My Baby Dolls

Höstterminen 2019- lets do this!

Så har vi klarat av denna dag. Barnen har varit superglada och taggade. Jag och småttingarna var med och lämnade alla barnen utanför respektive klassrum och så gick vi mot Olivias klass sist.

Nicole började femman, Vanessa fyran, twinsen i trean och Olivia ettan.

Nicole träffade sin nya klass (efter att 4 klasser blev till 3) innan sommarlovet, Vanessa började sitt första år på mellanstadiet och fick nytt klassrum, alla nya lärare och nya klasskompisar. Danilo och Jonathan går i parallellklass med varandra, dom går sitt sista år med sina lärare och klasskamrater innan allt blir nytt inför mellanstadiet och Olivia har samma klass och fröknar som på förskoleklass 🙂
Nästa år står en till där bredvid Olivia som ska börja sin resa. Kevin har ett år kvar hemma tills han börjar i förskoleklass. Men nu ska han visst ha ”sommarlov” ett år till, sen tar vi det då 😉 Hahaha… 😀

Som jag skrev på min instagram idag så går det inte förbereda sig för den här stunden, trots att jag varit med 4 gånger tidigare. Vi står på skolgården, jag håller hennes lilla hand i min, hon är så spänd för att se sitt nya klassrum. Ni som har barn vet att det här med att börja ettan- det är stort. Så många ögonblick flimrar förbi mina ögon, ni vet, när hon var bebis och hur hon älskade att gosa, första gången hon lärde sig att sitta, första ordet, tanden, stegen… jag har känslorna nära, alltid.
Jag tar liksom in allt och känner så tydligt och… mycket.
Det är liksom slut på ett kapitel i livet och det hände bara på en enda blinkning. Nyss var hon ju min lilla bebis och nu står vi här- på skolgården och hon börjar sin resa i skolans värld på riktigt.
Jag släpper taget om din hand och låter dig gå iväg. Hon skuttar nyfiket in i klassrummet, hittar till sina kompisar och sätter sig på sin nya plats. En riktig skolbänk. Hon sitter där och lyser med hela sitt ansikte, så fylld av nyfikenhet och det där pirret, förväntan, glädjen. Och jag bara önskade att hon kunde vara min lilla flicka för alltid. När gång jag blinkar så är vi redan i ett annat kapitel och det känns bara som att jag inte vill missa nånting i hennes liv. Jag ska ta tillvara på allt jag bara kan och får och jag önskar att hon ska vara den glada, nyfikna och underbara Olivia för alltid. Min godispåse, om du bara visste hur mycket jag älskar dig.
Du är min bästa vän.

Ingen bild fick jag ta på min godispåse heller på skolgården, det fanns inte tid 🙂

Tack för att jag fick spendera denna sommar tillsammans med er mina hjärtan.
Ni är hela min själ.

När jag hämtade barnen från skolan gick deras mun i ett. Alla ville berätta om sin dag. Samtidigt. Och så fick jag fylla på en massa papper x 5 och jag tror att det kan ta ett tag innan jag kommer in i alla nya tider och vart det ska lämnas och speciellt stor tjejernas nya scheman som är helt olika från alla andra.
Så jag behöver vila mitt huvud från all info idag 😀

NU rockar vi denna termin!
Woop woop!

Har era barn börjat skolan idag? Vilken klass? Kanske är ni inne på inskolning?
Hur gick första dagen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda Fuhrman

  Har två barn som skulle börjat skolan nu till hösten (3 och 1) men istället kommer vi vara i Spanien i ett halv år och kör på ”egen skola”.
  Men vet förra året när jag skulle lämna min dotter på skola för första gången och hon hade knappt tid att säga hej då för hon såg så mycket fram i mot att få börja. ?

 2. Elin

  Min äldsta dotter börja förskoleklass i mån efter att ha varit hemma med mig nästan hela livet. Så en stor förändring för oss alla. Men hon gillar det?

 3. linda

  känner igen det där .Mina började den 15 augusti och en massa nya tider att hålla reda på tur man har mobilen så man kan lägga in allt där ,så lätt att glömma något nu i början av terminen

 4. Cicci

  Har en som börjar 2:an o en börjar i förskoleklass. O det var svårt att lämna den lilla hon ville inte alls att jag skulle gå men det blir bra när hon kommit in i alla nya rutiner.

 5. Cicci

  Har en som börjar 2:an o en börjar i förskoleklass. O det var svårt att lämna den lilla hon ville inte alls att jag skulle gå men det blir när hon kommit in i alla nya rutiner.

 6. Jenny

  Min dotter går i skolan i England så vi njuter av ytterligare 2 v sommarlov. Riktigt skönt att ha simhall, nöjesfält och lekland för oss själva :-)) Hon börjar också 1an men i England är det att börja nollan som är stort. Sen är det nytt klassrum, nya lärare osv som gäller varje år i England. Skolan är dock rätt liten så bara en klass per årskull. Lite synd för min dotter har tvillingpojkar i sin klass och dom har haft lite problem att den ena gärna gömmer sig bakom sin mycket mer utåtriktade bror. Underbart söta gula tröjor. Lycka till hela gänget.

 7. Mike

  Ja tänk Olivia börjar ettan ja som har följt er sen Olivia låg i din mage ja känner lite extra för henne men de e kul o följa alla er o särskilt barnen hoppas ni har de bra kram på er alla

 8. Tessie - mamma till två döttrar och bf i januari

  Vad roligt att alla fått en så bra start! ♡ Spännande med den allra första dagen i skolan.
  Här hos oss skulle första dagen tillbaka på förskolan börja imorgon för min äldsta tjej, men så fick hon feber nu på eftermiddagen så det blev inte riktigt så. Vi håller tummarna att hon mår bättre snart så hon kan få starta terminen med alla andra den här veckan. Veckan efter börjar nämligen lillasyster på samma avdelning och jag är med på inskolningen. Sen ska jag tillbaka till jobbet efter mammaledigheten, men bara i fyra månader – sen går jag på mammaledighet igen med lillebror/lillasyster som kommer i början på januari ♡

  Haha, nu fick du hela redovisningen 😉
  Tack för en fin blogg!

stats