Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Vad gör man på 3-års kontroll på BVC?

Hej vänner!
Vad roligt att ni gillade tillbaka tittarna med gamla bilder, jag älskar också sådant. 😀
Ibland när man tittar på gamla foton så minns man t om känslan man hade när bilden togs, en doft eller vad som helst när man tog bilden, man minns det som igår samtidigt som man nästan hade glömt bort den. Man återupptar hela scenariot ibland och jag gillar den magin med bilder. ♡

Jahop och så var det torsdag idag. Regnet smattrar mot fönstret och det blåser mycket idag. Hoppas att det ska sluta mot kvällen för min mamma ska åka båt till Finland och hon blir så lätt sjösjuk.

Igår blev det lite stressigt när jag och Olivia skulle iväg till BVC.
Danilo var hemma eftersom han hade hög feber på natten och dom små sov, Jonathan var med Andres till jobbet en sväng och dom skulle hinna komma hem lagom tid så vi hinner hoppa på bussen.
Dom hann inte.
När dom kom hem hade vi 20 minuter på oss att vara på plats, så Olivia fick sätta sig i vagnen och så småsprang jag hela vägen dit istället. Smidigaste hade varit om pappa hade åkt med henne istället med bilen, men vi skulle ju på en liten shoppingtur efteråt 😉
Vi kom fram till BVC mitt i prick på vår tid, phew jag var helt slut!
Olivia sitter alltså aldrig i vagnen nuförtiden, men nu var det bra för vi hann i tid 🙂

“Vad ska jag göra på BVC då?” frågade hon mig när vi gick. Jag berättade om vägning och mätning och hon var med på det.
Men hon ville absolut inte ha något spruta för det är inte roligt. 😀

IMG_0653
Hon var så duktig min lilla godispåse.
Så vad gör man på 3-års kontrollen då?
– Man mäter och väger.
– Hon fick en massa bilder framför sig och skulle peka på dem hon frågade om. Te x vad kan man dricka ur (mugg), vad ska man ha på huvudet (mössa) osv.
– Hon frågade Olivia om olika saker och Olivia svarade. Ibland ljög hon, men hon svarade. 😉

Hon tyckte att Liiah pratar jätte mycket och väldigt tydligt.

– Men så snygga örhängen du har, när fick du dom?
– Imorgon.

😀 Hahaha … 😀

Hon fick välja bokmärke efteråt och hon var så stolt.
IMG_0658 IMG_0657

Så nästa gång hon ska dit är hon 4 år 🙂

Jag passade på att avboka Celinas tuberkulos vaccination som hade vart idag, för hon är sjuk. 🙁
Idag känns hon lite bättre *knack knack ta i trä* Men hon har varit hängig, glansig i ögonen, snuvig, hosta… och när jag skulle ta tempen på henne i örat så grät hon jätte mycket, då insåg jag att hon har jätte ont i örat. På vårdcentralen gör man inget åt sånt. Det är smärtstillande (alvedon) och näsdroppar som man ska ge. SUCK.

Efter BVC besöket knallade vi upp till centrum för att shoppa lite. Olivia är nu 97 cm lång så vi behövde uppdatera garderoben med lite nytt i rätt storlek. Jag har alltså börjat köpa kläder i storlek 104 till henne.
Jag får visa vad det blev när jag fotat 😉 Vill ni se? Tycker ni mina shopping inlägg är hiss eller diss?

Mummu hämtade tjejerna hem till sig från skolan igår eftersom det körde ihop sig. Dom har pärlat, pysslat och ätit mat och tittat på film. Senare frågade Mummu Olivia om hon hade vart på barnavårdcentralen idag? “- Nej Mummu, jag var på BVC.” Smiley

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessi

  Först och främst vill jag säga att jag älskar din blogg och beundrar dig! En stor hiss till bloggen hade varit om det kom ut lite filmer, hade varit så roligt att se alla in action!

