Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Ingen rubrik.

Ibland är det svårt att hitta en början när jag ska skriva ett inlägg. Jag vet liksom inte vart/hur jag ska börja. När jag väl börjat skriva så rinner allt ur mig och ofta börjar jag skriva någonting helt annat än vad jag tänkt från början.

Jag älskar att blogga. Tänker ofta på det när jag tar kort på barnen eller något annat skoj att det här måste jag ha med på bloggen. Den här bloggen skapades när tvillingarna Jonathan & Danilo var i min mage, tror att jag var i vecka 20- nånting när jag började blogga. Innan dess skrev jag dagbok med bilder och text vilket jag har sparat. Allt är dokumenterat.

Bloggen är en väldigt stor del av mitt liv. Jag älskar att skriva och få ner mina tankar, berätta vad vi har gjort och hur jag tänker och all utveckling och bus som händer. Det här är som terapi för mig. Jag tror inte att jag någonsin kommer att sluta att skriva. Men om det sker via att blogga eller skriva privat kan bara framtiden avgöra. Oroa er inte, jag har alltså inga planer att sluta blogga inom snar framtid. 🙂

Via bloggen har jag också träffat och lärt känna underbara människor och fått uppleva saker som inte skulle ha varit möjligt utan bloggen.  

Men allt har ju två sidor, att driva en stor blogg medföljer även tråkigheter ibland.

T ex att det kniper till i magen ibland när jag loggar in och ska läsa kommentarer. Ibland kommer det upp kommentarer som gör mig ledsen. En stund iaf, sedan försöker jag tänka annorlunda och skaka bort det och blir faktiskt lite arg istället.
Varför ska man lägga sin tid på att lägga sig in i andra människors liv? Visst, vi har yttrande frihet, men till vilket syfte vill man att en annan ska må dåligt? Några verkar tro att min blogg är en diskussionsforum där man ska yttra sig med diverse påhopp och kommentera och påpeka varenda sak som någon inte håller med mig om och berätta för mig att jag är dum och gör fel. Reality check. Gå in på familjeliv.se där finns massor av diskussions forum, du är på fel ställe här. 😉 

Ibland förtjänar blåsta kommentarer lite extra uppmärksamhet, jag tror att det gör författaren gott med den extra tanken. Här kommer ett av många som samma person skriver:

“Din lilla flicka gråter. Du är hemma, inte så att du måste vara på ett jobb, utan du sitter i er lägenhet. Härligt vilka känslokalla mammor det finns! En förskoleplats kostar ca 150 000 kr/ år. Hur kan du tycka att det är försvarbart att ha tre barn där fast du sitter hemma? Även om du har rätt att lämna dina barn så är det sjukt att samhället ska bekosta det!”

Sofia Asplund- hur tänker du nu? Jag brukar få många “kloka och välmenande” kommentarer från just dig. (not) Men det här är den sista kommentaren från dig som kommer att komma igenom. Allt du kommenterar kommer härmed att blockeras. Varför? För att jag inte behöver tåla bullshit.

Inte för att det angår dig, men så du får lite sinnesro så tänker jag svara. 😉 

– Jag JOBBAR. Alltså får jag lön och betalar SKATT och jag BETALAR mina barns förskoleplatser helt själv. Inte samhället.

och även om det var som så att jag bara sitter hemma och rullar tummarna på min röv och har mina barn på förskola, så har ingen annan har med det att göra. Dina andra kommentarer orkar jag inte ens befatta mig med. Nu vill jag önska dig all lycka, och hoppas att du kan sprida massor av glädje omkring dig 🙂
Jag älskar era kommentarer. (ja ni som inte kallar mig dum och värdelös :-D) 

Jag älskar att vi kan prata och komma med råd och pepp för varandra här på kommentarsfälten.  Ni behöver naturligtvis inte hålla med mig om allt jag skriver, visst vore det tråkigt om alla var likadana och höll med om allt? Man kan absolut komma med sin åsikt och tips, men det kan man göra på ett schysst sätt.
Kom igen allihopa, sprid kärlek och positivitet istället. 

Som min mamma lärde mig när jag var liten- har man inget snällt att säga så behöver man inte säga något alls. 😉

word

Alla ni som läser min blogg, NI är bäst. Jag är så glad att ni orkar ta er tid att kika in här och se vad vi har haft för oss. 
Ibland när jag känner att jag haft en mindre bra dag så kan jag läsa nån kommentar från er och hela jag lyfts upp.
Tänk så mycket ord kan göra. Jag är tacksam för er.

