Me & My Baby Dolls

My Baby Dolls

Önske inlägg- MIN DAG.

Inte ofta jag hinner att sitta vid datorn mitt på dagen, men nu så! 🙂
Det har regnat hela förmiddagen, alltså verkligen varit mörkt och regnet har öst ner. Lite mysigt ändå med såna här dagar också tycker.
Barnen har fått städa sina rum, lekt, jag har rensat i Vanessas garderob. Hon fyller ju år om 10 dagar så jag behövde se vad hon behöver i klädesväg.
Nu har nästan alla barn gått ut med grannbarnen, det är ett uppehåll med regnet så det blev väldigt lugnt här hemma. 🙂

Jag tänkte dela med mig av något som sååå så många av mina läsare har frågat mig tusentals gånger. Nämligen- Hur ser min vardag ut? Hur hinner jag göra allt och vad gör jag ens? Hur får vi ihop allt? Vad har vi för rutiner osv. Så förra veckan fotade jag lite här och där under dagen, här kommer inlägget 🙂

(P.S Detta var när barnen inte hade sommarlov ännu)

Ok, så Melanie vaknar ALLTID ca. 4:40- 4:50 på morgonen i sin säng.
Jag tar upp henne till min säng, byter blöja och ger mat och så somnar vi om, tätt intill varandra.
(Älskar verkligen de stunderna).
6:30 ringer min väckarklocka i mobilen- dags att gå upp och göra barnen i ordning för skolan.
Melanie sover kvar.
Isabelle som kommit till vår säng vaknar alltid så fort jag går upp från sängen. (Förstår inte hur hon känner av att jag går, fast jag verkligen smyger??) Jag öppnar dörrar till skolbarnens rum, säger “Huomenta” (god morgon på finska) och går ner till köket för att ta fram frukost.
Vid 7:20 vaknar Melanie, får en ny blöja och mat.
Efter frukost borstas det tänder, sätts på kläder, jag fixar tjejernas hår, och sen går skolbarnen till skolan.

När 5 av 9 barn gått till skolan så sätter jag igång med mina hushållssysslor. Småttingarna leker fritt.
Jag sätter igång tvättmaskinen, städar undan frukost, torkar av bord och stolar, fixar i ordning vardagsrummet (det ligger alltid en massa kuddar och filtar huller om buller från kvällen innan)
Jag öppnar alltid varenda fönster i vårt hem för att vädra och få in friskt luft.
Jag plockar och dammsuger. Tvättar handfat, speglar och toan (jag fattar inte hur dem kan få tandkräm precis öööverallt där inne….? Är det så bara hos oss?)
När jag är klar med nedrebotten går jag upp och öppnar alla fönster, bäddar sängar…. fixar småtjejernas hår som jag inte hunnit med när jag gjorde skolbarnen redo.

2 gånger i veckan moppar jag golven också 🙂

Kevin & Celina leker (oftast!) jättefint ihop medans Isabelle inte lärt sig att leka på det viset ännu, hon förstör mest bara för dom… så hon är lite här och där och stökar ner…

När jag är klar med allt (för stunden) så leker vi i deras rum. Innan stora tjejerna gått till skolan så bäddar dom sina sängar, öppnar fönster och låser sitt rum- vi har lärt oss av våra misstag när dom råkat lämna det öppet och lillasyster Isabelle smitit in och “testat” alla deras läppsyler, krämer, pennor och allt annat som hon får sina tassar på. Hon är verkligen snabb som blixten och gör hyss mest hela tiden.

Strax över 10 börjar jag med lunchen. Då är oftast första maskinen med tvätt klar och ska torktumlas och så sätter jag på maskin #2 för dagen. Jag tvättar i genomsnitt 3 maskiner med tvätt om dagen.
Vid 10:30 äter vi lunch och vid 11 är vi klara.
Jag städar undan allt, sätter igång en maskin med disk, viker tvätt och sen ska Isabelle vila en stund.
Jag har börjat försöka synka sovstunden så att både Isabelle och Melanie sover samtidigt, ibland går det bra och ibland mindre bra. Melanie är fortfarande liten så det är svårt att styra hennes sov vanor, men snart så. När Isabelle sover är det dagens lugna stund. Då får Celina & Kevin titta på film eller spela på iPaden. Då får även jag en chans att bara andas ut och vila.


