My Baby Dolls

Skogen och Jul längtan

(tidsinställt)

Hej allihopa, hoppas att ni har det bra?

Jag vet inte om jag hunnit få ut några inlägg till er ”live” så jag kör på såhär så bloggen inte ekar tomt 🙂

Barnen och Puua har varit i skogen igen och byggt en ny koja. Nu i våran närskog, så jag kan låta barnen gå dit själva om dom vill.
När Kevin och Celina hade vaknat häromdagen så gick vi ut dit för att se vad dom har sysslat med. Nicole tog åt sig hela äran såklart. 😉

wigglekart (37)
Rölli metsä (51)
Puua är faktiskt bra på detta med kojbygge. Alla barnen (och Puua) får plats inuti.

Rölli metsä (21)Rölli metsä (48)Rölli metsä (19)Rölli metsä (15)
Kevin är den enda av barnen som inte tycker om att gå i skogen. Han kollade lite grann och plockade pinnar, men det är frtfarande lite jobbigt att gå där när det finns så mycket man ska akta sig för, stenar, rötter, buskar, osv. Men absolut bra för grovmotoriken.

Rölli metsä (36)Rölli metsä (40)Rölli metsä (43)Rölli metsä (26)Rölli metsä (4)
Min älskade glada sessa ♡

Rölli metsä (16)Rölli metsä (2)

Jag hoppas verkligen att vi kommer att få massvis med snö i år.
På vintern ska det vara så. Kallt och mycket snö så man kommer iväg till pulkabacken och göra snögubbar, snöänglar, snöslott…

Vad har det tagit åt mig, jag längtar faktiskt efter julen.
I lördags var Andres förbi hos min faster Gretas hus där några släktingar var och rensade. Han fick med sig en grill hem till oss som Greta ville att vi skulle få. ♡
När han kom hem så hade han med sig massor av tomtar. Min faster Greta samlade på tomtar och jag vet inte hur många tusen olika tomtar hon hade! Så pass många att hon inte ens tog bort alla tomtar från sin samling varje år för det var alltså flera dagars arbete att bära upp alla tomtar och ställa dom på sina platser.

Så nu fick några tomtar flytta hem till oss. Jag kommer att tänka på henne varje gång tomtarna kommer upp. ♡

Vad tycker ni om julen? Längtar ni? Har ni redan julkänslor?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Blir alltid lika glad när jag ser familjer ta med sina barn ut i skogen! Det är, precis som du skriver, toppen för motoriken, fantasin osv. För att inte tala om spänningen och upplevelsen! 🙂

  Hälsningar förskolläraren

 2. Maria N

  Älskar julen. Å längtar massor efter att få plocka fram alla mina tomtar. Å har nu jag ett större hus å kan fylla på med ännu mera tomtar hihi å annat julpynt. Vi lyssnade faktiskt på julmusik till frukost.

 3. Alexandra

  Ja älskar december o förberedelserna inför julen, extra roligt med barn i huset. Tycker ändå det känns lite överdrivet då julkalendrar/julchoklad mm redan funnits några veckor i butikerna.

 4. Sandra

  Jag älskar adventstid. Få pyssla ihop julkalendrar till barnen, baka, mysa inne med glögg, planera julklappar osv. Själva julafton kunde kvitta. Mest stressigt. Bästa stunden är på kvällen när barnen leker med klapparna och sen när de somnat och man får ta fram ostbrickan. Önskar vi slapp åka runt och bara kunde vara hemma men det vill inte barnen så än så länge får jag väl stå ut.

 5. Lisa

  Jag tycker de tär mysigt att pynta och så..
  Fast hade önskat jag hade mer tid till att baka och göra julgodis..
  Men men inte lätt att få tiden att räcka till..
  Men det bästa med julen är ju att umgås med familjen <3

 6. Therese

  JAAAAA Jag längtar efter julen! ÄLSKAR ALLT som har med julen att göra! Pynt, musik, maten, godis, julklappar så klart, ljus, tomtar ja allt älskar jag faktiskt. Som jag längtar varje år! <3

stats