My Baby Dolls

Framsteg!

Här har det ekat lite tomt. Tröttheten slog visst ikapp mig ändå, jag somnade sittandes på soffan igår. Igår var jag lite rastlös och kände att allt var kaos, men det fanns inget jag kunde göra.

Målarna är klara med övervåningen men vi hade alla barnens madrasser utspridda på golven, kunde inte få upp sängarna för att kartongen med säng benen var kvar i förrådet. Vi hade 1740000 säckar med kläder på övervåningen också men jag kunde inte lägga in dem i garderoberna för att vi skulle flytta hyllplanen i garderobsväggen och så köpte vi dörrar till garderoberna som skulle monteras upp….

Vi köpte lite nya möbler och dem kartongerna låg på golvet, och så höll det på. Vi var tvugna att bygga upp/fixa nånting innan jag kunde ta tag i all kaos som påsarna och kartongerna kom med.

Har jag berättat om turen vi hade med Danilo & Jonathans säng?

Jag skrev ju förut att dom ville ha våningssäng och vi åkte runt öööverallt och letade. Vi såg en på Mio som vi tyckte om jättemycket, men naturligtvis fanns den inte på lager utan vi skulle få vänta på den i 5-7 arbetsdagar.

”Finns den på nån annan Mio butik?”

-Nope, slut precis överallt. Så typiskt.

Så vi åkte runt överallt, i varje tänkbar butik som kunde ha våningssängar, men hittade inget vi ville ha. Kollade blocket och marketplace- ingenting.

Hamnade i en annan Mio butik i Kungens Kurva, dom skulle ha en annan våningsäng som vi hade som #2 på vår lista. Andres passade på att fråga en tjej i entre kassan ifall dom ändå inte hade ”våran” våningssäng inne. Nej, det hade dem inte. Vidare upp för att kolla på sängarna igen, våran andrahandsval kändes inte alls lockande bredvid ”våran” etta. Kanske vi borde beställa den ändå.

Jag ställde mig i kö, mannen i kassan frågade om alla verkligen var våra barn.

Jag frågade om våningssängen igen, ”bara för att” och JAAA! Dom hade visst en inne!!! Fattar inte hur men jag är glad att dom ”råkat se fel” så många gånger?

Kaoset igår:

Vår planering sprack i vardagsrummet. Soffan och TV kunde inte vara så som vi först tänkte eftersom TN:n är så stor och kunde inte stå så nära soffan. Så vi ska ställa TV:n på ena kortsidan av vardagsrummet, där vi tänkte ställa våran stora spegel, men då står soffan istället lite knasigt…. Den får inte plats så som vi ville, så vi får tänka om.Min blivande datahörna.Kaos i duschen medans målarna målade undervåningen ?

Vi köpte nya badrumsmöbler (heter dom så?) spegelskåp, handfat och skåpet under handfatet på blocket häromdagen. Hoppas att dem ska passa! Dom var visst jättestora sa A när han var och hämtade dom ?.

Så nu har jag dammsugit och moppat golven på övervåningen, tvättat fönster och vi (Andres) monterade upp våningssängen, nu står den där den ska stå? Andres har hunnit fixa garderoberna också så jag fick äntligen sätta igång och sortera och lägga in kläder i garderoberna. Det tog sin lilla tid. Jag skruvade om några hyllplan så att dom skulle passa också, men nu har alla sina egna hyllor och alla kläder i bruk igen. Andres och jag fick vår egna lilla walk in closet och jag har ordnat in alla kläder. Såå skönt efter att vi haft alla våra kläder i resväska fram tills nu. ?

Sålde 4 st byråer igår också, vi insåg att vi inte skulle behöva dom här eftersom det fanns en garderobsvägg här. 🙂

Idag har vi gjort stora framsteg.

Alla nya möbler är monterade och på plats, vi har hittat ben till sängarna, det enda som saknas är några bitar till Celina & Olivias loftsäng.

Imorgon ska vi hämta några fler möbler till övervåningen från vårt förråd så att vi får in alla leksaker och all inredning. Det börjar se ut som riktiga rum där uppe nu??❤️

Här nere händer det också grejer!

Målarna har jobbat på superbra och riktigt noggrant, dom har spacklat, slipat, grundat, spacklat, slipat och målat igen. En liten del av vardagsrumsväggen ska målas igen (den bubblade upp, så dem fick spackla igen) men annars är hela huset klart och torkat så imorgon får vi börja inreda här nere också, woohooo!!???

