My Baby Dolls

Nobel & finaste Lucia tåget

Hej allihopa, hoppas att ni mår bra?

Nu måste jag verkligen komma ikapp med bloggandet känner jag? Jätte enkelt då jag har hundratals bilder kvar på sommaren att bjuda på också, haha?

Hur som helst, jag behöver inte direkt backa bandet såå långt just nu.

Igår var jag på MVC för ett vanligt kontroll. Det killades blodsocker, järnvärde, blodtryck och mätning av bebis- allt såg jättefint ut. Hon läste vad läkaren och tyckte att jag ska fortsätta lyssna på vad hon sa eftersom min livmodertapp var så påverkad- fortsätt att ta det så lugnt som det bara går, vila mycket, ta hjälp av andra osv. Varje dag nu är ett stort bonus! Bebisens huvud är nedåt med rörligt, vilket kan ställa till det om vattnet skulle gå.

Idag skulle jag ha haft mitt ultraljud på Huddinge men Andres satt tyvärr fast i köer så jag hann inte 🙁 Man får inte ta med sig nån in där så det var ju kört. Så tråkigt men det fanns inget annat att göra.

Jahop. Imorgon har barnen sin julavslutning i skolan och alla är supertaggade! Dom förtjänar verkligen denna lov, det gör alla barn och pedagoger! Jag är såå stolt över dom allihopa, hur dom kämpat sig igenom denna tuffa hösttermin med pandemin och hur dom hjälpt mig att lämna Kevin i sin klass och sett till att alla är på rätt ställe vid rätt tid och hjälpt till att se till så att framförallt Kevin har alla sina grejer i sin hylla osv och med sig hem. (Kevin kan vara lite glömsk ibland, haha) Föräldrar får inte komma in i skolan så syskonen har hjälpt mig massor.

Dom har också varit oroliga och haft massor med frågor, såklart när det enda man ser och hör i media är pandemin och hur viktigt det är med avstånd osv, hur ska dom hålla avstånd i skolan med hundratals elever och lärare osv.

Men nu är äntligen jullovet här! Hoppas hoppas att vi ser en förbättring i pandemin innan skolorna drar igång i januari igen.

För några dagar sedan var det Nobel och då bjöd skolan på 3-rätters, röda mattan och alla skulle vara klädda i sina finaste kläder. OK mina äldsta barn dissade den sista biten, det skulle vara alldeles för pinsamt så där räckte det med jeans och en snygg topp/tröja till. Olivia gick all in och plockade fram en princess klänning och Kevin bestämde sig för att spara sin nya skjorta till julavslutningen istället. Danilo & Jonathan sparar nya skjortorna till julafton istället 🙂

I söndags var det Lucia, vilket vi brukar se fram emot att titta på varje år. Även den var helt annorlunda i år. (Ingen Lucia på skolorna eller någon annansstans heller, men i fredags möttes barnen av pedagoger som ordnade med Lucia sång, uppklädda till Lucia, tärnor och tomtar, vilket jag tyckte var så fint. Danilo skickade klipp till mig)

Vi har som tradition att barnen har sitt eget Lucia tåg här hemma, för oss. Älskar, älskar älskar den traditionen, så gör även barnen- men i år kände våran äldsta dotter lite annorlunda… ? Hon skulle minsann inte vara med om jag skulle filma och lägga upp nånstans, nej- jag respekterar det. Jag kan filma och ha i vårat privata samling. Eller så behöver jag inte filma alls om det känns bättre.

Denna bild är tagen innan showen satte igång, när det var bara jag och dom. Innan det brakade… Ni se inlevelsen hos Bebo? Och Melanie var lika missnöjd som syrran..

Men sen var allt bara så jobbigt, tråkigt och pinsamt, så en smällde dörrar och tjurade inne på sitt rum medans första Lucia tåget gick när Mummu var och hälsade på. ?

Isabelle var såå himla duktig och stolt att hon fick vara årets Lucia och tog det verkligen på fullaste allvar.

Senare på kvällen ville alla lussa för sin pappa så dom sprang upp och gav mig direktiv att släcka lampor och sköta musiken. Och då var allihopa med.❤️

(Ja jag fick lov att ta bilder och lägga upp en- men INTE lägga upp videon, såklart respekterar jag det)

Andres ringde över till grannen och frågade om deras barn ville gå ut och ta en runda runt kvarteret och lussa. Vi hade med oss högtalaren och så möttes vi utanför.

Det var så himla fint! Lucia Bebo i spetsen tog sin roll på fullaste allvar och alla var så himla duktiga. Många kom och ställde sig ute för att titta på, andra ställde sig vid fönstret. Äldre stod vid sina öppna dörrar… kändes så bra att sprida lite glädje och hopp till alla, speciellt under dessa mörka tider. Jag tror att det betydde mycket för många människor.✨

När vi kom hem tog alla ett varmt bad/dusch & sen fikade vi lite ❤️

Dricker ni glögg hemma?

Här dricker bara Andres & Vanessa, jag värmer det bara för doftens skull. Det doftar jul. Barndomens jular.

Där satt våran Nisse när vi kom hem 🙂

Idag hade Olivia med sig en egengjord present till mig, glädjen i hennes ögon alltså.?

Så fin kudde som hon kämpat med!

Tack min älskade Godispåse! Tänk att hon fyller 8 på lördag!

Ha en fin kväll allihopa, ta hand om varandra❤️

Bjuder på en frisyr bild från förra julen, lite lagom juligt? 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Agda den förste

  Om ”bebis” kommer detta året, blir de två yngsta födda samma år då? Då blir de ju ”tvillingar” och börjar skolan samma år i så fall.
  Lycka till med allt.
  Hälsningar Skåneland

 2. BMP

  Så fina gulliga barn. Blir lite rörd när jag läser dom har det så bra. Jag önskar att alla barn kan få ha det så. God Jul

 3. Mike

  Ja dricker inte heller glögg köper med en flaska för o värma för doften skull ja tänkte 8 år ja börja följa dig när hon låg i magen kram på er alla

stats