My Baby Dolls

Vad blir det för vagn?

Det börjar bli kväll i vårt hus, vi har ätit middag och Andres överraskade barnen med en massa semlor. (Som bara två av barnen tyckte om)

Imorse var vi iväg till MVC och tittade på hur jag och bebis mår.

Magen växer, hjärtljuden var bra, järnvärde var något lägre än sist men inget anmärkningsvärt, blodtrycket är fortfarande lågt men det har det varit hela tiden. Urinprov lämnades igen.

Det här var nog sista gången jag var på MVC, nästa tid inbokad har jag om 6 dagar- den 2/3 i Huddinge för igångsättningssamtalet.

Galet ändå, hur nära vi är nu! Jag blir helt till mig, helt pirrig i hela kroppen när jag tänker på det!😍❤️

Sen har vi bara varit hemma. Barnen har varit ute och lekt (det haglade idag???) Och så kom 8 av barnens kompisar hem hit för häng. Jag älskar att ha deras kompisar hemma. Hellre att dom är här än ute och ränner och hänger på ställen dom inte borde vara på… nu är inte våra barn så stora och jag är nog mer en hönsmamma som vill och ska ha koll på barnen och låter dom inte gå vart dom vill- men jag gillar att kompisarna trivs och vill hänga här 🙂

Imorgon ska vi äntligen, äntligen hämta ut bebisens nya vagn, bara DET känns så pirrigt!

Jag är en riktig barnvagns nörd och har testat måååånga många vagnar genom åren, några har jag varit supernöjd med och andra- mindre nöjd. Jag har nog testat de flesta märken och nu när det var dags att köpa en vagn till Baby#9 så var jag och klämde och kände på en massa olika vagnar.

Jag är väldigt petig med vagnar och hade en massa kriterier att uppfylla:

Jag ville ha en vagn som känns tryggt och ombonat för bebis.

Ingen ”stel” vagn och inte heller något ostabilt. Där var det många vagnar som trillade bort.

Både liggdel och sittdel ska vara superbra. Jag ogillar t ex Bugaboo vagnarnas byglar och att delarna är ostabila/rangliga. (Bara min åsikt)

Så byglarna ska vara bra för barn att sitta och hålla sig i och utforska världen.

Sittdelen ska man kunna justera till olika lägen så att barnet ska kunna sova i vagnen.

Och så har vi ju Isabelle. Den av våra barn som är mest bortskämd med att slippa gå. Hon gnäller lite och något tar upp henne snabbt och bär… Jag fattar, det är jobbigt att vara liten och vinterkläderna och skor väger ungefär lika mycket som en själv, det kan bli lite jobbigt, men sen blir det andra puckar!

Jag ser framför mig våra långa sommar utflykter och promenader där vi är borta i stort sett hela dagarna. Hon sover fortfarande på dagarna så hon behöver en plats att sitta och vila och även ta en siesta. Vi har en ståbräda med sits- men hon behöver sova också om vi är borta hela dagarna- så en plats i vagnen ville jag ha. Helst så att vi kan bestämma lite själva om vi tar med oss endast stå/sittbrädan en dag eller en egen riktig sittplats. Donkeyn är ju bra på det viset att man kan bestämma om man vill ha syskonsits eller använda den som enkelvagn bredvid varandra. Men den gick bort från min lista pga. annat som jag inte gillade med den 😀

Sen vill jag kunna vända sittdelarna både mot och ifrån mig.

Så egentligen var valet enkelt för oss.

Emmaljunga Super Viking!

Vid behov kan vi göra om vagnen till en dubbelvagn, på raken- eller använda den endast som en singelvagn kombinerat med sittbräda på.

Dom vagnarna ska utgå från Emmaljungas kollektion och ersättas med NXT vagnarna- vilket jag tycker är tråkigt för dom är inte alls lika bra!

Jag älskar Emmaljungas vagnar och återkommer till dem jämt. Det var Nicoles första vagn också 🙂

En annan varn som jag verkligen älskar och rekommenderar är Britax Go Next som jag hade både till Celina & Isabelle, älskar allt med den!

Lille Leon (barnens kusin son) fick den av oss- och hade den varit som syskonvagn hade jag lätt velat testa den!

Oj, vill förtydliga här att detta inlägg är inte sponsrad på något sätt (vi har köpt vagnen sjölva…) så det inte blir några konstiga kommentarer. Vill bara tipsa er från hjärtat.❤️

Vad har ni för vagn till era barn och vad är ni nöjda/missnöjda med?

Vilken är eran drömvagn?

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Petra

  Vi har en Emmaljunga super viking och är så nöjd med den! Nu har vi inte haft någon annan vagn, men i affären tyckte inte jag att någon annan kändes bra än just Emmaljungan. Tråkigt att vikingen försvinner, för det är en väldigt bra vagn.

 2. A

  Har en emmaljunga nitro, haft till båda grabbarna, nu vill jag ha en scooter 4s istället och sen en emmaljunga 735 till lillasyskon kommer i höst.

 3. Lindis

  Haft Britax go next och Emmaljunga dubbel viking när nr två kom. Britax var ju fenomenal att åka kollektivt med. Emmaljunga också ifs för att vara en dubbel. Nu när barnen är större kör vi oftast bara någon Jogger typ eller tar vår aktivitetsvagn från Chariot. Kul läsning! 😀

 4. Sanna

  Har endast 11 månader mellan mina barn 😉 Pseudotvillingar 😍 Vi hade en Babytravel dubbelvagn. Gillade storleken, utrymmet under, fack i sufletten o liggdelen. Men gillade inte sittdelarna 😕 De va liksom lite i halvlutning hela tiden… Hade en Vanlig Brio (kommer ej ihåg namnet på den) men sån där klassiker me lufthjul, rejäl med bra plats för barnet i både ligg o sittdel. Den hade vi en ståbräda till o trots att det är så tätt mellan barnen använde vi den mkt mer. Dottern ville inte alls stå på brädan el åka vagn från hon va drygt 1.5 år 😅 Kommer så väl ihåg när vi va på Furuvik när hon va 1.5 år. Hon skulle gå själv hela tiden fast vi hade vagnen me ståbräda. Hon gick verkligen heeela dagen 😅 Envis som sin mor 😜 Men sonen vart likadann, runt 1.5 ville han inte åka vagn längre. Så vi hade inte syskonvagnen spec länge… Liggdelen vart nästan oanvänd då vi använde Brio vagnen mest 😊 O den va verkligen en favvo!👌🏻 Så intressant hur olika många tycker, tur det finns många o välja på då vi alla är olika o gillar olika 😊

 5. Gabriella

  Jag har Emmaljunga super viking och älskar den!
  Sedan har vi även en britax go på förskolan som också är väldigt smidig men den slår ändå inte Emmaljunga!
  Så roligt att följa dig:) kram

 6. Tessie - nybliven 3-barnsmamma

  Åh, älskar den vagnen!
  Vi har både en Emmaljunga Super Viking och en Double Viking till våra tre barn. Äldsta är 3 år och vill oftast inte sitta i vagnen, men ibland blir hon trött i benen och då får hon hoppa upp bredvid lillasyster i dubbelvagnen. Har precis beställt hem en sitt/ståbräda som vi kan fästa på dubbelvagnen där hon kan sitta istället. Så får lillebror som snart är 2 månader plats i dubbelvagnen med liggdelen 🙂
  Det är ett litet pusslande, men det går 🙂

 7. Sofie

  Vad tråkigt att du upplever nxt vagnen som tung o stel. Vi har en nxt90F till vår snart 6 mån son o vi älskar den! Jag valde bort viking för den har inte fullt liggläge (ett av mina krav) men vår vagn upplever jag som ursmidig. Lätt att fälla ihop o packa in i bilen. Får bra plats bredvid hundburen. O den är superbra ute i skog o mark. Som sagt jag älskar den!

 8. Malin

  Jag hade också en britax go next till mitt första barn. Älskade den vagnen! Sen fick vi vårt andra barn efter efter 1,5 år så var tvungna att byta. Har en bugaboo donkey men tycker som du att den känns ranglig och gillar inte sittdelarna… Fick vårt tredje barn för 5 månader sedan så är fast med den ett tag till. Min man vägrar låta mig byta. 🙊

 9. Emily

  Brita go big är absolut den bästa vagn vi haft! Funkar i snö, sand etc. Även Urban Jungle mountain byggt har varit väldigt bra, men Britaxen BÄST!!🤗

 10. Louice

  Så olika man kan tycka om vagnar 😃 till första dottern hade jag Emmaljunga NXT 90 och var såå nöjd med den! 😍 sen fick vi en lillasyster 15 månader senare och köpte då våran bugaboo donkey duo. Sen fick vi ytterligare en lillasyster 15 månader efter det och nu har vi en ståbräda med ordentlig sits på till äldsta storasystern som bara var 2,5 år när tredje bebisen kom. Funkar perfekt för oss 😍

 11. Sara

  Har också provat många vagnar. För mig är Emmaljunga en vinnare. Bugaboo donkey gick tvärbort, såldes snabbt efter lillebror föddes. Tycker de är rangliga och inte alls bra kvalitet för den valutan de kostar. Ångrade så himla mycket att vi sålde våran Emmaljunga super viking. Nu har vi en Emmaljunga Ozone till förskolan då han sover på dagen. Också en kanonvagn 👍
  Tycker Emmaljunga gjorde bort sig vid deras NXT modeller, känns inte som Emmaljunga. De gamla Emmaljunga har bra stabilitet, bra gung och kvalité. Bra att stötta ett svenskt varumärke också 🤩