Jag ser sååå fram emot att få inreda, ställa alla saker på sina egna ställen, tänka nytt och organisera och fixa. Det är bland det bästa jag vet.

Idag har några av barnen hängt hos grannen och ute på gården medans vi har hållt på. Nu på kvällen efter middan tog jag med mig dom och handlade godis. Vi har inte riktigt kommit in i rutiner ännu, men det kommer nog snabbt när vi kommit i ordning här hemma.

Hur har ni det?

Börjar det bli tråkigt med mina ”kaos/organisations” inlägg här??

Kram/Satu

Ojdå, insåg inte att klockan är 00:30 redan?

Natti natti!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kirsten

  Hej Satu. Vet att ni har flyttat och så, men kommer ditt uppdatering på bloggen bara vara då och då? Innan var det ju uppdateringar var dag, saknar dina blogginlägg som kommer upp vardag ju.

 2. Veronica

  Det är så fantastisk inspirerande att läsa om dig och din fina familj! ? Gör så jag själv orkar ta tag i saker här hemma

 3. Elin

  Inte ett dugg tråkigt! Jag älskar att flytta och när man får organisera o inreda? det är sånnA inlägg som gör det spännande att läsa. När det händer nått liksom ?

 4. Carina

  Nej absolut inte tråkigt. Älskar att inreda och organisera. Så fortsätt gärna uppdatera om era framsteg. Ser fint ut.

 5. Annica

  Älskar dina ”kaos/organisations” inlägg och att följa er vardag. Som läsare klickar jag in på din blogg och hoppas på ett nytt inlägg har kommit upp;)

 6. Alex

  Nope, int det minsta faktiskt ? tycker dom är jätte rokiga att läsa och är så roligt att vi får ta del av bilder fastän det inte är perfekt än. Är nyfiken på våningssängen vilken ni har fastnat för ?

 7. Anne

  Kan ni inte vägg-hänga tv:n istället då? Frigör plats, och mycket säkrare för barnen också, det är gjort på en millisekund att klättra upp och välta tvn över sig. Älskar alla inlägg med städning, rensning, inredning btw!

 8. Johanna

  Nej inte alls tråkigt!! Jag blir så glad av att läsa dina inlägg!! Vilken lycka att ni bor på rätt plats nu ???

 9. Agneta

  Så härligt att läsa att ni börjar få ordning.Tänk ändå att man kan ändra i sitt liv när det inte känns bra.Trivdes André inte heller i huset ni hade.Lycka till och så skönt att ni kan fixa nu så ni får iordning till jul.

 10. Sanna

  Älskar sånna här inlägg!!!!? Där man liksom får se verkligheten! Jisses vad ni jobbar på bra!!?? O bara att leva i det där kaoset, min hjärna skulle brinna upp ?? haha! Ordning o reda vill jag ha annars blir jag så stressad! Men det är såklart skillnad när man håller på o renovera och flytta in samtidigt. Är ju bara o ”gilla läget” o tänka på hur bra det blir sen när allt är klart! ? Vet inte om du skrivit det o jag missat (Men kollar iof din blogg varje dag) hur stor är lägenheten? Hur många rum? Vilka barn delar med varandra? Skickar lite extra Styrke kramar till er!!?? Kommer bli sååå bra när allt är klart!!??

 11. Jessica

  Inte alls tråkigt med kaos/ och organisationsinläggen! Älskar att få se hur allt växer fram och går från kaos till ordning ? Så roligt att ni hittat ett bra ställe att bo på! Vill se ännu fler bilder ?

 12. Emma

  Åtminstone jag älskar uppdateringarna om flytten/organisation/inredning. Jag är väl också lite konstig, men jag älskar att rensa och sortera! Det näst bästa är att läsa om när andra gör det ?

 13. Mia fr skåne

  Läser gärna om ert ”inrednings kaos” ? Vet att du inte vill skriva så mycket om Andres men undrar bara hur han har känt om flytten? Förstod han dina känslor? Tycker han oxå att det känns skönt att få bo lite mer centralt igen?
  Finns det nån trädgård i ert nya boende? Jag önskar er all lycka i ert nya och tror att ni kommer trivas jätte bra. Ser fram emot att läsa om era äventyr. Tänkte på att när skrev att Olivia fyller 7 år att då har jag läst din blogg i 7 år ? började läsa när du gästa his Mirka när du väntade Olivia. Helt galet ju! ?

 14. J

  Neej! Vill gärna se mer av allt kring eran flytt!! =) Så roligt att följa med både i kaos (som alltid då man flyttar) samt sen också inredningen rum för rum. Ni är fantastiska! Kram!

stats