My Baby Dolls

BVC, Läkare & Hjälpreda

Igår åkte Jonathan och Andres iväg till BVC för Jonathans 4-årskontroll.
På 4-års kontrollen undersöker dom hörseln, synen, vikten och längden.
Dom måste helst också kunna rita ett kors samt en huvudfoting.

Jonathan klarade sig galant i allt.  Smiley
Han är visserligen smal, men så har han alltid varit och det blir nog bättre efter hans operation. Jo, han ska operera halsmandlarna och polyper i näsan nästa vecka. (Tack Kicki för din hjälp!)
Både han och Danilo har ju förkylningsastma och direkt när dem blir ens lite snoriga så sätter det sig i lungorna, mandlarna blir enorma och det blir bara problem på problem. I Jonathans fall är det även polyperna i näsan, vilket gör att hans kropp inte tar åt sig alla näringsämnena som gör att han växer/går upp i vikt när han sover. Jag försöker tränga bort hans operation, för det gör mig väldigt nervös/orolig att han ska sövas ner. Jag vill helst inte tänka på det just nu.
Men hur som helst- hans 4-års kontroll gick fin fint.

Bröderna Kevin & Jonathan

Ett tag därefter åkte vi, hela familjen med till läkartiden som jag bokade åt Kevin pga. hans slemmiga hosta.
Alltså han har vart förkyld i 2 veckor, och hostat i en veckas tid, mest på natten tills hans kräks.
Hans snuva är i stort sett borta, men han får sina host anfall lite då och då ändå. jag har ringt till läkaren förut men dom säger att så länge han äter och dricker, kissar och inte har feber- så länge hans allmäntillstånd är bra så är det ingen fara- bara en vanlig virus.
Men nu ville vi att det skulle kollas upp ändå.
Jag gick in med Kevin och det första läkaren säger (med en brytning)
”Han är ju tjock och glad vafan, jag ser inget fel med honom vafan.”
Ehh…
Okej de var ju typiskt att Kevin var på jätte bra humör och skrattade och hade för sig just då, men det tar ju inte bort hans slemmiga och jobbiga hosta. Han tittade hals och öron och lyssnade på ryggen och såg/hörde inte något ovanligt. Han bedömde barnet som frisk.
”Har du sex barn vafan, jätte roligt vafan, bra jobbat vafan, dom är jätte vackra vafan”.
En läkare som svär sådär har jag aldrig träffat på 😀

Jag berättade om och om igen att att han hostar tills han kräks och frågade om han kunde ta prover på att det inte var kikhosta iaf.
Men det kan dom inte göra här sa han. (vafan) Jag fick en remiss till Schasska barnsjukhus, där har dom barnläkare som kan kolla ordentligt, men vi valde att avvakta tills idag.
Han hostade på natten, men inget han kräktes av.

Olivia hade snällt gett honom en tom chokladpapper som han prasslade på. Ni ser att han vart lite ledsen när hon bestämde sig för att ta tillbaka den….

Idag har jag fortsatt med tvätten. Jag har en så gullig och duktig hjälpreda att jag blir alldeles varm i hjärtat.
Ända sen Danilo var jätte liten har han hjälpt mig med allt hushållsarbete.
Jag kände mig så dum när han hjälpte till igår… Jag höll på att byta blöja på Kevin och han kommer ut från badrummet med en blöt strumpa.
Jag blir sur för att jag tror att han lekt med vatten i badrummet och blött ner all tvätt jag lagt på golvet, så jag går dit…
Då har han tömt tvättmaskinen på blöt tvätt och lagt in det i torktumlaren och satt på dem, men den här strumpan hade han glömt lägga in.
GULLE! Mitt hjärta gick sönder lite. Jag sa förlåt att jag trodde att han lekt med vatten och tack i massor att han var så snäll som hjälpt mig.
Jag kände mig hemsk.

Idag hjälpte han till igen, utan att jag sagt något.
 

Min lille älskling, du är så underbar på alla sätt och vis <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anki

  Åh, vilken söt o duktig hemhjälp du har… Man blir alldeles varm i hjärtat när de hjälper till utan att man har bett om någon hjälp <3
  Man blir alltid lika ledsen när ens barn ska sövas. Minns när vår son skulle få rör i satta och han var runt 3 år. Usch, det var så hemskt att lämna honom sovandes på op.bordet men allt blev kanon efter den operationen.
  Kramar från Skåneland

 2. mummu

  Allting kommer att gå jätte bra Satu,men jag vet mamma hjärtat. Dano ,han är så go,alltid så hjälpsam,mummus älskling.♡

 3. mamma24sju

  Oj vilken doktor. Skulle ha svårt att ta honom seriöst…Min näst minsta är opererad x flera (rör i öronen), då under narkos. Har fått vara med hela tiden tills hon somnat och det är så jobbigt att se henne bli helt ”ledlös”. Usch! Börjar gråta varje gång…men det har gått toppenbra! Första gången var hon lite aggressiv när hon vaknade, det kan tydligen bli så men sist hade de någon ny sorts sövning som gjorde att det tog lite längre tid att vakna upp men tog bort det där aggressiva om jag minns rätt. Jobbigt men skönt när det är gjort !:-)

 4. Sara

  Vår son gjorde precis en borttagning av polyp bakom näsan denna veckan. Det var under narkos och allt gick jättebra. Nu är hans aptit bättre och han snarkar mindre högt.

  Vår minsting blir precis lika arg/ledsen som Kevin när han får något och som sedan rycks ifrån honom.

  Trevlig Helg
  Sara

 5. Johanna

  Åh gulliga Danilo, jag smälter.
  Men vilken konstig läkare…
  Stackars Kevin som inte fick ha det roliga pappret… Olivia kanske gav tillbaka det…?

stats