My Baby Dolls

Picknick och kläder

Tjohej har precis kommit hem från en runda i centrum.
Har shoppat en massa nytt till Kevin. Nu köpte jag i storlek 68 så han kan (förhoppningsvis) ha dem ett tag.
Att handla barnkläder är bland de absolut bästa jag vet, jag blir helt till mig i affärerna. Men håll med mig att det finns sååå mycket fint just till barn?

Vad som finns i påsarna kan jag visa upp sen om ni vill se?
Måste bara packa upp allt och fota först vilket jag inte orkar göra ännu Smiley
Olivia & Kevin ligger och sover nu, bästa tiden att blogga. Resten av järngänget hoppade av i Mummus hållplats och följde med henne hem.
Vilket betyder att jag får vila öronen lite och skriva i lugn och ro.

Igår så gick vi ut på eftermiddan, Jonathan & Danilo fick ta ut sina trampbilar och Nicole och Vanessa tog ut sina sparkcyklar.
Olivia nöjde sig med sin hink och spade som hon prompt ska ha med sig överallt- ifall att en sandlåda skulle dyka upp eller nåt.

Vi hade packat med oss lite picknick som vi åt på lekparken.

Vi plockade med oss Puua i vägen. (Puua är ett smeknamn från ”morfar”) och ni vet ju att han är grabbarnas stora idol.

Vanessa

Och nu tänkte jag fråga er hur jag får rent barnens vita kläder?
De envisa fläckarna går bara inte bort, trots att jag lägger in en skopa Vanish i tvättmaskinen! Jag har nog tvättat Olivias vita tröja 4 gånger och spagetti fläcken går inte bort. Inte heller gräs, körsbär osv. Help me! Smiley

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Hej på dig. Vill först bara säga…vilken fin familj du har 🙂 barnen är ju så söta allihopa 🙂
  Jag använder galltvål som vissa redan har tipsat om. Finns på ica. Jag har fått bort allt med det. Gnuggar innan jag slänger in det i tvättmaskinen och den luktar inte illa el starkt. Super bra!
  Min svärmor använder vanlig hård tvål och kallt vatten. Ett gammalt knep tydligen 🙂 det har hon fått bort marinad på mina vita byxor.

 2. Tess, Evelina och ängeln Idas mamma ☺️

  Spraya med vanich och låt värka tills du ska tvätta, har inte några fläckar på Evelinas kläder ☺️ Vid större fläckar sprayar jag och tar pulver vanich någon gång har jag lagt i blöt med vanich för att de ska försvinna. Testa detta ☺️ Jag har iaf INGA fläckar på hennes kläder ☺️

 3. Emelie

  Det finns en app på AppStore som heter ”via” eller liknande (det är den första som kommer upp när man söker på ”via” iaf). Det är en tvättguid för tvättråd för nästan vilken fläck som helst. Testa!!
  /Emelie

 4. J

  Färsk citron .. Dränk in fläcken med citron saften och låt ligga över natten..
  Mjölk på tex jordubbsfläckar….

  Jaaa alltid lika kul och shoppa … Men tyckte rean hittills har varit trist..
  El jag som är kräsen?! 😀

 5. Tessa

  Ett kanonbra knep är att slänga i en matsked bakpulver i tvättmaskinen, jag trodde INTE det skulle funka då jag fick höra det men senast i förrgår fick jag bort en rödvinsfläck från en vit tröja som legat sedan i FJOL somras 🙂

 6. Sofia

  Hej! Vi fick inte heller bort envisa fläckar på vita kläder, men vi köpte Via white – som är just för vita kläder 😛 & så i med en skopa vanish för vit tvätt i tvättmedelsfacket & det blev jättefint & fräscht 🙂 🙂 Så det kör vi med varje gång vi tvättar vår vit tvätt nu 🙂

 7. Emma

  Fil är husmoders knep, fungerar rätt bra. Brukar kombinera med vanish-spray. Får bort nästan alla fläckar.

 8. Annelie

  Hej! Jag brukar lägga kläder med envisa fläckar i blöt med en skopa vanish låter det ligga i ett dygn sen tvättar jag det i maskin. Är det fläckar efter tex köttfärssås, tomat eller andra röda saker så lägg det i solen så försvinner det. Har provat med sonens favorittröja och efter 2 dagar så syntes inte fläcken som envist suttit kvar. Kram

 9. Carina

  Jag använder galltvål till alla fläckar,nu har jag inga småbarn längre,men det händre ju att man spiller själv har tagit bort rödvin,grillolja,olivolja mm.

 10. Alexandra

  Jag vill gärna se bilder på kläderna 🙂 Var själv också köpte nytt till min lilla kille idag, född 9 april. Finns så mycket fint, väldigt farligt 😉

  Bag brukar också ha vanish i maskinen, men är set en svår fläck tar jag lite vanish i skopan och tar lite vatten och rör runt, sedan lägger jag den på fläcken och låter det sitta i kanske 5 min innan den åker in i maskinen. Brukar funka fint 🙂

 11. mamitobe

  Men vad kul att se dig här 😀 har följt dig på blogg.se men när jag slutade blogga där så glömde jag av många bloggar. Kul att även du har bytt hit, nu har jag ännu en härlig blogg att följa här 😀

 12. Lisa från Skåne

  Brukar också använda klorin till helvita kläder men jag lägger ner hela plagget i klorin och vattenlösning, är det fettfläckar gnuggar jag med yes flytande diskmedel och vatten så varmt som du kan ha och sen i tvättmaskinen.

 13. Anna-Louise

  Hej 🙂 skippa vanish pulvret det hjälper inte ett jota på fläckar men om du köper vanish sprayen och sprayar på fläckarba o låter det ligga 5-10 min innan du kör tvätten så e dom som nya sen. Super bra får bort allt med det. 🙂 lycka till

 14. Frida

  Mitt bästa tips är att blöta fläcken med ljummet vatten och gnugga den med YES. Innan tvätt, men helst i samband med när den uppkom 🙂

 15. mikaela

  Hejsan. Tack för en supertrevlig blogg. Har följt ert liv ca 1år o skulle faktiskt ”sakna” er om jag slutade. Har aldrig kommenterat men när du frågade efter fläckborttagnings tips måste jag ju bara svara. ENJO olivtvål. Helt otroligt till allt. Mild o naturlig doft, naturlig, dryg o effektiv. Jag bor i finland o här säljs de bara på hemmaparty, vet ju inte hur det är i sverige. Tvättar allt med denna. Fläckar gnids före di ska i maskin, fett runt spisen, dörrar, toalettytor, inne i bilen, blomkrukor osv Så fort det finns en fläck tar jag fram olivtvålen till först o den funkar oftast. Hälsningar från Finland

 16. Emelie

  Jag brukar alltid ta lite YES diskmedel på fläcken och gnugga lite och låta det få ligga någon timme. Sen kör jag plagget i tvättmaskinen ihop med en skopa VANISH. Det funkar perfekt för mig. Kläderna blir rena igen.

 17. lindisha6barnsmamma

  hahahah jag hade tänkt fråga dig det samma hur du gör för att få kläderna vita igen .
  jag använder ariel flytande på fläckarna brukar funka men inte alltid vanish tycker jag inte funkar något bra alls.

 18. Emma

  Hej!
  Har du testat gall tvål? du tar det på fläcken gnuggar lite på fläcken med vatten i en svamp. Tvätta den sen i tvättmaskinen, jag vet inte någon fläck galltvål inte tagit bort. Det bästa resultat blir om man inte har tvättat kläderna (sen fläcken kom dit) men tror de funkar efter också! Det finns både flytande och ”fast” galltvål.

  Lycka till!

 19. annapanna

  Hej

  Jag brukar ta fram klassisk klorin när jag får fläckar på vita kläder som inte går bort. Sedan tar jag och ”duttar” på klorin där fläcken är med en tops som jag blött i klorinen. Sedan är det bara att tvätta som vanligt. Fungerar PERFEKT för mina vita kläder med fläckar.

stats