Baby Belle 7 månader | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Baby Belle 7 månader

God morgon!
Jag sitter i telefonkö med DHL sen ett X antal minuter tillbaka och passar på att sätta mig här en stund innan vi drar igång dagen ordentligt.
Barnen är i skolan och jag och de 4 små har fixat med tvätt, dammsugit alla smulor som hamnat på golvet under frukost och är inne på maskin nummer 2 med tvätt. Isabelle ligger och sover och vi har en lugn stund nu innan vi ska hoppa på bussen mot Handen för att hämta hem barnen och träffa lite vänner.

Igår blev lilla baby Belle 7 månader ♡♡


Min lilla bääääbis.


Så vad är nytt med Isabelle då. Jag förundras fortfarande över hur utvecklingen går i rasande takt, hur mycket som händer under det första året.

Hon älskar att sitta och leka. Att ligga på mage är urtrist. Så fort jag lägger henne på mage så sparkar hon med benen som om hela livet hängde på det. Hon sprattlar och blir förbannad över att hon inte kommer framåt.
Hennes mycket omtänksamma syskon plockar ju upp henne så fort damen piper och blir förbannad, och då slipper hon ju. Jag försöker förklara att det faktiskt inte är nån fara med henne när hon gnäller, att genom att ligga på mage så kommer hon till slut klura ut hur hon ska ta sig fram. Försök att fånga hennes uppmärksamhet med någon rolig leksak framför henne istället.Sitta är mycket roligare och nu har hon börjat sätta sig mer så som om hon skulle vilja börja krypa därifrån istället.

Hon kan säga Puua, Pappa och nu Mamma!
Hennes första ord var ju Puua. Sen kom Pappa. “Pappa, pappa” fick jag höra hela dagarna och Andres sken ju upp som solen av stolthet och jag försökte: “SÄG MAM-MA” och sen kom det. Först Mmmm och hon försökte få ur sig det, men sen kom det och jag var överlycklig. Gulle!

Hon älskar att kramas. Lägger huvudet på ens axel och bara gosar. Pussar är hon också generös med och ger såna gosiga blöta pussar över hela ansiktet. Verkligen tar tag i ens ansikte och attackerar.

Hon sover helt ok. 2 gånger per dag om vi är på hemma plan och då oftast lite längre stunder. är vi iväg så får hon inte samma ro att sova så då brukar hon ta 3-4 kortare powernaps istället. Hon somnar jämt i bilen.

Hon lägger sig för natten vid 19-20 tiden och vaknar första gången vid 22-23 och sedan kanske 3 gånger till. innan hon vaknar som en väckarklocka 5:40.

Hon äter gröt till frukost, en halv burkmat till lunch och en halv till middag. Gröt innan läggdags. Välling när hon vaknar sin andra gång på natten. Och där emellan blir det dricka, frukt osv.
Jag funderar på om jag ska ta den fighten att hon slutar med nattmål. Hur har ni gjort?

Älskar att vara hennes mamma och se henne uppleva och utforska!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie k

  Så söt hon är. Men att du har tagit hål i öronen på henne? Alla gör som man vill , men tänkte fråga dig hur du tänker kring det? Själv tycker jag att det är meningslöst att ta hål i öronen på så små, eftersom det inte är något behövligt , varför ska så små behöva få ont av något ni vuxna tycker är fint? Risken för infektioner finns ju med, varför utsätter man en bebis för något dom själva inte kan glädjas av ? För att det är tradition i vissa länder har jag hört. Men kom igen, det är tradition med kräftskiva här, inte tvingar jag mina barn att äta kräftor för det. Obs detta är ingen kritik ! Älskar din blogg

 2. Emelie k

  Så söt hon är. Men att du har tagit hål i öronen på henne? Alla gör som man vill , men tänkte fråga dig hur du tänker kring det? Själv tycker jag att det är meningslöst att ta hål i öronen på så små, eftersom det inte är något behövligt , varför ska så små behöva få ont av något ni vuxna tycker är fint? Risken för infektioner finns ju med, varför utsätter man en bebis för något dom själva inte kan glädjas av ? För att det är tradition o vissa länder har jag hört. Men kom igen, det är tradition med kräftskiva här, inte tvingar jag mina barn att äta kräftor för det. Obs detta är ingen kritik ! Älskar din blogg

 3. Maria

  Min äldsta bestämde sig för o sluta med att ”äta” sitt nattmål vid 2,5 år inte välling men mjölk var det. Han bestämde själv. Han har alltid sovit bra och länge på morgonen till 9-11 tiden så man har ändå varit utvilad på morgonen. Nr två nu sover gärna till 11 tiden på fm 8 veckor bara så sover mest hela tiden än så långe. Tycker var och en får välja själv men bvc tycker att man ska sluta vid 6 månader,.. hade aldrig fått sova då tror jag 😉 vet inte varför man ska sluta då? Om det stör dagen då de ska äta mat? Vet ej… många nattammar flera år väl?

