Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Nisse ska flytta in!

Hej alla vänner,
PRICK en månad kvar till julafton nu, hur fort har det inte gått?
Kommer ni ihåg när jag sa att jag berättade om hur jag tänkte skapa lite mer julmagi/julkänsla här hemma? Varje år brukar barnen få sätta sig ner och skriva sina önskelistor till Tomten som vi sedan lägger på ett fiffigt ställe tillsammans med pepparkakor och mjölk.
Det gjorde dom igår medans dom åt peppisar- en tradition som vi har varje år, denna år lite tidigare än vanligt. Jag har aldrig börjat mer julen såhär tidigt som nu, och då är det ändå bara 1 vecka kvar till första december (!!). Julpyntet ska upp nästa fredag tänkte vi.

Alla var super engagerade i sina önskelistor och jag pratade mycket kring julen och julklappar och om tacksamhet och att alla i världen inte har det lika bra.
På kvällen innan läggdags la dom fram kakor och mjölk, satte sig ner för att prata lite och sen var det läggdags.

När dom hade lagt sig smög jag dit för att smygkika på vad dom har skrivit.
Jag blev så rörd.
Dom har skrivit lista på vad dom önskar sig och så har dom också skrivit att dom önskar alla en god jul, tak över huvudet, värme, mat och mycket kärlek.
Några var så tacksamma att Jultomten fanns också 😀 Gullisar.

I morse hade Jultomten varit här och ätit pepparkakorna och druckit mjölken och lämnat ett brev till barnen.

Det är visst så att en tomtenisse ska flytta hem till oss den 1:a december.
Nisse är tydligen lite busig och vi ska se efter honom fram till julafton då han är på uppdrag för att skapa julglädje omkring sig.
Barnen var i eld och lågor, några mer skeptiska över denna Nisse….
Jag har hört att denna Nisse är väldigt liten och snäll och att han ska hitta på lite bus och snälla saker varje dag fram till julafton. Lite då och då kommer barnen få brev från honom med olika roliga uppdrag att göra.

Jag tänkte att det här kan vara ett roligt tips till er också?
Vi kanske kan följas åt här på bloggen och tipsa varandra om olika bus och roligheter som Nisse kan tänkas göra? Så kul!

Första december kommer detta dyka upp hos oss.♡


(Ni hittar sån på Rusta bland annat för 49 kr 😉 )

Firar ni jul?
När ska ni börja julpynta?

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Till första advent pyntar vi med adventspynt, stakar, stjärnor, slingor i trädgården. Andra advent julgardiner och tomtar, 3advent gran.

  2. Sandra

    Vi har julpyntat idag. Vanligen gör vi det helgen 1a advent men efter önskemål från barnen blev det en kompromiss och pynt idag. Vi har haft nisse ngra år nu. Han kommer varje år i samband med att vi plockar fram julen. Hittar på bus och tokigheter. Barnen älskar det. Så idag gav de breven med önskelistorna till nissen som tar dem till tomten. 😀

  3. Carina H

    Jag börjar lite smått nu i veckan med lite julbelysning,sen blir det liten gran närmare julen. då barnen inte bor hemma längre så blir det inte lika mycket som förr.men det blir jul ändå.

stats