My Baby Dolls

UPDATE! Var är vi nu?

Hej alla finisar,

Hoppas att ni mår bra och har haft en fin helg?

Jag har har så fullt upp så pass att jag har glömt tid och rum.

Jag tänkte skriva en kort uppdatering medans jag har lite surf kvar, har inte hittat koden till wi-fi ännu… ?

Jo- på torsdag kväll fick vi veta att våran bank kunde hjälpa oss med tidigare tillträde. Ni som följt mig vet att dom först sa att det är helt omöjligt med tillträde tidigare än med 2 veckors varsel.

Vi skulle frånträda huset på fredag förmiddag, och vi skulle få flytta in i vårt hus på torsdagen, 6 dagar efter… Så vi skulle ju bli hemlösa.

Men så hörde dom av sig på torsdag och sa att dom kan hjälpa oss tidigare! Woop woop!

Vi blev SÅ glada!

Vi hade tittat på kryssning och hotellnätter i värsta fall och var överlyckliga att få flytta in samma dag som vi lämnar vårt hus.

Vi höll på med att köra iväg last efter last hela torsdagen (till ett hyrt förråd där vi förvarar alla våra möbler och saker.)

Samtidigt som jag kontaktade våra säljare, banker, mäklare och hundra andra saker som skulle funka. Vilken lättnad att allt kunde ordnas.

Några bilder från torsdag kväll 🙂

Tufft jobb- men någon måste ju göra det. Tömma frysen på glass alltså. ?

Vi sov på madrasser i vardagsrummet sista natten.

På fredag morgon åkte Andres iväg för att lämna skolbarnen till skolan, för allra sista gången från Grödby.

Mummu & Puua passade de 3 minsta så att jag kunde flyttstäda ordentligt det sista.

Omg vad jag höll på! Badrum, kök, fönster, lister, socklar, dörrar, väggar, golv- allt skrubbades ordentligt. Frostade av frysen och städade ur kylskåpet, vi var helt slut.

Andres pappa kom och hjälpte oss på tomten med Andres. Garaget, studsmattan, vilket jobb dom gjorde. Lämnade skräp till återvinningen och tog den sista packningen till förrådet.

Sen skyndade vi oss till mötet med vår mäklare och våra köpare, skrev på papper och lämnade över nycklar.

Vilken konstig känsla. Att ha lämnat ifrån sig sin trygghet, sitt hem… och kasta sig in i det okända.

Vi hann inte fundera så mycket på det för vi kastade in oss i bilen och skyndade iväg till mötet med våran säljares mäklare och mitt under resan ringer vår bank och sa att det saknas pengar…. (!!!!!) Då har banken där vi hade vårt förra bolån dragit ränta eftersom vi sa upp lånet tidigare… Hur som helst så var det pengar som dom måste ha innan 15:00 annars går inte affären igenom. Paniiik! 40 minuter kvar till klockan 15 och jag ringer vårt andra bank som måste ringa in resterande av pengarna, sen när jag frågar när pengarna kommer vara inne och hon svarar ”måndag” så förstod jag att hon bara tänkt göra en vanlig överföring, hon förstod inte när jag sa ”ringa över” pengarna för deras avdelning har inte den kapaciteten så jag fick sitta och vänta i ytterligare 10 minuter medans hon skulle be någon som kan, om hjälp. ??

Samtidigt ringer våran andra bank mig i Andres telefon och jag har dom båda i luren, i bilen på väg till mäklaren….

Våran bank sa att dom ska ringa över pengarna och den andra banken sa att OK, fortsätt till mäklaren så tar vi det därifrån…

Vi kom fram till mäklaren 15:58, och då hade banken inte fått pengarna, så vi skulle bara vänta… Hela den här grejer, allt har verkligen löst i sista stund för oss, inget har bara varit smidigt och enkelt.

I nästan 2 (!) timmar satt vi på kontoret och väntade på att allt skulle ordna sig innan vi fick beskedet att allt var klart.

