My Baby Dolls

8 BARN…

Alltså tusen tack för era kommentarer på mitt förra inlägg. ♡
Jag mådde faktiskt dåligt över de där tråkiga kommentarerna, jag hade så dåligt samvete att jag faktiskt hade skickat friska syskon till skolan.

Vi har haft tuffa dagar och nätter här hemma hos familjen Gonzalez.
Magsjukan har gått igenom ALLA 8 barnen. Några lindrigare medans andra har kräkts i ett helt dygn, helt utslagna. Sömn har det inte blivit mycket av då vi sprungit på toan stup i kvarten dag som natt, hållt i små pannor och fixat med spyhinkar och kämpat på med dricka.

Nu är vi inne i nedräkningen och har strax klarat 48 h timmarna. Alla har fått tillbaka aptiten, men våra barn har inte direkt några extra gram så det syns direkt om dem haft en ordentlig magsjuka… 🙁
Maskinerna har gått på dag som natt och sanerat har vi gjort varje dag.
Kokat Isabelles nappar och flaskor, moppat golven, gått runt med trasa och klorin flaska, tvättat sängkläder, filtar, kuddfodral och alla kläder i 95 grader, vädrat och allt. Ändå gick den igenom alla 8.
Men som sagt- vi närmar oss mållinjen men man ska väl inte ropa hej än? 😀

Vi kände att vi behövde gå ut och ta friskt luft hela familjen. Satte oss i bilen och bara tänkte att vi går nånstans där vi är helt själva. Vi drog till stranden där barnen fick leka en stund.
Just ja, det var någon som klagade på att mina barn var ute och lekte i helgen också (när jag filmade hemifrån) tänker jag inte på att något barn kan komma och leka på samma ställe som dom och bli smittad? Nej, det brukar inte komma andra barn till vår tomt utan att vi vet…..


Tänk att vi badar där om några månader… Brr!


Och nej, jag tänkte inte att barnen kan smitta någon om vi är helt ensamma på en strand och leker med is en stund? Jag tänkte bara att orkar man gå ut och ta friskt luft ett tag så är det väl bara bra?


Så skönt med friskt luft efter denna magsjukemaraton.

Mitt i allt detta så går jag igenom något jobbigt just nu, men vi kan prata om det lite längre framöver.
Nu hoppas jag på att få en ordentlig natts sömn och bara få ladda batterierna och att vi är klara med denna magsjuka nu.

Natti natti ☆

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Det är så jobbigt fy det värsta är inte spyorna tycker jag utan hur dåligt man mår. Har precis haft det och feber kombinerat det gick inte att stå på benen inte äta knappt dricka fy….du är en riktig hjälte som klarar ut det för det är inte lätt.

 2. Therese

  Denna hysteri över smittor som är övergående samtidigt som folk låter bli att vaccinera barn för sjukdomar som faktiskt är dödliga. Dubbelmoral många gånger.

 3. Anna

  Åh vad jag tycker synd om er att alla barnen blivit sjuka. Men jag tycker också väldigt synd om de övriga i skolan som fick magsjuka pga att dina barn smittade dem. Hur hade du känt om det vore tvärtom? Att någon av dina frisk barn blev sjuka för att någon annan förälder medvetet skickade sina smittbärande barn till skolan?

  1. Ninisen

   Snälla hoppa inte på Satu mer nu. Det räcker väl att hon skrivit ett helt blogginlägg fullt av ursäkter? Vad mer begär ni av henne? Dessutom skrev hon att hon just nu går igenom något jobbigt så jag tycker vi ska försöka vara lite varsamma mot henne. Vi läser ju härinne för att vi tycker om just henne och hennes blogg! Inte sant?

 4. Minna

  Krafter.Hoppas du slipper bli sjuk❤?
  Alltid finns det besserwissers.Hoppa över deras kommentarer.Du är toppenbra och sätter alltid dina barn i första hand

 5. Minna

  Inte smittar man väl varandra ute när man inte ens rör varandra på detsättet på vintern?…Haloo.Jag skulle väl också skickat skolbarnen till skolan?.Om skolan säger att så ska man göra.Jag har tänkt på en sak och gäller inte er utan allmänt.Att man försöker ha en toa som ”smitttoa”vart går bara sjuka.Alla sjuka få kräkas och bajsa osv.Krävs ju att man har flera toa…. och att man gör rent efter sig varje gång.Toasits Toaknappen handtag vattenkran…Jag VET att du är noga med sånt.Det här för andra som läser?

 6. Nat

  Men jösses, folk måste lugna ner sig. Vi pratar om barn…barn blir sjuka….barn smittar varandra!! Denna hets mot andra är överdriven… vi kan inte undvika att någonsin bli smittade, det hade dessutom lett till en ny generation utan något imunförsva över huvud taget.

  Jag arbetar som lärare och jag personligen hade blivit irriterad om en elev med 7 syskon stannade hemma varje gång någon i familjen vart sjuk. Det vore absolut inte rättvist mot barnet.

