Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Vart ska vi flytta?

Halloj gänget, mår ni bra?
Idag har jag återigen rensat, sorterat, slängt och packat. Många verkar tycka att jag är galen men jag fullkomligt älskar det. Tycker att sånt här är superkul.

Okej, nu tänkte jag skriva om flytten!

(HÄR kan ni läsa om inlägget jag skrev om att vi sålt huset.)

Vi ska alltså flytta och jag måste fortfarande nypa mig i armen för att förstå och ta in det. Jag är så spänd och förväntansfull över det hela att jag inte ens kan tänka på det för mycket, känns så bra!

Jag har varit så stressad över det här. Som jag har skrivit förut så har vi behövt sälja detta hus först för att sen kunna köpa något nytt- och det har legat som ett stort sten på mitt bröst. Tänk om det inte skulle finnas något passande ute när vi väl sålt vårt hus? Vart skulle vi ta vägen då? Skulle vi bara behöva köpa något som inte känns bra “bara för att” vi måste, eftersom vi redan sålt vårt?

Vi var och kollade på massor med olika objekt, bara för att få ett hum om vart och hur vi vill bo, men framförallt vad vi kunde stryka av listan direkt.
Det skiljer sig enormt mycket i pris på hus här och i Haninge, dit vi ville flytta.
Andres och jag båda visste från början att vi aldrig skulle få ett lika stort hus som denna i Haninge, vi skulle helt enkelt inte ha råd.
A ställde in sig på lägenhet och jag försökte med att radhus skulle vara bra, då har man en liten uteplats ändå.
Vi hade vissa kriterier som vi ville ha uppfyllda, och med så många viljor inblandade blev det svårare att hitta något.

Vi var inne på hemnet varenda dag för att se utbudet.
Vi var och tittade på ett radhus nära mina föräldrar som kändes såå liten att man fick panik bara man kom in i hallen. Den var alldeles för liten i kvm.
Vi var och tittade på en etagelägenhet som hade bra storlek.
Vi ville ha minst 120 kvm, men då var det viktigt hur det var fördelat. Jag gillade etage lägenheten och planerade genast hur jag skulle möblera och vilka som skulle ha vilket rum osv. Men A gillade inte den, han tyckte inte om planlösningen och så fanns det ingen hiss.
Tittade på flera hus, varpå en som såg lovande ut på bilderna och precis i området vi vill till. Ingen av oss gillade den när vi var på visning. Ett nytt helrenoverings objekt visade den sig att vara och planlösningen var inte optimal.
Kändes så hopplöst.

Tills en dag, en vecka innan vi sålde vårt hus, hade den visning. Vårt blivande hem.
Våran bil var sönder så vi åkte med en lånebil, och när vi kom till gården så blev det bara en befrielse. Människor. Massor med barn. Inget som syns till på våra gator här ute. Våra barn var också överraskade att det fanns barn ute.
Det roliga var att alla grannar stod på sina uteplatser och Andres kände allihop.
När jag klev in så kändes det som att jag var hemma.
Här ville jag bo.
Det kändes så bra och så rätt.

Ett parhus på 130 kvm med carport och två stora altaner. Haninge. Gångavstånd till Centrum och Port73. Nära till familj och vänner. Vi kan promenera eller cykla till skolan.
Alltså bara det, att jag är nära barnen på dagarna. ♡ Att jag kan ta mig dit snabbt om det skulle vara något.

Nackdelen var antal sovrum, men det löser sig. Dom får dela rum vilket inte är några som helst problem för dom. Dom ville dela rum här också, men eftersom vi hade möjligheten så fick några egna rum, men nu är dom superglada att få dela. Säkert något som dom kommer att ångra sig om när dom blir större, haha 😀
Men det kommer nog att bli bra.
Vi är alla supertaggade och dom ser fram emot detta lika mycket som jag. ♡♡♡

Vi sålde huset och samtidigt var vi med på budgivning och vann! Alltså timingen kunde inte ha varit bättre. Sen dess har vi haft bollen i rullning med kontakt med banker, säljare, köpare och lantmäteriet som tagit sin tid men nu äntligen är vi i slutspurten.
Vi flyttar senast 1:a december, men förhoppningsvis tidigare. ♡

Me & my mini tweenies ♡


Big Adventures awaits. <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva

  Men åhh va glad jag blir för er skull att ni hittat ett nytt boende. Alltid.gott när.man hamnar i de o.råde man helst vill bo i. Stort grattis till nytt köp och till försäljningen av ert “gamla hus . Lycka till med flytten . Kram

 2. Lena Nyman

  jag kollar din blogg ofta vilken fin familj ni är så roligt att få läsa att ni fått tag i ett nytt hus glad för eran del lycka till.

 3. Lena Nyman

  jag kollar din blogg ofta villken fin familj ni är så roligt att få läsa att ni fått tag i ett nytt hus glad för eran del lycka till.

 4. Louice

  Så roligt att ni hittat ett boende i ett område nu vill till!! Supergrattis! 😃 älskar din blogg och hoppas och tror att detta nya kommer bli jättebra 👍🏻

 5. Minna

  Bra att ni hittade drömhus och i Haninge som ni ville😊.Och vänner i närhten.Toppen är så glad för er skull.Och Väntar ivrigt nya inredningstips…Ska ni renovera även denna gång?Tänk jul i nya huset❤😊

 6. Niobarnsmamman

  Grattis till ert nya hem! Skönt att höra att ni är nöjda och att allt gick så bra. Det ska bli så spännande att få följa er resa vidare. Lycka till med flytten!

 7. Marie

  Åhh vad glad jag blir att läsa att ni ska flytta tillbaka hit till haninge.

  Blir så glad för din skull och att ni dessutom
  Fick ett boende som verkar super 💕

  Ska bli härligt att följa er resa där 🙂 du måste lägga upp en massa bilder på huset 🙂

 8. Katarina

  Grattis till nya lyan! Härlig känsla när man hittar hem! Gott att vara nära och att barnen kan ta sig till o från skolan själva!

 9. Elin

  Va kul att det löste sig så bra! Låter som våran flytt från hästgården tlll centrum 2018. Sålde o letade och lyckades hitta vårat hem. Allt i samma sväng! Nervositeten, rädslan, lyckan när allt löste sig!

 10. Carina H

  Men oj vad kul.måste kännas som att Ni kommer hem igen.ska bli kul att få följa även denna flytt och allt som hör till. Stort Grattis till Er alla.

 11. Lisa Norrman

  Så härligt att ni hittade boende precis där ni ville.
  Och jag tycker definitivt inte du är galen som tycker det är kul med flytt, jag känner likadant.
  Vi håller oxå på att packa för fullt inför flytt nu till 1/12 då vi äntligen lyckats få igenom ett lägenhetsbyte från vår lilla 4:a till en stor 5:a med uteplats både på fram och baksida.

  Hoppas er flytt går kanon!!

 12. Ulle

  Vad skönt att det löst sig för er och att ni får komma ”hem”, usch o fy för att inte trivas där man bor. Blir spännande att följa er resa

 13. fanny s

  😭 Så glad att ni hittat ert drömhem! Jag väntar också på att hitta ett nytt hem och komma närmare skolan, jobb etc. Vi älskar vår lägenhet, men känner att vi inte hör hemma här. Stort grattis till er och hoppas att allt ska gå bra med flytten!!!

 14. maria

  Grattis 🙂 Blir säkert hur bra som helst. Det enda man inte kan ändra på ett hus är var det ligger,trivs man inte med läget är flytt det bästa, så kvittar det hur fint huset är. Så spännande att följa er flytt.
  Kram Maria i Skåne

stats