My Baby Dolls

Bajsdag och dåligt mör.

Vilken bajsdag jag hade igår. ?

Precis allt gick åt skogen.

Det hela började naturligtvis att vi försov oss på morgonen. Jag har hand om väckningen och jag vet fortfarande inte vad som hände, men jag måste ha stängt av larmet på morgonen och bara slumrat till igen och vaknade 30 minuter efter. Det blev ändå ingen större stress, alla gjorde det dom skulle- Tills dom skulle mötas i hallen och gå till skolan. Nån blev på dåligt humör, kallade den andre för något dumt varpå en tredje person ska lägga sig i och det blir ännu mera tjaffs och naturligtvis, precis i vanlig ordning- när något/någon börjar gå ur balans så är det en kedje reaktion och det börjar hända grejer lite här och där. Så även igår.

Celina- som för övrigt i vanlig ordning sitter sist vid frukostbordet med en orörd macka framför sig leker med en yoghurt, locket lossnar och hela yoghurten skvätter överallt och hamnar i en pöl på golvet… Isabelle börjar sjunga för fulla muggar och Melanie börjar gnälla i vardagsrummet och Nicole ringer mitt i allt för det är vad vi brukar göra, prata när hon går iväg till skolan. Två skolbarn stannar hemma pga. huvudvärk under natten. Någon hittar inte sin ena sko och tjafsen fortsätter.

När jag äntligen fått iväg alla ska jag börja plocka upp youghurten, men väljer att hämta Melanie först och under tiden ska ju Bebo (Isabelle) undersöka yoghurten och ”råkar” trampa på det och halkar mitt i. Jag ställer henne i duschen och springer för att hämta handduk och under den tiden har hon tryckt ut hela schampoo flaskan på golvet, hon förklarade stolt att hon har tvättat håret helt själv…

Sen har det bara hänt dumhet efter dumhet. Celina & Isabelle är båda två viljestarka tjejer och dom drar inte jämt med varandra, så igår var det bråk, gråt och tjaffs mellan dom hela dagen. ”Hon förstör min lek” ”jag hade den först” ”hon tittar på mig” ”hon tittade på mig först” ”hon ljuger” hon ljuger först” osv osv. Dom har turats om att komma och tjalla på varandra stup i kvarten.

Vid lunch passade inte maten för någon, en annan spillde sitt glas, Melanie är trött och gnäller, en annan brusar upp de mindre.

När Melanie ska vila är det en lugn stund här hemma, så jag tänkte att jag också passar på att vila. Jag sätter på en film till barnen (naturligtvis blir det tjaffs om vem som ska välja) Melanie somnar på två röda medans jag inte kan komma till ro. När jag väl somnar så börjar dom leka kull?!? Ehh?

Nämen då lever dom in sig i Frost filmen, sa dom. Jag får dom vara tysta och lyckas somna om- för att vakna till lukten av nagellack? WTF?! Då har Olivia smygit till stora tjejernas rum och hämtat nagellack och målat Isabelles naglar och Celina råkade välta flaskan som Olivia försökt skrubba bort…

Jag inser att jag måste skura golven men vi hade slut på Klorin och golvrengöring så vi går till ÖoB när Danilo & Jonathan kommit hem och då tjafsar dom naturligvis om vem som ska stänga dörren, vem som ska öppna porten och vem som ska whatever ! Mitt tålamod är inte det bästa så JAG gör det efter att försökt vara pedagogisk och låta dom turas om med det men där nån bara ska jävlas och springer för att hinna göra det först. Sen lägligt är det Isabelles tur att vara trött och hon tänker minsann inte gå en mm. Hon tänker inte heller hålla mig i handen utan hon väljer helt enkelt att lägga sig raklång på marken på obestämd tid. Hittar några småkryp gör hon också.

Danilo & Jonathan vill inte följa med in i affären utan frågar om dom kan hänga i parken så länge, Kevin vill hänga på och då slänger sig Isabelle, som precis behagat sig att ställa sig upp- ner på marken i protest igen för hon vill minsann också gå och gunga. Bestämmer med Nicole & Vanessa att dom möter upp oss i parken för dom slutade senare. Jag springer in i affären, låser mina öron för jag har ju Olivia & Celina med mig- tjejerna som ”alltid har önskat sig” precis ALLA saker som råkar hamna i deras väg i affären. Köper tuggummi till dom som dom ska dela med sig av till syskonen.

