My Baby Dolls

Negativ

Halloj allihopa,
Hoppas att ni mår bra?

Vi har haft sjukstuga här hemma men nu är vi på bättringsväg.
Det började med förkylningar på några av barnen, snuva och halsont. Ungefär samtidigt kom mail från skolan som berättade att dom har nya bekräftade fall på både elever och personal i skolan. Alltså igen.

Jag blir så ledsen och arg att smittan härjar och sprider sig i skolan och ingen tar ansvar för det.
Dom kommer med rekommendationer och restriktioner om att alla ska stanna hemma vid minsta symptom, håll avstånd och tvätta händerna osv- vilket uppenbarligen inte fungerar.
Det känns verkligen som att man spelar rysk roulette med människors liv varje dag man skickar iväg sina friska barn till skolan. Nästan dagligen berättar dom att någon kommit till skolan, snuvig och hostig. ”Håll avstånd, tvätta händerna” låter det, men hur lätt är det egentligen med hundratals elever och personal i samma skola? Det är är helt omöjligt.

Jag pratade om detta på mina stories på instagram i fredags och det var så många, både föräldrar och personal på skolor som bevittnade om rädsla och maktlöshet. Skrämmande många. Men vad händer? Inget, för det är tydligen ingens ansvarsområde.

Några tyckte att man inte ska oroa sig över att låta barnen gå till skolan, för dom smittar inte och dom blir inte allvarligt sjuka. Fel.
Det kanske är så att de flesta barn som får covid får milda symptom, men min väns son blev väldigt allvarligt sjuk med hyperinflammation efter att ha blivit smittad av covid-19. Och så är det inte bara barn i skolan, utan personal också. Barn smittar vuxna kanske i lägre utsträckning, men dom smittar. Skolorna har hög personal frånvaro och nya vikarier efter vikarier trillar in. Vad hände med att begränsa vilka man träffar? Varför får barnen inte träffa sin moster/faster men nya lärare/vikarier 3 gånger i veckan går bra? Och det mest dummaste med detta är att lärarna måste anmäla elever med högre frånvaro än 20% till kommunen för utredning (fast man gör läxor hemma), vilket jag tror stressar många föräldrar mer. jag menar, inte konstigt att frånvaron ökar när man måste stanna hemma vid minsta symptom? Jättebra grej annars så att man fångar upp barn som mår dåligt, men detta är nytt och jag undrar bara om dom har missat att vi lever mitt i en världspandemi, och dom vill lägga sina resurser på att utreda och jaga föräldrar som följer restriktioner och har sina barn hemma… Suck.

Åh jag vet inte hur man bäst skulle kunna lösa det här. Jag är bara rädd att lilla Benjamin ska bli smittad. Han är så liten.
Hade kanske varit bra att låta barnen få ha med sig ett gäng läxor hem och stänga skolan nu i samband med sportlovet ett tag så allt lugnar ner sig, eller åtminstone låta dom som kan ha barnen hemma, ha dom hemma och undervisa på distans ett tag. Då får man iaf bestämma det själva, om man har möjlighet till det. Då blir det mindre folk i skolan, mindre trängsel. Jag förstår att stängda skolor ger andra negativa konsekvenser för barn och unga och att skolan är en väldigt viktig del. Men utan behöriga lärare, nya vikarier jämt osv, hur funkar det?

Om allihopa bara kunde följa restriktionerna så kunde vi fixa detta. Stanna hemma vid MINSTA symptom. Snuva, halsont, huvudvärk, hosta, feber.
Skicka inte heller barnen till skolan/förskola med ”lite snuva/halsont”,
Behöver du gå ärenden- Håll avstånd till människor. Tvätta händerna.
Jag vet också att det här är jobbigt, att man vill att allting ska återgå till det normala. Tillsammans så fixar vi det. ♡

Vi var och testade oss för Covid i måndags, alla 6 skolbarnen och så jag och Andres.
Vi är negativa, allihopa. Jag har lite snuva och ont i halsen också… Det är bara en vanlig förkylning, men dom som har symptom stannar hemma några dagar till.
Så typiskt. Min mamma fyller jämt imorgon och jag ville kunna ge henne en stor grattiskram. Vi får skjuta på den i några dagar, tills alla är helt friska, fast vi inte har corona.

