My Baby Dolls

Husvisning idag

Helgen kom och gick. Vi har haft fullt upp, minst sagt.

I fredags var barnen hos mina föräldrar medans jag & Andres hade vår datenight med middag med vänner. Jättemysigt att bara få äta utan avbrott ibland ?

Igår fixade och donade vi med det sista gixet inför visningen. Åkte två vändor till Bauhaus i helgen, handla lister, lampa, dörrfoder, lite tak, fog mm. Handlade, åt på McDonalds och tog in en sväng i godisbutiken och så hem för att sätta igång och jobba! Stupade i säng vid 01-tiden och fortsatte med sista städningen idag.

Jo vi hade visning idag så allt skulle vara tip top. Nu är det avklarat och testen av denna dag ska bara tas det lungt. Barnen har en kompis här och det leks både inne och ute och jag huttrar och fryser så jag smet iväg för ett bad! Ikväll blir det bara mys med familjen, bara få mysa och rå om varandra.

Det blir tacos till middag och så ska jag äta godis till en film ikväll när barnen slocknat, som jag inte hann göra igår ?

Blää det är alltid så mycket att göra inför en visning. Och känslan i kroppen är inte kul. Vi har inte fått något bud nu iaf som vi vill ha, men man ska tydligen ha is i magen… vi får se när vi bokar in en ny visning, då blir det inte allt det här stora jobbet som Andres & Puaa fick göra nu, för nu är hela huset i stort sett flawless.

Vid nästa visning blir det ändå allt städande men det är ok.

En positiv sak är nu att huset är skinande rent, från golv till tak, övetallt- i alla små vrån och hörn och ställen som inte hör till det vardagliga städandet. ??

Andres blev lite glad att vi inte fick ett bud som vi accepterar, medans jag känner att hoppet sjönk lite. ? Tänk om vi aldrig säljer?

Ni som sålt lägenhet/hus berätta gärna hur det gick osv ?

Här kommer lite blandade bilder från helgen ?

Friday datenight

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Vi har precis nyligen sålt vårat hus. Det var sä himla jobbigt . Vi hade många visningar , och öndå försökte mäklaren samla ihop ett gäng som kom samtidigt varje gång. De var påfrestande och nervöst. Men jag tror de går, att de alltid gör de. Är bara en tidsfråga . Och en fråga om hur länge man KAN vänta. Vi fick en underbud. Men tog de efter lite förhandlingar med hjälp av mäklaren, han förhandlade upp ett pris med ett par som han visste hade stort intresse, men på
  Tok för lågt bud. Lite tur ska man också ha , rätt köpare ska dyka upp. Och beror nog även på prisklass. Svårare att säljas dyrare hus , iaf i våra trakter . Lycla till nu ! Sålt kommer dd garanterat att bli!

 2. Cissi

  Då vi sålde vårat hus, slutet av 2017, så gick det väldigt snabbt. Vi kämpade med att sätta de sista listerna, städa och skura supernoga. Vi gjorde en flyttstäd kan man säga. Vi bjöd in ett tiotal vänner på fixardag där vi bjöd på mat som tack för hjälp. Vi snickrade och städade i 2 hela dagar.

  Då vi har 4 barn, varav de minsta var 2år samt 3år så valde vi att inte vara i huset mellan fotografering och visning eftersom vi då skulle få städa och fixa 2ggr ? Vi har det alltid undanplockat och städat överlag då vi ”plockar/torkar” kontinueligt under dagarna men kladdfingrar och småsaker kommer alltid fram snabbt med många och framförallt små barn.

  Från fotografering till visning tog det runt 5dagar. Det var några som ville komma på förhandsvisning men det avböjde vi då vi bara ville ha en visning, och så såg vi ju gärna att priset skulle triggas av flera budgivare ? Det kom 85personer på visningen. Av någon anledning ökade pressen/nervositeten då vi fick veta hur många som skulle komma/kom. För oss var det helt galet! Det hade varit sjukt mycket bilar på gården och jämns vägen berättade grannarna ?

  Vi ville ha 2milj för huset, helst 2.5milj. Vi la ut det för 1.9milj för att ”locka”. Man ska inte gå ut för högt för då skrämmer man snarare bort spekulanterna ?

  Vi hade 5 budgivare och kalaset slutade på 3milj så vi kände oss väldigt nöjda. Vi började att bygga ett nytt hus samtidigt där i slutet av 2017 som vi flyttade in i i början av sommaren 2018. Så de där extra slantarna var väldigt uppskattade, de gick direkt in på nya huset. Huset vi sålde för 3milj hade vi köpt för 1milj, 8år tidigare. Vi hade haft ständig renovering under åren då det är mitt intresse.

