My Baby Dolls

Smygreklam på bloggar

Häromdagen fick jag ett tips från en läsare att någon skrivit om mig på något skvallerblogg där denne ”Anonyma” person påstår att jag är ”oförmögen” att skriva om ett inlägg är sponsrat eller inte och att jag aldrig gjort det- så jag tänkte ge svar på tal så att ingen behöver spekulera kring detta.

Såhär: Det ska tydligt framgå för läsaren om något är reklam och marknadsföring och vem som står bakom dem, och det är reklam när du får betalt för ditt inlägg eller om du har fått produkter och tjänster gratis i utbyte mot att du marknadsför dem. Det blir också reklam om du tjänar pengar på att lägga ut länkar till produktinformation eller till en webbshop.

Jag känner till lagarna kring smygreklam/sponsrade inlägg, och är något sponsrat på ett eller annat sätt så skriver jag då också om att så är fallet.
Antingen med ”i samarbete med” ”reklam” eller ”sponsrat inlägg”- varje gång.
Jag förstår inte riktigt vitsen med att jag inte skulle göra det… ? So weird.
(Se bara mina förra samarbeten HÄR, HÄR, HÄR och HÄR bland annat- så ser ni att det är precis vad jag brukar skriva.)

– Framgår det inte att det är reklam eller i samarbete – så är det bara för att det inte är så. Enkelt va?
Jag kan faktiskt betala för mig själv också, lustigt va? 😀

Om jag sen väljer att skriva om vad jag köpt, lägga upp bilder och ja- t om länkar (!) så vet jag också att det finns inget förbud mot att skriva om en produkt man tycker om och vill rekommendera till andra eller om ett företag som man anlitat och är nöjd med- utan det är helt enkelt bara för att jag vill tipsa er och också göra det enkelt för er att också hitta det. Nu när man väljer att tipsa av välvilja så blir folk misstänksamma istället.

Jag vill inte att min blogg ska ses som någon reklampelare med bara sponsrade inlägg så jag väljer mina samarbetspartners med omsorg. jag tackar nej till väldigt många företag och produkter, just för att jag inte kan stå bakom dessa. Jag vill ha en ärlig blogg och tipsa er om saker som jag själv kan stå för och verkligen rekommendera och inte lura er att beställa något bara för att jag har fått betalt för att skriva om det. Det i mina ögon är inte schysst.
Så- jag skriver mer än gärna ”i samarbete med” om det är just det det handlar om för jag är stolt över mina samarbetspartners.

Och för att förtydliga- När jag skriver en länk till något som jag har köpt ELLER samarbete med- så behöver ni inte vara oroliga att jag får provision eller betalt för antal klickar eller beställningar på länken.

Så- står det inte att det är reklam eller sponsrat inlägg eller liknande så är det just för att det inte är det.

Så nu hoppas jag att det är klargjort och att ingen behöver spekulera kring detta 🙂

dont believe everything you think

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats