Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Familjemöte

Söndag idag och jag hoppade precis i ett varmt bad. Detta är min “egen tid” och jag uppskattar verkligen dessa stunder i min ensamhet. Jag ligger och funderar, analyserar (för mycket ibland) vrider och vänder på saker och reflekterar över dagen som har gått.

Varje söndag försöker jag ha ett familjemöte med barnen. (Ja jag kallar det familjemöte fast pappan inte är med)

Vad gör vi då på våra familjemöten?

Jag säger till någon av barnen att vi har möte, vi ses på soffan eller kring köksbordet t ex. Så går djungeltrumman igång och jag hör ordet gå runt huset:

“SAMLING! Familjemöte på soffan!”

Sen samlas vi och pratar.

Vi pratar hur veckan har varit, bra och mindre bra saker som hänt och hur vi känt oss och vad vi kan göra annorlunda. Vi går “bordet runt” så alla får prata och då ska resten lyssna.

Idag skrev vi om våra regler, alla är med och skriver reglerna och kommer med förslag till “konsekvens-lappen”.

Vi alla har grejer att tänka på och förbättra så att vi kan undvika mindre konflikter.

Varför har vi familjemöten?

För att skapa en större sammanhållning, djupare band och förtroende med varandra och förståelse för varandra.

Jag vill lära barnen om respekt och empati och förmågan att sätta sig själv i den andras plats och förstå att ord ich handlingar sårar.

Allt det här låter så perfekt men gudarna ska bara veta hur många konflikter vi har. Per dag! 🤦🏼‍♀️🤯

Jag hinner inte ens ta allting och jag vill inte ta allting heller. Jag vill att dom ska kunna lösa konflikter själva, men går det helt åt pipan så är jag ju där och tjatar och klagar🙄🤦🏼‍♀️

Det är därför vi har dessa möten, för att dom ska förstå gränserna innan det går för långt och innan man slängt ur sig dumma saker som faktiskt sårar.

Många “tror inte” på att ge konsekvenser, men det gör jag. Jag ser att det funkar.

Vad kan det bli för konsekvens?

Beror helt på vad det är man får det för. Är det t ex att en är ute och är på dåligt humör och retar och bråkar- då får man komma hem och göra annat istället. Fortsätter man även hemma med tjaffs så får man kanske lägga sin energi åt att dammsuga istället.

Det är ofta massor med skratt och även tårar vid våra möten. Ingen ska förminskas, alla har rätt till sina känslor och ingen känsla är rätt eller fel. Många gånger blir jag ledsen när det kommer upp sådant som jag inte fångat upp i stunden, som sen kommer upp på mötet. Ni vet, mamma-samvetet.

Jag vill ge mina barn en trygg och kärleksfull grund att stå på med bra värderingar och hjärtat på rätt ställe.

Jag vill att dom ska visa respekt och vara vänliga och omtänksamma men att inte ta skit från någon. Dom ska ha modet att stå upp för sig själva och även andra som inte kan göra det själva.

Det är så mycket jag vill och jag ska jobba hårt för den där trygga och stabila grunden. Med alltid kärlek och positivitet som botten.

Jag vet att jag gör många fel. Men ser jag på mina barn så vet jag att jag gjort något rätt också för dom är verkligen helt fantastiska, varenda en av dem.❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats