My Baby Dolls

Vad kan det ha varit?

Hej allihopa,
Hoppas att ni mår bra och har haft en mysig midsommar? Jag skriver mer om våran när jag överfört bilder till datorn.

Jag behöver lite tips från er.
Kommer ni ihåg när jag skrev inlägget ”Punkter” (ni hittar den här) och om att jag hade ont i magen? Jag undrar vad det kan ha varit, och tänkte fråga om någon vart med om det?
Det kändes som ägglossning, men hundratusen gånger värre. Det kändes i ”tjejmagen” och kom så plötsligt och gjorde så ont att jag fick andas igenom det. Det höll sig till nästa kväll.
Jag fick svar från någon som tänkte att det var nog ägglossning som jag också började misstänka, men 6 dagar efter det så fick jag ju mens,
Jag borde kanske bara låta det vara ”unknown” men man undrar ju. Har någon av er haft likadant? Och kom det tillbaka?

Lägger in några bilder från häromdagen i brist på annat 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elina

  Jag har haft blindtarmsinflammation (tror dock inte du har det) och det visade sig vara sprucken blindtarm på två ställen. Det gör ont i nedre delen av magen. Den smärtan flyttar sig iofs runt om hela tiden.
  Men jag tänker om du kan ha en cysta som gått sönder? Det har jag också haft. Varje steg jag tog gjorde S-V-I-N-O-N-T och jag har vääääldigt högt smärttröskel! Kan vara värt att kolla upp. Ofta känner man inte när cystorna går sönder men ibland, om man har otur, kan det kännas och KAN göra jävligt ont! Sedan har man ju väldigt mycket muskler och sånt i magen/buken. Det kan ju vara vad som helst så jag råder dig att ringa 1177, din familjeläkare eller så och boka tid.

 2. Jeanette

  Kolla upp om ditt onda stämmer med njursten. Jag åkte in akut en gång då jag hade jätteont kring äggstocken på ena sidan. Senare kom även smärta på båda sidorna av ryggen i midjehöjd, men mest på den ena. Kissade så småningom ut stenarna, not so funny, men sen har det varit bra. Ett bra tips är att dricka vatten. I lagom mängd såklart. Jag hade under lång tid druckit dåligt vilket kan ha varit en bidragande orsak. Ha en fin dag och hoppas du slipper mer ont. 🙂

 3. Fia

  Hej! Jag tycker att smärtan som du beskriver låter som när en cysta på äggstocken brister. Det är oftast inget farligt, men kan göra otroligt ont!
  Hoppas det kanske var till någon hjälp för dig..

 4. Sofie

  Man kan få vätskefyllda cystor (helt ofarliga) i äggledare mm som kan göra vansinnigt ont när dom brister och fortsätter göra ont efteråt ett tag tills vätskan absorberas/försvinner. Kanske var det något sådant? Har inte drabbats själv men vet många som åkt till gyn pga smärtan och då har det varit just detta som spökat… hoppas du mår bra nu iallafall

 5. Caroline (mamma till 4)

  Kan ha varit en vanlig liten vätskefylld ”cysta” som har brustit. Har också varit med om det ett par ggr. Gör så ont! Kan vara vanligt att få såna när man äter p.piller. Eller så var det kanske ett stort ägg som kändes lite extra!

 6. Tina

  Jag har haft exakt samma smärta, vid två tillfällen. Jag har haft så ont att jag kräkts av det, svetten rann av mig och jag kunde inte sitta, ligga stå…. Visste inte var jag skulle ta vägen! Har ingen aning om vad det är!

