My Baby Dolls

Upp och ner

God kväll allihopa🌸

Hur mår ni i dessa oroliga tider?

Vi mår helt ok. Några lite småförkylda så alla har fått vara hemma från skolan.

Igår var vi på BVC för inskrivning med lilla Melanie. Vi hade bokat in ett hembesök men ”våran” sköterska blev sjuk så vi fick åka dit istället.

Melanie har växt på bra! Nu väger hon 2760 g och var 50 cm lång. Så på två veckor har hon växt 2.5 cm och gått upp från 2.4 kg till 2760g. Våran stora lilla tjej😍 Sån lättnad ändå. Nu kan man pusta ut.

Igårnatt sov Melanie otroligt dåligt, hon hade magknip och nästäppa. Tyckte så synd om henne. Hon låg på mitt bröst hela natten bara för att hon ska känna sig trygg och kunna sova mer upprätt och jag å andra sidan vågade knappt röra på mig och sov knappt nånting alls. Jag kände mig som en zombie idag, men jag sov som en stock efter lunch med småtjejerna.

Idag försvann vårat internet, TV:n funkade inte och helt plötsligt går larmet VMA (viktigt meddelandet till allmänheten) här i Haninge. (Det är alltså ett statligt svenskt varnings och informationslarm som tjuter utomhus geografiskt där faran finns)

Jag fattade ingenting och kunde inte se eller läsa info om det alls.

Som tur är fick jag sms från nära om att det var nåt kemikalie som läckt och allmänheten bads gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation.

Allt känns helt upp och ner nu, vart ska det här sluta…

Men vi håller modet uppe. Bara vänta och se och följa instruktioner.

Nu ska jag, Andres och baby Melanie titta på serier och slappa på soffan en stund.

Hoppas att ni mår bra allihopa, ta hand om varandra.💕

Inorgon börjar vi med frågestund 🤗

Stay tuned!😘

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Vad tänker du kring samhällets stress idag och stressen många känner med att vara förälder och förväntningarna kring föräldrarollen?Vad är dina tankar/tips för en god balans i livet?

 2. Tessie - nybliven 3-barnsmamma

  Gulletjejen! Vad jobbigt med nästäppa, det blir svårt att sova då.
  Min lilla pojke som är 10 veckor blev smittad av storasyster och har både blivit snorig och fått hosta. Han fick även feber så vi var tvungna att se läkare. Nu mår han mycket bättre även om hostan fortfarande är kvar.

  Hörde också signalen. Första tanken var ”nu jäävlar händer det något riktigt illa”, men som tur var verkade det inte vara så allvarligt med utsläppet?

 3. Åsa

  hej! När min minsta hade rs virus och va täppt så hade jag honom i sjal. jag satt i en fåtölj och sov med honom på bröstet i sjalen. jag behövde inte vara orolig för att somna och tappa honom , han sov tryggt i upprätt läge. jag hade en trikåsjal, superlätt att använda när man väl fick in snitsen, önskar att jag haft sjal till mina tre tidigare ungar.

 4. Lisa

  Vi bor i Tullinge och här ljöd larmet med, Man hoppar ju högt när det inte är på vanliga testdatum😱 men jag slog på teven och där rullade informationen om läckan 🙏

 5. samps

  dock gick ju ”faran över” signalen typ två timmar senare så var nog egentligen ingen fara, mest att dom ville att man skulle vara uppmärksam iom att det är giftigt 🙂

 6. samps

  det var larm om utsläpp av ammoniak från jordbro industriområde (var mest kring VH och jordbro dock dom ville man skulle stänga dörra och fönster), gick i en sån där ”textremsa” högst upp på TV’n och på text-TV (men om tv’n dog var det ju iinte så konstigt att du inte hittade nåt). blev ocks lite paff när VMAt gick ”igen” (testades ju för typ två veckor sen på kvartals-rutin) så fattade ju att det var nåt extra, men adrenalinet hann gå i taket innan man fick läsa nåt haha…

   1. samps

    bor också i handen, utgårdsvägen (så det hördes ju rätt bra sas) 🙂 typ 3 minuter från lilla ICA 🙂

stats