My Baby Dolls

Mummus & Melanies 3-års kalas

Igår firade vi våran Melanie som fyller år den sista februari. Hon är en skottårs bebis (29/2-2020) så vi firar henne den sista februari, för februari är ändå hennes födelsemånsd. Men eftersom hennes födelsedag förfaller på en tisdag i år så kalasade vi i förväg med släkten.

I fredags först så firade vi min mamma som fyllde år 💕 Grattis på din dag mamma, älskar dig mer än du någonsin förstår❤️

Därifrån vidare till Port73 och PartyLand för att köpa allt dekor till Melanies kalas.

Sen var det partydags och vi skulle ta den berömda syskonbilden 🙈 En var på dåligt humör… men vi fick till det ändå 😅 (Nej det var inte Celina, hahaha)

Puua satt bakom mig och fjantade sig så resten höll sig vid gott mod iaf 🙂 Barnen tyckte att Puua skulle sitta med i syskonbilden, vilket han också gjorde innan Mummu skickade iväg honom. Han är busigare än alla 11 barnen tillsammans och Mummu blir galen på honom.😅

När alla hade kommit så var det dags för fika 💕 När jag pratade med Mela flera dagar innan om hennes kalas så har hon hela tiden påmint mig och försökrat sig om att jag ska hålla hennes hand när vi ska sjunga till henne. Hon har alltid varit en liten blygis våran Melanie, men hon satte sig själv och ville ha Olivia nära sig istället. Olivia är hennes trygghet, hon tyr sig jättemycket till henne.

Såklart som vanligt så sjöng vi på svenska, finska, spanska och engelska till henne och hon gömde sig i Olivias armhåla när hon hade vågat blåsa ut sitt ljus😅💕

Det var en speciell dag för Nico också igår, han träffade några av sina kusiner för första gången 🥰

Kusin Felicia & Nico
Nico med kusin Emilio
Natte & Leon
Med farbror Oscar
Melanie, Kian & Benjamin

Tack alla inblandade för ett supermysigt kalas 💕

Det finns dom som alltid finns där, som prioriterar att komma på våra kalas, och så finns det dom som inte gör det. Man kan skämta bort allt och ”ja men ni har 11 barn, det är kalas jämt”

Icke. Många av oss träffas inte alls ofta, om det inte är just kalas eller liknande firande, andras barn ska prioriteras högt och får aldrig missas men det gäller nog inte våra barn för att vi har fler och då blir det inte lika viktigt? Nu var Melanie jätteglad över sitt kalas och så glad för alla som kom, men våra äldre barn undrade ju. Jag antar att jag vill ha sagt att ALLAs speciella dagar är lila viktiga för just den som fyller år, oavsett. Det handlar om vad och hur man väljer att prioritera och det är oftast samma personer som väljer att prioritera annat och det drabbar ju mest barnen, tyvärr.

Jag menar, se bara på Nico. Han är snart 4 månader men fortfarande inget intresse av att komma och hälsa på honom. Träffa honom. Så jäkla dåligt. Jag önskar att det inte skulle påverka mig, men det påverkar mina barn. De stora frågar, undrar och börjar förstå. Men. Det handlar bara om hur man själv väljer att priotitera och till slut får man nog, eller hur?

Men. Nu vill jag inte sabba detta inlägg med negativitet. Det är verkligen inte värt det. Jag väljer att se och vara tacksam för dom som gör oss till en prioritet (jag menar, hallå, vi har 11 barn och vi väljer alltid att prioritera släktkalasen) som väljer att komma och fira våra barn, oavsett om dom nu skulle fylla år en gång i månaden. För dom ser den som fyller år som en speciell plats i deras liv och aktivt vill ha relation till våra barn.

Så verkligen tusen tack till alla som kom och firade våran Melanie på hennes 3-årsdag- ni gjorde dagen speciell och vi uppskattar er alla så mycket🥰🤗

Ni andra vet vilka ni är, hahaha🤗 Men det är ok. We know.

Nu ska vi njuta av den sista dagen som 2-år (inorgon), och sista dagen som vi har två 2-åringar här hemma 🥰

Hon har blivit så stor, mammas Melanie 🥹

På tisdag firar vi henne med familjen med sång, tårta, presenter och (förhoppningsvis) en grymt bra överraskning 🥳🎈✨

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lisa

  Vi firar bara med familjen. Har fem barn. Mormor bor långt bort och morfar har aldrig brytt sig eller träffat barnen. Farmor och farfar gick båda bort förra året. Resten av släkten ses knappt. Visst är det tråkigt… Vi fixar kompiskalas om barnen vill ha det.

 2. E

  Säger inte det en del om vårt svenska samhälle . Folk kan tex prioritera att deras 7 åring spelar en fotbolls match före att umgås med familjen på en kusins barnkalas för ungens fotboll är suuuuper viktig och betydelsefull eller föräldrars paddel träning kan vara viktigt är de som är nära. Konstig prioritering,

  Att skylla på pengar tycker jag är löjligt, jag har varit långtidssjukskriven och långtidsarbetslösa och ändå gett syskonbarnen presenter. Det går att köpa saker till små barn på Lidl och stora barn kan få en peng eller en biobiljett, ett presentkort på hemmakväll.

  Jag tycker inte att man skylla på att barn får så mycket ändå. Det är speciellt att bli uppvaktad på sin födelsedag och man kan alltid ge en play dop lera för det är en förbrukningsvara barn knappast inte kan få för mycket av. Det finns nagellack och hårsnoddar som inte kostar så mycket.

  Det ä grejen att ens det är ens egen dag är viktig.

 3. Ssd

  Jag såg er på Hop n Pop i söndags, och jag blev så imponerad över hur fina dina barn var mot deras småsyskon. Vågade inte säga något för du kanske är trött på att folk kommenterar ute, så jag tänkte att jag skriver här istället, haha. Vilken fin familj ni är!

 4. K

  Jag såg er på Hop n Pop i söndags, och jag blev så imponerad över hur fina dina barn var mot deras småsyskon. Vågade inte säga något för du kanske är trött på att folk kommenterar ute, så jag tänkte att jag skriver här istället, haha. Vilken fin familj ni är!

 5. Jag

  Dina barn kommer så småningom prioritera bort dessa människor.
  Jag höll god min när barnen var små men har sen aldrig tvingat dem att träffa dessa släktingar när de inte vill. Idag har de sparsamt med kontakt och jag vet att anledningen ligger inte på mig.
  När barnen är ledsna och har frågor får man bara svara att man inte vet varför.

  1. Jan

   Sweet photos….Happy 3rd Birthday. It looks like a bright gathering with all the things that make her special for her Leap Year birthday. What a treat for family to see your new son also😊

 6. Maria

  Det är verkligen tråkigt för barnens skull, det kan jag förstå. Däremot förstår jag nog de släktingar/vänner som inte kommer också. Att gå på ”bara” en familjs kalas 11 gånger om året och både ta sig tid för det och för att köpa presenter skulle kännas mycket. Oftast finns det ju även andra familjemedlemmar/släktingar och vänner som också har kalas och annat som man vill träffa, ge sin tid till och köpa presenter till. För- och nackdelar med många barn men hur mycket jag än älskar mina syskon till exempel skulle jag inte gå på kalas 11 gånger om året hos de (och tänk om de alla hade 11 barn).

  1. Me & My Baby Dolls

   Maria- Precis, det handlar om prioritering. Ett år har 365 dagar och 11 (i vårt fall firar vi dubbelkalas flera gånger) så det blir kanske 9 kalas hos oss per år, är man familj så borde man kunna ses åtminstone 9 gånger per år? Vilken tur att inte ha dig som syster då, haha😂Taskig syn på sina syskonbarn att inte komma och fira. Kanse du inte skulle känna lika om det gällde dina barn.

