My Baby Dolls

Fun fact: I dont care

Jag tänkte skriva lite om instagram och kommentarer som trillat in där. (Nu även på TikTok och Facebook)

Vill börja med att säga att jag har världens finaste följare- både här och på instagram och jag är så tacksam att ni finns! Jag älskar när mina bilder delas, när dem blir virala så reser dom jorden runt och då vet jag att det dyker upp troll. Det slår liksom inte fel. 97 % av dom nya som hittar till mig är världens gulligaste, verkligen.

Men sen dyker några troll upp också som lever i den uppfattningen att just dom måste göra sin åsikt hörd och känner ett stort behov av att tala om för mig att DOM (… låt det sjunka in…) inte tycker att det är OK att jag har 10 barn. (?) Att det är synd om de större barnen som ”garanterat” får ta hand om de mindre, att jag är egoistisk, att jag inte kan kalla mig för influencer för såna kan inte ha många barn, att jag är en dålig mamma och absolut inte kan ha tid för barnen. Nu är jag tydligen miljö terrorist också.

Alltså. Det är säkert mycket mer men jag läser inte ens klart. Jag raderar och blockar. Det finns inte plats för troll hos mig, dom ska inte synss eller höras. Jag lär mina barn hur man beter sig på sociala medier, bakom sina skärmar och det känns ganska uppenbart att vissa har inte fått lära sig det av sina mammor, so i rest my case… ?

Jag kan skriva hur mycket som helst som svar till det här, hur jag älsksr och dedikerat hela mitt liv för barnen och åt att hela tiden finnas här för varenda en av dem, ALLTID- men! Jag behöver inte.

Huvudsaken är att jag och min familj vet.❤️

Det är verkligen synd om dom som känner att dom måste trycka ner andra och att dom tar tid från sina liv åt att bli upprörda för att någon annan valt att leva sitt liv på annorlunda sätt och det värsta är att dom ödslar ännu mera tid åt att faktiskt skriva det till mig… För vad? Mår dom bättre då? Tror dom att dom kan få mig att ångra mina barn? För vad? Gå och krama om någon istället så mår du nog bättre.

Hade det varit för något år sen så hade jag blivit helt knäckt över sånt här. Då blev jag så ledsen och nedstämd när kommentarer som dessa nådde mig. Men idag bryr jag mig inte. Vilket också är lite tragiskt egentligen? Att man är så van att det finns sånt folk som inte vet bättre att man blir så avtrubbad att man slutar bry sig? Bara skakar av sig och tycker synd om dom istället.

Instagram och sociala medier över huvudtaget har både för och nackdelar. Fördelen är att man lär ”känna” så många fantastiska människor världen över, man blir bjuden till att följa olika liv och livsval, på människors resa genom livet i med och motgångar, man får råd och pepp, inspiration och många gånger vänner för livet.

Nackdelarna är ju att folk vill bara spy galla och ge hat till människor som gör annorlunda. Hur svårt är det att scrolla vidare eller vad sägs om avfölja om man inte gillar personen eller det dom delar? BOOM! Så är det problemet ur världen.

Min mamma lärde mig som liten, att har man inget trevligt att säga så kan man vara tyst. Man behöver inte hålla med om allt, det vore tråkigt men var inte dum eller respektlös. Sopa under din egen matta först

Hur som helst. Det är ”bara” några styckna om man jämför med hur mycket kärlek och pepp ni ger mig. Så från botten av mitt hjärta- TACK för att ni finns och för att ni gör det här med instagram och blogg kul❤️

Vore jättekul att höra hur just DU hittade till mig och vad fick dig att stanna??

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angela Cardenal

  I don’t really remember how I found you but I know it was on Instagram, and you are all so joyful, and a good example of a happy family, so then I started wondering about Sweden ?? and I loved it, aand now I’m learning Swedish!

 2. Amie

  Började följa dej när jag var gravid med första barnet 2016 och brukar titta in då och då. Älskar hur du syskonmatchar! Barnen är alltid så fint klädda och sååå söta. Tycker om blandningen på ämnen och att det är mycket vardagligt som man själv kan känna igen sig i, så bra med sommarlovslistan också där det ofta är gratis aktiviteter som du tipsar om tex när ni bäddar och sover ”över” i tv rummet – så enkelt men såå mysigt ju! Heja dej och din fantastiska familj.

