Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Vecka 36 + 0 !!! Babbel och Baby-Quiz (uppdat.#3)

Hej Hej!
 Kan inte riktigt förstå att jag kommit såhär långt i graviditeten! Jag som var orolig och trodde att jag skulle föda innan vecka 30 +! Jätte kul att jag/vi kommit såhär långt! Ju längre hon stannar i magen, desto snabbare får vi komma hem! Fast de där 48 timmarna kommer vi inte ifrån, v måste stanna där 48 timmar så att dom har koll så att inte bebis också blir smittad av GBS. Jag hoppas bara att jag hinner få antibiotika innan hon föds.
 
Eftersom datum då jag trodde att hon skulle komma ut har redan passerat för veckor sen (MINST en månad tidigare var jag helt 100 på) så tror jag inte hon tänker dyka upp alls. Hon är visserligen fixerad och startklar, men jag tror att medicinen som jag fått som ska hålla min tapp lång och stängd har byggt upp min livmodertapp i järn eller något, hahah… Fast å andra sidan har min tapp blivit hälften så lång än vad det varit och förvärkarna har redan börjat.
Men jag vet inte. Vi får väl röka ut henne till slut, haha…
 
Jag ser fram emot fredag, för då ska vi till specialist mödravården i Huddinge igen och prata om igångsättning, samt boka in en tid för det. (Till er nya läsare- jag ska få en igångsättnings eftersom jag fött så snabbt de 2 senaste förlossningar och jag är livrädd att jag kommer att vara ensam hemma med våra 4 småttingar när det väl sätts igång, och för att jag har GBS så dom vill att jag ska få dropp 4 timmar innan hon föds.)
 
Jag har väldigt svårt att sova på nätterna nu. Det känns som att jag har en bowlingklot mellan benen och det gör ont när jag försöker vända på mig. Illamåendet håller i sig och jag kräks i stort sett fortfarande varenda dag.
Tuttarna vilar på magen när jag sitter och det trycker till och hugger lite här och var. Jag har också fått en sk. “linea nigra”, en pigmentsrand från naveln och ner, precis som jag fick med Nicole också. Som tur är försvinner den sen. Det brukar uppstå under andra trimestern och orsakas av pigmentering där bukmusklerna sträcks och delas något för att ge utrymme år växande livmoder.

Så glamouröst denna graviditet har varit.  Jag längtar något otroligt mycket efter våran lilla bebis nu, och det är jag inte ensam om, hela familjen gör det.

 
Tänk att vi snart har en nyföding här hemma att gosa med och snoosa på!
 
Jag hoppas bara att hon inte föds på Julafton eller nånstans inom en radie på 48 timmar kring det, för jag vill så gärna vara med våra små då, se deras glädje över julklapparna och bara dela dagen med dom.
 
Älskade Bebis- DU ÄR ÄLSKAD OCH SÅ EFTERLÄNGTAD.
 
Nu kommer info om vad som händer denna tid:
**********************************************************************************************************************
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att brösten läcker lite, detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Du kan börja känna ökat tryck i nedre buken på grund av att bebisen gradvis rör sig nedåt. Den håller på att lägga sig tillrätta inför förlossningen och detta medför förhoppningsvis, att dina lungor och din magsäck får lite mer utrymme att göra sitt jobb. Det blir däremot jobbigare att gå nu och vissa kvinnor tycker, att det känns som om bebisen håller på att ramla ut (men var inte orolig, det kan inte hända). Kissnödighet kan däremot bli ett ökat problem. Jobba på dina knipövningar – de kan hjälpa.

 
Har det satt igång på riktigt? Lär dig avgöra om det verkligen är tecken på att förlossningen börjat. Om din partner är svår att få kontakt med, är det bra att ha en mobil. Försäkra dig om att bilen alltid är tankad och att du kan vägen till sjukhuset och vet var du ska parkera. Det kan vara bra att ha en B-plan för skjuts till sjukhuset, om din partner skulle bli försenad. Ta en titt på förlossningens olika stadier tillsammans, så ni båda vet hur förloppet är när det väl är dags.
 
Min mage idag:
 
 
 
Lite info till denna Baby- Quiz:
 
Nicole föddes i vecka 38  + 5
Vanessa 34 + 3 (plötsligt vattenavgång)
Danilo & Jonathan i vecka 30 + 3 (plötsölig vattenavgång)
 
Och jag är beräknad till den 13 januari denna gång. Samtal om eventuell igångsättning sker på fredag 21.12  
 
DECEMBER -2012- BABY:
 
11.12-
12.12- Monica (skövde), Inger A, Nathalie
13.12- Fellu, Mummu, Liz, Alexandra, Anna
14.12- Liz
15.12- Karo
16.12- Nina
17.12- Niikki, Kärran
18.12- Kärran, Helen
19.12- Santsu
20.12- Louise
21.12- Puua, Anna Köhler,
22.12- Madeleine CA
23.12- Mikaela Merilä
24.12- Hanna
25.12- Helena H, Tanna
26.12- Kicki, Emma B
27.12- Anonym (?)
28.12- Ingrid
29.12- Annika
30.12-
31.12- Mamus
 
JANUARI -2013- BABY:
 
1.1- Madeleine G, Sara
2.1- Cill, Camilla, Hanna W
3.1- Rebecka M, Ingela, Ingela, Merja
4.1- Santsu
5.1- Carro
6.1- Jenna, Sandra W
7.1- Jannice
8.1-
9.1-
10.1-
11.1-
12.1- Maria
13.1-
 
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats