Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Hur tänker ni kring corona?

God kväll i stugorna🤗

Dagarna går och vi kommer in i nya rutiner här hemma just nu och lär känna lilla Melanie i våran lilla bubbla. Om man kan kalla det för bubbla, har man fler barn så försvinner den där bubblan mer för allt ska ju hållas i rullning hur som helst.

Jag är inte ute och flänger på köpcentrum och där det finns en massa folk. Jag vill inte ens ta in henne i matbutiken, inte bara för att hon är nyfödd och prematur, men också pga. coronaviruset. Så jäkla läskigt. Många som viftar bort det och säger att dom “tror inte” på det (??) ehh okej… “Det är som en vanlig förkylning” men pga. hur många förkylningar har man dragit såna här drastiska åtgärder att stänga ner skolor, stora evenemang, samhällen och hela länder och varför är det så stor panik överallt?

Jag tycker att det är läskigt i varje fall och har full respekt över det här.

Vi har köpt på oss handsprit så vi och barnen spritar händerna jämt, speciellt om dom ska hålla på med Melanie.

Hur tänker ni kring corona?

Jag har tagit tag i min to-do-lista och inte blir den kortare för det…

Jag har ansökt om föräldrapenning, skickat in papper för barnbidrag och strax måste vi in med Melanies namn till skatteverket. Vi klurar fortfarande på hennes andranamn… Och så har jag bokat första mötet med BVC.

I lekparken med grannarna 💕

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. E

  Jag är mer bekymrad för konsekvenserna än för själva sjukdomen. Ska alla som är lite snuviga stanna hemma minst 2 veckor undrar jag hur länge elnätet håller utan reparatörer? Hur klarar vattenreningsverken sitt jobb utan personal? Hur länge kan mataffärerna hålla öppet innan deras personal ligger hemma och snörvlar? När stängs gränserna för all import? Alltså även mat? Gissa hur mycket mat som produceras helt i Sverige utan foder mm från utlandet! Glöm allt vad ”exotiska” varor som pasta, ris, salt, apelsiner osv heter.
  Om jag vore dig skulle jag ha mat hemma för minst 2 veckor. Om det nu fortfarande finns att köpa. Många hyllor är redan tomma!

 2. Lisa

  Upptäckte att den handsprit vi har hemma bara är mot bakterier, så kolla upp er handsprit! Corona är ju ett virus

 3. Anne

  Friska fullgångna nyfödda ska man ju inte exponera de första tre månaderna i affärer, bland folk och liknande så låter klokt att vara extra försiktig med en prematur!

 4. Minna

  Det är väl sunt förnuft som gäller.Jag ör inte orolig men harcrrspekt för coronaviruset.Bra att du undviker köpcentrum.Fast handtvätt är viktigt sen ska man sprita.Inte bara sprita..Väntar på få sr alla Malanies namn.

 5. Rebecca

  Med stor sannolikhet kommer VÄLDIGT många att bli smittade – men för en “vanlig människa är det inte farligt. Anledningen till att man inför begränsningar och vill stänga ner institutioner är pga att man vill minska risken för äldre och redan utsatta människor. Plus att man vill minska hastigheten som folk blir smittade för att sjukvården ska hinna med!

  Om du och din familj är friska i övrigt, oroa dig inte! Men av respekt för de som är äldre eller i riskgrupp så ska man vara extra noga med sin hygien!

 6. Bell

  Jorå du gör nog helt rätt i att ta Corona på allvar. Jag har en bebis på två månader och en pojke på 2år. Känner mig orolig. Kan du göra ett inlägg på hur du/ni har hanterat avundsjuka bland syskon när en ny bebis kommer. Du har säkert mycket erfarenhet av det, min pojke har svårt att dela på mig nu när jag behöver vara med bebis också.

 7. Maria

  Om Corona tänker jag att jag inte är rädd för min egen del utan mer för andras samt familjen eller om man skulle smitta någon som är i förhöjd risk att drabbas av allvarliga konsekvenser av viruset

 8. Alex

  Jag är personligen inte orolig. Vet statistikmässigt hur det ser ut för min åldersgrupp och såklart har jag ändå respekt för det o gör småsaker för att förhibdra bobbor, men närmast är det med tanke på dem som hör till en riskgrupp. Min 95-åriga farmor t.ex. skulle inte behöva få det.
  Jag känner ändå att sunt förnuft tar en rätt långt. Ta inte i dörrhandtag med bara händerna t.ex. använd descinfieringsmedel om du äter ute, tvätta händerna noga när du kommer från butiken, man kan ju gott använda wet vipes på kärrhandtagen i matbutiken och liknande…telefonen är förresten nåt glömmer bort. Kan löna sig att för hygienens skull torka av den också med en wet wipe när du varit ute nånstans o pillat på den. Alternativt kan man ju byta skal när man kommer hem. Så gjorde jag en tid för tyckte det var så ofräscht. Men som sagt panikerar jag inte.

 9. Maria

  Fint o se att era barn leker ute, när ja va liten lekte man ju jämt ute idag ser man nästan ingen… undrar varför det är så?

 10. Mammatill4

  Idag håller jag mina barn hemma, då vi tar oss med tunnelbana i rusningstid till skolan. Vår skola överväger stängning. Vi har personer i riskgrupp inom närmsta familjen. Detta är inte så milt, då dödligheten är betydligt högre än en vanlig influensa… även om barn får en mildare variant så är de smittspridare.

 11. Mickan

  Corona i sig är egentligen inte farligare än en vanlig influensa, men det blir värre eftersom det är ett nytt virus vi inte hunnit bygga upp ett grundskydd mot och eftersom det inte finns vaccin. Därför drabbas riskgrupper extra hårt, det är de personer som i vanliga fall vaccinerar sig mot influensan.
  Hittills har det visat sig att barn är mindre känsliga mot Corona än vuxna, inga dödsfall finns för barn under 9 år samt så visar tidiga studier från Kina att barn sällan smittar varandra eller vuxna. Så för barnens skull är jag inte orolig (men jag förstår att man är orolig med en prematur, det ska man alltid vara när det kommer till virus).
  Med det sagt skadar det aldrig att vara extra försiktig i dessa tider, även om man själv inte blir jättesjuk riskerar man att smitta någon som viruset tar hårdare på. Så undvik att pilla på allt (jättelätt för barn, jag vet), tvätta händerna och stanna hemma när du är sjuk!

  1. Bee

   Det är vi friska som vaccinerar oss för att skydda de som varken kan eller klarar av sjukdomen 🙏🏻

 12. Elin

  Jag hade också varit försiktig om jag haft bebis. Och det är ju första gången de stänger evenemang för 500 pers och uppåt. Så jag är försiktig. Vi har en kryssning bokad 21/3. Fortsätter smittan att öka kommer vi inte åka på den. Det var en som sa: tänk på oss svaga som inte skulle klara Corona! Och det tycker jag man ska göra! Och inte sprida smittan vidare i onödan!

stats