Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Önskeinlägg- Mina vagnar

Hej allihopa!
Tack för tips om önskeinlägg! ♡

Ibland snurrar det för mycket i huvudet och jag vet inte ens vart jag ska börja, då är det bra att ta till önskeinlägg 🙂

Jag har fått flera frågor ang mina vagnar genom åren och vilka jag tycker är bäst osv.
Det är ett helt djungel med vagnar där ute med olika finesser och allt vad man nu kan tänka sig, det kan vara svårt att hitta rätt. Mitt tips är att gå och titta på olika vagnar, känn och kläm, testa att köra, fråga personalen och läs på nätet. Det är inte direkt småpengar en vagn kostar nuförtiden heller…. och dyrast är inte alltid bäst 😉

Jag har nog testat det mesta och flesta märkena i vagndjungeln genom åren, jag är lite av en vagn junkie, tycker det är så kul med vagnar, jag älskar att fixa och dona med dom. Sen har jag fått chansen att vara testpilot för några vagnar i och med bloggen, så jag är verkligen supertacksam ♡ (OBS- inget sponsrat inlägg och inga länkar för reklam nånstans)

Jag tänkte dela med mig av tips på mina bästa vagnar- sen får man inte glömma att smaken är som baken 😉

☆ Min bästa singelvagn:
Emmaljunga är ett märke som ligger mig varmt om hjärtat. Det var Nicoles första vagn och den har vi valt varje gång som enkelvagn till en bebis. Emmaljunga City Cross med 4 fasta hjul med en mjuklift till.

Nu skulle jag dock välja en Britax Go Next om jag hade en nyfödd,
Hade den som enkelvagn till Celina när hon var bebis, nu har vi den som sittvagn istället, så galet skön att köra och den är ju så fin! Synd att den inte finns som dubbelvagn??
Så utan tvekan en Britax Go Next som singelvagn.

Sen finns det ju massor med lättare varianter av singelvagnar. Mer som lätta resevagnar.

Och syskon/tvilling vagn då.
Har du en bebis och en liten som behöver plats i vagnen skulle jag lätt välja en Emmaljunga double Viking 735.
Det är den “nya” smalare versionen av Emmaljungas dubbelvagn, endast 73.5 bred.
Jag hade orginal double Vikingen först (79.5 cm bred) när Kevin var nyfödd och Olivia satt i vagnen, men den var ju bred så jag tyckte att jag skrapade vagnen varje gång jag skulle in genom porten.
Sen bytte jag till Bugaboo Donkey och gillade den inte alls. Så överskattat.
Fin är den och väldigt praktisk med tanke på att man kan göra den till singelvagn- men inte alls i min smak, tyckte att den var ranglig och ostabil, sittdelarna var inte alls bekväma utan den var mer lutad så Olivia satt jätte konstigt, som om hon skulle glida ner hela tiden. och så tillkommer ju inget grenband det får man beställa separat.

Så när Celina föddes testade vi Emmaljunga Double Viking 735 och jag var fast. Så bra vagn! Hade säkert behållit den om jag inte hade varit i stort behov av en till sittdel. När Celina blev runt 6 månader så vägrade hon ju att ligga ner, hon hatade det och försökte lyfta på huvudet hela tiden, så jag skulle beställa en till sittdel till den vagnen. Men det var slut precis överallt och det var 10 veckors väntetid. Inte ens begagnade fanns det nånstans.
Så då blev det en Mountain Buggy Duet 2.5 och den har jag endast använt med sittdelarna (som endast är framåtvända.) Också en bra och smidig vagn, den smalaste i marknaden där sitsen är bredvid varandra.

Jag har haft massor av olika tvilling/syskonvagnar under åren, Fler syskonvagnar än singelvagnar kan jag tro.
City Select (2 gånger, haha) där sätena är efter varandra. Supersmidigt men ganska svårstyrd då den blir framtung. Och att åka buss med en sån är ganska knepigt, den tar ju mycket plats i längden.
Så har jag återkommit till mina favoriter några gånger, Baby Jogger City mini double har också varit en sån. Så otroligt smidig och liten när den är ihopvikt.

