My Baby Dolls

Snart är det jul

Onsdag idag och veckan vänder. Snart är det helg och på fredag 1:a december. Stoppa tiden någon, jag hinner inte med! Jag som tänkte att jag ska ordna med alla julklappar och allt innan december så man kan ta det lugnt och njuta, men icke. Jag ska ta och slå in sånt som jag köpt här snart så får jag en bättre överblick sedan.
Imorgon ska vi ta fram våra julgrejer och börja julpynta för allra första gången i detta hus. Ska bli så mysigt!
Har ni handlat julkalender till era barn? Vad blev det för nåt?
Vi ska bara köra med en vanlig choklad kalender tror jag, precis som jag fick när jag var liten. 🙂

Jag fick ett bud hem häromdagen från Bris som fick mig att tänka till.
De upplyste att alldeles för många barn är julen som en enda stor klump i magen. När skolan är stängd och omgivningen sköter sitt, lämnas barnen att klara sig bäst de kan med föräldrar som är fulla, våldsamma eller som bara inte ser dem.
Därför har Bris tagit fram ”Lilla Stjärna”, en blå julstjärna som både hjälper till att hålla Bris telefon, chatt och mejl öppen hela julen, samtidigt som den skickar en lysande signal till alla barn som far illa: jag tänker på dig, Du är inte ensam.

Bris

Hur gör ni på julen?

Jag minns tillbaka till mina barndoms jular. En nubbe till maten var tradition. jultomten som kom var alltid full. stank öl och fylla. jag var livrädd för jultomten. Ett år välte han granen över mig på fyllan.

För oss har det alltid varit barnens högtid. Jag dricker ju inte annars heller, men jag anser ändå att julen är för barnen och det är det som gör julen speciell och betydelsefull.
Att uppleva julen för och med dom. Nykter.

På tal om jul! Ikväll ska jag åka till stan på julavslutning med jobbet!
Loppi/Vimedbarn bjuder in oss topinfluencers på julfest och Isabelle hänger med.

VIP baby (5)VIP baby (3)
Testade Kevins första skor på henne 😀
VIP baby (1)
Det här blir dock inte kvällens outfit (body och namnmössa kommer från Miluva.se)
Ikväll är temat ”ugly christmas shirt” och jag ska försöka handla en innan det är dags!

VIP baby (4)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Minna

  Vilka hemska julminnen.?.Håller med di.d.Vara full på julafton eller överhuvudtaget som förälder när barnen är med är fel .Det är min personliga åsikt.Förälder måste bete sig normalt och kunna hantera situationer med barnen tex.olycka.Nu pratar jag inte om ett glas vitt vin till maten.Glada ämnen .Vi har Frost och Blixten kalendar iår.Barnen får pennor o dyl.Vi får se om var bra eller dålig ide?

 2. Taylor

  Hej, precis kom till din blogg och tycker det är supercoolt ??? och barnen är ju såååå söta… ?☺

  Men jag hade en ganska rolig ide och tycker det skulle vara kul om du gjorde typ en enkel photoshoot med alla barnen och alla har samma kläder t.ex jeans kjol eller byxor och en snygg vit top.. något lite sånt skulle varit såå snyggt men inget måste, det är bra som det är ???☺

  Ha de…

 3. L

  Håller med om att det är tragiskt att det måste vara så mycket alkohol med i bilden så ofta. Jag själv skulle aldrig dricka så mycket som en droppe alkohol då jag hatar det mer än nästan det mesta. Julen är barnens tid och det är dom man ska tänka på. Varför dricka alkohol? Vad är vitsen med alkohol? Det är skit. Om alkohol uppfanns idag skulle den totalförbjudas, den är i klass med narkotika. Låt barnen få en jul som dom förtjänar, med paket, god mat, massa gemenskap och evig kärlek. Tänk bort sig själv och se barnen. Jag önskar jag kunde ta hem barn som far illa under julen och bara låta dom vara i glädje och gemenskap.

  Du behöver inte, ska bara, det är väl bra som det är, i ditt hus med 8 barn. Ha en trevlig dag.