 7. Ingela johansson

  Blir så trött på alla pk människor. Jobbar inom vården o enligt 1177 är det 24h till man kan jobba el gå till skolan igen. 48h rekkomenderas till förskolebarn. Sen är det iof bra om alla ändå håller på 48h regeln eftersom smittan kan sitta i mkt längre än så. Upp till några veckor faktiskt. Magsjuka smittar inte överhuvudtaget innan det här brutit ut o enligt skolans regler har barnen skolplikt. Så förmodligen förde hon ej smittan vidare om ingen av barnen blev sjuka i skolan. I en fam på 8 kan det ta v innan magsjuka är igenom alla så orimligt hålla friska hemma så länge. Sunt förnuft räcker ofta långt vet man att man varit nära utsatt för smitta hemma el på jobbet kan jag byta kläder innan jobb/skola/hemgång o gå hem vid minsta symtom från magen. Själv har jag kräkfobi så hade iof varit glad att hela familjer höll sig hemma men hela Sverige kan ju inte stanna av vid magsjuka. Jag jobbar vid utbrott o mina barn går samtidigt i skolan men sen har jag ansvar om jag har otur att bli sjuk men inte innan. Man ska kunna gå efter 1177 råd som är experter. Samma med skolplikt. Där måste isf skolan ändra ståndpunkt o nu är det skolplikt för friska syskon. Hoppas ni får vara friska nu Satu. Sonen var sjuk för två v sen så det härjar för fullt nu. Du har inte gjort fel

 8. Louice

  Hoppas ni får hålla er friska nu! Mina små har oxå haft magsjuka och feber, värst för lilltösen som bara är 10 månader. Så svårt att locka med tillräckligt dricka.

  Förstår inte varför det är så svårt att lämna kommentarer utan att vara aggressiv och elak för vissa? ? kramar ?

 9. Ninna

  Okej nu börjar folk överdriva. Man får väl ta frisk luft ute där det inte vistas folk. Det är bara en självklarhet och känn inte att du behöver förklara för alla. Ni har all rätt att göra det. ❤

 10. Gunnel

  Herregud, ut och ta så mycket luft som det går när barnen orkar! Det är jätteviktigt! Det är inte direkt så att man blir smittad av att titta på varandra.

 11. Elin

  Men vad är det fel på folk! Du får väl göra precis vad du vill på din egen tomt?. Och ja man får gå ut till andra platser också!!!!!

 12. Vivi Östbring

  Helt rätt Satu, barnen mår bra av att komma ut i frisk luft om de orkar.

  Ett ovetenskapligt tips jag fick när mina var små var att lägga i mer grädde och smör i maten. De var smala som det var och vid sjukdom ville de inte äta och tappade då i vikt. Det hjälpte oss.

 13. Jennifer

  Vad jobbigt gör er att alla åkte dit. Försök att inte må dåligt över att du skickade de till skolan. I efterhand vet vi ju att de inte skulle åkt dit med tanke på att alla barn fick det och sannolikt förde smittan vidare. Men gjort är gjort och det viktigaste är ju att man tänker om. Alla kan göra misstag.
  Att barnen är ute i friska luften där ingen annan är, är inget att gnälla över. Det är ju bara bra.
  Jag hoppas du tar mitt inlägg på rätt sätt. Krya på er! ❤️

 14. Jennifer

  Vad jobbigt gör er att alla åkte dit. Försök att inte må dåligt över att du skickade de till skolan. I efterhand vet vi ju att de inte skulle åkt dit med tanke på att alla barn fick det och sannolikt förde smittan vidare. Men gjort är gjort och det viktigaste är ju att man tänker om. Alla kan göra misstag.
  Jag hoppas du tar mitt inlägg på rätt sätt. Krya på er! ❤️

  1. Sofia

   Men lik förbannat är du där med dina pekpinnar och spelar på det dåliga samvetet i någon dålig form av välmening som inte finns.

   1. Jennifer

    Varför lägger du in ord i min mun? Jag skrev i all välmening. Som sagt gjort är gjort, och man lär sig av sina misstag. Men jag står för att jag tycker att man skickar inte barn till skolan, när syskonen precis har kräkts och alla garanterat kommer åka dit. Dessutom när risken är stor att de insjuknar på skolan. Men du kanske tycker det är okej att bli påhälsad av barn med magsjuka? Eller jobba på förskola/skola där smittorna bara går runt och då själv åker dit för 711 gången? Vissa magsjukor smittar dessutom innan det bryter ut + droppsmittor.
    Som sagt, jag tycker absolut inte att drevet mot Satu är okej på något sätt. Att man är ute och leker där det inte finns andra barn är inget att gnälla om.
    Jag hoppas du Satu förstår att min kommentar var av all välmening.

 15. Ninisen

  Stackars de små, stackars er alla ❤
  Hoppas nu verkligen ni får sova inatt, håller tummarna. Skönt att få gå ut och andas lite krispig vinterluft efter all sjukdom.
  Kom ihåg nu, låt de där kommentarerna passera dig. Rinna av. De som håller på och ge elaka kommentarer vill bara testa hur mycket makt de kan få, hur mycket de kan få påverka. Vet att det är svårt att bara ignorera såklart men du är värd så mycket för oss läsare Satu. Vi vill inte se dig ledsen. Vi tycker du är den bästa bloggaren och det är därför du har så många trogna läsare. Ta hand om dig och krya på er! Kram ❤

stats