Såhär ser det ut när jag har vikt tvätt. 🙂 Alla har sina egna högar. Är de större barnen hemma tar dem sin egen tvätt upp till garderoberna, jag tar de minstas.

Är det bara hos oss det ser ut såhär med strumpor? Vart är paren??

Vid 12:20 gör vi oss redo för att hämta barnen från skolan, men sover Isabelle fortfarande så går dom hem själva. Barnen slutar 13:00, kommer hem, äter mellis, gör lite läxor och bara tar det lugnt en stund.
Vi går och handlar om inte A hinner och sen ut och promenerar/leker i nån timme.
När vi kommer hem har A börjat med maten. (Han lagar oftast middag hos oss.)
Sen är det fritt att göra vad man vill, inne/ute, jag städar efter maten, viker mer tvätt.
När det börjar bli kväll så är det dags för kvällsrutiner- då ska alla ta ett kvällsbad/dusch, tvätta håret, på med pyjamas, jag börjar släcka ner lampor/gardiner och tänder en massa mysljus. Vi samlas på soffan och myser, tittar på nån film, äter frukt och sen börjar det bli dags för läggning.

När alla har badat så klipper jag naglar, lägger kräm, några vill ha flätor så dom får lockar till nästa dag.


Lite rums städning….


Kvällen innan tar jag fram morgondagens kläder. Oftast väljer de stora barnen själva.


Jag går runt och nattar allihopa medans Melanie gosar med sin pappa. Ett rum i taget, jag sitter vid sängen, pratar en stund och kör våran speciella grej som jag har med varje barn, avslutar med att säga god natt, älskar dig och sen går jag ut. Att vi ses 294856549 gånger efter det är en annan femma.
Jonathan eller Danilo brukar läsa för Kevin innan läggdags, stora tjejerna brukar ligga och titta på TV, prata en stund inne på rummet innan dom måste släcka ner, Olivia brukar skriva och Celina somnar som en stock. Det är lite olika hur vi gör med Isabelle på kvällarna. Ibland somnar hon på soffan och ibland nattar jag henne i sitt rum, men hon vill att jag ska sitta hos henne tills hon somnar. ♡

När jag har fått alla i sängs så hoppar jag i ett varmt bad och bara njuter av min ensamhet.
Detta är min “ensamtid” och jag kan ligga i badet hur länge som helst. Jag brukar blogga/instagramma och slötitta igenom insta 😀

Laddningsstation.

Jag ser till att batterierna är laddade till nästa dag så att dom har med sig det till skolan.

Strax efter 22- tiden börjar jag & A titta på film/serier, äta något gott eller spela något, vid klockan 00:30-01-tiden vaknar Melanie och ska ha en torr blöja och mat och då går jag upp och lägger oss. Nån timme senare smyger Isabelle till vårt rum och ska ta över hela sängen.

Och sedan börjar våran dag om igen- 04:40.

Så ser min dag ut ungefär 🙂 Men nu under sommarlov ser det lite annorlunda ut 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Me & My Baby Dolls

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Camilla Nilsson

  Går barnen till skolan själv? 😱 Och somnar 5-6 åringarna själva? Wow ni har välsignats med självgående barn 😄 Jag har det inte så lyxigt med mina kids 😩

 2. Ca

  Men wow så imponerad jag blir av att du orkar med så mycket plock, städ, tvätt och mat varje dag! Hur orkar du?! Vad händer om du är krasslig en dag, struntar du i sysslorna en endaste dag så blir väl allt kaos?! Inte många som hade pallat med ditt tempo tror jag😅🤗
  Hade varit kul att se er handling under en vecka och även i ert kylskåp/skafferi🤓

 3. Johanna

  Kul att få timme för timme. Men vad lite du sover, en annan behöver sina 8 tim 😂
  Ta hand om dig 😘

 4. Malin

  Det här var så intressant! Tack för det! Och om man får säga så: vad duktig du är! Som fixar det! Som fixar så mycket med små barn omkring dig. Som nybliven trebarnsmamma blev jag inspirerad! Klarar du dig med att sova från ca 00:30-06.30 eller tar du igen dig mer vissa dagar?

 5. L

  Hur orkar du med så lite sömn? Det blir ju inte ens 5 timmar per dygn. Oh Lord. Önskar jag hade 1/10 dels ork av vad du har.
  Strumporna känner jag så väl igen. Begriper inte vem som tar dom……

 6. Emma

  Så härligt inlägg. Dina inlägg och allt känns mycket roligare att läsa sen ni flyttade. Hoppas du tar det på rätt sätt. Lite gladare känns det ❤ Men hur orkar du bara sova cirka 5 timmar per natt?
  Glad sommar till er

 7. Sofie

  Vilket bra och intressant inlägg! Man har ju verkligen undrat hur du hinner allt! Så imponerad av dig 🙏

 8. Maria

  Tack för en fin sammanställning. Du gör ett stort jobb med sysslor. Ja kan tänka att det är viktigt när man är många att ha struktur o rutiner för dagen så det flyter på. Sover du va 4 h per dygn då om man räknar bort tid för uppvak o så? Du ser riktigt pigg o glad ut iaf så det märks inte att du får sova så lite. Är du inte trött? Delar ni på arbetet hemma under helgerna Du o Andres?

  Ha en fin kväll

 9. Eva

  Va roligt att få läsa om hur eran dag ser ut-förstår att de måste till en hel del rutiner när man är många i familjen😍. Rutiner har ju även vi haft som “bara” har 3 barnen. Jag har följt eran familj under flera år nu och jag tycker ni är en av de finaste som finns. Va skönt med ett långt sommarlov nu för alla skolbarnen😍. Du är en grym mamma Satu-vilket energiknippe ❤️kram

 10. Madeleine

  Wow! Helt otroligt vad jag är impad över era rutiner 😊 Hur klarar du dig med så lite sömn?!

 11. Mikaela

  Tack för en fin blogg. Får en positiv känsla när jag läser den. Hoppas du trivs bra i ert nya hem och att ni kan få bo där många år. Trevlig sommar till dig och hela din familj🌸🍉☕🐞

 12. Anne

  Alltså du är verkligen gjord för att ha många barn! Behöver lite sömn, nöjd att spendera mycket tid på hemmajobb och tycker om att organisera 🙂 Och att de små barnen klarar sig så bra ensamma? Jag har bara ett barn, 1.5 år, men tycker jag får vara glad om hon ger med 15 minuter själv att fixa något 🙂 Men de lär väl sig också förstås ju fler de är. Roligt inlägg, tack!

 13. Cecilia

  Heja dig! Ni verkar ha det så harmoniskt och du gör ett enormt bra jobb med att sköta hela barnaskaran och allt runtomkring. Jag har bara tre barn men kan ibland känna att allt är ett kaos. Tycker det är ett fint sätt ni har att avsluta dagen med att alla samlas i soffan och ser på film och äter frukt och det att du talar en stund med varje barn när du säger godnatt. Ska försöka börja med det själv också, oftast blir det bara puss och kram och godnatt. Trevlig sommar till er!

 14. Linda

  Vilken super mamma du är! Själv har jag en två åring och blir helt slut så du har verkligen sisu i dig som klarar av så många barn och är en så fin mamma. All kärlek och respekt till dig fina satu. Älskar dina inlägg och din insta 😍

 15. Viktoria

  Var är Melanie när du gör alla sysslor? Flätar hår, moppar och dammsuger mm. Nöjer hon sig med att ligga på golvet???

 16. Frida

  Du är verkligen helt fantastisk på att skapa bra rutiner! Hur får ni tid till läxläsning och barnens aktiviteter? Här hemma löser vi det med att barnen i största möjliga mån få ha aktiviteter på helgerna men jag har bara tre barn 🙂

 17. Reka

  Så härligt! Roligt att se att inte bara min Isabella som går runt och förstör för dom andra. Låsa dörrar måste stora barnen göra här med 😊🤣

 18. Britt Marie

  Det blir inte många timmars sömn för dig. Du gör det så bra och så fina barn. Ha en skön sommar.

 19. Noora

  Good bless you your sleeping time very short how can you manage this and handle the day works and playing with toddlers I have two toddlers and the 3rd baby coming on the way I am very afraid how to manage I will keep your account the first helper for me thank you 🙏🥰

 20. Nimbus

  I don’t know how you have time to do all those things in one day! I hope you are not exhausted all day, but it doesn’t seem like it. Your family is beautiful. You are made for it.

