Att stressa ner lite | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Att stressa ner lite

Mitt huvud är helt mosigt just nu. Igår var det som att någon tryckte på en OFF-knapp i mig och jag tappade all energi. Hade varit enklare om jag hade befunnit mig på hemmaplan, men jag och barnen hade tagit oss till Haninge för lek och häng med vänner.

Jag inser att jag ställer för höga krav på mig själv. Jag vet att jag tar på mig alldeles för mycket, men jag vill göra det så bra för hela familjen och allt och alla omkring mig.

För det första- Jag är pedant och ett städfreak, jag klarar inte av att det är oreda och stökigt hemma.
Oftast går det bara av farten att jag plockar och fixar och donar, disken är i maskinen, tvättmaskinen och torktumlaren jobbar och jag viker tvätt, dammsuger, plockar och fixar.
När det är gjort så kan jag slappna av.
Det är ingen ide att komma med tips och råd att “det försvinner ingenstans” för jag vet! Därför vet jag också att jag har det ändå framför mig och det är bättre att ta tag i det nu för jag mår inte bra av att ha det stökigt för jag kan inte slappna av då.

Och så ska barnen ha det bra. Och det är såklart prio ett. Dom är så duktiga på hemma sysslor och hjälper utan att jag ens behöver be om det. (oftast, haha) när det är klart har vi hela dan på oss att hitta på roligheter.
Jag vill skapa en superfin och minnesvärd sommar för dom- och det landar på mig för det är bara jag som är hemma med dom. Andres jobbar 6-7 dagar i veckan.
Så dom ska ha mat, det ska planeras för dagen och plockas och konflikter ska lösas.

Är vi hemma och när Isabelle sover sin siesta så försöker jag få tid till bloggen och alla jobbmejl och få alla syskon att vara lugna. Alla behöver en lugn stund på dagen och komma ner i varv.
Är vi ute så somnar hon lite hur som och sover bara korta stunder.

På kvällen när jag fått alla barn till sängs försöker jag komma ikapp med bloggen osv.
Sen tid med bara Andres och det betyder att jag brukar somna först vid 01-tiden och vakna vid 6-tiden med uppvak 2 gånger där emellan. Så jag är hemskt ledsen att jag börjat stänga av ljudet på min mobil under de få lugna stunderna så att jag slipper stressen med att vakta mobilen också, men jag måste börja nånstans för att kapa stressen.

Jag brukar inte vara trött på dagarna, kanske för att jag är igång hela tiden- det är på kvällen när jag får slappna av och släppa allt som jag somnar på två röda 😀

Allt för er, mina barn.

Vid lunchtid skulle jag och gå och handla mat igår när vi var i Haninge men så ringde Mummu och sa att hon ska fixa lunch åt oss. 😀 Vilken lyx! Så vi promenerade dit och åt lunch, barnen och Puua plockade körsbär och åt glass till efterrätt. T om Isabelle!


Så underbara sommarbilder som jag kommer att bära med mig när det är mörkt och jävligt ute.
Isabelle med sin första skål med glass, på en hammock hemma hos Mummu & Puua.
Smutsiga barn är glada barn sägs det va?♡

Idag kör vi en hemma dag ute på vår tomt. Barnen badar och hoppar studsmatta vartannat.
Stora poolen från Lekmer har varit den bästa investeringen denna sommar.
Våran första sommar i hus, det är något alldeles speciellt med friheten med egen tomt.
Hämtade ut den lilla poolen också och fyllde med varmt vatten så Isabelle kan sitta och plaska.
Och soooom hon plaskat! Helt galen i vatten och när jag tog henne därifrån så kröp hon dit och ville dyka i. Galenpannan.

Hur mår ni? Hur har ni det?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese

  Du ska inte ha dåligt samvete satu för du är verkligen världens bästa mamma!!! Herregud jag förstår inte hur du kan ha de så städat med 8barn 😂 bara matlagning är ett eget projekt som är så tråkigt o tar tid 😂 du är bääääääst!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Therese

  Förstår att du är trött på kvällarna. Vi har ju “bara” 2 barn och vi båda är helt slut när de somnat haha.
  Just nu jobbar jag 5 veckor i sommar! Mannen är hemma med Charlie ( 2,5 år) och Isak ( lika gammal som Isabelle) nu under sommaren. Jag saknade att jobba och han ville vara pappaledig ett par veckor så win win! Det är skönt att komma hemifrån ett tag men när klockan blir 14 på dagarna lägtar jag hem till barnen haha. Men det är ju bara ett par veckor så bara bita ihop!