   1. Maria

    Jag har både barn och syskonbarn och firar de när det bjuds och om man har tid och möjlighet. Det jag menar är att många människor har ett liv även utanför familjen med goda vänner och har man en stor familj där flera har många barn förstår jag fullständigt att man kanske får tacka nej till något/några tillfällen – pengar och tid. Självklart ska det inte ”drabba” något enskilt barn, då får man ”justera” från år till år. Är de väldigt små är det ju inte heller något de själva kommer ihåg.

 7. Gabriella

  Nu vet ju inte jag vilka det är som inte kommer, väldigt konstigt och oartigt iaf. Om jag vore du skulle jag faktiskt helt sluta bjuda dem, Det är väl väldigt kul att bli bjuden på kalas, finns ingen ursäkt till att tacka nej så många gånger, Du kanske får inse att det helt enkelt inte vill komma, och såna vill man ju inte ha i sitt hus. Bryt kontakten om du blir ledsen gång på gång, jag skulle också känna så.

 8. Izabelle

  Ett stort grattis till din dotter. Min son fyller oxå år på skottdagen så firar oxå den 28/2. Önskar dig en fantastisk dag

 9. Me & My Baby Dolls

  Anna- Jaså? Jag tror inte att du har nån aning faktiskt, men tack igen för din kommentar 😂 Jag har inte hängt ut någon och min relation med dessa har inget att göra med mina barn? Det är inte så att jag bjöd dom på MITT kalas?🤔🤭
  Fattar ärligt talat inte ens vad ett troll som du gör här? Ska man behöva blocka dig igen eftersom du tydligen inte lärt dig att sluta förmoda egna saker och snacka bajs

  1. Anna

   Fläker man ut hela sitt liv och gör content av sina barn inför tusentals okända människor borde en klara av att folk skriver kommentarer som du inte gillar. Men den attityden du har och alltid har haft mot läsare som inte tycker som dig, så är det inte konstigt att denna blogg idag ekar tom i brist på kommentarer.

   1. Me & My Baby Dolls

    Anna- Du kanske har märkt att jag inte bloggat på ett tag? Därav kanske det är därför det inte finns kommentaret då det inte heller finns inlägg? Jag är mer aktiv på insta, men skriv gärna där till mig istället (där finns massor av kommentarer…) Jag önskar dig en superfin kväll, kram/Satu

 10. Sofie

  Vad tråkigt när det blir så! Jag förstår att det måste kännas jättejobbigt och framför allt i takt med att barnen blir äldre och frågar själva varför vissa inte kommer. Men det ser ut som att ni haft ett fint firande ändå och man får försöka glädjas åt de som kommer! Kram

 11. Tina

  Så himla söt tjej:) Ni har det så fint och kul
  i eran familj. Och du är en sån fin mamma:)
  Tack för att du visar dina följare sådana fina kort:)

 12. Mimmi

  Känner igen känslan av att ens barn är bortprioterade för att man har många barn, och då har vi ”bara” fem barn. Man blir så ledsen!
  Kram Mel på ditt kalas, hoppas den var amazing ❤️

 13. Veronica

  Så tråkigt, när barnen blir besvikna! Vi har bara 4 av 8 barn som bor hemma men jag slutade bjuda både min ena syster och mamma när dom börja hålla på sådär, barnen kommer ju bara bli ledsna så då är det bättre att inte bjuda dom eller inte säga att man bjudit dom iaf (för vår del) när man vet att dom troligtvis ändå inte dyker upp. Har man som både jag och min andra syster, ständigt sjuka barn så kan man inte ses så ofta, ofrivilligt, men jag prioriterar alltid att komma om barnen fyller år! Sen kan man väl komma en annan dag om man verkligen har något annat planerat just den kalasdagen, men för BARNENS skull, så dom får känna sig betydelsefulla oavsett vilket barn i ordningen! Och om det handlar om att det kostar pengar så är det ju alltid tanken som räknas oavsett om man skulle ge något begagnat eller en påse godis! Dom blir ju glada för en klubba liksom!

stats