My Baby Dolls

KUB testet

centrum för fostermedicinHeeeeej!
Åh jag hann inte alls uppdatera igår om KUB-test, det har verkligen varit full rulle!

– Allt gick jätte bra!
Var inne i ett lyckorus hela dagen och kvällen igår!
Jag fick äntligen träffa min lilla stjärna där inne (det var ”bara” en ;-)) och det var en så fantastisk känsla, det går inte att beskriva! Än en gång skölde bara en våg över mig av tacksamhet, lättnad och kärlek. Det finns faktiskt en liten människa i mig, hjärtat slår och den gör sig redo under dessa månader att möta oss.
Jag förundras än en gång hur mycket man faktiskt kan se vid ett såhär tidigt skede.
Den gjorde kullerbyttor, vinkade och jag fick se hela handen, den drack och visade tungan… sååå fin! ♡♡

En läsare gjorde mig uppmärksam om att inte bara skriva förkortningar, och det var bra för ibland tänker jag inte på det, utan det bara kommer. KUB är alltså ett Kombinerad Ultraljud och Blodprov.
KUB kan visa hur troligt det är att fostret har Downs syndrom eller två andra mer ovanliga kromosomförändringar, trisomi 18 och trisomi 13. Testet kan inte ge klart besked om kromosomförändringar, eftersom undersökningen bara mäter hur stor eller liten sannolikheten är.
Jag har fått frågor om varför jag väljer att göra KUB och vad jag skulle göra om svaret var negativt.
Jätte svår fråga!
Men jag gör KUB eftersom jag är tacksam att den chansen erbjuds, jag får ju en extra chans att se min lilla stjärna istället för att vänta till RUL (=Rutin UltraLjud.)
Men vad skulle jag göra om resultatet blev negativt? Jätte svår fråga som jag inte kan svara på, tror att man måste vara i den situationen och så får man överväga det. Jag vill i alla fall inte sätta ett barn till i världen som skulle få lida och gå mot tidig död. (trisomi 18)

Jag var så nervös och orolig innan! Tror att det bara blir värre ju fler barn man fått. Man tänker lite ”jag har fått 7 underbara friska barn, can i be so lucky again?”
Jag hade iaf den lägsta siffran och jag kunde andas ut. Nu kan jag börja njuta. ♡

Fick med mig 2 bilder av våran lilla stjärna som hänger på kylskåpsdörren nu!

KUB vecka 13+0
Längtar tills jag får se dig igen mitt lilla hjärta!

Igår var vi som sagt på bröllop och jag håller på och överför alla bilder nu.
Jag är så himla seg efter bara 3 ½ timmes sömn inatt, sen vaknade lilla Celina. har hunnit hänga i lekland, Olivia som var bjuden på kalas och syskonen fick hänga med 🙂
En sväng till centrum för att handla present till Celina och så hem. Längtar tills det är kväll och man får tillåtelse att krascha på soffan! 😀

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

    För 13 år sedan idag var jag på UL och det visade avvikelser just då. En cysta vid hjärnan på bebisen, var nog den längsta väntan i mitt liv :(. Fy sjutton år jag grät hela helgen tills jag äntligen fick träffa en överläkare och specialist på fosterdiagnostik här i Falun. Visade sig att hon BM sätt fel på RUL där så jag var orolig utan anledning. Men för mig är alltid UL förknippat med oro, tror aldrig jag skulle kunna känna den där pusta ut känslan igen :/. Alltså även om det gick bra, skulle jag få fler skulle jag nog bara förvänta mig ett dåligt besked på UL :/.

stats