Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Tårarna bara sprutar

“Mamma du har aldrig tid för bara mig!” sa mitt äldsta barn häromdagen och korsar armarna.
Jag försöker skratta, men hela hjärtat värker. Jag drar henne intill mig och ger henne en stor och varm kram och viskar i hennes öra hur mycket jag älskar henne.
Kommer ihåg de dagar då det var bara hon och jag. Hur jag hela dagarna långa bokstavligen bara höll om henne. Tupplurena vi tog tillsammans, våra promenader, äventyr och alla våra långa diskussioner och våra skratt. Jag kastades tillbaka till när jag kämpade med att lära henne sitt första ord “mamma”, hur hon lärde sig att sitta, krypa och hur vi lärde henne att gå och cykla. Jag mindes tillbaka till den första tanden hon tappade, alla de speciella första gångerna som blev allt färre. Jag minns tillbaka till hur hon var hela min värld och hur hon förändrade hela min värld.

Det här med att ha många barn, finns det en nackdel så är det just det här.
Jag vill inte att någon ska skriva nu att jag får skylla mig själv att vi valt att få såhär många barn.
Det är bara att det gör ont att hon känner så. Att jag inte skulle ha tid. Hon är ju min värld.
Alla mina barn är det, varenda en av dem på sitt alldeles egna, speciella vis.

Att försöka ge var för sig lite egentid med mig och Andres är något jag verkligen strävar för. Om bara så en promenad, gå till affären eller bara ta ett bad på tu man hand. Heldagar är svåra, så är det ju bara. Men stunder för sig själva är guldvärda, fast vi älskar att vara tillsammans, allihopa❤️

Jag får ofta frågan över oron att vänta syskon till sitt förstfödda. “Kommer jag någonsin kunna älska syskonet lika mycket som mitt förstfödda?”

Jag kan lova, med handen på hjärtat att du kommer att älska varenda en av dina barn precis lika högt och djupt som ditt första. Den känslan minskar inte med antalet barn man får, den multipliceras.

Jag kan alltså på riktigt ibland gråta av lycka och tacksamhet, över kärlek för alla mina 8 barn. Hur mitt hjärta värker bara av tanken på att jag en dag inte kommer att vara den viktigaste personen i deras liv längre.
Hur jag inte kan föreställa mig min värld utan någon av dem. Hur speciella och underbara dom är varenda egen individ på sitt egna speciella, perfekta vis.

Så jag har nu suttit och försökt få ihop till ett brev till Nicole som hon ska få när hon fyller 10 år nästa månad och tårarna bara sprutar.

Endlessly.


Alltid.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mummu

  Satu jag läste alla kommentarerna, va fint
  alla skriver, nu grinar jag igen, jag är hopplös.
  Tack för idag alla barnen, och Satu o Aatu! Vi ses imorgon! I❤️u!😍

 2. Gunilla

  Hur vuxna de än blir så kommer du alltid att vara deras mamma o viktig i deras liv. Min dotter är nu 35 o jag har 2 härliga barnbarn. Det är en stor lycka ska du veta! Du kommer alltid att vara viktig!!

 3. Nadia Ortega

  Så fint. ❤️ Förstår dig precis. Min äldsta är snart 9 år och jag kan också tänka på det ibland. Hur bara han var hela min värld i tre år innan vi sedan fick tre barn till. Nu när den minsta är 1 år kan han säga att jag bara leker med den lille och så sällan gör något med honom. Gör verkligen ont i mammahjärtat. ❤️ Men försöker också planera in stunder tillsammans. Svårt med hela dagar som du säger. Är verkligen imponerad över att du har dubbelt så många barn! 👍🏼😍

 4. Nadia Ortega

  Så fint. ❤️ Förstår dig precis. Min äldsta är snart 9 år och jag kan också tänka på det ibland. Hur bara han var hela min värld i tre år innan vi sedan fick tre barn till. Nu när den minsta är 1 år kan han säga att jag bara leker med den lille och så sällan gör något med honom. Gör verkligen ont i mammahjärtat. ❤️ Men försöker också planera in stunder tillsammans. Svårt med hela dagar som du säger.

 5. Nadia

  Så fint. ❤️ Förstår dig precis. Min äldsta är snart 9 år och jag kan också tänka på det ibland. Hur bara han var hela min värld i tre år innan vi sedan fick tre barn till. Nu när den minsta är 1 år kan han säga att jag bara leker med den lille och så sällan gör något med honom. Gör verkligen ont i mammahjärtat. ❤️ Men försöker också planera in stunder tillsammans. Svårt med hela dagar som du säger.