 2. Mikaela

  Shoppinginlägg är alltid kul. Här har också febern kommit o hälsat på. Sonen är lite besviken eftersom vi skulle ha kompiskalas imorgon. Själv kan jag inte klaga, inte en enda sjukdag på hela höstterminen med tre barn så vettja det var “vår tur” nu. Hoppas ni får en riktigt bra dag.

 3. Mona

  Man blir så glad av dina inlägg. Läser varje dag och tycker det är så härligt med alla fina bilder på allt du lägger upp på kläder, familj och äventyr :-). Du är dessutom så duktig på att uppdatera!

 4. Jenny

  Satt just och tänkte på hur länge man behöver ha vagn 🙂 Har du använt en ståplatta? Funderar på en sån till min stora tjej men lite orolig att den kommer bli till besvär och vara ivägen?

  1. Me & My Baby Dolls
   Me & My Baby Dolls

   Jenny- Jo jag har haft ståplatta och sån med sits så hon kan vila benen om vi gått lite längre, men jag tycker att dom är mest i vägen faktiskt :-/ Men sen beror det också på hur länge och långt man går. Våra har slutat vid 2 år och några månader. 🙂 Hur gammal är din stora tjej?

 5. Malin

  Vad duktig hon är och så stor hon ser ut. Min lilla här hemma börjar växa ur 98/104 så nu är det bara till att köpa hem 110… Tycker precis att hon var min lilla bebis.
  Fortsätt gärna med shoppinginlägg, kul att inspireras av dig.

 6. Linn

  Barn under ett år ska få antibiotika om det är öroninflammation och det är ju inte så lätt att bedöma utan att en läkare kikar i örat. Hänvisa till 1177 om VC tycker något annat. Om du känner att ni vill ha behandling asså 🙂

 7. Josefin

  Häj.. Om det är öroninflamation lilla velins har så sa den läkarn vi träffa att man ger penecillin till barn under 1år.. Men det är ju inte alla som vill att sina barn ska ha det men:)

 8. Alexandra

  Eftersom jag gillar barnkläder o vi har lite samma stil på vad vi gillar så tycker jag om att se vad du köpt. Får själv ideer o kanske tips på fina plagg 🙂

 9. alexzandra
  alexzandra

  Men duktia tjejen! Vad kul! Och lillan synd att hon har så ont! Är det inte öron inlammation hon har? En utav mina flickor har haft det några gånger och hon har alltid fått antibiotika åt det. Det brukar göra mer ont när dom ligger också eftersom det blir tryck i öronen 🙁 stackarn!

 10. Hanna

  När det gäller barn under 1 år ger man alltid antibiotika vid öroninflammation, även till barn under 2 år som har öroninflammation i båda öronen. Detta står på 1177.se, så jag skulle ändå rekommendera dig att söka hjälp för lilla Celina. Hos så små barn finns det även en risk för bestående besvär i form av sämre hörsel om det inte behandlas. Det sa de i alla fall till oss när vår lilla tjej hade flera öroninflammationer i Celinas ålder.

  Krya-på-hälsningar!

 11. Fru Blomma

  Jag tycker dina shoppinginlägg är bra. Jag känner verkligen igen stressen då man väntar hemma på att få komma iväg och sedan tvingas springa dit man ska. Fy vad otrevligt det är. Jag vill gärna ha gott om tid på mig och vara på plats med en marginal.

 12. Åsa

  Hej hoppas alla snart är friska igen. Här skiner solen i dag, så det får bli en promenad sen.
  Tycker det är jättekul att se vad du shoppat
  Kram Åsa

 13. Linda

  Hej!
  Vad kul att allt gick bra på BVC! 🙂 Vill bara tipsa om att ge flytande ipren istället för Alvedon vid öronont. Jag tycker inte Alvedon hjälpte alls på mina barn. Har haft öronbarn så provat det mesta 🙂 Därför vill jag gärna dela med mig…

  Ipren, högläge och Otrivin nässprej är det bästa tycker jag. Nässprej kan ibland vara viktigare än smärtstillande eftersom det gör att hörselgångarna inte svullnar lika mkt när man lägger sig på kvällen. Hoppas hon blir frisk snart! /kram

stats