 21. Isabell

  SUPER mamma!! Vilken power! Jag tycker det är mycket med en 10 månaders och en stor hund, och är själv måndag-fredag. Men när jag ser vad du orkar med, PLUS ha det så välstädat som även jag har det, men jag har ETT barn, det du orkar hade jag aldrig någonsin fixat. Klappa dig själv på axeln!

 22. Anna-Karin

  Är så otroligt imponerad över att du får ihop vardagen så bra med så många barn. Att ni verkar ha rutiner som fungerar och flyter på. Hos oss är det nästan alltid kaos och stök trots att vi bara har två barn. Tjafs om mat, bad, läggtider m.m, Inger går smidigt och det krävs otroligt mycket tålamod och lirkande hela tiden. Du gör verkligen ett grymt jobb! Det är roligt att läsa om er vardag.

 23. Anna-Karin

  Är så otroligt imponerad över att du får ihop vardagen så bra med så många barn. Att ni verkar ha rutiner som flyter på. Hos oss är det nästan alltid kaos och stök trots att vi bara har två barn. Tjafs om mat, bad, läggtider m.m, Inger går smidigt och det krävs otroligt mycket tålamod och lirkande hela tiden. Du gör verkligen ett grymt jobb! Det är roligt att läsa om er vardag.

 24. Erika

  Ni har ett så himla rent och fint hem. Men jag undrar hur du får plats med alla kläder till barnen? Jag själv har 3 barn och jag har ingen plats, jag knör in i garderober och byråer och ändå har jag 3 Ikea kassar på golvet med kläder. Har jag för mycket då eller? Jag är en ekorre, har så himla svårt att göra mig av med saker. Tips på hur man lättare kan rensa? Jag har svårt att göra mig av med barnens kläder för TÄNK OM jag får fler barn. Mannen säger nej till fler. Men TÄNKN OM han ändrar sig 🙈🙈🙉🙉. Snälla snälla. Ge mig tips hur man skall tänka för att få ett hem som är ordning och reda och hur man lättare gör för att göra sig av med saker.🙏🙏

 25. Erika

  Wow… 😍😍 riktigt kul att få ta del av hur era dagar kan se ut. Men när går du och lägger dig? Du får ju knappt någon sömn själv!?!? Mer av dessa inlägg 😁😁 så himla kul.

 26. M

  Så himla fantastiskt, detta kanske låter konstigt. Men när man följer större familjen så reflekterar jag oftast över att det mesta är oorganiserat, hemmet ser ut som kaos, ingen verkar bry sig om hur hemmet ser ut när man har många barn etc, barnen är skitiga och har trasiga kläder och verkar allmänt ouppfostrade. Medans din familj är helt tvärtemot, ni prioriterar och ger barnen utlandsresor och barnen verkar så himla väluppfostrade och har hela och rena kläder. Jag hoppas inte du tar det här fel. Jag beundrar verkligen dig och din familj, och det är kul att se att en större familj är precis som en vanlig familj fast några fel. Heja dig!!! Du är en stor inspiration!

 27. Alexandra Rae

  Slutar alla barnen 13.00 I skolan? Vi bor I England och har ar det mycket längre dagar, Min dotter borjade 8.15 och slutade 3.40 pa lagstadiet, fran dag 1. Nu ar hon 12 och går 8.15-6!

 28. Linn

  Wow, det känns nästan som din dag är 48h. Så mycket saker du hinner med!!

  Jag har tre barn och bara badning tar säkert en timme för alla barnen vill bada i 20 minuter var. Hur gör du? Badar barnen tillsammans? (Jag ser ju på bilden att de små barnen gör det, men gör även de stora det eller är de snabba på att duscha/bada?)
  Och att borsta så många barns tänder! Vad har ni för rutiner där? Eller påklädning? Det känns som alla sådana saker går så smidigt hos er, medan det känns som det tar lång tid hemma hos oss. Så tipsa gärna!

  Sedan undrar jag, hur gör ni när barnen tittar på film? Är alla barnen överens om att se samma film? Vem får välja?

  Du gör ett fantastiskt arbete, stor eloge till dig!

 29. Mathilda

  Roligt att höra om andra föräldrars dagar. Jag är också hemma men med något färre barn. Får man fråga om du någonsin känner dig utmattad på grund av så få timmars sömn? Eller håller du dig vaken genom att ständigt vara igång?
  Min mamma brukar säga att hon kan putsa, skrubba och diska sig vaken men så fort hon sätter sig ner somnar hon.

stats