My Baby Dolls

Förlossnings berättelse med BABY 9

Nu har det ekat tomt här på bloggen ett par dagar och anledningen är att hon är här nu, våran älskade, älskade efterlängtade lilla bebis!

Hon föddes på självaste skottdagen, i lördags den 29:e februari 2020.

Andres har hela tiden bestämt sagt att hon kommer på skottdagen, hur häftigt det skulle vara.

Nicole sa att bebis kommer innan sportlovet är slut ❤️Check.

Jag tänkte skriva en kort förlossningsberättelse nu medans bebis sover och innan det är dags att väcka henne för mat. 🙂

En kvart inpå skottdagen, dvs ca. 00:15 den 29:e februari kom första känningen.

Då hade jag inte somnat för kvällen och vaknade 6 morgonen före, och så tänkte jag ju att det bara var förvärkar igen, som för några kvällar före det. Jag tänkte att jag tar alvedon och lägger mig igen.

Men jag kunde inte somna.

När ”förvärkarna” inte hade avtagit 2 timmar senare så förstod jag att det är nog dags nu.

Började förbereda mig lite, kolla igenom BB väskan, kläderna. Ringde min mamma och förlossningen som tyckte att vi ska komma in och kolla upp. Väckte Andres och tassade in till twinsens rum som jag hade lovat när vi hade pratat och planerat om hur vi skulle göra om vi behövde åka in på natten. Dom skulle lägga sig på soffan och invänta Mummu. Dom var heeeelt exhalterade!❤️

Vi kom in på förlossningen strax efter 3.

Värkarna kom lite oregelbundet, ibland 3-4 minuter mellan, ibland 6-7 min.

Jag var öppen ca. 4cm, tappen var nästan helt utplånad.

Dom satte mig på kurva för att hålla koll på bebisens hjärtljud och mätte värkarna. Fick även antibiotika i venkatetern i armen, pga. prematurfödsel.

Jag behövde gå på toa titt som tätt, verkligen inte mysigt att få värk när man sitter där… ??Hemskt!

Sista bilden på baby #9 i magen ?Andres skulle ta en bild och precis då fick jag en värk. Alltså de där supersnygga nättrosorna ?

Bebisen ville inte komma ner så vi bestämde oss för att gå upp och promenera lite. Värkarna kom och gick, jag blev jätte illamående och kräktes flera gånger. La mig på sängen igen och bad om lustgas. Nånstans där fick jag en hinnsvepning.

Vid nästa indersökning var jag öppen 8 cm, vattnet hade inte gått ännu och jag hade en liten kant kvar av tappen.

Fosterhinnan buktade ut men den var så seg! Helt olikt än mina tidigare förlossningar. Antingen har mitt vatten gått innan värkarna eller så har det gått när jag öppnat mig ett visst antal cm, men nu var det så segt!

Sen blev det helt blött och jag tänkte att det äntligen var vattnet som gick- men icke. Blod. Är det normalt/farligt??

Men tydligen ingen fara.

Värkarna var så intensiva. Jag andades lustgas men intensiviteten var galet jobbig! Läkaren sa att jag kan krysta om det känns så men jag fick inte ner henne pga. fosterhinnan som var i vägen. (Förstår inte varför dom inte tog hål på den?)

En evighet senare, mitt under en värk brast fosterhinnan som en tsunami och barnmorskorna hoppade åt sidan. Splash! sa det bara! Vilken befrielse!

Under en värk skulle barnmorskan känna på livmoder tappens kant och få bort den så att bebis skulle kunna ta sig ner. Aj!

Det kändes som en evighet att få ner henne och krysta ordentligt. T om krystvärkarna var helt annorlunda och svåra. Barnmorskorna sa att det var för att hon var på väg ut med ansiktet åt fel håll, så hon roterade 1 varv inne innan hon kunde ta sig ut.

Andres höll min hand och jag krystade för kung och fosterland.

Tänkte på Nukke, Bessa, Dano, Tantan, Liiah, Wiiwi, Celli och Bebo där hemma. På att dom väntar och längtar tills lillasyster är här. På min mamma. Det är mitt uppdrag. Snart är bebis här, bara jag kämpar lite lite till. ❤️

Snart är det över och vi får träffa våran efterlängtade dotter.

Så jag tog i, allt vad jag kunde. Och lite till.

Kände att nu, nu är det nära.

När huvudet var ute visste jag att det värsta var över. Vi hade kommit överrens att jag ska ta emot bebis själv.

Sån jäkla häftig power upplevelse!

Så jag tog emot hennes huvud. Väntade till nästa värk och drog ut bebisen och la henne på mitt bröst.

Bebis grät, jag grät och sa hur mycket jag älskar henne.❤️

Klockan 09:29 den 29/2 välkomnade vi vår baby #9 till världen.

