Planerar inför vårjackor... | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Planerar inför vårjackor…

Hej hallå!
Hur mår ni?
Här finns det inte så mycket nytt att rapportera, vi gör inget särskilt alls. Barnen njuter av all snö som har kommit, dom är ute hela tiden och bygger snökojor och snögubbar.
Jag plockar och fixar och donar hemma, är lite sugen på att börja möblera om och sånt 😀

Har också börjat fundera på vår/sommarjackor till barnen. Jepp, när man har många att köpa till så behöver man börja planera i tid, inbillar jag mig. 😉 Tror faktiskt att det bara är Olivia som har en vårjacka som funkar även i år.

Har ni sett några snygga nånstans?
Vill gärna mixa men ändå matcha barnen på något vis med en röd tråd. 😉

Jahop, vi har precis ätit middag och nu är kvällsrutinerna igång. Jag har släckt ner alla “stora” lampor och tänt en massa värme ljus, plockat undan all stök i köket och plockar fram morgondagens kläder och har slängt några barn i badet. Läxorna är nerpackade i väskorna och ja- vardagen är i full rullning.

Hur mår ni?
Är vardagen i full rullning hos er också?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mariah

  Kanske en dum fråga, men… med åtta barn så lär du väl ha en och annan jacka som kan ärvas? Eller köper du alltid nytt till alla?

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Mariah- Nej verkligen inte, dom ärver av varandra, men just nu är det bara Olivia som har vår jacka, de andra funkar inte storleksmässigt. Men jag håller tummar att jag hittar något som passar 🥰

   1. Mariah

    Jag har bara två ☺️ men köper så gärna likadana outfits till dem och därför är det ju småtråkigt när lillan ärver av storan och de inte kan vara lika klädda. Vilka problem man har! 😆

   2. Mariah

    Jag köper f.ö. gärna begagnat när tillfälle ges. Just barnkläder hinner ju sällan slitas ut, så de brukar oftast se helt nya ut.

 2. Viktoria

  Hej! Kan inte du skriva ett inlägg om hur du lägger upp din dag. Tänkte på städrutiner. Dammsuger du varje dag? Hur ofta städar du badrum mm? Vad brukar du göra först på dagen? Jag är imponerad av hur fint ni har hemma. Jag har sju barn och tycker jag städar hela tiden men det håller inte så länge. Kan tänka mig att jag städar och plockar ca 4 timmar varje dag.

 3. Mammatill3

  ÅH, du är son jag:). Nu längtar jag till våren men snön får gärna stanna tills sportlovet är över v 9:). Sen är jag redo. Tror alla 3 kommer kunna ha samma skaljackor som i höstas, vill slå ett slag för reima! Men hittade en haglöfs skaljacka till äldsta på rea om den inte skulle passa:). Sedan får vi en till bebis i augusti… hur ska man klä denna😱

 4. Niobarnsmamman

  Jo, ibland känns det som att vardagen rullar så fort. Vi har ännu en del läxläsning kvar, sen blir det att börja ställa barnen i ordning för natten. Har era barn också läxor varje dag? Här har de lägsta klasserna en läxa per dag och de lite äldre har minst två. Många lärare vill att man rättar matteläxorna åt barnen och de yngre behöver ha underskrift på att man hört på deras läseläxor minst tre varv. Sen är det nästan alltid någon som har prov och behöver förhöras eller annars behöver hjälp. Då man har flera skolbarn tar det en stor del av kvällen. Ibland önskar jag att skoldagarna skulle vara längre bara om vi istället skulle slippa läxorna. Fast oftast går det nog bra. Jag borde väl vara tacksam över att ingen av dem har inlärningssvårigheter.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Niobarnsmamman- Oj, en läxa per dag på små barn? Jag hörde en diskussion häromdagen där dem sa hur bra det är att i Finland får barnen INGA läxor! (Men visst bor du i Finland?) Mina tvillingar som går i tvåan har två läxor per vecka, medans flickorna som går på fyran och trean har en, ibland knappt det. :-/Vad olika det är.

   1. Alex

    Som lärare i en finlandssvensk skola: läxor finns nog här också, mer än vad det låter som om ni har. Alla lärare gör olika, men matta läxa blir det alltid så man repeterar hemma ( en liten läxruta tänkt fòr just repetition. För de yngre också läseläxa och diktamen. De äldre har oftast läxor i nästan ALLA ämnen, så kan bli 1-3 läxor en normal dag. Beror ofta på klaseen också och hur de jobbar, men matta läxa är som sagt givet, Språken får de också nästan alltid läxor i. De enda ämnena de inte får läxor i någon gång är gymnastik, slöjd och bildkonst. Så jo läxorna lever och mår bra, men åtminstone jag ser till att det inte blir långa omöjliga läxor. Om barnen jobbar flitigt på timmarna klarar de sig enklare undan än de som pajasar sig och därmed får mindre gjort. Kanske inte den bland ungarna mest populära metoden, men en logisk konsekvens.

     1. Alex

      Tja det beror på, min klass är rätt stökig o då hinner dom med mindre o får mer i läxa, men ofta är läxan mest att repetera för att fästa det man lärt sig.

   2. Niobarnsmamman

    Jo, jag är från Finland. Säkert varierar det en hel del här också beroende på vilken skola man går i, men alla skolor jag känner till har ungefär lika.

    1. Alexandra

     Alltså vad?! Vi bor i Finland o alla vår skolbarn har läxor så gott som varje dag. De yngre har läseläxa, diktamen, matte. Ju fler ämnen det kommer desto mer läxor.

   3. Mammatill4

    I Finland har man massor av läxor😅 Dottern på 4:an har minst 2 läxor varje dag och ofta 1 prov varje vecka o sonen på 2:an har 1-2 läxor varje dag. Så att man inte har läxor i Finland stämmer nog inte😄

Annons
stats