När vi kommer till parken så trycker Celina i sig hela tuggummi paketet i munnen, för hon visste inte att hon skulle dela..? Det blev en lekstund där jag kunde andas ut lite, jag lyckades plocka med mig några fina löv som jag skulle ha till Melanies nya månadsbild och på något sätt lyckades jag vrida min fot och skada den igen.

Hemma så ska jag laga mat och råkar överkoka makaronerna för att jag tappar en kopp kaffe på golvet som jag får städa och plocka upp bitarna från. Suck. Sen ska en son klaga på att hans favorit hoodie inte kommit ut från tvätten på 2 (!?) veckor och jag hittar den i lådan han har sin jacka…

Skickar iväg alla barnen en och en för att bada och några för att duscha och kom på mig själv att det är alldeles för tyst frpn Isabelle. Hon hörs hela tiden och när hon inte gör det så är det hyss på gång. Såklart även denna gång. Då har hon hittat en tandkrämstub som hon tömt på en tandborste och tvättat inte bara tänderna med, utan också speglar och toan med.

Giv. Mig. Styrka.

Läxor skulle göras, saker skulle planeras… och det tjafsades nånstans hela tiden. Det hände så mycket igår att jag fick nog och grinade av utmattning och la allihopa tidigare än vanligt. Kan man inte bete sig och vara schysst utan att gnälla och tjaffsa och inte ha öron så får man lägga sig tidigare. Men det gick ju inte heller smärtfritt utan då har någon ”tjuvat” kakor som Jonathan av någon anledning gömt under sin kudde så det blev krig om vem som hade gjort det och ingen erkände.

Melanie har haft feber och inte sovit på 3 nätter så ni kan bara tänka er vad bara det gör för ens tålamod. Plus att två av skolbarnen väckte mig flera gånger på natten för att dom hade mardrömmar och ont i huvudet, Kevin ville att jag skulle sitta vid hans säng tills han somnade… (därför stannade han hemma dagen efter) så ja… sömn är ganska bra för tålamodet. 😉

En rolig grej igår som jag & Andres skrattade åt när han kommit hem och barnen sov var när Bebo gjort dumhet efter dumhet var att jag satte mig i köket (där hon också satt och hade precis ritat i syrrans läxbok) och la händerna för ansiktet, och hon tittar allvarligt på mig och frågar mig,

”Mamma är du mör?”

?Det här använder hon ofta och det betyder att någon är på dåligt humör.

Jag förklarar att ja, ibland blir det för mycket och jag blir på dåligt humör.

”Vanessa! Nu är mamma jätte jätte mör!” som att det var Vanessas fel. ”Jonathan är också mör.” och så gör hon sina seriösa miner och gester så man kan inte hålla sig för skratt.

Så det var den dagen. Tur att inte såna dagar kommer varje dag. ? Juste- sen skrev jag ett långt blogginlägg om namn igår också- som bara försvann fast jag trodde att den publiceras igår…? Det är bara att skriva om allt.

Har ni också bajsdagar ibland eller händer det bara hos oss?

Haha, ganska passande text till gårdagen ändå kan jag tycka??

Jag ska försöka få ut namninlägget snarast ? Kram! //Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tanja

  TAAAACK för att du delar med dig av en sådan dag! På nåt sätt känns det bättre för egen del, så mycket igenkänning herregud.

 2. Angelica

  Åh dessa dagar, haft en sån här idag, o nu är det Lucies tur att då feber, suck!!

  Heja oss o tack för att du delar med dig så man slipper känna sig ensam❤️

 3. Anela

  Hej, tack för ditt fina ärliga inlägget. Jag skrattade när det blev bara mer och mer, usch, kan tänka mig att vissa dagar är inte så lätt speciellt om man sovit dåligt och är gravid. Jag tycker det är bra att du försöker vila på dagen när du har sådana dagar så samlar du lite energi. Jag har också sådana dagar men mina är åndå lite lugnare då jag har bara två barn. Min lilla februari bebis har också varit förkyld nu och första natten sov hon inte till 04 och äldre barnet vaknade 06. De kommande nätterna jag gav till bebisen paracetamol inför läggdags och rensade näsan. Då sov hon mycket bättre.
  Ha det bra. Ta hand om er, ni är så fina, var stolt över din stora familj. Kram ❤️

 4. Mike

  Vilken dag men man tar sig ju igenom såna dar med lite mörare än innan massa styrkekramar till dig o din familj

 5. Anna

  Tack för att du delar med dig, så skönt att höra att ni är mänskliga ändå! För på bilderna ser ni ut som en perfekt Hollywood-familj. 🙂 Sen så blir ju i efterhand såna här dagar och händelser också roliga minnen, likväl som de mer lyckade dagarna. Även om man inte skrattar just när man är uppe i det.

  Tycker för övrigt att du verkar vara så himla fin människa och mamma, och att du uppfostrar den typ av barn som framtiden behöver. Så verkligen bra att det blir ett tionde barn!

 6. Jenny

  Det är lite svårt att hänga med ibland hur gamla barnen är. Vore jätte bra om du kunde uppdatera menyn där det står allas ålder. Står t ex Kevin 4 år men han går ju i skolan?! Tack för helt ljuvlig blogg :-))

 7. Greta

  Bra kämpat! Men alltså hur vågar du sova när du har småbarnen hemma och vakna? Det går ju så fort och jag skulle aldrig förlåta mig själv om något hände medan jag låg och sov på dagarna.. Gällande Kevin, varför får han vara hemma från skolan för att han vaknat en gång på natten? Herregud, han måste ju växa upp och acceptera och förstå att han ska vara i skolan. Varför låter du honom vara hemma när han inte är sjuk? Ger lite dubbla budskap för Kevin ju..

  1. Me & My Baby Dolls

   Hej ”Greta”- Så du kallar inte det att han är sjuk om han har sprängande huvudvärk halva natten och förlorar sin sömn på det? Gällande sömn- JA jag vågar sova på dagen, nu vet du inte alls vilket barn som var hemma med mig heller och vart jag ens vilade….?
   Suck, jag tror nog att det är du som ska växa upp och sluta läxa upp andra föräldrar och acceptera att vi är olika, annars har du inget här att göra. Ha en fin dag.

   1. Me & My Baby Dolls

    ”GRETA”- Haha, där kom ditt rätta IP adress fram, tänk att det ALLTID är du som ska kommentera som nån jäkla troll här inne, vi som precis öppnade upp för alla IP adresser och tänkte att några faktiskt har vuxit upp och ändrat sitt barnsliga troll beteende, men icke. Då vet vi och det var det sista som släpptes från från dig.

    Men för att lugna dig, så skrev jag faktiskt att 2 SKOLBARN STANNADE HEMMA PGA. ONT I HUVUDET PÅ NATTEN.
    Ja, du vet det roliga med sömn är att man brukar känna sig lite piggare när man har fått sova/vila upp sig lite 😉 Testa så kanske du är på lite trevligare humör du också.

    Du borde nog inte skaffa barn alls du om du sätter skolplikt framför dina barns hälsa….

    Men det sagt- jag hoppas verkligen att du hittar ett glädje i livet, att du kan sprida glädje istället för pekfingrar som ingen bett om att få. Ha det braaaa 😀

 8. Linda Queen

  Bless your heart!!! What a bad day! Hope today will be better and all have happy smiles. Hope Melanie feels better today and Mom can rest.

 9. hw

  Det här inlägget gjorde mig jätteglad! Så ärligt och härligt skrivet om en riktig bajsdag. Min familj har haft många såna dagar på sistone tyvärr, men det kändes skönt att läsa av även du har det kämpigt ibland. Du verkar ha en ängels tålamod annars.

  Jag skulle kunna skriva en novell, men nöjer mig såhär.

  Tack för dina inlägg. Och jo, du är väldigt söt också.

  /hw

 10. Nina

  Herregud, vilken dag! Jag har bara två barn men det är klart att jag också har bajsdagar. Sömnen är så så så himla viktig. Mitt tålamod ligger på minus när jag har sovit dåligt. Hoppas helgen blir mysig och kompenserar =) Kram

 11. Minna

  Styrkekramar.Ja alla har ”bajsdagar”.Hoppas du fick sova i natt.Kanske be Mummu o Puua komma över någon timme så att du får sova?

