VECKA 30 + 0 !!!!!! | My Baby Dolls
Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Annons

VECKA 30 + 0 !!!!!!

Jippie!!!
ÄNTLIGEN vecka 30 + 0!!!!
Känns skönt och lugnande, de flesta bebisar överlever om dem skulle födas nu. =)
Men jag hoppas ju fortfarande att dem stannar i ca. 4 veckor tll!!!!

Min mage växer och det känns fortfarande helt overkligt att det finns 2 barn därinne!
Kan inte riktigt ta in det… det har alltid varit min dröm att få tvillinga, och nu ligger dem där, och snart ligger dom i vår famn…
Can u believe it? Hihihii…

Jag har mycket sammandragningar och det hjälper inte att jag ligger ner. Häromnatten trodde jag att vi skulle behöva åka till sjukhuset så att jag kunde få Bricanyl sprutan igen, så att allt skulle lugna ner sig, men som tur är så behövdes det inte.

DETTA HÄNDER NU:
OBSERVERA ATT DETTA ÄR FAKTA OM ETT (1) BARN !!!!!

Från och med nu, ökar bebisen snabbt i vikt. Lungor och matsmältningssystem är nästan färdigutvecklade och bebisen har förmodligen kunnat öppna och stänga ögonen ett tag nu – så den kan se sig om i sin lilla värld.

Du har förmodligen gått upp ganska mycket i vikt denna månad — normalt 1,4-1,8 kg. Det är helt normalt att gå upp nästan ett halvt kilo i veckan under de sista tre månaderna. Bebisen behöver mer näring än någonsin tidigare under den sista trimestern. Vissa älskar sin växande kropp, andra avskyr den.

God nattsömn kan bli ett minne blott under tredje trimestern. Det är svårare att hitta bekväma sovställningar ju större du blir och det ökande trycket på blåsan kan göra att du måste börja gå upp och kissa på natten igen. Livliga drömmar kan också påverka din sömn!

Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln. 
Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats