Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Lite om flytten

Wohoo, fredag idag!
Dagen har bestått av att fixa på hemmaplan, jag har tömt mycket i småtjejernas rum så där har jag samlat alla kartonger så de inte ligger överallt. Ordning och reda, trots att vi lever nära inpå en flytt. 😉

IMG_3917

Många är nyfikna på flytten, och nu ska jag försöka skriva lite om det.

Hade någon sagt till oss i början av sommaren att vi kommer att flytta och snart vara husägare så skulle vi bara ha skrattat gott. yeah right liksom- lycka till.

Som många av er vet så har jag drömt om att flytta till hus sen barnsben, den drömmer växte sig allt starkare när barnen kom. Det är ju nu när dem är små som man vill ha det där huset. Att kunna ha något eget, att kunna öppna altandörren och släppa ut barnen och leka, att kunna grilla på sin egen uteplats, ha en egen pool där till barnen på somrarna och kunna bygga snögubbar och iigloo utan att förbigående ungar tar sönder allt.
Att ha ett eget hus att sköta om, där barnen kan växa upp,
Jag och Andres har pratat om husdrömmar jättemycket, men har liksom lagt locket på och insett att det skulle förbli en dröm för en bra tid framöver. Det kändes som att det låg så långt borta på grund av en massa olika orsaker.
Hus i den storleken vi behöver här i vår kommun kostar löjligt mycket. Du kommer inte undan med 7 miljoner.
Har man dessutom 7 (snart 8) barn som bankerna räknar med i sina kalkyler så skulle vi aldrig kunna ta ett så stort lån just nu.

Men.
Sen kom den där livsomvändande mardrömmen. (ni kan läsa om det inlägget HÄR)
Jag är inte redo att prata om det ännu, jag vet inte ens om jag får. Allting är väl stabilt på den fronten nu och oroa er inte- ingen har drabbats av nån sjukdom eller liknande ♡

När vi kommit hem igen så såg vi denna hus på hemnet och trots att det ligger i en annan kommun så bestämde vi oss för att kolla på huset. Så nej, vi har inte aktivt letat efter hus och gått på visningar 🙂 Det här blev lite spontant bara.
Vi såg en enormt stor potential med huset och tänkte att det här är något vi faktiskt borde satsa på.

Och så var hela härvan igång. Bollen var i rullning.
Vi bestämde oss för att satsa och träffade en mäklare för att sälja våran lägenhet.
Fotografering, visningar mm. Jisses vad mycket att göra i hemmet för att den ska vara så attraktiv som möjligt inför en visning! Ni som sålt eran lägenhet/hus vet hur mycket jobb det är.
Vi har plockat bort tavlor och hyllor, spacklat, slipat och målat. Lagat och fixat. Burit ner och upp på en massa möbler som är onödiga på visningar, städat fixat och donat.
Inför fotografering så hade vi Andres äldsta sons fru Shabnam här som jobbar inom homestaging/homestyling- Top Interior Design, wow som hon var duktig! Jag som trodde att jag skulle fixa det själv och hade full koll, men med enkla knep så förvandlade hon hemmet superfint. Nästan så att jag själv ville flytta in igen 😀
(Ni hittar henne på insta under namnet @top_interior_design)

Lägenheten kom upp på hemnet och många av er såg annonsen och förstod inte varför jag inte berättade något.
Jag ville inte säga något innan det var klart för att inte jinxa det.

Så ja. Vi ska alltså flytta och vi ska bo i hus för allra första gången i våra liv!
Jag kan inte beskriva lyckan och spänningen i mig! Det känns som att jag behöver nypa mig i armen flera gånger om för att förstå att det här händer faktiskt mig. Det är så stort på något vis att jag inte kan ta in det.
Är jag värd det här? Hur kunde jag bli så lyckosam, händer det här mig verkligen?

Huset är över 200 kvm stort, tvåplans friliggande villa med en tomt på över 2 400 kvm.
Det första barnen sa var att dom skulle köpa en studsmatta och en hund!
Vi har pratat om hund förut och vi sa då att när vi flyttar till hus så ska vi fundera på en hund- och det lät dom inte oss glömma 😉
Huset har nu 6 stora sovrum, men vi ska bygga 3 till. Huset har renoveringsbehov och vi kommer att få jobba arslet av oss för att göra det till vårat hem. Det kommer att bli sååå bra!
Både jag och Andres är medvetna om allt som ska göras och vi är båda positivt inställda och vi vet att det kommer att bli superbra och att allt kommer att ordna sig. ♡

Före och bilder kommer ni få maaaasssor av när det är dags, ni kommer säkert att tröttna på mina inlägg då 😀

Nu ska jag ta en paus mellan all städ och plock. Jag känner mig inte helt kry, näsan rinner och jag känner mig lite småhängig.
packar
Men nu blir det att fixa iordning taco middag och invänta fredagsmys!
Längtar!