  Huset låg/ligger en bit ut på landet, i mitten av sverige.

 3. angelica

  Jag hade verkligen tur när jag skulle sälja mitt radhus och köpa hus med min dåvarande särbo. Vi hittade huset vi bor i nu och förälskade oss på en gång! Vi fick då en förhandsvisning och slapp budgivning mot andra. Priset diskuterades endast med säljarna och nu bor vi här i vårt drömhus i stora vika 🙂 och min egen försäljning radhuset gick precis lika smidigt – det låg som kommande på hemnet och sen hade grannen vänner som ville bo på våran gata så dom hörde av sig till min mäklare och han sa vad jag ville ha för att släppa det utan att ha öppen visning och då fick jag det jag önskat. Så även mitt såldes utan visning och budning. Så jag sålde och vi köpte ett gemensamt hemma inom loppet av ca 1vecka. Riktigt smidigt gick det, men jag har förstått att det bara var ren tur och att andra i området har svårare att få sina radhus sålda. Jag önska er alla lycka och hoppas att det går smidigt för er också 🙂 vart ska ni flytta?

 4. Therese

  Hej Satu!
  Vad inne och kollade på er hus annons och gud så fint ni har det och jätte fina bilder ???
  Hoppas att ni får sålt det fort och kan flytta vidare till ert drömhem ?
  Många kramar och all lycka till er ❤️❤️❤️

 5. Elin

  De tog flera veckor när vi sålde vår gård 2018. Trodde vi aldrig skulle få sålt till rätt pris. Vi sålde för 25.000kr under. Men vi vart nöjda tillslut. Men då fick vi panik vart vi skulle bo? Tog några veckor till innan vi hittade huset vi skulle köpa! Vi velade och var oense om att sälja våran gård i flera år. Men nu är alla super nöjda i vårt nya hus! Vi trodde att gården var vårt liv, men vi ändra oss!

 6. Eva karlsson

  Spännande med husvisningen- håller tummarna för att de kommer in ett bud som ni kan acceptera . Lycka till med de hela. . Kram

 7. Isabel

  Åh, jag förstår dig. Vi hade också visning idag. Har aldrig sålt något innan så det här var första gången. Fruktansvärt mycket jobb inför en visning. För oss blev det väldigt bråttom för vi fick veta för två dagar sedan att en familj skulle komma på förhandsvisning så vi har jobbat ihjäl oss i två dagar för att styla och görs det fint. Vi får veta i morgon om de vill köpa eller inte. Annars blir det ut med huset på Hemnet och hoppas på napp där.

  Det här är jättestressigt för mig med mycket blandade känslor. Vi väntar vårt 4e barn nu så vi behöver ett större hus och vi planerar att flytta till en stad 30 min bort där min man har fått jobb och där vi har lite vänner.

  Men egentligen trivs vi jättebra för vi bor. Underbara grannar och mycket barn. Vi har lärt känna massa nya vänner här och ja. Det känns sorgligt att flytta även om jag nog tror att det kommer bli bra när allt är över.

  Lycka till ❤️

 8. Helén

  Nu har det förvisso gått 10 år sedan vi flyttade till vårt hus. Men när vi började att kika på antingen större lägenhet. Vi hade bara 2 R&K. Vi kände att även om vi bara är två personer så var det lite litet. Vi var nog på säkert 20-30 olika visningar under 2,5 år. Vi hade ju oturen att Danskarna hade börjat köpa i Sverige och Malmö. Så efter många om och men hittade vi vårat 2,5 vånings hus. Men sedan tog det drygt 6 veckor innan de accepterade vårt bud. Sedan skulle vi sälja lägenheten också. Då kom ju vår/sommar och då är det mer eller mindre stilla på marknaden. Men till slut fick vi ett bra bud. Vi fick 5000 kr under det vi ville ha. Men jag sa till sambon att vi skulle acceptera det Annars hade vi ju ny månadshyra igen att betala och det är lite väl trist att kasta ut hyrespengar på något vi inte bor i längre

 9. feliisch

  Hej!
  När jag sålde min lgh för lite mer än ett år sen. Sålde i dålig tid i en liten kommun. Jag hade ett lägsta pris och kunde absolut inte släppa lgh för en krona mindre än de. Efter 4 visningar kom rätt köpare och allt gick fort och smidigt! Så ja, is i magen är det bra att ha ibland?