 12. Maria

  Britax go Big. Vi bor på landet och där är den oslagbar. 😀 För att inte tala om när det var snö förut. Den bara plogar sig fram även om det faktiskt är några cm snö. ❤️

 13. Therese

  Jag har beställt en emmaljunga nxt 90. De va min drömvagn! Tycker att den är lite klumpig men jag gillar lite klumpigt hihi. Vi ska hämta den i början av mars. Vår lilla kotte kommer i April 🙂 du är så fin 🙂

 14. Jessica Karjalainen

  Jag har en joolz vagn, en lite äldre modell tror att den är från 2016. Mina krav var att den skulle ha snurrhjul. Bra ventilation på sommaren. Och att babyskyddet passar i vagnen. Fyndade den på blocket. Nöjd än så länge. Min lilla tjej är bara 3 månader så har bara använt liggdelen än så länge.

 15. Sofia

  Så spännande att det är så nära nu ❤️
  Vi har en dubbel viking samt en emmaljunga viking när vi ska på mindre utflykter där storasyster orkar gå..
  Vi har haft emmaljunga till våra tre barn, ibland har vi råkat köpa diverse dåliga sulkys som vi har stört oss på massor, men tänkt att den kan vara bra till det och det. Men nu består vagnsparken endast av emmaljunga. Hoppas du/ni kommer vara nöjda med eran super viking 😃😃

 16. Veronica

  Åh den är kanon! Hade en SV för några år sedan när jag hade 20 mån mellan mina killar. Var lite ”crazy” och satte mina Edge delar på den så jag hade aldrig de ergonomiska sittdelarna 🙈😃 är oxå en ”barnvagnsnörd” och har haft ca 30 vagnar till mina fem pojkar. Nu rullar jag faktiskt min drömvagn Emmaljunga mondial de luxe med de stora fasta hjulen. 😍
  Lycka nu till med ditt nionde mirakel! Tycker du är en fantastisk mamma och ni har en så fin och härlig familj! Så roligt och inspirerande att följa dig! Kram

 17. Helena H

  Är ju så tråkigt när Emmaljunga plockar bort de braa vagnarna. Super Vikingen, City Crossen som ju var toppen. Och Classic som var en toppenbra vagn om man ville gå o handla massor då det var stor varukorg. Och dessa vagnar är/var ju också så tåliga o rymliga, samtidigt som de var sköna att hantera. På vilket vis gillar du inte NXT<vagnen? Den är ju så snygg tycker jag, men känns lite stel mot för de vagnar jag är van. (har dock bara kört den i affären lite)

 18. Elin

  Vi kör Britax go big. Älskar den! Stabil med ett härligt gung. Gillar att den har fullt liggläge så vi kunde använda mjuklift när bebisen var liten.

 19. Elin

  Jag har super viking och tycker den uppfyller många kriterier förutom att jag hade velat ha med vanlig sits och inte ergonomisk!

 20. Jennifer

  Så spännande när det är så nära nu! 🥰
  Vi har faktiskt en nxt90f till våran tjej som jag älskar, blir smidig ihopfälld och skön att köra. 👌 då vi har hundbur så får inte vagnen bli ”för lång” ihopfälld, därför föll valet på en nxt, det var typ den enda emmaljungan som fick plats utan att vi skulle vara tvungna att ta av däcken varje gång den skulle in i bilen 🙊 men smaken är som baken, och tur är väl det 😊
  Lycka till när det är dags ❤

 21. Emelie

  Älskar Emmaljungas vagnar! Har en Emmaljunga nxt twin. Mina söner är 21 månader & 7 månader :). Hade en Emmaljunga edge duo, super nöjd! Kanon nöjd med nxt twin med!

 22. Josefin

  Vi har en Britax Go Next till storebror & jag ÄLSKAR den, skönt gung, liggdelen är inte så trång som jag upplever att många andra är, sittdelen är rymlig. Hade den funnits som syskonvagn hade jag köpt en sån direkt. Nu när lillebror kommer om ett par månader så köpte vi en Emmaljunga double viking 735 eftersom storebror bara kommer vara ca 21 månader när lillebror kommer & fortfarande är väldigt liten & sover på dagarna 🙂 den har ju inte blivit använd ännu mer än provkörd inomhus då & då, men tror att jag kommer att gilla den 🙂

 23. Mammatill4

  Har 4 barn. Hade bugaboo till första, med 2 täta hade jag donkeyn som jag inte gillade. Köpte brio go till trean men då var 2an bara 2 och klarade int eståbrädan så det fick bli en philteds. Medat gillade jag brion. Men till lillasyster som kom i somras fick det bli en emmaljunga viking. Den kändes så stabil! Har den utan ståbräda då trean redan är 6. Men den är såååå bra!

stats