 7. Jennie

  Jag har ägglossning under mens.. så det där med 14 dagar efter sen kommer mensen stämmer inte alltid .. Tror på ägglossning eller en cysta som gått sönder. Kram

 8. Bittan

  Åk till akuten om det kommer tbks, då blir du förhoppningsvis röntgad -kan vara njursten, det är dubbelt värre än att föda barn…

 9. Maria

  Tycker att du ska gå och kolla upp detta, bättre att veta om man kan göra nått åt det. Man ska vara rädd om sig. Hellre kolla en gång mer än en gång för lite

 10. Alexzandra

  Hej Satu, så otroligt söt hon är lillan ❤
  Fy så jobbigt med smärta utan att veta vad det kan vara. Det finns ju så mycket just där men ägglossning kan ju ibland göra väldigt ont. Något som också kan göra otroligt ont är ju cystor. Gå till vårdcentralen och kolla ❤

 11. Jessica Lund

  Hej! Tack för en underbar blogg 😁 Jag får svinont i magen så jag knappt kan stå upp, det börjar med lite ont och sen stegras smärtan mer och mer.. alltid i samband med ägglossning eller några dagar innan mens. Har inte fått något svar på varför det gör så ont.. Mvh jessica

 12. Carolina

  Smärtan kan ha berott på cystor på äggstockarna,har själv haft det och det gör verkligen sjukt ont när de spricker!

 13. Inger

  Hej, vill börja med att säga att du har en underbar blogg och jättefina barn. Har följt dig sedan tvillingarna var små och läser varje gång med glädje.
  Gällande din smärta i magen så skulle det kunna vara nåt myom, cysta,blåsa eller liknande på äggstockarna ….kan ge den typen av smärta..ofta i samband med ägglossning eller mens. Sök gynekolog om det kommer tillbaka. Kram

 14. Hanna mamma till 5

  Hej jag hade nåt liknande ett par månader efter att jag fått 5:an fick så ont, blev yr och fick ringa hem gubben då jag inte kunde lyfta bebisen. Mådde konstigt hela dagen sen. Tog för givet att det hade med ägglossning eller nåt efter en graviditet att göra men jag vet inte riktigt. Har inte haft det mer se. Hoppas någon annan vet vad det kan vara.
  Kram 😍

 15. L

  Oj, det kan vara många olika saker. Nedre delen av magen finns ju många saker både äggstockar med hela den biten, tarmar, olika hinnor och bukväggen, så mycket. Du kanske hade en liten vätskefylld blåsa som sprack. Det kan göra så förjäkligt ont att man i princip svimmar, tappar blodtrycket helt en kortare stund, illamående, och en extrem värk i magen. Många får det någon gång bara, ibland kanske 3-6 ggr per år, det har med mensen att göra, och ofta då innan mensen ska komma. Brukar bli bättre med p-piller (kombinations), det kan vara nått som ligger i kläm och gör ont ett dygn utan att det behöver vara nått speciellt. Det kan vara så mycket så, Får du det inte igen, tänk inte mer på det. Får du det igen, åk upp och ta ett ul så ser dom om det ligger vätska. Du kan ha fått en knick på tarmen, alltså vred på tarmen som sen går över av sig själv. Ibland har man bara hemsk värk i magen utan att man hittar ett fel. Börjar det hända ofta sök, händer det inte igen, låt det vara, Blir det bara en dag och sen över och inget mer och sen igen om ett bra tag. Tror inte det är nått att söka för då.

 16. Pia

  För mig kan det bli så om jag har haft en cysta på äggstockar som har spruckit, har hänt ett par gånger.

 17. Elva

  Man kan få (godartade) cystor på äggstockarna som sen kan spricka och det gör väldigt ont. Om det händer igen så kan du gå till gynekologen för att kolla.

 18. Hanna mamma till 5

  Hej jag hade oxå tippat på ägglossning men eftersom din mens kom så ja du. Hade själv nåt liknande ett par månader efter att jag fick vår 5:a hade så ont o blev yr och fick ringa hem gubben då jag inte kunde lyfta bebisen. Det höll i ett tag o hela dagen mådde jag märkligt. Men jag har ingen aning om vad det var och har inte fått sån smärta mer. Jag antog att det hade med ägglossning eller nåt efter en graviditet. Kanske någon annan har ett bättre svar.
  Kram 😍

stats