My Baby Dolls

Bubblan

God morgon från bebis bubblan!

Bloggen har fått ta steget åt sidan under en veckas tid nu, jag är helt inne i vårat nya mirakel. Jag är helt tagen av den här lilla tjejen och kan inte sluta titta mig mätt på henne, hålla henne nära, pussa och krama.❤️

Men jag ska ta mig en stund varje dag nu, och uppdatera bloggen- för att jag vet hur varmt om hjärtat dessa stunder ligger hos mig, och jag vill läsa om några månader, år och minnas tillbaka till dessa dyrbara första stunder tillsammans med våran lilla #9. Man glömmer bort så lätt i bebisbubblan. Så jag hoppas att ni är redo att bli bombade med bebis/syskonbilder framöver? 😍

I både tisdags och torsdags var vi tillbaka i Huddinge för återkontroll. Dessa två tider bokades samma kväll som jag fick åka hem från sjukhuset. Läkarna måste hålla koll på bilirubin, dvs gulsot värdet eftersom prematura barn ofta blir gula och behöver ”sola” bort sin gulsot. Den stiger upp till 5 dagar efter födseln och där måste man ha koll att bilirubin värdet inte blir för högt. Allt såg bra ut i tisdags och i torsdags hade bilirubinet sänkts ännu mer- vilket var en stor lättnad.

Sen var det det här med vikten också.

Det är en sån sak som gjort mig lite stressad.

Bebisar går alltid ner i vikt efter födseln innan det vänder uppåt igen. Men är man född prematurt så vill man såklart ha mer koll. Jag måste mata bebis var 3:dje timme, och hon måste dricka ett x antal ml varje gång. Varje vägning har känts i hjärtat, jag vill ju inte att det ska plana nedåt, så som hon och jag kämpat.

Under tisdagens besök hade hon gått ner lite- fast hon ätit riktigt bra! Sen har kag ökat hennes ml och hon har varit superduktig, så jag var supertaggad under torsdagens besök. Hon hade istället gått ner några gram till.

Jag sa att hon äter bra, kräks inte, äter när hon ska, som hon ska..

Men hon lugnade ner mig och berättade att all mat hon druckit har hon bekämpat ner bilirubinet med. All energi från maten har gått till det så det har inte funnits något extra att ta till vikten.

Samma sak kan vara om bebisar är kalla, då går all energi dom får i sig från mjölken till att hålla kroppsvärmen, då går dom inte heller upp i vikt, hur bra dom än äter.

Ser ni, alltid lär man sig något nytt, trots att det är nionde barnet. 🥰

Så idag åker vi dit igen, och nu hoppas och tror jag att vikten har vänt och att vi äntligen blir utskrivna från BB ”på riktigt”🙏🏼

Nähep, dags för en dusch för mig nu!

Men först lite bebisbilder 😍

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Melinda

    Stort GRATTIS till nr 9❤️ Ni verkar vara en fantastisk familj tack för att jag får följa er🙏❤️

  2. Anne

    Alla nyfödda rekommenderas väl att äta var tredje timme, det har iallafall jag fått höra? Jag har fött fyra stora fullgångna barn, som vägt mellan 4,2 kg och 4,7 kg och de är också känsliga för blodsockerfall just för att de är stora och behöver mycket mat. Så det går åt båda hållen!

  3. Jeanette

    Du ammar inte? Hoppas hon går upp i vikt snart 💖 Yngsta hade gått upp 200g från födseln och tills vi vägde efter men antar det är skillnad när de är prematur..

stats