 3. Elin

  Hittade dig på nån annons typ. Alltså du syndes på insta typ. ? stannar kvar för att jag skulle vilja leva ditt liv och ha fler barn ? sambon vill inte ?

 4. Isabelle

  Hej Satu! Jag har följt dig och din underbara familj på Instagram och på din blogg ändå sedan du startade har själv en dotter på 13 år och älskar hur ärlig och fin och ödmjuk och du är och så fin familj du har. Men har du råkat blocka mig på Instagram blev mycket förvånad jag har aldrig någonsin skrivit något till dig men kan inte finna dig mer på Instagram. Vore jättesnällt om du tog bort blocken för du måste ha misstagit mig för någon annan jag är en vanlig kvinna som följt dig i så många år och följ varje vackert barn du fått, så för mig känns det som en stor saknad att inte kunna få få dig i flödet. Isabellez23 är mitt konto som jag haft i många år. Jag har alltid haft de bilder jag har för jag vill inte delge mitt liv om det är min profil du tyckte såg misstänksam ut? Hoppas verkligen du vill ta bort den ev block som finns eftersom jag är bara en trogen supporter och följare som ser upp till dig och det har blivit en vana i så många år att följa er även där och så tomt nu. Tack så mycket det hade betytt mycket. Med vänlig hälsning Isabelle

 5. Christina

  Jag hittade hit av en slump för ett par år sedan, när jag väntade tvillingar och redan hade två mycket små barn. Fastnade för din positiva men också uppriktiga inställning till familjelivet, samt tips kring vagnkonfiguration och annat. Får alltid en hoppfull känsla av att du lyckas rodda livet med så många fler barn, utan att det blir för glättigt. Är glad för att du fått en distans till alla gnälliga troll. Det är bara att fortsätta i den andan!

 6. Mamman

  Jag hittade till dig via min bästa vän. Jag gillar dina inlägg. De inspirerar och uppmuntrar mig som mamma. Jag tycker du har fina värderingar. Igenkänningsfaktorn är också stor för min del. Jag har själv 12 barn och det är intressant att få följa med vad du skriver. Jag tycker att det är roligt när du delar djupare tankar också, men jag har förståelse att du inte vill och kan dela allt. Jag hoppas att du bloggar länge ännu. Allt gott till dig och din familj

 7. Skolkurator

  Minns inte hur jag hittade hit, men det var ganska länge sen. Är fascinerad och imponerad över hur du orkar rodda runt en så stor familj. Framförallt hur sjutton du pallar att vara gravid så många gånger, speciellt efter att du haft så tuffa graviditeter. Själv gav jag upp efter tre… Fattar inte heller hur du orkar med sömnbristen! Medalj på den!
  Hoppas ni haft en fin Midsommar!

 8. Maria

  Jag blev tipsad av en kollega att läsa din blogg?. Du verkar så härlig och det är en stor glädje att få följa dig och din familj . Din kärlek för familjen lyset i alla inlägg??

 9. Mike

  Hej du har så rätt ja tror ja hitta till dig genom en annan där längre ner kom de upp förslag på bloggar o du fanns där ja gillar din ärlighet du skriver inte om allt de respekterar ja men allt e inte tillrättalagt hela tiden ja har följt dig sen Olivia låg i magen du e underbar o med dina barn du vet bäst hur du ska leva ditt liv massa kramar till er

 10. Sofia

  Helt rätt att blockera troll. Du är ett stöd för mig när jag känner mig otillräcklig som mamma och partner, trots att du inte ens vet om det. Tack!

 11. Ingrid

  Hej! Jag hittade dig först på Familjeliv i samband med tvilling graviditeten. Började sedan följa din blogg.
  Jag tycker om hur du beskriver din vardag.
  Öppet och ärligt skriver du om både positiva och negativa saker som föräldraskapet för med sig.
  Gillar din syn på barnuppfostran och din barnsyn i stort.
  Hoppas få följa dig många år till!❤??

