Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Nu ska det pottränas!

Min lilla bebis är inte en liten bebis längre, hon är en liten flicka nu. (STOPPA TIDEN!)
Varenda dag kommer något nytt och det är en så rolig ålder hon är i just nu och hon ger mig så mycket glädje den lilla flickan.
Jag kan skriva mer om Isabelles utveckling i ett eget inlägg, men jag är bara tvungen att dokumentera det att vi har börjat med potträning nu!
Hon fick ett gäng små trosor i julklapp och de senaste dagarna har hon fått använda dem när vi är hemma. Nu är det inte bråttom med att bli blöjfri, men det är kul att börja lite smått.
Och den söta gullrumpan utan blöja, jag dör lite. ♡

Hon går runt som värsta stora tjejen, så stolt över sina trosor. Det har hänt olyckor- men hon har också kissat på pottan en gång! Wiiie! DET är stort!
Blev världens glädjetjut och dans på hela familjen då 😀
Det är kul med syskon när minstingen ska pottränas. Alla ska ju sätta henne på pottan i tid och otid, haha…

Nu tar vi detta bara som en kul grej och ser hur redo hon känns. Är hon inte alls redo så avvaktar vi, men funkar det så kör jag all in.


Alltså den lilla rumpan! <3

Vid vilken ålder har du börjat potträna dina barn?

Skulle ni vilja ha mina bästa tips inför potträning?
Kommentera gärna eller klicka på hjärtat under inlägget.

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agneta

  Min dotter 18 månader. Det gick på tre dagar, och då blev hon torr även på natten. Helt otroligt skönt! Vi gjorde enligt boken Blöjfri på 3 dagar. Har du hört talas om den?

 2. Fyrbarnsmamma

  Härligt för barnen att ni börjar så tidigt med potträning (jag har ec:at mina bebisar, men det bygger ju på föräldrarna främst, ej barnet). Jag minns att jag tänkte samma sak om något av dina tidigare barn. Skönt för barnet! Och skönt för de vuxna att slippa trots när man tränar 😊

 3. Anna köhler

  jag har endast pojkar men 12 åringen pott tränades vid 18 månader men va först vid 3 1/2 som han blev helt fri från blöjor han har alltid varit lite sen med utvecklingen, 10 åringen slutade kring 2 år på dagen o natten minns jag inte, 4 åringen slutade förra året på sommaren

 4. Sanna

  Min ena tjej började o göra nr 2 på toa när hon va 1.5 år. Ville inte alls göra det i blöjan då. Sen slutade hon helt strax innan hon fyllde 2. Min andra provade vi utan blöja typ 1 månad innan han skulle fylla 2. Funkade inte alls😂 Men sen, bara ett par veckor senare ville han sj gå på toa o sen dess funkade det klockrent! Han vart även torr på natten innan 2.5 år. Ingen av dom har gillat potta. Bara velat sitta på toa. Vi hade heller inte planerat att de skulle sluta så tidigt. De är födda jan o feb så min tanke va o börja träna dom på sommaren då de va 2.5 år. Men dom tyckte annorlunda o va redo tidigare 😄

 5. Louice

  Min nyblivna tvååring har precis slutat med blöja på dagen 😃 försökte några gånger tidigare när hon var runt 18 månader men då fanns inget intresse alls, det kissades hej vilt i soffan/mattor/snuttefiltar 😅 provade igen nu när hon fyllt två och då gick det på bara några dagar, så himla skönt 😍 kul att läsa om hur olika alla barn är 😊

 6. Skolkurator

  Har börjat med pottan när de kunde sitta. De två äldsta var helt blöjfria vid 2,5år. Nr 3 har “småbarns diarre” så det är lite mer problematiskt. Minst sagt…. han blev blöjfria med kisseriet vid 3-år. Nu är han 4 och bajsar fortfarande på sig ganska ofta. Inte lätt att veta om det är en prutt eller bajs som kommer när man alltid är lös i magen…

 7. Bodil

  Hej!
  Jag har 3 barn( stora nu) de fick ofta gå nakenfis inne o lufta rumpan, ( inte bra o jämt vara instängd i blöja..) och när de var fr ca 1 1/2 började de visa intresse för potta.. Dock kissade knappt aldrig i den.. Däremot satt jag el mannen o höll i dom framifrån då de hellre satt o kusstränade på toan. Helt blöjfria var de mellan 2 1/2- strax före 3 års ålder.
  Hur gammal är din minsta nu??
  Lycka till!🤩

 8. Jenny

  Mina var runt 2.5 år men det gick på 72 Tim så hade nog varit redo lite tidigare. Dock vet jag ingen som gjort det vid 15 mån men säkert fullt möjligt om man har tålamodet och det blir ju bara hälften av blöjberget vilket ju är kanon för miljön. Lycka till.

 9. Mummu

  Va jag gorde när ni var små , alltid samma tid på dagen , om de går, på morgonen, efter lunch,, efter ni sovit på dagen, och sen före läggdax, och lite där imellan också , om det ser ut så! Satu du var 1år och 8månader när du blev torr👍❤️.

 10. Susanne

  åhh så söt hon är 🙂 små rumpor är så gulliga. Började potträna min pojke när han var 1 månad gammal, nu är han 6 månad gammal och säger till med sin ansiktsuttryck när han behöver går på pottan 🙂

stats