Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Q & A om BABY #10

Hej allihopa!

Hoppas att ni mår bra?

Tack tack TACK för alla fina kommentarer ni har skrivit till mig!

Jag uppskattar det mer än ni tror, tack för att ni har tagit er tiden. Jag har fått så många kommentarer att jag inspirerar, ger er styrka och verkligen så fina ord att jag inte ens vet om jag är värt allt det. Men TACK!❤️

Nu hoppas jag att jag har lyckats samla frågorna som ni har ställt? 🙈 So here we go!

Vilken vecka är du på?

– Idag är jag (enligt KUB) i vecka 16+5 så i vecka 17, jag byter vecka på lördagar 🥰

Hur mår du?

– Jag mår superbra! Verkligen som dag och natt om man jämför med min förra graviditet med Melanie. Jag hade yrsel tidigt i graviditeten och den bedövande tröttheten då, men det värsta är över och inbland undrar jag om jag verkligen är gravid 🙈

Har du gjort KUB?

– Yes det har jag. Jag fick låg risk för kromosomavvikelser.

Var graviditeten planerad?

– Ja och nej. Vi sa att vi tar det som det kommer, och det gick ju snabbare än förväntat. Jag trodde att min mens skulle strula igen.

Hur får ni plats i bilen?

– Just nu får vi plats allihopa men behöver en ny bil när baby #10 kommer. Sverige har ganska dåligt utbud av stora bilar så man måste nästa köpa utomlands, men har ni tips på bilar som har 12-14 platser så skicka gärna tips!

Hur får ni plats hemma? Bor ni i ett slott?

– Vi bor verkligen inte i något slott och skulle behöva några rum till. Vi håller på och planerar och klurar, vi kan få till åtminstone 2 rum till men det är inte bråttom ännu. Vi har inte det trångt. Jag kan visa barnens rum i något inlägg om ni vill?

Vad blir åldersskillnaden på Melanie och bebis?

– Som det ser ut nu så ca. 11 månader. Jag brukar dock föda tidigare, men man vet inte om denna väljer annorlunda 😉

När jag mår dåligt och inte tror att jag kan fortsätta läser jag din blogg och jag mår bättre då. Jag känner energi från dig, en så positiv attityd och så mycket leende.

– Wow tack så jättemycket! Styrkekramar!

Får du & Andres egentid nån gång?

– Uppenbarligen 🙈🤣 Men jo, varje kväll när barnen har lagt sig har vi egentid tex.

Ammar du?

Nej, jag gjorde det i början mest för att det är mysigt men hon har fått ersättning också.

Grattis! Hur många månader är Melanie?

– Tusen tack! Melanie blir 6 månader på lördag!

Detta 10e barn, blir det ert sista? Varför vill du ha så många barn? Om du planerar fler, finns någon gräns på hur många?

– Det vet jag inte ännu, låt mig ha denna först och fråga igen sen 😉 Vi har många barn för att vi vill, vi orkar, vi har tid, kärlek och allt att ge en stor familj, så varför inte?

“Jag antar att ni aldrig åker på semester”

– Vet du, man ska inte anta så himla mycket och ha fördomar om saker som ör främmande för en själv. Vi reser och gör saker med barnen precis som vilken familj på 1-3 barn gör- inget hindrar oss.

Hur klarade du dig med hyperemesis med Melanie OCH ta hand om 8 barn?

– Jag har tänkt mycket på det när jag läst om andra som varit och är i samma situation. Jag hade aldrig möjligheten att lägga mig och vils när jag ville eller behövde, eller ligga i sängen hela dagen, så det var inte en möjlighet för mig. Jag var på benen och tog hand om allt för att jag var tvungen. Vem skulle annars ta hand om barn och hem? Andres jobbade, så det fanns inget annat val. Men det var inte kul alla gånger, jag kräktes efter varje måltid, upp till 7-10 om dagen, konstant illamående. Det gäller att ha ett positivt mindset i tuffa situationer. Man fixar det, det finns inget annat, det är jäkligt jobbigt men också värt det tusen gånger om.