Hur mår ni?

Vi firade med glass här hemma idag, för ett negativt provresultat 🙂

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Rebecca

  Jag håller med dig helt. Min dotters grundskola (F-3) har stängts ner pga hög smittspridning. De har fortfarande smittspridning men kommer öppna skolan igen nästa vecka. Blir så irriterad på FHM när de säger att barn inte smittar barn eller lärare och att barn inte tar hem smittan och smittar sina familjer. Det gör de visst! Är orolig att skicka henne dit. Älskar förresten din blogg ❤

 2. Eva

  Min dotter har och kommer att ha under alla sina skolår mer än 20% sjukfrånvaro pga diagnoserad sjukdom, men det anmäls inte till kommunen för utredning där vi bor, däremot måste skolan gör en utredning. Vilket jag tycker är löjligt i vårt fall eftersom hon har en diagnos och sjuksystern och läkaren har haft kontakt med vår dotters läkare och är medvetna om hennes diagnos och vad det innebär. Dessutom är vår dotter inte efter utan ligger framkanten i klassen och vi har redan gjort en plan med hennes fröken att hämta material och ”hemskola” henne i den mån det går.

  Tycker det är bra att utredning finns och att en fast gräns finns men man måste kunna göra undantag vid känd sjukdom/diagnos och vid en pandemi!!

 3. Isabelle

  Problemet är ju att de flesta smittade och smittbärande barn är symtomfria. Alltså går de till skolan, de följer ju rekommendationerna och är symtomfria… men de sprider smittan vidare. När vi hade Corona var de flesta barnen symtomfria.

 4. Anne

  Förstår att du är orolig för lillen, hoppas att ni håller er friska! Ett problem med covid-19 är att man är smittsam även 24 h INNAN man utvecklar förkylningssymtom. Så även om om man följer alla föreskrifter ( vilket alla verkligen inte gör) kan man ändå bli smittad eller smitta andra. Detta är ett stort skäl till att det är så svårt att få bukt med covid.

 5. Antonia

  I sonens skola, han går i första klass, har det inte varit ett enda fall på 4 veckor nu, känns skönt. Varken bland lärare eller elever.

 6. Mammatil7

  ta ut barnen från skolan och ha hemundervisning, är va jag och min man gör med tanke på att vi också har fem månader gammal son och datter

 7. Stockholmmortil8

  ta ut barnen från skolan och ha hemundervisning, är va jag och min man gör med tanke på att vi också har en 2 månader gammal son och kände oss inte säkra är samma sak på vår skola i stockholm, verkar som bara nonsens vad som händer på deras skola , varför inte bara stänga av det ett tag

 8. Stockholmmortil8

  ta ut barnen från skolan och ha hemundervisning, är va jag och min man gör med tanke på att vi också har en 2 månader gammal son och kände oss inte säkra är samma sak på vår skola i stockholm, verkar som bara nonsens vad som händer på deras skola , varför inte bara stänga av det ett tag

 9. Sanna

  På mina barns skola hade de ett bekräftat fall av corona för 1.5 vecka sedan. En personal som inte varit i kontakt med några barn. O som dessutom va symptomfri. Men detta är det enda fallet i skolan sen corons kom. Där har de varit super noga med o skicka hem barn vid minsta lilla symptom. Vi har alltid våra barn hemma vid minsta symptom. Pratade me 1177 o vc angående en hosta sonen haft o båda dom gav oss beröm för att vi haft han hemma så länge. Tror att han hostade till kanske 4 ggr per dag. O va i övrigt helt pigg. Självklart följer vi rekommendationerna. Det jag oxå kan tycka är jobbigt är denna rulljans av personal som blir. Jag tycker absolut att de gör rätt i o stanna hemma vid minsta symptom dom oxå. Det ska dom göra. Men det blir så rörigt när många av personalen är borta.. O många som känner trygghet av att ha samma personal runt sig blir oroliga. Så det är verkligen inte lätt.
  Sen kan jag tycka att man ska va lite försiktig mr o klaga på vad andra gör. Vi håller oss inte i karantän hemma, o det säger inte rekommendationerna att vi ska heller. Däremot ska man såklart tänka sig för när man gör något. Ni va ju tex till det där jump (hoppstället) här om dagen o där var det ju andra oxå. Det är inte så att jag klagar på det. För jag tycker att man kan göra lite saker oxå men med sunt förnuft. Men då du säger att man ska hålla sig undan vissa saker. O sen är orolig för Benjamin. Ett sånt ställe kanske inte är det bästa då tänker jag.