 6. Bodil Åhman

  Hej Satu!
  Känner igen mig i det du skrivet.. Nu är mina 2 äldsta ” barn” / killar vuxna 26 & 24 år och yngsta dottern är 12 år. Men jag minns när de var små, att jag nästan jämthade dåligt samvete, och försökte ha egentid med dem få och då.. så fick den andre vara med farmor, moster eller pappan.. Nu när de är stora är jag såå glad att jag har alla de minnen och lyckligast blir man när de säger;- mamma du var/ är bästa mamman i världen! Du har alltid funnits där, vi har skrattat ihop, åkt på massa utflykter och äventyr ihop; tex cyklat runt Gotland, bilat i Sverige, rest runt med Waxholmsbåt i Skärgården, rest med tåg och buss, och till andra världsdelar.. De minnena är guld värda, och mina barn är det bästa jag/ vi har! Du är en toppenmamma Satu, och det vet och känner dina barn, sen vill de såklart ha lite egentid med dig ibland; Det ska du ta dom det bästa betyget!!! Du är bäst för dom och såklart vill de vara med dig då! Stor kram på dig!! ❤️Supermamman❤️/fr Bodil Å

 7. Minna

  Du är underbara mamma Satu❤..Jag har bara 2 barn o får inte tiden räcka till😂.Mina barn nästan tävlar om vem får mest och vad vi gör när vi då o då har egentid.Äldsta räknar även att VAB är tid som lillebror har fått “extra”.😥Det viktigaste är att du/ni försöker ha egentid och ser att det är viktigt. DET är kärlek.Hur mycket egentid det blir är aldrig tillräckligt känns det som för .Vi mammor har ständigt dåligt samvete från bortglömda vantar till att inte ge tillräckligt kärlek,styrka och tid till barnen.Du är bra mamma

 8. Pernilla

  Du är en grym mamma och du gör ditt bästa precis som alla mammor ❤️❤️

  Förstår din känsla…
  Jag har precis börjat med att Kevin…min största är uppe längre… Bara han och jag… Så när småttingarna sover får han tid med mig… Spel… Tv… Lite gotta… Mysa… Guld värt ❤️❤️

 9. SaNnA

  Blev oxå tårögd av inlägget. Tror många barn oxå säger så för att de för stunden kanske är lite arga på sitt/sina syskon oxå. Men vart oxå så rörd av kommentarerna andra skrivit. Tänk att vi mammor kan lyfta varandra o bry oss om varandra så mkt💕 o våga va ärliga💕 o inte trycka ner någon! Det är så vi behöver vara mer!! Vi alla älskar våra barn o sätter dom främst i alla lägen. Barnen känner sig älskade av er Satu o Andres, ni är en helt underbar familj på alla sätt!!💕 O era barn har det så himla bra o är lyckligt lottade som har er som föräldrar!!💕

 10. Shabnam

  Du är en underbar mamma och ger alla dina barn egentid! Den uppmärksamheten du ger dona barn klarar vissa inte att ge när dem har 2! Tror att en mamma alltid har lite dåligt samvete för en massa saker, man vill alltid ge sina barn mer.
  Du är grym och det kan jag säga som har sett dog med dem!

 11. Sofia

  Så fint skrivet Satu, tårarna bara rinner och tar mig tillbaka till dagarna med bara vår stora tjej ❤

 12. Magdalena

  Du är så underbar! Vad fint du skriver! Om de skulle vara något elakt nättroll så ignorera!! Du gör ditt allra bästa och ingen utomstående har rätt att peka finger!! Du är den bästa mamman dina barn kan ha och ingen , absolut ingen annan kommer älska dom lika mycket som du gör!! Du är grym!! Jag blir så jäkla imponerad!! Heja heja!! Jag har två söner och tycker att de är alldeles för mycket och mitt tålamod är katastrof. Önskar att jag hade mer tålamod med barnen. 💗💗💗

