My Baby Dolls

Hej klagomuren!

Kväll igen i vårt hus. Idag är det som om någon sugit musten ur mig, har varit helt orkeslös och trött. Det gick inte att vila när Melanie sov heller, jag hörde hela filmen som Celina & Isabelle tittade på, som om jag var i en dvala och kände mig ännu mindre utvilad efter ”vilan”. Samma på natten, jag sov som en kratta. Jag har tydligen fått foglossning och det gör ju lite ont…

Nja hörni, det är inte så jätte lätt att vara höggravid och försöka ta det lugnt samtidigt som man har tre små hemma. ??

Melanie är verkligen ööööverallt just nu så man måste ha stenkoll på henne. Hon stoppar allt hon hittar i munnen, när tjejerna har pysslat, ritat eller dyligt. Nu har hon en ny grej och det är att hon ska till stora blomkrukan som står på golvet (provisoriskt, tills vi hittar en plats till den.) i köket, rotar runt där med händerna och sen käkar hon jord. Hon är verkligen snabb som blixten och rätt vad det är så står hon där, helnöjd täckt med jord från topp till tå… Ändå har jag inte lyckats hitta en plats till den, och ändå har jag bytt kläder på Melanie 4 dagar i rad just på grund av jorden.

Jag är iaf SÅ glad och lättad att vi köpt grindar att ha vid trapporna nu, för hon är som sagt- blixtsnabb och är där direkt om någon ska öppna, och ser sin chans till att rymma iväg på äventyr.

Celina & Isabelle har haft lite svårt att ”hitta varandra” sedan i höstas när Kevin började skolan. Celina & Kevin hängde jämt och nu är han iväg om dagarna och Isabelle har blivit större- men dom två har bråkat som hund och katt fram tills typ nu. ? Celina vill leka och Bebo (= Isabelles sneknamn) har mest förstört och inte fattat grejen. Båda två är viljestarka och bossiga så det har varit mycket vem som bestämmer och vad och jag vet egentligen inte om jag vågar ropa hej än, men de senaste dagarna har dom faktiskt LEKT mer än vad dem har bråkat- vilket jag är lättad över. Celina har haft ett jäkla jobb att visa och lära lillasyster hur man leker i samspel med andra. Det har krävts en massa tjafs, bråk och tårar från bådas sida men jag ser ljuset..

Fast nu tror ju Isabelle att hon ska lära Melanie att göra detsamma, så hon försöker ”tvinga” Melanie in i deras lek. När Melanie kryper iväg så försöker hon bära tillbaka henne och stoppa en leksak i hennes hand så hon blir missnöjd och Isabelle fattar inte varför lilllsyrran inte vill va med… ”Låt henne vara ifred!” säger jag minst 25688337 gånger per dag…

Ni hör ju- jag har att göra. Så vila? Jodå! Går superbra.

Imorgon ska jag till min barnmorska för koll och på torsdag ska jag till Huddinge för ultraljud och kolla flödet och tillväxt. Den 28:e har jag tid till specialistmödravården för att prata lite och kolla läget. Jag ser fram emot det.

Igår hade jag det ganska lugnt med sammandragningar, idag var det värre igen, trots att jag inte gjort något idag. Sån otrolig tryck nedåt också.

Min mamma & pappa hämtade Kevin & Olivia från skolan idag och kom hem med munkar att fika på. Min mamma tyckte att hon ser på mig att det är dags att föda snart, men jag sa att jag bara ser så utsliten ut utan fransar och smink, haha..

Jag skulle verkligen behöva ett besök på syrrans salong och fixa fransarna, färga utväxten och bara sooova ut så skulle jag nog känna mig bättre också. Lite nytt foundation skulle jag också behöva. Ska se när hon har tid. Ingen sol har man sett på år och dar (känns så iaf) det är så trist och grått ute, regnar hela tiden och så håller man sig isolerad hemma pga. pandemin. Inga kläder passar en heller ? Nä ibland behöver man piffa upp sig för att rycka upp sig. Eller hur?

Och så ska man se det positiva i det, vilket jag återkommer om sedan när jag vet vad det är…

Nä men skämt åsido. Vi är alla friska och har varandra- det är huvudsaken. Barnen går sista veckan i skolan och sedan tar dom ett välbehövligt jullov. Olivia fyller 8 år på lördag och vi är närmare målet och får snart träffa lillebror!? Och så blir det ljusare tider snart. Håll ut och kämpa mina vänner.

Ibland är det skönt att få ”klaga” av sig lite men när man gjort det känns det så himla fjuttigt.

Hur mår ni allihopa?

Hur fixar ni hela corona pandemin och allt onkring det?

Fick ni förresten sms massutskicket av myndigheten ang. skärpta råden om att stoppa coronas spridning? Ärligt talat så blev jag blev helt paff av den. ”Vi har skärpta råd nu.”Jo tack, det sa dom på nyheter/ media, så jag trodde att sms:ens syfte var att informera alla om de nya råden eller åtminstonde skicka en länk att följa så man kan ta del av den informationen. Men ingenting. Helt onödigt med den brist på information som man lagt ner tid, pengar och resurs till att skicka till så många människor.

Hoppas verkligen att pandemin får ett stopp NU och att alla kan börja leva normalt igen. Hur mår ni?

Ta hand om dig själv och varandra ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. J mamma till tre

  Lycka till när det är dags! Håller tummen att du fått lite + på sömnkontot tills dess? Kommer ihåg att jag läste om Olivias födelse när jag var upp på förlossningen med min mellan som fyller 8 på måndag!

 2. Skolkurator

  Vår kattunge fick för sig att blomkruka som stod på golvet var en toalett. Jag löste det genom att klippa ut en kartongbit som var lagom stor för krukan och ett hål till stammen på växten (vet inte vilken sort du har). Blev som ett lock över jorden. Funkade för katten så det kan ju vara värt att testa…

 3. Anna

  Fast bra ändå av FoHM att påminna. De vill med det visa att vi alla måste tänka två varv till innan vi går ut och shoppar eller besöker andra. Vi är på en hög nivå av smittspridning och många IVA-vårdande, så det är klart att de gör en insats för att få befolkningen att förstå allvaret.

  Ibland är jag otroligt trött på all negativ kritik och klagan på hur hanteringen görs. Det görs otroligt mycket bra men ibland fastnaf vi i att bara se dåligheter.

  Så härligt att det snart är jullov och att ni har födelsedag att fira! Sånt gör en glad ?

 4. Bella

  Åh har en 3,5 åring och en 1,5 åring hemma och dem är som katt och råtta just nu. Leker ena stunden och är så gulliga med varandra och nästa stund är det krig ? kämpa på ?

 5. Veronica

  Ett tips till krukan… jag klippte hål i mitten på en papptallrik och trädde runt växten och ner över jorden i krukan så kom inte min jordätande son åt något o jag slapp dammsuga hela tiden.. win win ?
  Lycka till med bebis 10 ????
  Kram

 6. lo

  Massutskicket gjorde verkan, många besökte sida om krisinformation. Och det var det som var tanken bakom utskicket. Länkar drar till sig bedragare , så därför ingen länk. Med det sagt så önskar jag dig och din familj en riktigt GOD JUL . Och jättelycka till när lillebror bestämmer sig för att tittaut. Beundrar din styrka , du är bäst. ??????

stats