Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Gravid i vecka 21 + 0

Ännu en veka har swishat förbi, det är fredag vilket betyder att jag och lill-stjärnan gått in i vecka 21+0, vilket innebär- HEJ vecka 22! ♡

Från och med vecka 22 kallas det lilla livet för barn- istället för foster.
Lill sessan är nu ca. 26 cm lång och väger ca. 370 gram i början av veckan och ca. 450 g vid veckans slut.
Hon växlar mellan att vara vaken och sova och har redan en egen dygnsrytm.
“När du vilar är barnet kanske som mest aktivt medans den vaggas till sömns när du håller igång”
Den del av hjärnan hos barnet som tillverkar hjärnceller utvecklas mycket under den här tiden.
Mängden av fostervatten är ungefär 600 ml.

vecka 21+0
Jag mår bra, magen känns inte tung eller så.
På senaste tid har jag dock ganska mycket sammandragningar så jag behöver trappa ner på tempot lite och ta det lugnt….

Jag har påbörjat min kur med Lutinus som gör att min tapp ska hålla sig hård och stängd.
Det fick jag med varje barn efter tvillingarnas prematura födsel så jag hoppas att den ska göra sitt jobb nu också.
Som ni kanske redan vet så brukar jag föda för tidigt, utan anledning kan tros, det börjar tidigt med sammandragningar och så öppnas jag “tyst” och vips så går vattnet. Men till 35 + ska jag ändå komma. Det är mitt mål- minst.

Mitt och lill-sessans dagliga doser 🙂
gravid vitamin
21+0

Igår natt hade jag på mig mina stödstrumpor på natten för första gången, bara för att jag har fått åderbrock och mina ben ser numera ut som en gammal tants och det gör ont ibland, så jag tänkte att jag testar med att ha på mig det på natten, fast det inte är så bekvämt- och vaknade 6 (!) gånger av kramper i vaderna!

Många av er har tipsat mig om magnesium tabletter, tar det här inte slut så ska jag testa det. Tack.

Nu vaknade visst lill-sessa i magen och gör sig tillkänna. Bästa känslan när man känner sitt ofödda barn röra sig i magen, det ger mig ett lugn och styrka. ♡
Finns det fler gravida där ute som läser min blogg?
Vilken vecka är ni i? Hur mår ni??

KRAM!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Madeleine

  Jag är i vecka 25 och väntar tvillingar😊Är lite orolig inför förlossningen,och föder alltid för tidigt.har illamående,halsbränna,foglossning till 1000😩

 2. Emma

  Lillen i magen skrämde livet ur oss när ingenting sågs på ultraljudet! 1000 tankar hann att snurra i huvudet. Men det blev genast ett vaginalt ultraljud där det var en livlig bebis med ett fint pickande hjärta❤️ Lättade och överlyckliga är vi nu😍 Den 17 januari beräknas bebis att komma.

 3. Emma

  Hej Satu!
  Jag är gravid med min nr 2, min nr 1 är jämngammal med din Kevin☺️ ( det var då jag började läsa din blogg och har gjort sen dess )
  Imorgon ska vi på tidigt ultraljud och jag är såå nervös!! Är i V 12 ( 11+0 ) ha det så gott!!

 4. Mitra

  Jag är i gravid v20 med mitt första barn. Känns mysigt och tryggt att kunna följa din graviditet på bloggen som ligger en vecka innan mig 😍

 5. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Gällande kramp i vaderna är det ofta järnbrist och magnesiumbrist. Jag äter ferronol och tar magensium som tillskott. Har restless legs och verkar som såna där kramper och RLL tycks gå lite hand i hand :/. Jag brukar köpa Cooling leg gel från The body shop när de säljer den produkten, verkar dock gå i perioder när den finns inne. Men det är ljuvligt, kyler ner benen och direkt när man smörjer in försvinner mina restless legs. Har vänner som haft kramp som säger samma sak, samt att det hjälper för de gravida som samlar vätska i benen :).

 6. Elin

  V.21+5 nu. Så 4 dagar efter dig då😊 Mår överlag mkt bra nu! Men börjar bli tungt att lyfta sonen på 2år och ex. Lyfta upp 4åringen på en gunga.

 7. Vicki

  Så fin! Är i vecka 8 (7+0) tredje graviditeten och är sååå trött och illamående. De andra två har varit en dans på rosor. Nu får jag känna på the real deal haha. Kändes som tiden stod stilla precis men insåg att din graviditet gått jätte snabbt? Hoppas min också tutar på snart! Kram

 8. Elin

  Fy för kramp! Har faktiskt klarat mig från det denna graviditet. Gravid med vår sjätte bebis, är beräknad till den 30 juni, alltså bara sex dagar kvar! Ingen risk att det kommer någon bebis tidigt här inte 😊 kramar!