 4. Sandra

  Min dotter är 8,5 månad nu och började sova hela nätter först hon åt ordentligt med mat på dagen. Dvs en hel burk mat till lunch respektive middag. Eftersom hon är en matglad tös hände detta redan när hon var 7 månader. Sen dess sover hon även hela nätter ca 18:30-05:30. Sicken lyx! För första barnet så var nätterna lite kämpigare! Så skönt med äldre syskon som hjälper till när bebis gnäller! 🙂 låter toppen! Mitt första barn var lugn (född i v 32) och det sägs ju att man får en av varje.. så detta är minst sagt en high need baby! Gäller att öva på tålamodet! Hoppas ni får en trevlig somnar i nya huset!

 5. Therese

  Hej Satu ❤️
  Har en fråga till dig som jag själv har problem med och inte riktigt vet hur jag ska göra.
  Jag har 3barn varav den äldsta är tre och ett halvt.. vi blir ibland hembjudna hos t.ex svärföräldrarna eller svägerskan som inte har barn hemma och så tycker min äldsta so än redan efter ca 1time att det är väldigt tråkigt där och börjar tjata om det och att han vill hem.. Detta gör att jag inte vill gå någon stans förutom till lekplatser och vänner son själv har barn i hans ålder som han kan leka med..
  Men ibland måste man ju gå och besöka de här människorna ändå och då får jsg alltid ångest för jag vet hur han kommer tjata om att de är tråkigt och vilja hem… har du något tips på vad jag kan göra? Och har du samma problem med dina barn? Berätta isåfall gärna vad du brukar göra ❤️❤️❤️
  Tack på förhand! Du har världens finaste familj ❤️❤️❤️

 6. Rita

  Vad lustigt! Vår tjej blir 7 månader på söndag och älskar att krypa runt runt, men vägrar sitta! Blir jättearg när man vill sätta henne, haha. Hon har sovit hela nätter sedan hon var 3-4 månader och ligger gärna kvar till 9 om hon får (tacksamt för denna morgontrötta mamma). Vi har jättesvårt att få i henne något annat än ersättning. Hon är helt enkelt inte intresserad än.. Barn är verkligen så sjukt olika.

 7. Therese

  Vad kul att läsa!! Alla barn är verkligen olika!
  Våran Isak är ju bara några dagar yngre än eran Isabelle så det är extra roligt för mig kanske att läsa haha. Man ska absolut inte jämföra barn men det är intressanta att se vad de kan redan och inte kan.
  Isak sitter själv, inte jättestadigt för han kan kasta sig bakåt o då ramlar han.
  Han äter mest ersättning fortfarande, men ett mål mat om dagen blir det oftast. Och då 3/4 av en burk. Han älskar smörgåsrån med pålägg på, delar en skiva i 3 bitar så får han smaska i sig. Han dricker mycket vatten nu för han tycker det är kul och skönt med kallt mot tandköttet. Inga tänder ännu, det sitter 2 st precis under tandköttet o kommer snart spricka upp.
  Han sover hela nätter utan att vakna eller äta på nätterna sedan han var 4 månader, han sover 20-06:30 ungefär. Kan vakna på natten och skrika efter nappen men oftast inte. Han sover 2 ggr på dagtid, ungefär 30-60 min per gång.
  Han säger inga ord men han pratar typ nonstop, han har även lärt sig kontrollera sin höga röst så han skrik-pratar liksom 😂😂
  Kryper inte, ålar inte, hatar att ligga på mage. Älskar att kolla på storebror, bli kittlad och vill helst sitta i mammas/pappas knä.
  Alltid glad och på bra humör ( kolik de 3 första månaderna så tack gode gud att han blev en glad bebis ) och ler hela tiden.
  Älskar att få smaka ny mat och all frukt har gått ner. Fick även smaka glass av storebror häromdagen och det var smaskigt haha.
  Vet inte om du ens tycker det är kul att veta om andras bebisar men här fick du en roman iaf 😂❤️

Annons
stats