Barnmorskorna och vi tyckte att det var lite häftigt/läskigt sammankopplade, alla datum/nummer. Meant to be.❤️

Ni vet rullstolen man måste åka till BB med efter förlossning? Nummer 9 på den.

Sån mäktig känsla när man får upp sitt nyfödda barn på bröstet. All smärta, all oro bara släppte och det hela var en sån befrielse. Mitt hjärta var så fullt med kärlek och känslor. Vilken känsla alltså.

Nu är jag mamma till 9 underverk. ❤️

Helt overklig känsla och jag kunde inte sluta titta mig mätt på henne.

Så perfekt på alla sätt och vis.

2534 g och 47.5 cm lång. Perfektion.

Välkommen till världen mitt hjärta. ❤️

Vi ringde hem via facetime. Mummu och alla barnen var samlade. Visade lillasyster för de nyblivna storasyskonen och fick den mäktigaste responsen ever.

Danilo och Nicole blev så rörda att dom grät! Det var en så rörande stund, en stund jag kommer att minnas hela mitt liv.

Sen var det dags för moderkakan att komma ut, men inget spelade någon roll nu när jag hade min lilla dotter säker och trygg utanpå magen.

Men nope, ingen mysig känsla när dom klämmer på magen för att kontrollera blod osv. Moderkakan kom ut, allt såg fint ut, inga bristningar denna gång heller och jag blödde inte så mycket som man förväntar av en som fött många gånger.

Efter ett tag åkte A hem till barnen. ?

Det var fullt på BB så vi fick vänta till eftermiddag för ett rum.

Våran första selfie tillsammans.

Jag och min lilla dotter❤️

Senare på eftermiddagen när vi fått ett rum på BB kom Andres med 8 glada, stolta och nyfikna storasyskon och hälsade på. Med sig hade dom en ”Välkommen till världen” ballong och på andra sidan stod hennes namn- som en överraskning till mig. ?? Jag och barnen fick namnet som vi såå älskar!

Stay tuned?

Tusen, tusen TACK för alla grattis hälsningar och all kärlek ni har skickat till mig/oss! Jag läser ALLT och är så otroligt tacksam och glad att ni finns. Ni är bäst!

Kram från en lite trött men lycklig nybliven 9- barnsmamma ?❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Underbar berättelse. Häftigt att ta emot henne själv. Grattis till er 9e ? Coolt att hon kom på skottdagen. Min ena son fyller år 28e dock va det inte skottår 2006 annars va det nästan nära ?

  2. Niobarnsmamman

    Jättestort grattis till er alla! Det finns inget mäktigare än att få barn! Och sen är det så stort att få dela glädjen med bebisens syskon. Tänk vilken fin gåva de får! De flesta av våra barn har kommit ut i vidöppet hjässläge vilket försvårar krystningen, men känslan när man får upp sitt barn på bröstet slår det mesta här i livet. Grattis än en gång och lycka till i er nya vardag!♥️

  3. Michelle Paulsson

    Tårarna bara rinner- på vilket fint och innerligt sätt du delar med dig! Finaste miraklet som finns, helt fantastiskt! Stort grattis! /4-barns mamma som längtar efter en till eller 2 hehe ?

  4. Michelle

    Tårarna bara rinner- på vilket fint och innerligt sätt du delar med dig! Finaste miraklet som finns, helt fantastiskt! Stort grattis! /4-barns mamma som längtar efter en till eller 2 hehe ?

  5. Michelle

    Tårarana bara rinner- på vilket fint och innerligt sätt du delar med dig! Finaste miraklet som finns, helt fantastiskt! Stort grattis! /4-barns mamma som längtar efter en till eller 2 hehe ?

  6. Emelie

    Grattis till er flicka! Och jag måste bara säga att jag har nog aldrig sett så söta barn som du har, alla 9 är helt otroliga, och du är en otrolig mamma! Så fin familj verkligen ?

  7. Viktoria

    Stort grattis till baby nr 9! Sitter och storgrinar när jag läser din berättelse. Tänker tillbaka på när jag födde min nr 7. Fick vara ensam på förlossningen större delen av tiden. Min sambo körde in mig och dom minsta barnen. Dom fick vänta utanför när jag blev undersökt. Inga barn får komma in till förlossningen. Vi har 3 mil till sjukhuset. När dom såg att jag bara var öppen några cm tyckte dom vi kunde åka hem och vänta men jag ville inte det. Jag brukar föda med raketfart. Sambon åkte hem 3 mil igen med dom små barnen till dom stora så dom fick sova. Han fick vara kvar hemma tills jag hade öppnat mig mer. Sen ringde jag honom när det var dax. Han åkte tillbaka 3 mil och kom precis in i rummet när lillan tittade ut. Allt detta besvär för att INGEN av min sk familj ville hjälpa oss. Vi har ju Såååååå många barn. Ett tag tänkte jag föda hemma och ringa efter ambulans när krystvärkarna började. Det hade varit smidigast. Men tänk om något hade gått fel?????