  Ni gör så mycket med barnen så några dagar hemma mår de bara bra av! Hus, pool, trädgård ja allt ni nu har drömmer jag om! En dag ska vi också ha hus. Den dagen kommer, måste bara jobba och kämpa på då priserna här i Sthlm är vidriga.
  Haha måste berätta att när Isak fick smaka glass första gången ( han blev matad av Charlie) så satt han o sa MMMMMMMM för varje tugga han fick hahaha. Så gulligt! Tror han tycker om det kalla mot tandköttet också samtidigt som det är så gott ;D

  Ha en fin dag nu fina du! Kram //Therese

 3. L

  Ett förslag, låt bara barnen leka fritt hemma lite oftare, ni har så mycket saker där som dom kan roa sig med, sätt dig på altan och bara lata dig. Ungar klarar av att roa sig själva och största barnen kan hålla koll på den lilla., med vakande öga från dig såklart om du inte vågar lämna dom själva. Skönt att inte rasa sta och dra iväg hela tiden. Bara vara hemma och ta det lugnt alla barnen och du. Bara ett förslag för dig att få lite vila. Bäst att skriva att det är inget elakt eller att det ligger nått bakom det här. Ser att många får påhopp i olika bloggar då folk hoppar på för att dom tolkar saker fel. Allt i välmening så du får vila lite. Du drar ändå ett ganska tungt last.

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   L- Tack. Vi har massor med såna dagar och barnen är riktigt bra att “bara vara” och roa sig själva.
   Bara jag som får dåligt samvete ibland om vi “bara” varit hemma för länge. 🙂 men dem går det ingen nöd på.

 4. Maria

  Bra att du känner av när du behöver dra ner på tempot eller kraven. Hur ser barnen på att du har höga krav på dig (ja har det också) ? Ja tänker ibland på att ens barn kanske tror att man måste ha sånna krav på sig för att vara tillräckligt bra och så får dem sånna krav på sig själva eftersom man är deras förebild? Jag har som sagt också dessa krav jag lägger på mig själv… frågan är bara vilken bild det ger sina barn och deras krav på sig själva, kanske inte syns nu men när de blir äldre? Jag tror man rotar mycket i barndomen, jag tror också att jag har fått kraven från att min mamma hade krav på sig men jag kan likväl ha fel

 5. C

  Tycker du skapar jättefina minnen till dina fina barn. De flesta barnen är ju på förskola/fritids största delen av sommaren, så att du har möjlighet att vara hemma med dem är en stor vinst för dem bara det! Ha en fortsatt bra sommar! <3

 6. Camilla 10 barnsmamma vid 33 år

  Förstår precis,hade så förut.
  Nu har jag släppt på kraven lite o mår mycket bättre.😊
  Man kan inte klara allt själv hur länge som helst ,tillslut blir man helt slut.
  Vara hemma o leka går lika bra.
  Jag gjorde ett shema som alla i familjen ska följa,med städområden.
  Diskdagar osv,nu har det underlättat mer för mig även om man putsar lite extra efter dom städat 😜

 7. Elin

  Skönt att höra att du också blir trött😛 Skulle jag sova så lite som du skulle jag vara arg jämt av trötthet😄 Idag har jag och mina 3 barn lekt med en kompis och hennes barn på Leos!

 8. Kattis

  Oj va duktig du är! Imponerad! Har fyra barn själv och startat eget företag nu under fl ledigheten, Galen säger vissa 😂 du verkar vara en bra mamma som gör allt för dina fina barn! Ha en fin sommar!

 9. Elina

  Åh, vilka härliga bilder på Isabelle med glassen 😀
  En fråga, hur gör du med solkräm och sånt? En del är extrema med det och andra inte. Personligen tycker inte jag man ska överdriva, för sol är nyttigt också. Samtidigt är det också bra med att smörja då och då. Men en bekant (vill helst inte nämna namn) smörjer in sitt barn så fort h*n är i solen. Alltså sitta i skuggan är fine, men så fort ena armen åker ut är det solskydd på. Hur gör ni, vad ser du på det hela? 🙂

Annons
stats