  1. Anela

   Hej, tack för ditt fina ärliga inlägget. Jag skrattade när det blev bara mer och mer, usch, kan tänka mig att vissa dagar är inte så lätt speciellt om man sovit dåligt och är gravid. Jag tycker det är bra att du försöker vila på dagen när du har sådana dagar så samlar du lite energi. Jag har också sådana dagar men mina är åndå lite lugnare då jag har bara två barn. Min lilla februari bebis har också varit förkyld nu och första natten sov hon inte till 04 och äldre barnet vaknade 06. De kommande nätterna jag gav till bebisen paracetamol inför läggdags och rensade näsan. Då sov hon mycket bättre.
   Ha det bra. Ta hand om er, ni är så fina, var stolt över din stora familj. Kram ❤️

 12. Ida

  Oh, vilken dag! Du imponerar på mig! Jag hade blivit knäpp om hälften av incidenterna hade hänt på en dag ?

 13. Sisko Kanerva

  Voi että tuttua hommaa ollut meilläkin mutta paljon pienemmällä porukalla. Kun luin tekstiäsi on niin vaikea uskoa sitä ’kaaosta’ teidän perheessä. Lapsenne on kyllä hyvin hoidetun ja onnellisen ja erikoisen kauniiin näköisiä siitä ei pääse mihinkään. Mutta hienoa että he saavat olla myös lapsia eri ikäkautenaan ja teillähän riittää joka vuodelle jotain uhmista. Jaksat olla heille ymmärtäväinen… vaikka odotat 10.ttä rakasta perheeseenne. Ihailen suuresti. Paljon voimia jatkossakin ??

 14. Cecilia Ståhl

  Åh vad jag känner igen det där det var inte jag hon gjorde han gjorde tjafset. Mina kan bråka om vad som helst häromdagen bråkade dom om vem av mig o min sambo som ska köpa pool nästa sommar ?

 15. Louise

  Jag hade en riktigt pissdag igår också. En dag där allt kändes bara skit. En dag där jag kände mig som svarta fåret i släkten. Dottern bråkade och ville inte till skolan. Sonen gnällde att han ville ha VOI och grabbarna bråkade om hur länge den ena hade spelat ps4. De har ett på sitt rum som de köpt tillsammans. Jag grät igår för det blev för mycket.
  Så här hemma är det också crapdagar.

  Kram.

 16. Lisa

  Har 5 barn och killen i mitten har adhd med svår trots. Han har precis börjat i förskoleklass men många dagar så vill han inte ens klä på sig eller gå till skolan??‍♀️ Superstressade när man har de andra att tänka på och få iväg till skola och förskola. Det blir lätt att fler säger att de typ är sjuka och också måste vara lediga?

 17. Helena H

  Sänder över massa styrka och ett gäng kramar! Hoppas ni alla får sova ordentligt resten av veckan. (ville skriva resten av året, men det är nog lite för stora önskningar i en barnfamilj ju) Kramar i massor från Söderhamn <3

 18. Dessi

  Tack för ett inlägg om hur det kan bli på en sämre dag! Du är inte ensam, jag kan ha sådana där dagar ibland. Dock har jag ”bara” 4 barn varav en är en bebis.

  Vad mycket du fick ta itu med, hoppas att det är bättre. 🙂

  Älskar sådana här ärliga inlägg även om man tycker synd om den som är mitt i det hela men känslan att man inte är ensam gör sig påmind.

  Jag kan ha såhär; ”han tittar på mig, han tog min plats! En tredje provocerar, alla ska plötsligt på toa. Alla ska plötsligt ska bara. Jag ska gå till skolan men nej jag måste byta om först, jag ska inte ha jacka jag ska ha jacka, jag glömde & jag ska cykla men jag går med cykeln. På det bebis som blir väckt, eller bebis som vill komma i famnen o en stressad mamma som tjatar att man måste gå till skolan med barnen”

  Försova sig har man gjort flera ggr om, konstigt nog aldrig som ung men när man fick barn då händer det just när man inte får försova sig.

  Älskar din blogg.

stats