Ha en jättefin kväll!
Kram! XOXO

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marika

  Hej!! Håller med Sandra. Det är precis som att jag känner er, pratar om er i min familj. Sjukt men har drömt om er vi har umgåtts precis som om vi känner varann.😀
  Brukar säga till min familj nu ska Satus familj flytta och det ska bli så spännande. Det är en spännande följetång det här.. du får aldrig sluta blogga. Är så kul och följa er fast man inte känner er. Man blir verkligen beroende av att gå in här varje dag. Men önskar er all lycka med flytten och lill-stjärnan!!❤❤❤

 2. Prematurmamman

  Vad skönt att det inte var så <3 och jag håller med Sandra i allt – du har verkligen stor inverkan på våra liv och detta är jättespännande. Som man blir glad för sin bästa kompis skull, fastän man aldrig träffat dig 😊 kram

 3. Sandra

  Alltså OMG vad ROOOLIGT!!!!!! 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃 Tror ärligt talat flera här inne är nästan är mer exalterade & förväntansfulla än du 🙈 Haha😂 Ska bli sååååååå himla KUL att få följa er i huset, under renoveringen, inredningen, vardagen osv så du anar inte!!! Det är precis som att en ny serie ska komma på tv med ens största idol !!! Man bara går & väntar & längtar efter detdär datumet då det är dags!! 😂😃😃😃😃😃😃 Hahaha. Snälla, rara, underbara du, jag tror inte du förstår hur stor inverkan du har på folks liv!!! Du är som en syster för mig!! Fast jag aldrig ens träffat dig!!! Men jag kan alltså gå i MIN vardag, med MINA BARN & FAMILJ, och tänka på & prata om DIG!!😍😍😍 Som typ när jag står & diskar, man bara – undra hur det går för Satu & magen idag 😃😃 Eller som vid MIDDAGSBORDET, min SAMBO bara – hur går det för “my baby dolls tjejen” har 8:an kommit än? 😍 Och du är väl mer tokig i att dem ska flytta till hus än vad dem själv är!🙈😂😂😂 Och JA det kan vara så!🙈😂😂😂 ÄLSKAR din blogg Satu, den ger så mycket lycka i min & andras vardag så du anar inte!!! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 4. Isabel

  Det låter så obehagligt med er mardröm vad det nu än är. Hoppas att den försvinner helt snart. Jag känner mig så glad för er skull. Ni förtjänar det här för er och era barn. Njut av livet, det går inte i repris ❤️

 5. Prematurmamman

  -hej Satu.
  Jag har läst din blogg i många år och minns att jag fick en så konstig känsla inombords när jag läste om att ni åkte bort och sen mardröms-inlägget.. fick alltid för mig att nån i er familj blivit häktad för nåt brott och mina tankar drogs till en stor händelse runt denna tid, då en pedofilhärva nystades upp och många blev häktade.. vet inte alls varför jag kopplade så och jag hoppas så klart inte det stämmer.. för om det gör det förstår jag verkligen hur hemskt det måste kännas.. men jag vet inget, det är bara en känsla jag haft.. du behöver inte publicera mitt inlägg om du inte vill, för om det ligger nån sanning i “min känsla” så är det bara onödigt att folk ska spekulera.. ni har inget med det att göra.. och jag hoppas så klart att jag har helt fel och att vad det än är, att det löser sig..
  Hoppas inte jag gör fel som skriver, vill inte riva upp något utan bara se dig och din familj glada.. precis som ni är 😊 kram från en trogen läsare

 6. Minna

  Tack 😊att du hade tid berätta om huset.Längtarxredan flre o efter bilder.Har ju själv dröm om eget och på landet.Tyvärr bara min gubbe ör inte häbdig.Ni har tur att A.är det.Hjälper mycket på vägen jobba inom branchen😉.Tråkigt med den där mardrömmen.Kommer barnen börja nästa termin i ny skola o fsk?Undrar N.som undrar om Olivia kan nu alls komma till hennes födelsedagskalas som är alltså i november😂.Hon har framförhållning😉

 7. Hanna

  Du kan skatta dig lycklig. Jag blir lite avundsjuk och ledsen men inte så att jag inte unnar dig lyckan utan för att du har allt jag inte har eller kommer att få. Fint utseende en man som älskar dig snart 8 friska barn och du uppfyller nu din dröm. Ta vara på detta 💜

 8. Caroline

  Åh, det låter underbart! Och slitigt, hehe. Men allt går om man vill och jag tror ni kommer tycka det är värt det. Ångrar inte att vi flyttade till hus, jätteskönt att släppa ut barnen i trädgården. Våra är nu 3 och 5 och kan vara ute själva med tillsyn då och då. Lycka till!!

 9. Madde

  Stort grattis 🙂 så roligt att dina drömmar blir sanna. Jag ser verkligen fram emot att se bilder från huset sedan 🙂

 10. Elin

  Jag är född i villa på landet och bodde där tills jag flyttade hemifrån. Sen vart det lägenhet i några år. Nu har jag jag sambon bott i hus i 6år, men letar nytt hus. Det här är inte rätt för oss. Men man blir hemma blind när man är van med hus, man ser inte fördelarna jämfört med lägenhet. Förstår eran längtan att flytta ❤️ Även om vi renoverat ihjäl oss i 6år och bara vill härifrån nu så är det faktiskt väldigt kul att kunna bygga’

 11. Niobarnsmamman

  Jag tycker att du är så otroligt duktig! Att sköta barn är både roligt och krävande, att packa inför en flytt är också både roligt och krävande. Att göra båda samtidigt är oerhört krävande även om det är ett positivt arbete som görs med förväntan. Att dessutom vara höggravid och i tankarna behöva förbereda sig på att föda prematurt mitt i hela rumban .- ja det kräver sin kvinna! Jag önskar er all lycka tillbåde med flytten, renoveringen och er lilla stjärna. Jag antog att det var er mardröm som gjorde att flytten blev av men jag önskar att er framtid ska bli som en önskedröm!

stats