 13. Therese

  Satu!! Blev så känslig när jag läste detta!!! Älskar dig o hela din familj!! Älskar att du delar med dig av detta ❤️ Jag har 3barn och vill gärna ha fler! Men som du nämner här så värderar jag också tid med dom var och en så högt! Åkte till affären med äldsta killen häromdagen och fick sånt glädjerus i att det bara var han och jag ❤️ Kände där och då att jag inte vill ha fler barn för jag vill kunna känna så med var och en och de blir ju svårare ju fler barn man har ☺️
  Känner ofta mig otillräcklig och att man aldrig gör nog för dom… vill att dom ska titta tillbaka på sin barndom och känns att dom hade världens bästa mamma…
  har mått så dåligt över vissa saker senaste dagarna.. bråk , tjafs och tilrättavisningar.. men inlägg som dom här gör att man inte känner sig ensam om att hjärtat ibland värker ❤️
  Du är en underbar mamma och dina barn kommer alltid att ha massa fantastiska syskon omkring sig ❤️Älskar att läsa om er och ni är en så fantastisk fin familj ❤️

 14. Anna

  Så fint skrivet! Tänker precis som du att detta inte har med antalet barn att göra utan något vi alla föräldrar känner ibland! Men en tröst i detta är att hon nog aldrig skulle byta livet mot ett annat egentligen. Bra att hon kan sätta ord på sina känslor. Jag brukar säga till mitt första barn att just hon har en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var just hon som kom först. Du verkar vara så klok och jordnära. Tycker du är en god förebild. Kram

 15. Anna köhler

  Åh jag förstår precis hur du känner vännen
  Det gjorde jag flera gånger när äldsta blev storebror o sa kan inte Du o jag hitta på något bara du o jag mamma
  Det kändes ❤️ Skulle någon säga att du får skylla dig själv då skulle jag bli arg innerst inne faktiskt jag har 10 syskon Alla sa så till mamma jämt det va så frustrerande o höra
  När jag födde 4 barnet så sa alla nu kan du glömma egen tid med något av barnen så sur jag blev faktiskt usch

  Du o Andres gör ett så fint o kanon bra arbete ni är guldvärda för era barn bästa föräldrarna ❤️❤️❤️
  Kom ihåg ni är värdefulla ❤️

 16. Synnöve

  Hej, jag har bara tre barn men känner precis som du.Man älskar dom så mycket och lika mycket alla tre. Nu är mina barn vuxna 31, 28 och 23 år och inte alls lika beroende av mamma o pappa. Två av dom har även flyttat utomlands en sedan 8 1/2 år och en sedan 5 år. Det blir inte ofta man träffar dom men man blir stolt så fort man hör om deras framsteg och framgångar och går det på tok och dom har det motigt så vill man genast dit o hjälpa.
  Kom på något jag såg häromdagen på instagram, där hade nyblivna föräldrar skaffat en mail till sina barn, dit dom skickar bilder och skriver om deras utveckling m.m och sen när barnet är 18 år så får det lösenordet till mailen och då har dom som en dagbok från sina år där, dom tipsade även om att man kan ge mor o farföräldrar och andra släktingar mailadressen. Nu har ju du din blogg som dom kan gå in o titta på, men det var en trevlig o kul ide. Tänk om det funnits när mina var små.
  Tycker för övrigt att du är en härlig o stark person, får även intrycket om att du är en rättvis mamma och kan bara ge dig rådet fortsätt som du gör. Stor varm kram till er alla.

 17. Johanna

  Så hög igenkänningsfaktor på den!! Jag har ”bara” fyra barn (1, 1, 3,5 och 5 år) men oj vad det dåliga samvetet har gett många tårar! Man älskar ju alla så mycket och önskar ibland att man bara hade ett barn typ för att kunna ge hen allt och all tid!!

 18. Kristina

  Förstår känslan, men du är den bästa mamman till dina och jag är så imponerad av dig.
  Du gör ett Såå bra jobb med alla dina diamanter,
  Massa kramar ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 19. E

  Så fint skrivet! Jag har två och var sååå rädd att jag inte skulle älska lillebror lika mycket som stora tjejen! När han väl föddes satt jag och grät floder i en vecka då det kändes som om jag inte hade en minut över till storasyster! Men nu har vi ett underbart flyt på allt! Älskar stunderna vi alla är tsm, älskar att ligga och mysa själv med lillkillen ibland och ääälskar att jag ibland bara får sitta och måla,leka,prata och mysa ifred med storasyster.
  Måste bara tillägga att jag älskar att läsa din blogg och avundas verkligen på hur du lyckas med allt och alla barn! Riktig idol är du!

 20. Mummu

  Ja tårarna sprytar här med, när jag läste vad du skrev Älskar dig Satu för att du är så ärlig! ❤️😘

stats