har satt stopp 😂😄 jag har också den där känslan i kroppen att jag är ämnad för att ha många barn och att man klarar av det

 35. Elin

  Jeg har ingen problem med å forstå at man VIL, men jeg er mye mer nyfiken på hvordan man får hverdagen til å gå rundt. Det hadde vært mer spennende om du skrev om hvordan dere bor, hvordan klarer man 10 barn økonomisk og hvordan fungerer dagen ….

 36. Jasmine

  Vilken text!! Håller med dig! Vem bestämmer vad? Alla styr sina egna liv, alla har olika förutsättningar! Du/ni kommer långt tack vare din inställning! Heja er 💪♥️

 37. Jasmine

  Vilken text!! Håller med dig! Vem bestämmer vad? Alla styr sina egna liv, alla har olika förutsättningar! Du/ni kommer långt tack vare din inställning! Heja er 💪♥️

 38. Elin

  Jag tror folk ifrågasätter lika mkt mot folk som skaffar inget eller bara ett barn! ”När ska ni har barn då” ” när kommer nästa då” vet inte dock varför folk måste vara negativa mot andra pga deras val om barn 🤔 dumt liksom

 39. E

  Hej! Jag skriver aldrig kommentarer till nån men du fick mig att må bättre, jag har 3 flickor min yngsta föddes i april och så fort jag fick henne så kände jag , nää jag känner mig inte klar jag vill ha fler barn, men vågar knappt nämna det högt för känns som att omgivningen tycker man är helt galen, hur som helst du är grym all lycka till dig och din fina familj!!

 40. Linda

  How many children you have is totally your and your husband’s business. You have super beautiful kids and one can tell that they are taken care of beautifully. Don’t let the negativity get to you. Children are blessings.

 41. Tonya

  Such a beautiful family! And a lovely post, I have to admit that when I was younger I also wondered why people have lots of kids but I grew up and had a couple of my own and now I know! They are such a blessing.

 42. Millie

  Alltså, folk hänger upp sig på siffror. Det är svenskt. Man ska inte vara för ung inte för gammal, inte ha för många, inte välja bort att skaffa barn inte ha ett barn utan syskon….Och jag har alltid tyckt att det är konstigt att man ses som en supermamma för att man har många barn… när jag går på stan med min liga blir jag stoppad – oftast av äldre damer – som säger “är det dina allihop? Åh vad duktig du är”. Alltså, de vet ju ingenting om det! Och att ha åtta lugna barn kan vara a walk in the park medan ETT barn med t ex ADHD eller annan diagnos kan kräva mer än de åtta lugna barnen. Och att vara två föräldrar med sex barn och stort nätverk är en annan sak än att vara helt ensam med tre småbarn och inget stöd. Så man kan liksom inte hänga upp sig på antal barn…🙄 Folk får väl skaffa hur många barn de vill bara de tar hand om dem. Däremot tycker jag att man inte ska skaffa fler än man kan ta hand om på egen hand, om man skulle bli ensam av någon anledning! 😊

 43. Mike

  Du har helt rätt ja tycker de e coolt med familjer med många barn de e utanför normen javisst men alla gör vad dom tycker e bäst kram på er alla

 44. Tina

  Hej!
  Vilket bra inlägg ❤️. Verkligen Wow!!! Känner igen mig så. Har 4 barn mellan 2,5år till 15år. Väntar 5:e men bara barnen vet det. Ingen annan runt vår fam vet Pga alla kommenterar eller uteblivna grattis. Så denna gången kommer jag vänta länge att berätta. Nr 4 fick släkten o fam veta runt v 20. Då magen började synas…, annars hade jag hellre väntat pga allt man fick höra,
  Som du skriver 1 eller flera barn spelar väl ingen roll så länge man älskar dem och gör allt för dem.

  Tack för en klok blogg och med ärliga inlägg!
  Kram

 45. Annichen

  Jag väntar sjätte barnet och jag är där du va då, både med 4an 5an & nu nummer 6 har jag blivit så illa berörd av allas åsikter! Du Peppar mig att gå min egna väg & följa mina drömmar om en stor familj! Tack för att du delar med dig 🙂

 46. Lisa

  Jag har 2 barn och är nöjd med det.. Främst för jag haft jobbiga förlossningar och vågar inte utsätta mig för det igen.. Men hade varit mysigt med ett tredje men min sambo kan inte bestämma sig så blir nog inget med det..
  Jag beundrar dig verkligen som går din egen väg och följer ditt hjärta och magkänsla! Och att du hittar på så mycket kul med barnen..
  Jag har läst din blogg rätt länge sen du var gravid med Olivia tror jag..
  När du skriver att du är gravid så blir jag glad för din och din familjs skull..
  Jag håller med dig att man borde respektera vad andra gör.. Det som är rätt för mig och hur jag vill leva mitt liv är antagligen inte rätt för dig eller någon annan..
  Tänk så fina minnen dina barn får med en mamma som kan ge av all sin tid..
  Stor kram

 47. Rina Pepshi

  Du är en hjälte, du är en supermamma.Finns inte ofta sånt kvinna som du gumman! Stolt över dig!Barnen är änglar tack GODE att vi har dem.Puss och kram från mig Rina till dig och din underbara familj ♥️💙❤️💛💚🧡🤎💜🤍

 48. Hanna

  Fin text!
  Mitt ”ifrågasättande” ligger absolut inte i ditt val att skaffa många barn. Ni verkar ha en underbar familj och alla barn verkar få en fin uppväxt. Det jag undrar är mer HUR du får ihop allt? Vad är det vi 2-3 barns morsor har missat? Jag har två stycken barn och får inte tiden att räcka? Har konstant dåligt samvete över att jag inte räcker till, alltid något av barnen man får neka sin tid pga av att det andra barnet kräver uppmärksamhet/någon tvättmaskin som ska fixas, mat som ska lagas osv. Hur fördelar du tiden mellan hemmet/hushållet och alla barnen? Hur nattar ni barnen t ex? Är min sambo borta och jag ska natta dom själv så tar det halva kvällen. Känns som att du sitter på någon tidsstoppare av något slag? 😉

 49. Olga

  Alltså det tråkigaste (har 3) och kanske lite sorgligt också är just det där att… Att folk inte grattar eller ger andra, tredje osv barnet samma som med första. Jag bryr mig inte så, men jag bryr mig för hur mina barn kommer känna. Som att varje barn som kommer ju mindre är barnet vart av familj och vänner.

stats