Alltså. Phew!

Barnen väntade otåligt hos Mummu & Puua, suuuupertaggade att åka till sitt nya hem. Vi hämtade upp dom och gick för första gången hem. ❤️

Klockan var 20 och vi var helt slut. Ordnade sovplatser och lite annat, hittade

inga lampor alls och jag hittade inte ens mobilen för att knäppa bilder.?

Nu är vi ändå här. I vårt nya hem.

Jag kommer uppdatera flitigare nu när allting lugnat ner sig. Imorgon ska barnen till skolan och jag ska ta en promenad dit för att hämta dom sen. Bara en sån grej, kunna hämta barnen och komma hem själva. Lycka.❤️

Kram och TACK för all ert stöd!

XOXO/ Satu

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Oj vilka nerver ni hade.Jag skulle ha fått nervsammanbrott ? Är kontrollfreak.?Men kul att det löste sig. Och vintigast nu har ni nytt hem mednära köea o skolan.Toppen.vänrar på före efter bilder.

  2. Sara

    Härligt att flytten är avklarad och att ni kunde få tillträde till nya huset direkt!
    Ser fram emot bilder på ert nya hem. Förstår att det känns skönt att kunna gå och hämta på skolan nu!!
    ?

  3. Hanna

    Oj, vilket slit. Hoppas allt lugnar ner sig när ni är på plats i nya huset. Ni kan gå direkt till att adventspynta, slingor, ljusstakar och annat mysigt!

  4. Jenny

    Du är fantastisk och ska vara så stolt över hur ni löser allt . Så imponerad av hur ni roddar detta och din positiva ton i bloggen. Säger wow och heja dig. Hoppas ni kommer trivas kanonbra. ❤️

  5. Alex

    Väntar såå på bilder från nya huset, snälla vänta inte på att det blir perfekt, vi vet att ni just flyttat o att flyttkaos är ett fakta, blir ju roligt med före bilder också. Är så otroligt nyfiken så snälla knäpp lite (eller mycket ?) bilder till nästa inlägg. Som sagt kommer ingen dömma er för flyttkaos utan det ger det mer en real life känsla ? Om en vecka typ sku du ju kunna interjuva barnen o fråga dem vad det bästa är med det nya huset vs det sämsta, vore roligt att läsa o kan vara roligt att sen när ni är riktigt inflyttade fråga samma sak pånytt o se om det är skillnad på svaren ?

  6. Samps

    Ni har inte tänkt ge åtminstone tjejerna (twinsen är kanske inte riktigt tillräckligt gamla än?) hemnycklar nu när ni bor på gång/cykelavstånd igen? ?

  7. Malin

    Vad härligt att höra att ni är på plats i det nya huset. Har tänkt på er hela helgen och undrat hur det har gått. Ska bli kul att få se hur ni bor nu. Lycka till med allt! ❤

  8. Carina Thomsen

    Fy vilka kämpar ni är. Kan bara tänka mig hur fullt upp ni haft. Har 6 barn själv och vet hur mycket tid den vanliga vardagen tar. Hoppas ni har hunnit komma lite på plats i nya huset. Ser fram emot att följa er där. Så kul att se inredning och hur ni gör med alla rum m.m är själv väldigt duktig på att planera och organisera som man måste vara om man bor trångt och har många barn. Ska bli spännande att se bilder på nya huset. Kram på er❤

  9. HK

    En tunne sinua, mutta vaikutat vaan niin herttaselta naiselta että, ja ihanat muksut. Jatka näin ja menette pitkälle elämässä, olet tosi upea role model monelle, ja siitä saat olla ylpeä.

  10. Mike

    Oj vilken resa skönt de har ordnat sig med allt välkommen till ert nya hem då hoppas ni ska trivas nu kram på er alla

  11. Niobarnsmamman

    Vilken pärs! Skönt att allting ordnade sig till sist. Nu får jag önska er lycka till i ert nya hem! Hoppas att ni alla ska trivas där.

stats