Fick du någon avlastning?

– Nej.❤️ Jag vill fixa och klara mig och barnen själv.

Vet ni kön eller kommer ta reda på det?

– Vi vet inte om det är lillebror eller lillasyster, men ska ta reda på det sen när jag har rutin ultraljudet om bebis vill samarbeta 🙈

Hur skulle du reagera om det var tvillingar igen?

– Jag hade blivit superglad och önskade mig faktiskt det! Men det är en baby, jag har varit på KUB.❤️

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tack för alla era frågor💓

Vecka 16+1 i dessa bilder💭

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Fick du göra KUB via landstiget eller bokade du det privat och betalde för det? Jag är 2 veckor längre gravid än dig och fick inte göra KUB pga överbelastning i vården för Corona..

 2. Fyrbarnsmamma

  Åh va fin du är! Vilken lycka och så skönt att du mår bra. Jag tycker också att du inspirerar! Tycker det verkar så härligt när ni går på promenader till olika lekparker osv. Grymt jobbat med alla fina barn! Själv längtar jag efter ett femte barn men har fått två missfall i år:( Det känns inte som att så många förstår varför man kan önska fler barn när man redan har ”så många” och att man blir ledsen över missfall. Jaja, vi får se hur det blir i framtiden. Kram till dig och tack för att du delar med dig!

 3. Victoria

  Hej! Jag undrar hur ni har råd med så många barn? När ni till och med har råd att åka på semester. Inget illa menat, undrar bara, för vi skulle aldrig ha råd med så många barn och då har både jag och mannen medellön .

 4. agda den förste

  Har du/ ni bara fått positiva kommentarer eller är där ” surgurkor ” också ?
  GRATTIS säger jag i alla fall.
  Är själv trebarnsmamma och tyckte det räckte )))): och blev över ibland..
  Stort Lycka Till från Skåneland.

 5. C

  Helt fantastiskt! Jag har läst din blogg länge och kommer ihåg att du och A inte var överens om fler barn (för två-tre barn sedan). Det gick att utläsa en sorg i dina inlägg. Vad var det som fick framför allt A att ändra sig?

 6. Elin

  Fick du göra KUB via landstinget eller gjorde du det på en privat klinik? Är 2 veckor längre gravid än dig och jag fick inte göra KUB pga hög belastning i sjukvården för Corona..

 7. Louise

  Grattis till er. Fattar inte hur du orkar. Just nu har vi fullt upp med en kattbebis. Det är som att ha en bebis fast med fyra ben.Hon är överallt och ingenstans. Önskar er all lycka till med bebis 10. Skönt att du mår bra denna gången.❤

 8. Joanie Trimble

  Congratulations! I think your 10th baby is wonderful! I’d love to have 10, I have 4. Children are delightful and so much fun! They give our lives so much meaning and love! You handle the nasty comments very well!
  God Bless you richly!

 9. Angela

  I would like to see the kids rooms 😅I think I am two years older than Nicole, and have two brothers and two sisters, its not the same but sometimes I feel identified with her😂 ( I asume that she takes care of the little ones sometimes ). Say hi to Nicole for me please! PS : could you follow me on insta? @angela.carc

 10. MaryLou

  I would like a tour of your home on Instagram.. how many bedrooms do you have.. How many kids per Room and what is the set up of their Room? I’m just so curious

 11. Sanna

  Det är 11 månader mellan mina barn😍 Du vet att Andrés kan va hemma när du är sjuk? El ja, som då när du va dålig. Jag är oxå sån som vill klara allt själv. Men det finns en gräns oxå. Man ska orka ta hand om allt o alla. O kraschar man för att man pressat sig själv för lång, får alla lida i slutändan. Säger det bara av välmening. För hur envis man än är så måste man tillslut, för allas skull, ta emot hjälp!🙏🏼

stats