Är ni redo? | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

Är ni redo?

10 dagar kvar till skolstart och nedräkningen har börjat.

Var tog alla dessa dessa veckor vägen?
10 veckors sommarlov bara paff borta och jag har sån ångest!
Ser inte alls fram emot att komma tillbaka till rutiner, jag är inte redo ännu.
Tänk att jag kommer att ha 5 skolbarn. Nicole ska börja 4:an, Vanessa 3:an, Danilo & Jonathan 2:an och Olivia ska börja i förskoleklass som från och med detta år har blivit obligatoriskt.
Vad hände med tiden hörni?
Jag är så tacksam att hon har fått vara hemma så mycket, för nu är det inte upp till oss längre, nu måste hon vara där och jag ska spendera mina dagar med min lilla trio.

Jag har börjat införa rutiner tillbaka så att vardagen inte blir som en chock för oss sen när vardagen sätter igång på allvar med tidiga mornar. Vi startar med tidigare läggdags och dom får inte alls sova så länge dom vill på mornarna. Vet inte vem det blir jobbigast för, mig eller barnen 😀

Har ni börjat förbereda er inför skolstart?

Jag måste gå igenom barnens garderober (igen) och plocka bort för små storlekar och se efter vad som behöver inhandlas. Det i sin tur betyder att jag behöver komma in i förrådet och plocka fram alla kartonger med kläder och lägga in små storlekar och hitta kartongerna med höst/vinterkläder.
Är jag knäpp som redan börjat planera inför vinters köp? Finns det i sånt fall fler knäppgökar där ute?

Det är skolväskor, gympapåsar, skor, höstjackor, gympaskor, mössor, vantar, vinterskor, vinterplagg osv som måste ses över och jag ska börja med mina listor igen. Till 8 barn.
Jag har tre kartonger med vinterkläder i förrådet och hoppas att några storlekar funkar för barnen denna vinter, annars får jag sälja dem. Jag har inga problem att barnen ärver från varandra, det är väl en väldigt bra fördel- bara dem är hela, bra och fyller sin funktion, men ibland har man sån otur att just den storleken inte funkar när den behövs.

Är ni redo inför höstterminen 2018?
Både med inköp och mentalt?
Jag ska ta en dag när jag går igenom allt och skriver min lista. jag älskar det, men det är tidskrävande.

Kommer att sakna att ha hela dagarna med min lilla super8.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Susanna

  Har bara 1 barn på 3 år men jag har för flera veckor sen börjat kolla vinterkläder mm tror dottern kan ha samma som hon hade förra året för det va lite stort då men jag har redan börjar kolla på nytt
  Jag är alltid trots att jag bara har 1 barn stressad över dotterns kläder så till den milda grad att jaf alltid överdriver och blir manisk sen sitter jag där med massa kläder när Säsongen är över med tom oanvända plagg som nu.. fick sån panik i våras att alla Melindas kortarmade tröjor va för små så jag köpte massor … hon har säkert 25 tröjor nu och eftersom det va så varmt så har hon inte haft tröja och leggings utan klänning typ hela sommaren .. suck!!!

  Julklappar har jag inte köpt ännu men förra året köpte ja de första i augusti till dottern

  Men allt hänger egentligen ihop med att jag inte har så mycket pengar så jag måste dela upp allt och har inte råd att köpa exakt allt nytt och då blir det att jag mitt i en säsong redan tänker på nästa ..

 2. Hanna

  Har också börjat fundera på hästkläder/vinterkläder😅 Köpte faktist vinterkängor igår till sonen👍😃 Rea på sportringen. Måste gå igenom hans jeanslåda också😊

 3. Sofie

  Här är en knäppgök till, köper nästa års vinterkläder redan i mars-april när årets vinterplagg reas ut (inte skor dock, men även dessa köps på rea. Köpte vinterskor nu i juli när babyshop hade rea). Jag vill gärna ha allt färdigt tidigt så allt finns både till förskolan och hemma.

 4. Anna Ferm

  Jag känner igen mig. Har 5 barn själv & det är same procedure as every year, kolla om allt passar, kan någon ärva av någon annan , osv…Annars är det bara att köpa nytt & se glad ut😂😇
  Fast att se barnens lycka vid skolstart / förskolestart med nya kläder , ryggsäck , osv gör att det är värt allt…😊😍

 5. Jenny

  Jajamen, knäppgök här med 😉Är nästan helt klar med påfyllda garderober till barnen, saknas lite vinterhandskar bara. Så himla skönt att ha regnkläder, höstkläder, vinteroveraller, skor och vinterkängor och alla andra miljoner grejer klara så det bara är att plocka fram 👍🏼 men så ska jag snart återgå till jobb efter min sista och tredje föräldraledighet så bäst att ordna allt som går att ordna medans energin finns😉

 6. Nathalie

  Hej! Hur kommer det sig att Olivia börjar förskoleklass detta år? Får man ansöka själv då om tidigare start? Jag har själv en femåring hemma men inte hört att dom kan börja tidigare? Mvh Nathalie

 7. Ulrica

  Vi kom hem från två veckor i Spanien i måndags och började nästan direkt gå igenom barnens kläder inför höst och vinter 🙈 tycker det är så skönt att veta vad som behövs fyllas på 😊

 8. Mammatill3

  Känner likadant. Har tre barn och den turen att vara ledig alla lov! Visst är det bråk och mitt tålamod ställs på prov heeeelaaaa tiden men åh vad jag älskar dessa lov. Och jag ser att de njuter för fullt! Tack för tipset med sommarlovsvurken. Uppskattad av alla här hemma! Och föresten, jag har kollat vinterns kläder redan😂

 9. Niobarnsmamman

  Jag känner inte heller att jag är redo än, skulle vilja suga ut det sista av sommaren ännu. Det känns hårt att lämna strandliv och utflykter och istället återgå till rutiner, läxläsning och strumpor till alla varje dag. Den här sommaren har varit tuff med hettan men oh vad det har varit skönt att det har varit så mycket uppehållsväder och att havsvattnet har varit så varmt så man har kunnat simma flera timmar om dan. Jag skulle så gärna fortsätta med sommarlovet lite till. Redan tio dagar skulle kännas okej, men här börjar skolan på tisdan så det börjar bli nära. De börjar ettan, trean, femman, sjuan och nian i år. Och så en som går sin yrkesutbildning, men de börjar senare. Här hemma lämnar bara jag och mina två yngsta. Det kommer nog att bli en omställning för oss alla igen och de små kommer att sakna sina syskon, men ganska fort brukar de bli vana. Jag har just gått igenom alla garderober och skaffat det som behövs. Jag väntar lite med vinterkläderna än men inom två månader behöver det vara fixat till alla som inte har så alltför länge kan jag inte vänta. Men nu ska vi först njuta av sista sommarlovshelgen!

 10. Amanda

  Jag är trött på “att bara slappa” och att bonusbarnen får sova nästan hur länge dom vill och lägga sig kl 23… 🙈 Nu vill jag ha rutiner, upp tidigt, äta middag samma tid varje dag, lägga sig i normala tider och jag får arslet ur och gymma lite mer 😄

 11. Louise

  Jag är redo för skolstart. Inte med kläder och så än det får fyllas på under hösten då ekonomin suger just nu.
  Mina börjar i nian, sjuan och tvåan och jag är överlycklig att skolorna börjar och ja där är jag konstig. Men det är lite grann hur vi bor och har det ekonomiskt ställt som det blir så…tyvärr. Barnen däremot ser verkligen inte fram emot skolstarten och vi har fått scheman där jag såg att min andraklassare vissa dagar har mellan 50-60 min lektion. Hur ska de klara detta. Lång tid för barn och personal liksom.

  Ha en fin fredag. Kramar

Annons
stats