Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

LUCIA #jagärhär

Jag funderar massor kring Lucia, om när varuhuskedjan Åhléns postade en bild på en svart pojke i luciakrona svämmade kommentarsfältet över av rasistiskt hat mot den här lilla pojken.
Min mamma lärde mig alltid, redan som liten att har man inget trevligt att säga så kan man vara tyst.
Synd att det inte gick in hos vissa människor.
Tyvärr så ska jag nu gör tvärtom det min mamma lärt mig, jag tänker inte alls vara tyst. Det här är fel.
Jag försöker verkligen välja mina ord här men jag fattar inte inte hur jävla dumma och korkade vuxna människor kan bete sig. Jag blir så arg! Det är ett litet barn dom här vuxna fega idioter näthatar. ETT BARN.

Tydligen för att barnet är en mörkhyad pojke som Lucia.

Året är alltså 2016- har vi inte kommit längre än såhär? Jag skäms. Mitt hjärta går sönder. Är det i ett sånt här värld vi vill att våra barn ska växa upp i? Att vuxna människor ska tycka till att man inte inte duger för att man är mörk i huden och en pojke? Då ska man visst klä ut sig till pepparkaka istället?
Tänk vilken stor grej för den här lilla pojken, att få äran att bli vald till årets Lucia och få pryda reklamplatser över hela Sverige. Vilken lycka och spänning att få se sig själv på bilder och plancher överallt. Och sedan få hat över sig….?
Så pass att föräldrarna valde att att plocka bort sin son från bilderna. Nu finns han inte där längre. Hur känns det för honom? Varför? För att några vuxna (??) människor, antagligen med IQ som en fiskmås ska sprida hat- istället för kärlek?
Du behöver inte klä ut dig till Lucia om du inte vill. Men ska du bestämma vad som är OK för någon annan?

Lär era barn redan tidigt att ALLA människor är lika mycket värda, oavsett kön, etnicitet, storlek på kroppen och bakgrund. Alla har samma rättigheter och ingen ska komma och säga annorlunda. vadå för att det inte var såhär när du var liten”? Tiden och utvecklingen går framåt- get over it.
Alla har rätt att vara precis som den man är. Bara man inte skadar någon annan på kuppen, håller ni inte med?
Ingen skulle knappast ha reagerat om en flicka var klädd som en tomte.
Så varför? Vad var vitsen med det här? Vem är du som ska bestämma hur Lucia ser ut för att bevara våra traditioner?

Idag lussar många barn för sina föräldrar, mor-farföräldrar och skolor. Pirret i magen, kommer ni ihåg den?
Låt barnen känna pirret, glädjas och stråla- vare sig dom har valt att klä ut sig till Lucia, tomtenisse eller pepparkaka. ♡

GLAD LUCIA allihopa.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carl Stridsberg

  Journalisten och författaren Elisabeth Höglund, beskriver det så bra;

  “Tyvärr har det svenska luciafirandet i många år svärtats ner av allt löjligt trams om att även killar ska kunna vara Lucia.
  Det har i vissa fall tagit sig de mest löjeväckande uttryck. De som vill ha skäggiga manliga Lucior hävdar någon slags obegripligt inkluderande
  jämställdhetstänkande. Varför ska jämställdshetsivrandet ta sig sådana groteska och urlöjliga former?
  Lucia var ett KVINNLIGT HELGON! Hon var inte en man. Om man nu ska behålla luciafirandet i Sverige så är det flickornas/kvinnornas privilegium
  att för en gångs skull få stå i spetsen med den vackra ljuskronan på huvudet. Accepterar inte killarna det, så får de väl gå hem!”

 2. Em

  Så klokt sagt satu! Håller med dig till 100%, ingen har någon som hellst rätt att bestämma hur man ska se ut som lucia. vi lever inte på medeltiden längre!!

 3. Em

  Så klokt sagt satu! Håller med dig till 100%, ingen har någon som hellst rätt att bestämma hur man ska se ut som lucia. vi lever inte på medeltiden längre

stats