  8. Tess

    Grattis till lilla fina flickan ? Ja, vilket datum att födas på och vilka siffror hon fick!! Två andra bloggare födde ju också sina bebisar på skottdagen!! ?

  9. Eva

    Åh va härligt att de hela gick så bra . Stort grattis igen till lilla prinsessan ❤❤. Förstår er lycka och även barnens lycka- äntligen är väntan över. Njut.nu ordentligt utav nr 9 och hela syskonskaran❤❤❤

  10. Elin

    Ett stort stort GRATTIS till dig Satu och till hela din familj!!❤️❤️❤️ Vilken söt liten prinsessa!? Välkommen till världen fina lilla du!❤️❤️❤️

  11. Ylva

    Stort grattis till underverk nr. 9! Verkligen magiskt med tid och datum hon föddes! Nio måste bli hennes turnummer ❤

  12. Helena H

    Åhh… nu blir man ju ännu mer bebissugen! 🙂 <3 Stort grattis till Er, igen! Bilden på dig, Andres o bebis är underbar -ren kärlek. <3 Kram från Söderhamn

  13. Fyrbarnsmamma

    Så underbart! Stort grattis!! Ta hand om er och njut av ert lilla underverk. Blir avundsjuk, fick missfall i v 9 förra veckan:( Kram!

  14. Karolina Hagman

    Stort grattis fantastiska Satu! Vilken underbar liten bebis! Jag tycker att det är härligt att läsa om din entusiasm och förväntan inför baby nr 9 (!). Din kärlek till dina barn är otrolig. Själv har jag tre barn som är det bästa jag har. Din blogg är inspirerande och den gör mig glad att läsa. Fortsätt så! Lycka till med lilla nr 9.

  15. AnneMarie Jemdahl

    Grattis till er lilla dotter. Ett bra namn är Nian. Ett god vän var nr 11 i syskonskaran och heter Elvan.
    Förstår att ni alla är lyckliga till den söta lilla dottern/ systern.
    Grattis och lycka till. Du är en fantastisk mamma och beundransvärd, Satu.

  16. Mia fr skåne

    Ett stort Grattis till din fina lilla tjej! Så söt hon är❤️ spännande att se vilket namn det blev.

  17. Mama J

    Ett stort grattis till er så himla magiskt och jag är så nyfiken på namnet ,kan de ha blivit en liten Mileya? ??????????
    Massa kramar från mama J

  18. Caroline Kyllönen

    STORT grattis, ögonen fylldes av tårar när jag läste, blir så varm ❤️? Speciellt syskonens reaktioner ??? Så himla fin, och så stark du är! Omänskligt vacker för att vara så kort efter förlossning och 9 barn ?? Lycka till hela familjen ❤️

  19. Annika

    Stort grattis!! Så fin hon är! ❤️ Lik Kevin och Nicole 🙂

    Och kul att du är tillbaka – saknat dina inlägg! Kram

  20. Carrp

    Alltså känner med dig, min första låg i vidöppet, han kom inte heller ner o föddes så efter ett klipp, det tog sån tid… mina två tjejer föddes snabbt o ”lätt” med lustgasen i högsta hugg, sen kom nr 4… upptäckte i 36+5 på Centralbadet av en massör att bebis låg i säte- vilket bm lovat han inte gjorde längre… vändning dagen efter och dagen efter det kom han men i vidöppet och tog lite längre tid att sjunka ner, och den där jäkla tjocka hinnan gjorde att jag trodde jag skulle föda i bilen för den tryckte på så.. men icke. Sen kom han tittande upp mot stjärnorna, som en virvelvind, och envis än idag… den busungen❤️

  21. Pernilla

    Aldrig fått åka rullstol från förlossning till BB. Jag fick snällt få den biten ?
    Stort grattis till ett nytt underverk ❤️

  22. Miia

    Du är fantastisk på alla sätt och vis, , ett stort grattis till Vauva9. Ditt finska sisu lyser upp dig som den fantastiska människa du är. ?❤️

  23. Gunilla

    Vilken härlig berättelse. Jag blir alldeles tårögd. Nästa vecka ska jag träffa mitt senaste barnbarn!

  24. Marika

    Oh blir så rörd när jag läser din berättelse! Du är bäst Satu! Grattis till er alla i familjen och hon är så söt lilla tjejen tycker hon lik Kevin men ser även lite Olivia i henne kram till er ?

  25. Cattis

    Vilken supermamma du är och en fin förebild för alla mammor tycker jag. Njut av bebistiden! 🙂

    Ta hand om dig och hela familjen

    Många kramar från Cattis (nackacattis)

stats