 12. Niobarnsmamman

  Jag hittade din blogg när Kevin var baby. Om jag minns rätt så gästbloggade du hos Mirka då, kan det stämma? Jag är uppvuxen i en stor familj och har själv 9 barn. Jag gillar att läsa om andra storfamiljer, dels för igenkänningen och samhörigheten, dels för att få tips och inspiration. Att jag har stannat kvar är främst för att vi delar så många värderingar. Mycket av det du skriver skulle kunna vara mina tankar. Dessutom gillar jag dina fina foton väldigt mycket. Och när man har följt någon i många år då börjar man känna sig bekant på nåt märkligt vis, som om du var en vän. Det är faktiskt konstigt för det låter ju som man inte skulle ha något eget liv när man känner sig bekant med någon man aldrig träffat, men kanske är det just för att igenkänningen är så stor som man känner så. Jag hoppas att du orkar fortsätta blogga. Jag läser dina instagraminlägg också och ser på filmsnuttarna. Det är också riktigt roligt men allra bäst gillar jag dina blogginlägg.

 13. Erika

  Exakt! Scrolla vidare!!!
  Jag håller inte med om alla dina åsikter men när du pratar om det så SCROLLAR JAG VIDARE!!! Hur svårt ska det va? Det här med att man MÅSTE uttrycka sina åsikter på någon annans plattform fattar jag inte…
  Jag började följa dig för snart 6 år sedan. Min son är jämngammal med Celina och ska börja på samma skola i höst. Jag har sett dig runt om i kommunen vid flera tillfällen och ALDRIG att du inte haft koll på barnen. Dom är extremt fina med varandra och uppenbarligen är du en fantastisk mamma som gör allt för sina barn.

 14. Anonym

  Dina barn lever inte i en misär, rena, hela och ni hittar på aktiviteter.
  Det är väl inget fel om alla hjälps åt i en familj, barnen lär sig att ta ansvar. De flesta stora syskon vill gärna hjälpa till med sina syskon. Har själv 2 mycket yngre syskon som idag är vuxna men jag ville hjälpa till så mycket jag fick.

  Tycker det är dumt uttala sig om man verkligen inte vet allt

  Ni ser ut att ha det jättemysigt i er familj.

 15. Sisko Kanerva

  Hei Sinä ihana 10 lapsen äiti, tulin todella vihaiseksi kertoessasi saamistasi ilkeistä viesteistä. Hienoa että suodatat ja estät heti kaikki ko. Olen aikaisemminkin kertonut Sinulle että nuo kirjoitukset on kateellisten ja elämäänsä katkeroituneiden purkauksia se on varmaa.
  Minä aikaisemmin kuuluin ’Onnelliset Mummit’ -ryhmään ja siellä oli Sinun äiti myös. Hän kertoi että hänen tytär saa 9.n lapsen. Kiinnostuin valtavasti ja ’pengoin’ Sinut jostakin ja aloin seuraamaan Sinua Instagramissa. Ja voin sanoa vilpittömästi että kuinka suuresti kunnioitan ja ihailen Sinua äitinä. Lapset ovat onnellisia ja hyvinhoidetun näköisiä. Olette uskomattomia. Enkä voi kuin ihmetellä miten kaiken jälkeen olet kuin muotilehdestä leikattu, kaunis, rakastettava. Kyllähän tuossa paketissa on monelle nielemistä, ei vain kestetä tuota ihanuutta niin haukutaan ja jopas helpottaa. Älä minuuttiakaan uhkaa heille.
  Kiitos kaikista ihanista kuvista ja kirjoituksista, odotan aina ❤️

 16. Mama J

  Tycker att du är helt fantastiskt. Älskar läsa om dig och din familj. Allt mellan himmel och jord! Bry dig inte om elaka troll de har tyvärr inget annat att göra än att tycka synd om sig själva och låta sitt liv gå åt att må dåligt och avundsjuk över andras liv. Det speglar bara hur de sjölva mår och har det dåligt när de ska säga om andra hur de göt eller har det. Min mamma lärde mig att minnsann vara tyst om man inte har något gott att säga ?Stay strong!!!. Kram från Mama J

stats