Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Lazy sunday….

Regnet fortsätter att ösa ner. Jag vill bara boa och fixa och dona här hemma dagar som dessa.
Barnen leker med sitt och jag plockar och donar. Jag vet inte hur många gånger jag vart på väg ner till förrådet för att kolla upp några kartonger med kläder. Men det har kommit upp annat hela tiden 😉

Läste ett intressant inlägg hos Susanna (Oslofru) (<—länk) om att det är många som skriver till henne och har åsikter om att hon valt att vara hemmafru/mamma till sin son tills han är 2 år och hur kan hon leva på sin mans lön osv. osv.

Att folk orkar att lägga sig och orkar lägga sin energi för att bry och engagera sig så mycket i hur folk väljer att leva sina liv är lite skrämmande.
Jag är också hemmafru/mamma och har varit det i över 7 år.

Vi- jag och Andres har gemensamt valt att ha det såhär. Det är ingen som tvingar mig att stanna hemma och sköta barn och hushåll. VI vill ha det såhär och vi gör det för att just nu kan vi det.
Jag älskar mitt liv såhär, jag älskar att vara hemma och sköta hem, hushåll och barnen.
Skulle inte vilja byta ut det mot något alls, det här passar våran familj bäst just nu. Tiden när dem är små kommer ju aldrig åter och jag tror inte att jag kommer att ångra att jag inte jobbade mer när barnen var små, tror att det skulle vara lite mer tvärtom. 🙂

Jag hoppas att jag ska kunna vara hemma tills lillasyster är åtminstone 2.5 år.
Men man vet ju aldrig hur livet ser ut då. Det skulle vara målet iallafall. Och det målet har jag hållit för alla barnen, fast Nicole & Vanessa var nästan 3.5 innan dom började på dagis.
Jag älskar att finnas där för barnen och jag känner mig lyckligt lottad och så tacksam att jag har möjligheten att vara hemmafru/mamma.
Nu går ju Nicole i förskoleklass, och Vanessa och tvillingarna går på dagis. Dom är där mest för att dom ska få det där sociala, samarbetet med andra barn och vuxna och allt det där pedagogiska som jag kanske inte är så duktig med. 😀
Jag har Olivia & Kevin hemma med mig om dagarna.

Jag fullt upp med att sköta hem & barn och att driva bloggen tar sin tid den också, den är ju mitt jobb.
Varför bara inte låta alla göra som dem vill? Som dem tycker passar för sina familjer.

Andres tog med sig Olivia & Jonathan för att handla lite på Coop och vi planerar för middan.
En sån här trött och seg söndag skulle det faktiskt sitta gott med lite pizza 😉

En bild på mina “stora” tjejer igår.
Titta på handavtrycket på våra nytvättade fönster….
DSC00060
Fler bilder från igår…
DSC00022 DSC00018
En blivande innebandy proffs?DSC00009
Han kryper jämt till twinsens rum och letar fram klubban och viftar med den mot bollen. 😀

Lite grabbhäng i köket…
mybabydolls (58) mybabydolls (55)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida - blivande tvåbarnsmamma

  Jag hopppas också att jag kan vara hemma länge med barnen, jobb kan man göra sen 🙂 jo jag har en fråga. Jag antar att du tjänar pengar på din blogg och hur fungerar det med att ta ut föräldrarpenning då? Detta är inget du behöver svara på om du inte vill!

  Ha en bra dag 🙂

 2. Hanna

  Nu verkar det som att någon använder sig av mitt namn för att skriva inlägg. Jag är “skyldig” till det första inlägget av Hanna och det sista om att jag inte bryr mig om er ekonomi. Om du kollar IP-nummer så kan du nog se att det är gjort från olika ställen. Det sista inlägget hade jag skrivit en lång fortsättning på som inte verkar ha kommit med. Konstigt och tråkigt när man kommenterar och så syns bara första meningen. Jag hade skrivit att jag i alla fall inte bryr mig om er ekonomi men att jag undrar hur du ställt dig om Andres velat dela på föräldraledigheten? Hade du ansett dig vara en sämre mamma för att du inte var hemma på heltid då? Det som stör mig är att du och andra “hemmamammor” anser er vara supermammor just för att ni är hemma heltid. Skulle du vara en sämre mamma om du jobbade och Andres var hemma?
  Att ha barnen hemma på lov är väl en självklarhet om man har den möjligheten? Men tycker det är lite ofint av dig att gång på gång nedvärdera de som inte gör det. Det kan ju finnas massvis med anledningar till att man som förälder inte har den möjligheten. Måste vara jobbigt för en ensamstående förälder utan den möjligheten att läsa din blogg och gång på gång få höra hur dålig han/hon är.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Hanna- Men seriöst alltså, dina kommentarer?? Orka.
   När har jag nånsin skrivit eller antytt att jag är en supermamma eller en bättre mamma än någon annan? ZZzzzzz…
   Jag skriver om MIG, MITT liv, och våra val. Jag lägger mig inte i hur andra väljer att sköta sitt, så det behöver du inte heller göra 😉 Lägg ner.

 3. P

  Hur kan det “sticka i någons ögon” hur/vad/varför och på vad en familj gör av med pengar???
  Har ni koll på deras inkomster? Sitter ni och räknar “det där borde dom inte ha råd med…”?
  Det är inte friskt att fundera på det. Ta hand om er egen ekonomi istället!

 4. Mikaela

  Ursäkta uttrycket men skitsamma hur du gör ekonomiskt. Att du är hemma med dina barn är fantastiskt o det bästa du kan ge dem. Att du sen också ger dem långa sommarlov o sen också jul o påsklov är toppen. Borde finnas fler föräldrar som du.

 5. Hanna

  Hej! Tror inte folk är så irriterade på själva grejen att ni är hemmafruar. Det är väl snarare så att folk undrar hur ni har råd att handla så mycket, göra olika utflykter på bara en lön. Alla som har varit mammalediga vet att man får vända på varenda krona för att klara sig. Att sedan se allt som ni handlar kan nog sticka lite grann i folks ögon. Jag kan ärligt säga att jag och min sambo inte kan handla som ni gör och ändå har vi två ganska bra löner. Inget illa menat. Kram

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Hanna- Fast hur mycket man tjänar och andra människors ekonomi överhuvudtaget har ingen med att göra. Plus att vi bloggare blir ofta bjudna på olika events och får hem saker som vi kanske sen skriver om 😉

 6. Hanna

  Hej! Dök upp en liten fundering till från mig nu. Fick ju inget svar på den förra men aja delar i alla fall med mig. Jag tycker det är fantastiskt att en förälder kan vara hemma medan barnen är små. Helt rätt! Däremot stör jag mig på att alla kvinnor som anser detta som jag stött på anser att det måste vara kvinnan som är hemma. I många fall kanske mannen inte vill vara hemma men flera gånger tror jag att mannen inte har något val heller för att kvinnan “bestämt” sig för att vara hemmafru. Dömer ingen och vet inte alls hur det är i just er familj. Att en förälder är hemma länge med barnen är fantastiskt. Men jag tror att många gånger skulle pappan vilja vara hemma och kanske skulle det behövas för barnens och pappans relation. En tanke bara.. Å detta är inget inlägg om jämställdhet utan om pappans och barnens relation.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Jag kan bara tala om hur det är hos oss och här har vi val. Vi ser det utifrån vem av oss som skulle tjäna mest i arbetslivet. Och hos oss vill pappan INTE vara den som är hemmapappa.

stats