Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Gravid vecka 31

Igår gick jag in i vecka 31 och glömde helt bort att fota magen! ♡
Varje söndag när vi kliver in i en ny vecka säger jag det till barnen och hur många veckor det är kvar och varje vecka jublar dom och är så förväntansfulla att vi kommit ännu en vecka närmare.
Äntligen över 30 + strecket!

Bebisen är nu ungefär 37 cm lång och väger ca. 1,6 kg i början av veckan och ca. 1,76 vid veckans slut. Alla organ är snart färdigutvecklade (lungorna är de organ som blir färdiga sist) och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt.
Så overkligt!!

“Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. livmodern är tug och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten.
Kroppen förbereder sig på förlossning och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig.
Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. det är vanligt att man som gravid blir lite introvert på grund av den mentala förberedelsen inför förlossningen och föräldraskapet.”

Jag mår bra. Trött är jag och lite otymplig i vissa rörelser, men annars är allt toppen.
Jag sover dåligt på natten och vaknar ofta, känner mig inte riktigt utvilad någonsin. (bäst att vänja sig igen) Jag har inga problem med att somna (alls!) och tror att jag sover som en stock, men ändå… känner jag mig inte utvilad.

Kvällens mage, vecka 30 + 1 ♡

vecka 30 + 1

Nu har även den toppen gjort sitt för denna graviditet 😉

Annars så funderar vi mycket på namn. Och är inte överens om något namn ännu 😀
Hur svårt kan det vara att hitta ett enda namn som vi båda bara älskar?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Smilla

  Tycker att Stella eller Estelle hade varit ett fint mellannamn. Kallas ju er lilla stjärna så det hade varit gulligt.

  Jag beundrar dig över allt du fixar och hinner med. Era barn verkar så trygga och tajta. Ni är en supergullig familj!
  Lycka till med flytten. Ska blir roligt att se.

 2. Teres

  Mina finaste namn 😊 Fast som är kanske inte i sin stil 😆
  Irma, Aino, Bianca, Julia, Klara, Anitha, Rebecca, Karin, Lea, Esther….

 3. Marika

  Hej!! Lite namnförslag.
  Meja. Allie, lilly, Mira, Jolin,
  Nellie, Ellie, Elisa. Alida.
  Ja finns så mycket fina flicknamn
  Men ska ju passa också med dom
  Övriga kanske. Min dotter fick namnet
  Jonna för ville att det skulle passa med
  Syskonens namn. Men när hon väl kom så
  Såg hon inte ut som Jonna. Hon såg ut som en liten Matilda så hon fick heta det. Tyckte det passa henne. Hoppas ni hittar ett bra namn. Kram Marika

 4. Helena H

  Fina ni är! Olivia är en liten kopia av dig Satu. 💜
  Apropå namn så om ni vill döpa till något ovanligt så fick mina grannar en liten flicka nyss som ska heta Helia. Aldrig hört det förr. Kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller ej för det är så nytt. 😀 Har inte hunnit fråga än vart namnet kommer ifrån heller. Kram från ett stormigt Järvsö

 5. Vernesa

  Vi väntar vår tredje men vi hittar inget som tilltalar oss båda heller.. Tredje pojken dessutom, total stop på namn fronten 😂🙈

 6. Susanne

  Tack för en så bra blogg.! Har en dotter, som är 3,5 år nu som heter Alexandra, Lillie, Lucia, Katarina. Alexandra i tilltalsnamn, har alltid velat att om jag fick en dotter så ska hon heta Alexandra, ett riktigt kunganamn. Lillie efter min Mormor som var helt outstanding, Lucia, den som kommer med ljuset och hon är en riktig solig ljusstråle, slutligen Katarina som min syster heter i tilltalsnamn o jag, min mamma, o min dotter i andranamn så det är ett släktnamn. Detta apropå namn, hoppas att detta kan inspirera något. Andra fina namn är Annabelle, Olympia tycker jag.

stats