My Baby Dolls

Bvc besök & rota vaccin

Nu när vi alla är helt friskförklarade kom jag iväg till BVC med Benjamin.

Jag fick ett munskydd att ha på under hela vistelsen och jag vill bara säga, hatten av till alla som bär munskydd och visir hela dagarna! Jag fick nästan lite panik först för att jag fick verkligen inte luft alls.

Anyways. Det var dags för vägning och mätning och även första dosen av rota vaccinet. Ingen spruta eller så, det är vaccinet han får dricka som numera ingår i det nationella vaccinationsprogrammet.

{Rotavirus är ett mycket smittsamt tarmvirus som orsakar mag- och tarminfektion (gastroenterit). Rotavirus delas in i sju serogrupper (A-G), som i sin tur delas in i serotyper. Viruset binder sig till slemhinnan i övre delen av tunntarmen, där det förökar sig i epitelcellerna.}

Allt gick jättebra och min chubby väger numera 4.3 kg och är 54 cm lång. (Så ni förstår att jag behöver rensa hans kläder) synd bara att jag gav bort alla pojkkläder efter Kevin.

Om en vecka ska vi tillbaka med Benjamin för att träffa barnläkare pga. smultron märken som han har. Man ska kolla upp om man har fler än 5 och Benjamin har 9. De flesta är fortfarande som små prickar. Har era barn haft det? Ett av våra hade en bak i lår men den försvann snabbt. Hur gick det för er?

Idag fick jag också fylla på lappar om min hölsa, för att fånga upp dem som lider av förlossnings depression. ❤️ Tack och lov att jag inte har upplevt det nu, men jag hade det när Celina föddes minns jag, även fast det var i ”mildare” variant.

Jahop, imorgon ska jag till BVC igen, denna gång med Melanie inför hennes 1-årsbesök med läkare. Herregud, bara att ha koll så man har rött barn med sig, inte lätt när man har minne som en kyckling just nu. Sms påmminelsen hjälper ju inte heller, det står bara att man har tid på bvc men inte med vem? Tur att jag skrev upp rätt barn i kalendern.

Älskade älskade son!❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ulrika

  Hej!
  Min dotter hade ett smultronmärke på pannan men det försvann innan hon fyllt ett år. Hon hade också en slags kärlföränding som såg ut nästan som ett miniåderbråck på ena ögonlocket men det växte också bort. Han är så fin er yngste. Ja, allihop naturligtvis!

 2. Millie

  Varför kollar man smultronmärken om fler än fem? ? Jag har visir på jobbet och munskydd i affären ibland. Kombinationen munskydd och visir är tuff, då kan man känn sig svimfärdig! Så beundrar de som har det hela dagarna! Är lite tveksam till munskydd eller ej, särskilt bland barn. Man måste hantera dem korrekt. Inte fingra på dem, ta av på rätt sätt o s v.

 3. Linda

  Jag bär munskydd hela dagarna på jobbet (jobbar på dagis) de är en rekommendation här och förstås när jag handlar och såna ställen.. fast jag är van med munskydd fick jag en hostattack i affären idag på grund jättetorr hals o mun jag fick den lilla stunden i affären.. hoppas på normala tider snart. Fast man är van kan munskydden vara jobbiga

 4. Sanna

  Håller med om munskydd, känns som om man knappt kan andas! Men ni har inte det när ni går o handlar o så? Tänkte eftersom det lät som första gången? Jag, el mannen, handlar när det är väldigt lugnt i affärerna. Ändå har vi munskydd. Tänker att allt man kan göra är bra. Även om det som sagt är sjukt jobbigt o ha. Men om de i vården har det heeela tiden så ska väl en annan klara nån timme el två.??

 5. M

  Det där med att bära munskydd är nog en vanesak. Men använder folk inte munskydd typ hela tiden där ni bor? Här använder nästan alla som i jobbet kommer i kontakt med andra människor tex lärare, på biblioteket busschaufförer, butikspersonal osv osv När man handlar har 95% av kunderna mask. Blivit så vanligt att använda att man inte tänker på det mer. Dock finns det ju alltid nån som inte vill eller inte kan använda.
  Även dottern som går på sexan säger att alla har mask på lektionerna, Bland högstadie eleverna rekommenderas det också men där är användandet lägre. Bor I Finland nära Vasa. Trevlig helg?☕??

 6. Nina

  Jag lovade att gå in och titta ?
  Vilken härlig blogg och vilket jobb du lägger ner.
  Jag uppskattar verkligen att du för fram vilket av vaccinering, stor eloge till dig.
  Jag minns en av de första gångerna vi träffades. Då hade du med dig 5 på en gång då du var något osäker på vem som egentligen hade tid ?
  Vi syns i morgon ?

stats