My Baby Dolls

Höstterminen 2018- Hej!

Så var den första skoldagen avklarad och alla var så glada och taggade till tusan.

5 skolväskor packade och klara, 8 högar med kläder så att det är bara att hoppa i efter frukost och tandborstningen. Underlättar enormt.

De har byggt en helt ny skola, och soom dom har längtat att få börja där. Och vilken skola- wow. Så stor och modern, det tar nog ett tag innan jag hittar alla där ??

Så första dagen har gått och det kändes bra för alla 5 skolbarnen. De kramade om sina skolkompisar och var sådär fnittriga.

Jag kan inte fatta att jag har nu 5 (!) skolbarn och inga som går på förskola. 5 barn i skolan och 3 hemma med mig. Det kommer att kännas tomt kan jag tro, efter 10 veckor hemma tillsammans allihopa, 24/7.

Nu i efterhand så gick ju de veckorna väldigt snabbt och det känns lite ledsamt att nästa gång vi får så mycket ledigt tillsammans igen är om ett år- om vi har tur. ❤️

Det kommer nog att ta lite tid innan vi kommer in i rutiner igen, speciellt när man ska pussla ihop nya så att det fungerar för samtliga familjemedlemmar.

Nicole årskurs 4 och hej mellanstadiet??

Vanessa åk 3

Twinsen årskurs 2

Och lilla godispåsen Olivia förskoleklass.

Vilken årskurs blrjar era barn? Eller dagis/förskola kanske?

Hur känns det att komma tillbaka och kicka igång höstterminen 2018?

Så spännande!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Carola

  Det känns vemodigt, men skönt med rutinerna. Har en tjej som börjar förskolan, så spännande:) sen har jag klass 8,7,4,3.

 2. Sandra

  Min stora tjej började första klass förra veckan och sen har jag en tre och en fyraåring på förskolan. De är verkligen inte inne i rutinerna än. Fyraåringen vill gärna fortsätta äta glass varje dag. ??

 3. Cecilia

  Visst är nya skolan fin! Och skolgården är helt underbar! Min stora kille började också tvåan på samma skola som dina barn, Lillebror är 4 och går på förskola. När han är med och hämtar storebror får man ju räkna med att vara kvar en timme till och leka för de har så kul på nya skolgården ??

 4. Caroline (mamma till 4)

  Min äldsta började åk 5
  Näst äldsta åk 3
  Näst minsta började 0:an förskoleklass
  Och minstingen är kvar i förskolan ?..
  Tycker det känns svårt med rutiner o tiderna just nu då alla har olika tider på schemat…blir lite stressad av d känner jag…men inom ett par veckor är man väl inne i det igen. Längtar redan till nästa sommarlov?.

 5. Jenny

  Jag är nyfiken hur ni löser logistiken med hämtningar och lämningar? Börjar barnen samma tid på morgonen och slutar samma tid? Är det långt till skolan från där ni bor? Tycker ibland att logistiken med tre barn är svår att få ihop.

 6. Louise

  Min äldste började i nian, yngste sjuan och den lilla i tvåan.
  Sommarlov i all ära men ibland är 10 veckor så himla lång tid speciellt när man bor som vi gör. Rädslan att låta barnen gå ut själva.
  De har varit hos mina föräldrar och hos sin farmor och farfar en hel del så det är skönt att de kan gå dit.
  De var inte glada att börja igen i alla fall. Själv tyckte jag det var spännande då Izabella skulle få en ny lärare från USA. Ja hon har bott i Sverige i flera år och kan svenska. Det roliga är att alla barn i tvåan kan rätt bra engelska och Izabella pratar engelska med mig.

  Ha nu en fin dag
  Kramar från Malmö

 7. Jenny Wallin

  Kommer du att skola in de 3 minsta på förskola eller vill du ha dem hemma tills det är dags för förskoleklass? Älskar att följa dig och din familj , du är en supermom ?

 8. Bianca

  Våra börjar först imorgon. Freja börjar trean och Ronja tvåan. Pojkarna är hemma med mig, snart 3 och 1,5år. Och bebis i magen då, tittar ut i okt. Tror pojkarna kommer sakna att kunna leka med flickorna hela dagarna. Ett sommarlov är ju en lång tid att välja sig vid. Och plötsligt förändras dagarna. Inte lätt att förstå när man är liten.

 9. L - 6barn

  Jag har 4 barn i skolan och 2 små hemma. De stora började i åk 1 i lågstadiet, åk 4 i mellanstadiet och åk 7 och 9 i högstadiet. =)

 10. Alec

  We are half way through our school year, I’ve got 2 at school grade 5 and grade 2, plus 1 at kindergarten, which leaves 2 at home.

 11. Emmelie

  Våra killar är lika gamla som Vanessa och Olivia. Den store tycker det är sorgligt att det är tredje och sista årer med läraren (byte i fyran). Han tyckte det var roligt idag och är glad över tre nya ämnen (engelska, bild och slöjd). Han känns så stor nu!
  Den lille har längtat och jag kan inte fatta att min lille är sååå stor nu.

 12. Sara

  Håller med om att sommaren har gått lite för snabbt. Min äldsta har börjat åk 1, och han var sååå nervös första dagen. Men nu längtar han varje dag till skolan. Min mellersta 5åring går till förskolan några timmar i veckan för att han vill själv. Känner också att det är tomt hemma utan barnen. Man önskar ju att man kunde ha de hemma tills de iaf blir 20år?

 13. Katarina Persson

  Min äldsta tog studenten nu, men de andra börjar 9an och 5an och lillfröken är bara 2år o börjar på fsk igen nu. ?

stats