My Baby Dolls

Färg, städ & drama

Hej alla vänner!

Jag har haft problem att publicera videos och bilder på instagram idag och jag har hela tiden trott att det är fel på vårat nät. (Den har i och för sig också strulat i flera dagar) men så läste jag att instagram & facebook mm ligger nere världen över så då kändes det lite bättre att det inte är bara jag, haha.

Dessa dagar har gått så fort som vanligt och nu är det måndag helt plötsligt igen.

Som jag har skrivit så håller vi på att renoverar här hemma. Badrummet är i full gång och så har jag ju parallellt dragit igång med lite egna projekt. Måla!

Jag började med lister och dörrfoder i hallen på övervåningen. Det blev en enorm skillnad! Trodde att vi hade vita lister, men det hade vi tydligen inte? NU är dom vita.

Sen har Nicole & Vanessas rum stått på våran ”to-do-lista”, den skulle få en liten make-over med ny färg osv. Dom hade ju en grå-ish fondvägg i sitt rum som jag faktiskt gillade, men inte dom, haha. Dom sa att det såg ut som mögelfläckar.. Så den fick jag måla vit först som grundfärg, 2 gånger.

Efter första omgången…

Så när jag ändå hade vit färg så vad gör jag då? Jag tar tag i min ”to-lista” över saker att göra i hemmet och målar HELA hallen på övervåningen. ? Så skönt att bocka av det!

I lördags hade vi höst-städning med våran förening också. Där fanns också en lång lista att göra och alla kämpade på tillsammans.

Barnen fick sätta sitt eget prägel på flyttbara farthinder i form av skottkärror. Dom fick gå loss bland målarburkarna och spray flaskorna och dom tyckte att det var såå roligt. Melanie skulle naturligtvis också hjälpa till. Och måla sin jacka. Med lackfärg/oljefärg som inte går bort i tvätten. ??

Det var färg överallt! Tänker att det blir nog ett roligt minne sen, när vi tänker tillbaka på de röda ”slingorna” Isabelle fick i håret när hon gick förbi en målad kärra. Barnen som doppade sina händer i dessa färger för att göra handavtryck på stenar och skottkärror. När dom märkte att färgen inte går bort och dom desperat skulle torka av sig händer, kläder, andikten och hår på lyktstolpar. Grannen som kom ut med en balja med såpa och vatten.. skrubba skrubba skrubba!

Vi som precis köpt en ny tvålpump och det var färg i hela badrummet där dom rört med händerna, i hopp om att vatten och tvål hjälper.. (Oliviaaa)

Men ja. Det blir nog roligare sen, för efter att jackorna och byxorna varit i tvätten i tre omgångar, efter att skrubbat med alla tips jag fått ser det fortfarande ut såhär:

Men, alla grannskapensbarn hade roligt. (Föräldrarna- not so much, haha)

Skottkärror på tork 🙂

Sedan var det dags för jord och blommor och lite reflexer på. Blev ändå superfint tycker jag.

Efter att ha städat och fixat i 4 timmar var det dags för grill med föreningen. Riktigt mysigt.

Så stolt över alla barnen som jobbade så bra!

Medans vi ändå var ute allihopa och höll på med höststäd så passade vi på att städa på våra altan också. Hejdå sommaren, vi ses igen nästa sommar. ❤️

Vi tog bort bord, stolar, paviljong, studsmatta, cyklar – allt. Höstvindarna är här och det blåser storm på nätterna. Nu har vi städat och gjort iordning för vintern. Lite bitterljuvt ändå.

Mitt i allt blåser en polisbil förbi över gräsmattan med polissirener på, vi hade några barn ute med grannarna så jag springer med. Då brottade dom ner en kille med mask på sig, jag fick hem barnen och sen flög en polishelikopter över oss ett bra tag efter…

Händer grejer här hela tiden tycker jag.

Bebo höll plattsättaren sällskap igen…

Vi har varit effektiva denna helg tycker jag när jag tänker efter. Eftersom badrummet är under renovering så har vi inte fri tillgång till tvättmaskin (som jag ju skrivit) och ni kan ju tänka er högen av tvätt när jag inte tvättat på en vecka ?Vanligtvis tvättar jag 4 maskiner per dag. Men i helgen bar vi in maskinen och kopplade in den för att maraton tvätta. Jag tvättade t om på natten hörni. För att hinna med så mycket som möjligt innan vi kopplade bort den för en vecka igen. Effektiv deluxe. Haha❤️

Igår började jag med att måla stora tjejernas rum, blev klar idag. Förutom golv och taklister. Det tar jag imorgon.

Så svårt med färg tycker jag. Vi köpte helt fel färg först ju. Målade en vägg med den och vi alla ogillade den. ? Den blev alldeles för mörk.

Lite rolig bild som Nicole skickade till mig, från helgen. ?

Jag sa ju det, att måla varenda rum i huset är på min to-do-lista, så jag kör på bara. ?

Hur mår ni? Hur har eran helg varit?

My dreamteam.

För er gör jag allt.❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ella

  Hej! Läst din blogg i flera år! Nu när jag tittar på bilderna får jag för mig att ni bor i samma område som min farbror och faster! Tänkt flera ggr att jag känner igen omgivningen men nu är jag helt säker ? tror jag ?

 2. Ann

  Så fina farthinder.
  Bra att dom går att flytta , men kan också vara farligt. Vem blir ansvarig om dom är flyttade och det blir skador på någon bil?
  Vet att man som förening kan få böter om man sätter upp väghinder utan tillstånd.

 3. Sisko Kanerva

  Ihana Sinä ja perhe. Kuinka jaksatkaan koko ajan olla niin ahkera. Luulisi voimat olevan loppu jo 10 suloisten lasten kanssa. Voin sanoa että moni väsyy jo yhden lapsen kanssa. Jälleen vilpitön hatunnosto Sinulle ❤️?

 4. Louise

  Ja det är väldigt spännande saker son händer i vårt samhälle.
  Min äldste son kom hem i söndags och berättade att ett somaliskt gäng och ett arabiskt gäng stod och kollade snett på varandra. Bara väntar på skottlossning. Vi har besök av polisen nästan dagligen i vårt område. Tar aldrig slut.

  Ha en fortsatt fin vecka.

 5. Niobarnsmamman

  Va tråkigt med jackan som blev förstörd. Mitt tips är att använda engångsregnrockar på alla som målar. De går att klippa av om de är för stora och de skyddar rätt bra, speciellt ponchomodeller. Såna har våra barn fått använda när de varit ivriga med målarpenseln. Själv brukar jag använda plasthandskar, för jag är inte så smidig med penseln jag heller.

 6. Helena H

  Vilken otroligt smart o kul ide med skottkärrorna som farthinder! Kul när barnen fick måla dom och jättefint med plantering o lampor i. 🙂

stats