Där har vi också gjort misstag förut, vi har köpt en vagn som vi (jag) älskar och när vi kommit hem så har vi märkt att den inte får plats i bilen… smart.

Jag tycker om vagnar som har vändbara sitsar. Speciellt när dem är under 1 ½- 2 år. Vill kunna ha barnen vända mot mig när dom är små, men också kunna vända när dem blir lite större utan att behöva köpa en ny vagn för det.
Jag vill ha grenband och sittbygel. Bälte, justerbart ryggstöd av att nämna bara några kriterier jag gillar i en vagn.
Lilla Vanessa i vagnen och Nicole på promenad .-)

P7221231Nicole & Vanessa i sin City Mini Double.
onsdag-14-4-9_83660268
… Vi återgick till den senare igen, fast till Dano & Tantan och en annan färg 🙂

pic_185117473
Jag satt precis och funderade vilken syskonvagn vagn vi valde till Nicole & Vanessa när Bessa föddes, jag kom inte alls ihåg, så jag fick gå tillbaka och googla, hahaha .-D Dom hade en Carena double swing. 😉

När jag var gravid med Danilo & Jonathan funderade jag på HUR i Helsinki ska jag ta mig ut med alla 4 barn själv. Nyfödda tvillingar, Vanessa på 9 månader och Nicole 22 månader.
När vi var två vuxna körde vi såhär-

fyrlingvagn
Twinsen i en Emmaljunga Twin Cerox 360. Tyckte inte alls om den vagnen efter ett tag 😀 Jätte tung och med bara en sufflett. När jag skulle ut själv med 4 barn under 2 år såg det ut såhär 😀

p5122716_52761ab1e087c32fa7b3bafdmypics-11-720x539JULI-2010-30
Tills grabbarna blev lite större och vi kunde byta till en City Select med en buggypod till. Det bästa jag gjort!
Då fick alla 3 minsta en sittplats och Nicole fick stå på en ståbräda och vagnen blev inte bredare än en dubbelvagn.

januari_-2011-_512_529c7d149606ee15ab179b6ep1074415_126066544kuvia-491fdgfg_5280ba86e087c36692e3fee6
Det här hade vart nåt 😉
ythgjf_165491839
Men då är det kööört att komma in eller ens fram nånstans 😉
Så har du 3 småbarn som behöver sitta i vagnen- kör med en City Select och en buggypod 🙂

Look at that little face ♡ Och tänderna då ♡
maj_foton_10_529c7fbd2a6b2222ccd7f01b
Sen kom ju Olivia och vi köpte en Emmaljunga City Cross med mjuklift till henne. Likadan som Nicole & Vanessa hade som bebisar, men dom hade en svart.
city-cross
Den här bilden togs på självaste Julafton 2012 och vi var på väg till min bror för julfirande med en 5 dagar gammal Olivia i vagnen.

gdgf_50dad7769606ee5a72d58d89
Och så kom lille Kevin.
dsc00015_53823eec2a6b223435747e25
Det här var alltså den bredare Emmaljunga double Vikingen…
dsc00002_3_53823db79606ee43b1a3a516
Sen när vi gick kortare bitar tog jag enkelvagnen till Kevin.DSC00028-720x479
Sen kom åsnan in i bilden. Inte Puua då alltså, utan Bugaboo Åsnan. Donkeyn. 😉
IMG_08841-e1421842129880-720x960Bumprider-4
Sittdelarna på dem är ganska korta… Olivia fick en bumprider som hon satt på. Ska ta fram den till Kevin också tänkte jag 🙂

DSC00045bumprider-Jollyroom
Innan Celina föddes hann vi testa en ny omgång av City Select, varpå jag kom ihåg varför jag bytte bort den, haha 😀