 9. Therese

  Jag går in i vecka 24, 23+0, idag :)))
  Väntar ju en lillebror till Charlie. Ogillar dock att vara gravid så vill bara att tiden ska ska ticka på tills oktober så jag får föda haha. Längtar efter vår lilla prins! Ska bli oerhört spännande att bli 2-barns mamma!

 10. Monica

  Magnesium lugnar även ner livmoderns sammandragningar. Finns all anledning att äta varje dag. Inte bara vadkramperna blir bättre. Kanske magnesium behövs till barnet o behovet hos den gravida ökar? Jag har massiva problem med kramper, även muskler inne i kroppen reagerar. Typ andningsmusklerna. Och magnesium hjälper. Dock kan vi inte skapa depåer av ämnet, vi kissar ut det. Så daglig tillförsel behövs. Prova och se om du får bättre nattsömn iaf.

 11. Marina

  Är i vecka 23 med andra barnet! Moderkakan ligger i framvägg så känner inte alla lika tydligt spm första gången. Erfarenheter av det? Kram

 12. Maria

  Ja, jag är också gravid, med mitt fjärde barn. Bf är 11 oktober. De andra barnen är födda mars-09, oktober -10 och april-14.

 13. Jennie

  Jag är precis en vecka efter dig. ☺️ mitt andra barn. Hitta dig när jag vänta mitt första, så min son o din Kevin är jämngamla 🌸

 14. Jennie

  Jag är precis en vecka efter dig. ☺️ mitt andra barn. Hitta dig när jag vänta mig första, så min son o din Kevin är jämngamla 🌸

 15. Simone Berglun

  hejsan har följt din blogg ett 🙂 jag väntar mitt sjätte barn om 16 dagar. så som ja länktar vill ha bebis nu, blir avensjuk på alla som går runt med spädbarn:P blir mitt sjätte barn på 8 år, så ett hopp på 2 år med sista barnet. jag är 28år och familjen är de finaste gåva man kan få. är bebistokig:) du verkar vara en underbar mamma till dina små troll, och gör allt för dem. känner igen mig själv mkt i dig. det är ngt speciellt med oss som väljer att ha så många barn. man har så mkt kärlek att ge, man lever för sina barn och att göra dem glad är ju bäst av allt. ha det så fint, jag följer dig och din nr 8 med spänning.

 16. Em

  Mysigt! Jag är i v18+5 med tredje barnet och tycker det är extra kul att följa dig nu när vi ligger ganska nära i tid 🙂

 17. Guldklimpen

  Åå fina magen! Jag har följt dig i en väldans massa år nu och lilla C å min mini skiljer det bara 2 veckor emellan. Jag har 5 barn och fick idag veta att jag är gravid!! Jag har pcos och lyckan över varje barn är obeskrivlig. Från läkarens hårda ord om att jag aldrig skulle lyckas få barn utan en mängd mediciner (kanske till och med aldrig) till 5 små mirakel och en liten guldklimp på väg. Jag skulle så gärna vilja skrika ut det till hela världen, men än måste jag hålla det hemligt av olika anledningar. Maken har nyss börjat ett nytt arbete och jag vill inte stressa honom, så jag väntar tills han har kommit igång.

  Är så kul att följa dig och familjen!! 🙂

 18. Emelie

  Hej!
  Vad spännande med bebisen! Jag är nu gravid i v 15, v 16 på söndag så skiljer bara några veckor, därför läser jag din blogg 🙂

 19. Sofia

  Hur ser ditt järnvärde ut?
  För mig så fick jag massor med kramp när jag hade lågt järnvärde. Magnesium tabletter gjorde varken till eller från eller att dricka .mer vatten. Det gav med sig när järnvärdet gick upp. 😊

 20. Julia

  Jag är gravid i 18+2 med tredje barnet. Jag har mått super bra hittills, enda som “plågat” mig är tröttheten. Det är 15 månader mellan första och andra och nu är det räknat 13 månder mellan andra och tredje. Tufft men roligt 🙂 hälsningar från Finland 😊

 21. Agda den förste

  Har André accepterat det mer nu eller är du fortfarande “ensam” i detta ?
  Känner för dig mycket.
  Hälsningar Skåne.

 22. dani

  ha inte stödstrumpr på dig när du sover, de ska endast användas när man är aktiv om dagarna, min barnmorska blev tokig på mig när jag hade de 🙂 o ja vaknade panikslagen varje natt och undrade om mina ben satt kvar haha

stats