Vi borde alla bli bättre på att bemöta varandra med vänlighet, leende, peppa varandra och sprid positivitet och glädje. Det önskar jag att ni tar med er från min blogg. ♡
Tack för att ni finns.

298812_242956639096390_231042963621091_754240_1339560901_n

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tea

  Jag älskar att läsa i din blogg. Drömmer själv om en stor familj och din är verkligen jättefin! 🙂 Det är oerhört tråkigt med sådana kommentarer, men försök att inte tänka på dem. Alltid är det någon som ska klaga och vara vrång.

 2. Titti

  Självklart ska du ha barnen på förskola. Du jobbar och tjänar pengar. Du jobbar mer än många andra. Har barnen hemma längre än de flesta. Och nu dessutom kortare dagar på förskolan. Du har ju sparat mycket pengar pt staten. Bry dig inte om dumma människor som inte förstår det du skriver. Du är en fantastisk mamma och bloggare. Kram

 3. Karin Belda Vedin

  Jag tycker att man har ett ansvar för att tilltala och bemöta alla människor på ett trevligt sätt och att man ska försöka vara och uppfostra sina barn till att bli empatiska individer.
  Jag jobbar som högstadielärare och förväntas jobba mot mobbning i skolan osv. Jag funderar lite på hur man egentligen ska kunna vara en bra förebild för våra barn när de får så otroligt många exempel på vuxna (mammor) som uttrycker sig så respektlöst, tanklöst och elakt mot människor i tex bloggar.
  Nä, man kan hålla med eller inte men jag är iallafall glad att läsa en blogg från en mamma som har ett trevligt, respektfullt sätt och som försöker vara en positiv vuxen förebild.
  Tack Satu!

 4. Margareta W

  Självklart måste man få tycka vad man vill men kritik kan ju uttryckas på flera sätt. Jag tror att det är bra om man kan vara hemma med sina barn tills de är i tre-årsåldern om man har den möjligheten .Vi gör ju alla olika val men man behöver ju inte spy galla över den andres åsikter. När det gäller dagisplatser och kostnader så är ju alla skattebetalare med och betalar annars skulle nog de flesta förskolor gapa tomma. Det samma gäller åldringsvård ,sjukvård m.m. Det är det som kallas den svenska välfärden. Den ska vi vara rädd om. Vi får väl hoppas att Satu fostrar sina barn till dugliga skattebetalare så att vi får en bra ålderdom!!!!!
  Jag tycker att du gör rätt, förstår att det är jobbigt med påhopp som man inte kan bemöta irl. Det skapar obehagskänslor.

 5. malin

  Jag läser din blogg ofta, men kommenterar sällan. Ta inte åt dig av skit, fortsätt vara den du är! Jag tycker du verkar som världens goaste mamma.

  Jag tycker att du även ska tänka på alla människor som läser din blogg som inte kommenterar. Vi människor är väldans dåliga på att kommentera om något är bra och intressant, piggare på att kommentera om något är dåligt. (du har en tyst passiv armé bakom dig)

  jättemånga kramar till världens bästablogg 🙂 /Malin

 6. natta

  så bra skrivit!, jag själv tycker det är både skönt och bra för barnen att vara på dagis(förskola), dom träffar ju så många nya människor/kompisar, min stora började faktiskt på dagis redan dagen efter han blev 1år(15 timmar i veckan), och den lilla började 2 dagar efter hans 1-årsdag, och som sara skrev så tycker jag att samhället vill att barnen ska in på dagis(förskola) så tidigt som möjligt, iallafall tycker du ska fortsätta med det du gör och skit i alla negativa/onödiga kommentarer. 🙂

 7. Pia

  Hej, skriver på svenska denna gång. Jag har följt er sen graviditeten med Kevin, och går in här nästan varje dag. Kom på mig att här en dag på jobbet (!) fundera på hur Olivias inskolning går :D, snacka om att vara blogg-beroende ;). Du är helt super som orkar med allt och blocka såna där typer eftersom du kan göra det. Halipusit täältä Turun perukoilta :).

 8. Helén

  Hej! Försök skaka av dig allt negativt även om det är svårt! Tycker du är en fantastisk mamma som klarar av att ta hand om så många barn! Kramar

 9. Emmy

  Men satu, du får verkligen inte ta åt dig av alla dumma kommentarer!! Jag och säkert många fler här tycker att du är helt otrolig som orkar och hinner med allt! Du är jätteBRA och lägg inte en massa energi på dom som försöker trycka ner dig! Kram

 10. Vivi

  Jag tycker du gör rätt att ta bort taskiga kommentarer. Att man tycker olika är ju sunt och bra men att gå till personangrepp är att något helt annat.

  Stå på dig och låt dig aldrig tryckas ner av andra människor.

  Tack för en mysig blogg.

 11. Bodil

  Hoppas att du även fortsättningsvis kan vara så öppen, känslomässigt ärlig, ödmjuk och vänligt sinnad i din blogg!

 12. susanna

  än är den sista idioten inte född…suck för idioter!!!!
  jag älskar din blogg o följer den slaviskt…
  har en 7 veckors dotter o två bonusar o du inspirerar mig.

  tack för att du finns..

  sanna

 13. Therese

  Tellervo: vad är det för fel på dig?? Såklart att Satu inte ska behöva ta nån skit bara för att hon har en blogg!
  Alla som skriver otrevligt och negativt borde skaffa sig ett liv, helt rätt att blocka dom!

 14. marianne

  Fortsätt som du gör Satu. Älskar din blogg och tycker du har en underbar familj.Mummu inräknad. Kram till dig.

 15. mummu till mybabydolls.se

  Tellervo..ärligt ,vilket planet kommer du ifrån..om du inte har nått
  annat skriva.. så skriv inte nått. Men tänk nästa gång …eller skaffa ett liv. LÖJLIGT.

 16. Svandis Ros

  Hur du än gör så kommer det bli fel enligt många.

  Läs Carolas blogg —> http://blogg.loppi.se/familjenannorlunda/

  Hon har VALT att inte låta sina barn gå på dagis… och för det får hon skit…

  Det finns rötägg överallt, som inte har ett liv, som känner att de mår bättre att klaga på andra… fast inners inne handlar det nog om avundsjuka och bitterhet.

  Jag tycker det är kul o följa er, beundrar dig som orkar 😉
  Själv har jag 3 barn och var ensamstående… så nej, jag var glad när mina blev flygfärdiga 🙂

 17. Sara

  Tjena!
  Äh samhället vill ju att barnen skall in på förskolan och ser väl att det är bra på något vis. Jag har haft mina barn 15 timmar från tre år.
  Jag hade nog gärna haft dom hemma om det var som (på den gamla goda tiden) när jag var liten, att alla hade sina barn hemma eller hos dagmamma. Jag minns att man gick från vän till vän hela dagarna. Nu skulle mina barn blivit super-ensamma. Alla har barnen på dagis så… Och ja jag arbetar också både med eget företag och hemmaföretaget med 6 barn.

  Sara

 18. Sofia

  Men alltså Tellervo… Satu skrev ju klart och tydligt att man inte måste tycka som hon (och att det skulle vara tråkigt) men att man kan framföra det schysst?! Vilken hjärnlös och idiotisk kommentar. Det där “skyll-dig-själv”-tänket kan du ta och stoppa upp nån annan stans för det är fan inte ok! Du är bäst Satu och jag älskar din blogg! 🙂

 19. tellervo

  Men snälla nån, väljer man att dela med sig av sitt liv, måste man ju kunna ta konsekvenserna… Alla har ju olika liv och livsperspektiv… Jag hade tyckt att det hade varit jättetråkigt om alla hade tyckt som jag.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Tellervo- Är du helt seriös??! “Men snälla nån, väljer man att dela sig av sitt liv måste man ta konsekvenserna”. Jaha, bara för att jah har en öppen blogg så är det fritt fram att näthata!? Alltså människor som tänker och resonerar dom du gör mig mörkrädd.

 20. En annan mamma

  Blir du aldrig orolig över vilka som läser bloggen? Tänkte t ex på den där mannen i grannlandet som kartlagt barn via Facebook, instagram och bloggar och tydligen tänkte röva bort någon? Jag tycker det är jätteotäckt! Hur kan man skydda sig från sådant, om man ens kan det? Bortsett från att inte använda sociala medier då…Har du fått “creepy” kommentarer någon gång?

 21. Nat

  Men vilken idiotisk kommentar till någon som har sina ungar hemma längre än 95 % av sveriges befolkning, det var ju nästan komiskt

stats