8.8-86-720x479 Fotor0808143030
Sen kom Celina och vi hittade Emmaljunga double Viking 735IMG_5843
ankdammen-174
Mountain Buggy duet 2.5Haninge-sportlov-151
Jisses vad vagnar vi haft under dessa 8 ½ åren. Och det finns flera…. Jag har också fått vara testpilot för många av dessa vagnar, tack vare bloggen annars hade det inte varit möjligt ju. Supertacksam. ♡

Jag har flera vagnar kvar som jag tänkte börja sälja iväg. Jag tänkte att det dröjer inte länge innan gobullen Kevin ska sluta med vagn, så snart behöver vi ingen dubbelvagn alls.
Det är den där Mountain Buggy Duet 2.5 som finns kvar, den här från Bob revolution är Andres favvo….

IMG_22731

Den här från Joie Litetrax…..
mybabydolls-132mybabydolls-113
Bild från förra året, men den vagnen är min favvo 🙂mybabydollsibacken-20
Carena Gotland….Carena-Gotland-Lekmer-48-1
Och den här lilla från Baby Jogger City tour. Hur bra som helst att ha kvar i bilen så slipper man bära ut och hem med den.

IMG_3225

Så ni kanske förstår att jag behöver rensa bland vagnarna nu….?
Kevin är ganska stor nu och behöver faktiskt inte jämt sitta i vagnen 😉

V ilken är era bästa barnvagn genom tiderna? Någon vagn som ni är sugna på att testa?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mathilda

  Ååå vilket roligt inlägg. Jag gillar med vagnar men har bara testat 2 märken. Emmaljunga duo Edge när vi hade enkelvagn. Den har jag haft till barn nr 1 och 3. När barn 2 kom köpte vi Emmaljungas dubbelvagn men blev jättemissnöjd med den direkt när vi kom hem. Jag upplevde den som väldigt låg och handtaget var långt ner, bara en suglett och sååå tung att köra. Lämnade tillbaka den direkt. Det blev en Babytravel dubbelvagn i stället. Och den har jag varit så sjukt nöjd med så jag har haft en hemma och en i husvagnen. (I två omgångar)
  Sen har det kommit barn 4 och 5 så jag har fått köpa den igen. Så jag äger just nu min 4:e babytravel dubbelvagn. Lika dana bara lite olika färg. Sen har vi alltid haft en Emmaljunga sulky med när man ska iväg. Så nu äger jag min 3:e lika dana sulky. (Kan va farligt att prova nått nytt verkar det som) 😂😂😂

 2. Frida

  Jag köpte en Urban Jungle 2006 och den var så bra att jag aldrig skaffade någon annan, funkade från nyfödd tills dottern slutade åka vagn.
  Så den var ett bra köp 🙂

 3. Amanda

  Så roligt med vagn inlägget. Har själv 2barn. Men har med test lite olika vagnar. Min favorit har varit babytravel smidig att fälla ihop tar liten plats och lätt körd (kanske inte i snö). Tycker det är så roligt att följa dig i bloggen. Ha en bra helg.

 4. Erika

  Vi väntar en tvåa i juli och jag är jättesugen på emmaljunga viking 735. Vi kommer dock antagligen köpa adaptern till vår superviking då ekonomin inte tillåter inköp av en till vagn.

 5. Therese

  Vi har en Britax Go till Charlie. Älskar den! Så smidig och snygg. Plus lätt att sätta fast babyskyddet när han var liten. Har ioförsig bara haft den vagnen men har provkört X antal vagnar och det var just denna både jag o Johan föll för ☺️
  Jättekul att läsa om alla era vagnar! En fråga bara; var förvarar du/ni alla vagnar när de inte används? 🙂

 6. nette

  Vansinnigt manga vagnar som du testade – vi hade ocksa ngra – och du har inte testat tyska märket Teutonia eller hur? Alltsa jag hade Teutonia, Brio spin, Brio sitty, mountain buggy double och den bästa av alla som vi har kvar är —– en Brio go – idag heter den Britax – en bättre finns inte – jag tycker da som du!!

stats