 4. Hanna

  Det låter som hemska minnen. Jag dricker inte heller och tycker definitivt inte att man ska göra det omkring barn. Särskilt inte på julen som precis som du skriver är barnens högtid. Det är många som tycker att visst kan man dricka i måttlig mängd kring barnen. Jag tycker dock inte att det är okej.

  http://hannafialotta.blogg.se

 5. Hanna

  Det låter som hemska minnen. Jag dricker inte heller och tycker definitivt inte att man ska göra det omkring barn. Särskilt inte på julen som precis som du skriver är barnens högtid. Det är många som tycker att visst kan man dricka i måttlig mängd kring barnen. Jag tycker dock inte att det är okej.

 6. Mamma

  Min yngre son får en paketkalender med strumpor,tandborste,godis,penna,gummi,och 24 är en legobil. Har en 15 åring som jag köpt en chokladkalender till trots att han tyckte det var onödigt ha ha ha,så är det att ha en mamma som älskar julen. Själv har jag växt upp i ett alkoholist hem,båda mina föräldrar drack och vi barn gömde oss.När jag flyttade till en annan familj som 13 åring firade jag min första jul och jag minns det med glädje,inte alla saker utan lugnet och tryggheten jag aldrig haft förut.Jag lovade mig själv när min första son kom till världen att han ska få den där trygga uppväxten som jag saknat.Mina barn får inte 1000 julklappar men några stycken som de önskat sig.När jag hör om föräldrar som dricker får jag rysningar,ok att ta ett glas vin när barnen sover men att supa så barnen blir rädda gör mig arg.Hos oss dricker vi inte alls både jag och barnens pappa har samma inställning.I år jobbar jag på julafton och tar hand om sjuka människor.

 7. Beatrice

  Jag har också köpt en chokladjulkalender till barnen. Sen kom Hugos gudmor med en pixi-kalender & farmor & farfar hade också köpt en. Så här hemma blir det 3 kalendrar att öppna!

 8. A

  Usch så otrevligt med en full jultomte! Som barn hade vi alltid jultomte, min morfar. Ingen drack alkohol på julen. För mig är också julen barnens högtid. Någon kan dricka en öl till maten men mer än så blir det inte. Men tyvärr är julen en jobbig tid för många.

 9. Kim

  Så fint, jag tycker också att det är barnens högtid. Jag skriver under varje jul på ”vitjul.se” det borde flera göra. Det kanske du kan lyfta i bloggen 🙂

 10. Louise

  Mina föräldrar har aldrig blivit fulla eller något sådant vid julen. Visst de dricker väl nubbe och glögg någon öl kanske men inte överdrivet.
  Jag är själv emot alkohol under julen och dricker inte alls själv längre.
  Något som tydligen är en tradition hos oss är att man ger tomten en nubbe innan julklapparna delas ut. FEL tycker jag. Barnen ska inte minnas tomten som en fyllegubbe utan ska komma ihåg honom/henne som en snäll människa/varelse.
  Julen är barnens högtid. Är det så tråkigt att fira jul med sina barn så man behöver dricka? Varför inte bara slopa allt vad ´nubbe,öl och spetsad glögg heter på julafton? Nä för många vuxna tänker bara på sig själva.
  Dricka kan man väl göra under alla andra dagar men att låta barnen ha en vit jul utan alkohol tycker jag är viktigare.
  Men tyvärr så finns det dom barn som far illa hela julen och jag blir så ledsen för deras skull. Viktigt ämne.

  Ha det så trevligt ikväll. Kramar från Malmö.

 11. Niobarnsmamman

  Både jag och min man har haft den stora förmånen att få växa upp i familjer där man aldrig använt alkohol. Julgubben var nån av våra familjebekanta och alltid nykter. Våra barndomsjular var en dröm. Mycket kärlek, värme och glad stämning. Vi försöker ge våra barn samma sak och använder heller aldrig alkohol, ett beslut som jag aldrig ångrat. Jag önskar att alla barn skulle få känna sig trygga varje dag men att få jilen förstörd känns på något sätt värre än vanliga dagar. Det är så mycket förväntningar inför julen och då blir besvikelsen större om vuxna förstör den. Bra att det finns de som jobbar med att ge barn en tryggare jul.

stats