Hej vecka 18! | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Hej vecka 18!

Hej vad fort det går!
Jag och lill stjärnan klev in i vecka 18 igår!
Magen växer sakta men säkert och ibland, några dagar känner jag hur h*n rör på sig där inne och har för sig 🙂
Bästa känslan!

17+0

Nu är bebisen ca. 18 cm lång och väger ca 125 g i början av veckan och ca. 160 g vid veckans slut.
Bebisens huvud är ca. 4 cm i diameter, medan fötterna är ca. 2 cm långa.
det är en enormt aktiv period just nu, det sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider sig. Just ditt barn unika fingeravtryck börjar framträda.
Fostret sväljer fostervattnet och kan t om skilja mellan mammans intag av sött respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och är det beskt så grimaserar det istället.
Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Jag mår helt okej.
Natten mot fredag vaknade jag dock av magsmärtor kring 4-tiden och det höll i sig så länge att jag kunde inte sova.
Inte i självaste bebismagen, men ovanpå. Jätte konstig, det kom som värkar som höll i sig högt uppe i magen och släppte för en stund för att sedan komma tillbaka, i ca. 6 timmar höll det på, sen hade jag bara vanligt ont i magen resten av dagen. Vad kan det ha berort på?

gravid 17+0
Älskade älskade lilla bebis, som jag älskar dig! ♡

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Helena H

  Men Satu, du skulle ju såklart åkt in på akuten i helgen o kollat upp detta! Kan vara gallblåsan(hade sånt stort anfall för en månad sedan, gör vidrigt ont o går inte att sitta el ligga, bara gå omkring tills det går över), magkatarr, magsår, havandeskapsförgiftning (då är det fara för både barn o mamma, men känns ändå inte som att det är det pm det gått över nu). Finns nog ännu fler saker det kan vara också… Ta hand om dig nu o lova att gå till läkare där ni ska bo om du får minsta ont igen! Kram från Söderhamn

 2. Emelie

  Jag fick som värkar i “övre delen” av magen när jag väntade min dotter. Kom med jämna mellanrum som värkar men för högt upp liksom. Men detta var inte förrän i v 35 o berodde på havanskeskapsförgiftning med leverpåverkan. Jag blev igångsatt dagen efter.

 3. Lisa

  Om der sitter högt upp mitt på magen precis där revbenen slutar kan det vara att du druckit för lite. Både jag och min mamma får asont av det, precis där. Kramper och nästan kallsvettningar. Kan stämma med värmeböljan ju?

 4. Mornettan

  Kanske kan det vara magkatarr ? Har du stressat eller om man har mycket omkring sig, grubblar, tänker, oroar dig mycket kan man få det. Det gör riktigt ont i övre magen!!
  Hoppas det har blivit bättre.

 5. Alma

  Det går nog bra! Skulle det bli värre när ni är i Cypern finns det ju läkare där!:) ska bli kul och se bilder sen från resan

 6. Jennifer

  Jag fick så när jag hade leverpåverkan pga havandeskapsförgiftning med första dottern. Tillslut fick jag göra urakut kejsarsnitt. Men de kan bero på oxå att livmodern växer och trycker uppåt men jag tycker ändå du ska ringa din mvc och kolla. Kram på dig ❤️

   1. dani

    Vänd dig till gynmottagningen på Sös, de bättre att kolla.upp innan du åker, tro mig! Jag hade likadant, och jag hade också havandeskapsförgiftning! njut av semestern

   2. Jennifer

    Första gånger jag hade ont vara de inte länge, sen gick det några veckor så blev jag inlagd för jag hade fått förhöjt blodtryck hann ligga inne en vecka innan jag fick kraftigare kramper och dem gick inte över heller förrän dom tog ut tjejen. Men om man läser så är inte havandeskapsförgiftning så vanligt före vecka 28. Min bästa vän fick liknande ont i magen och de berodde på att livmodern tryckte upp mot levern och magsäcken. Så de kan vara växtvärk lika gärna 🙂 ja tror inte du ska stressa upp dig 🙂

Annons
stats