  1. Me & My Baby Dolls

   Sanna- Jag antar att det är mig du syftar på? Jag har inte klagat på vad andra gör.
   Såhär: Vi följer restriktionerna och vi håller inte oss helt isolerade hemma heller. Ja vi var på Yoump där dom följer restriktioner, annars hade vi inte varit där?
   Vart har jag skrivit att man ska hålla sig undan vissa saker…?
   Jag skrev att ska man göra något så ska man följa rekommendationer. Kanske du borde fundera innan du anklagar mig för att skriva något jag inte gjort.

 10. Millie

  Det handlar inte bara om att stanna hemma vid symptom, man kan ha covid utan ett enda symptom och då ovetandes gå runt och sprida smittan. Vet flera som testat positivt vid screening utan att ha ett enda symptom… Så det gäller även att begränsa alla kontakter, ska man prompt ses kan man göra det ute och på avstånd. Barn ska inte leka hemma hos varann då de träffar föräldrar och syskon de normalt inte träffar. Man går som vuxen ensam och shoppar, hela familjen behöver inte följa med. Annars kan man på de flesta orter onlibe-handla. Kalas får vänta. Är helt säker på att smittan kommer att ta rejäl fart efter sportlovet eftersom man tydligen bara måste dra iväg till fjällen, stanna och äta efter vägen och handla på Ica med hela familjen…. Jag har inte träffat varken föräldrar eller syskon på flera månader. Tråkigt, ja. Men jag vill inte vara den som utsätter dem för smittorisk. Bryr mig för mycket om dem för det…. Vi talar med varandra på telefon istället!

 11. Skolkurator

  Jobbar på skola och har tre egna barn på två andra skolor. Så less på att det är upp till ”huvudman” att själv bestämma åtgärder på skolan. Detta innebär att vissa skolor har satt in alla möjliga åtgärder för att minska risken för smitta, medan andra skolor inte gör någonting. Själv jobbar jag på en skola där inget görs medan två av mina barn går på en skola där de gör väldigt mycket. Min äldsta som går på högstadiet har haft delvis distansundervisning sen jullovet och det ska fortsätta även efter sportlovet.
  Angående 20% frånvaro har vi på den skolan jag jobbar valt att kolla hur frånvaron såg ut hos elever innan pandemin och de elever som vi var oroliga för då, om de fortfarande har hög frånvaro även nu jobba mer med.

 12. Sara

  Om jag vore du så hade jag kramat mamma! Det är ju nu som du vet att du inte har covid. Om en vecka när du är fri från förkylningen så kanske du är asymtomatisk smittbärare av covid istället. Förkylningar smittar ändå mest i början eller innan de bryter ut så du behöver knappt va orolig att hon får förkylning

 13. Annsie

  Men snälla du, du tog hela familjen inkl nyfödd bebis till Yoump två gånger?! Lätt att säga att skolor ska stänga ner, blir ju enklare för dig så slipper du hämta och lämna i skolan så jag förstår ju varför du vill att de ska stänga ner. Håll er hemma istället för att dra till lekland och Donken?

  1. Me & My Baby Dolls

   Annsie- Haha, snälla du vad vet du? Tror du på riktigt att det är svårare att lämna/hämta barn än att ha 10 barn hemma och undervisa dem hemifrån? Då har du nog inte barn 😉 Ja vi var på Yoump. Har du någon koll på vad dom har för restriktioner? Att man måste boka sid tid dit så man inte är ens nära varandra? Lekland och donken har vi inte varit på, men du kanske vet bättre än vi själva, haha

stats