 10. Nicole

  Vi sålde vår lägenhet igår. Den låg ute i två månader på hemnet innan vi fick ett bud. Den var väldigt mycket dyrare än de andra lägenheterna i samma storlek. Vi valde att sänka priset lite och igår fick vi den såld trots många visningar innan. Vi fick dock sälja den med 40 000 kr billigare än vad den var värderad. Vår mäklare sa att den kommer bli såld efter nyår eftersom det brukar vara mycket skilsmässor då ??

 11. Khadijah

  Busy weekend !! Får jag fråga varför ni vill flytta när ni köpt hus och fått så fint? Trivs ni inte??? ursäkta min nyfikenhet

 12. AW

  Vi (jag) gjorde samma som ni; köpte hus, trivdes inte, sålde och ska snart flytta till lägenhet 🙂 Vi har fått höra att vi är helknäppa, men också att man måste följa sitt hjärta. När vi bestämde oss för att sälja i november -18 så tog vi kontakt med en mäklare och tänkte att vi skulle sälja i januari, ha visningar i mitten av januari. Vi bestämde ett utgångspris som låg ca 100 000kr över det vi hade betalt, då vi hunnit med att fixa lite saker och ville helst ha tillbaka i alla fall en del av det vi lagt ut. För att gå plus-minus-noll behövde vi får ca 160 000kr mer än vi betalade, men mäklaren var säker på att det skulle gå vägen om vi väntade till januari, det skulle garanterat bli budgivning. Vårt hus las ut på hemnet under kommande försäljning och redan dag två fick vi bud på utgångspriset. Först tackade vi nej, vi ville ju inte gå minus 60 000kr, men efter en helgs fundering bestämde vi att vi skulle ta budet. Jag kände att jag vantrivs så illa att några tusen back var det värt att få ”komma hem”. Dessutom skulle vi slippa alla visningar och allt de för med sig. Vi accepterade budet och skrev kontrakt, hittade en lägenhet i närheten av det område där vi bott innan, lite större och lite modernare än den vi hade innan huset. Och nu snart är det dags att säga hejdå till huset (som i sig är fint och mysigt, inget dåligt hus alls men på fel plats) och ett område som på papper är perfekt, eftertraktat, vackert och lugnt med många barnfamiljer och äldre par och flytta till en Sthlms förort med höghus och en himla massa människor från olika bakgrund, allt från ensamhushåll och barnfamiljer till studenter och pensionärer. Vad jag längtar! Känns helt rätt att den här gången inte låta pengarna styra, utan hjärtat. Vi får dra av lite förlust i deklarationen och resten löser sig. Jag blir en lyckligare och trevligare mamma som faktiskt kommer att vilja åka hem efter jobbet. Så har det inte varit under tiden i huset. Jag har gärna jobbat över, åkt och storhandlat, hängt hos kompisar etc. allt för att slippa åka ”hem”. Hade jag kunnat flytta huset så hade jag gjort det, hade jag kunnat köpa ett liknande hus i mitt ”hemområde” så hade jag gjort det, men det är en helt annan prisbild och för oss är det viktigt att inte alla pengar går till boendet. Vi vill gärna h råd med lite annat också och därför blev det en lägenhet. Jag trivs i lägenhet, skulle faktiskt välja lägenhet före hus utan tvekan, det är maken som är lite mer för hus, vill kunna kliva utanför dörren och grilla, fixa med bilen osv. Jag gillar tryggheten i lägenhet, grannar som hörs och ett boende lite högre upp vilket försvårar för inbrottstjuvar och fönstertittare 😀 Vet att det är lite falsk trygghet, men det är jag och mina tankar. Knäpp eller inte, jag lever MITT liv, det funkar för mig och min familj… Lycka till med visningarna och allt. Hoppas det går vägen och att ni även hittar ett boende som passar. Jag känner med dig, förstår vad du går igenom. Det är lite förbjudet att vara ledsen över ett I-landsproblem, men det gör inte känslan mindre jobbig. Men det kommer att gå bra, det är jag övertygad om. Du verkar också ha en snäll och förstående make, precis som jag. När frugan hittar på saker så är det bara att försöka hänga med 😀 Happy wife, happy life 😉

 13. Sofie

  Hej, känn dig inte nedstämd över resultatet av visningen. Om jag var ni så skulle jag köra en ny visning i mars/april någongång och hoppas på bättre bud då når folk har hopp om livet och sommaren?

stats